От всички страни ме дърпат за този фейсбук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

От всички страни ме дърпат за този фейсбук
преди: 8 години, 12 дни, прочетена 2117 пъти
Тъй като преди години имах профил в социалните мрежи, реших че искам да си направя пак. Спомням си, че тогава ми харесваше. Обаче, моят съпруг не го прие много радостно и стана лек скандал. Той не приема сериозен човек да се занимава с такива "леки неща" и го смята присъщо за тийнейджърите. Също, ревнуваше, може би, че някой може да ми пише.
Един ден споделих с майка си и тя каза, че не трябва да го слушам, че трябва да взимам решенията си сама и защо да се крия от хората, била съм постигнала много за средностатистически човек и мога да се гордея със себе си - да се покажа на света.
Направих си профил, главно на пук заради забраната на съпруга си, обаче... не се почувствах по - добре. Дори ми стана тъпо, че стоя някъде лепната, изтипосана, ей така, а разни хора кликат и ме гледат, докато аз си върша някаква работа и живея.
Изтрих го.
Тогава майка ми ми се разсърди, че съм била смазана от мъжа си и той си бил постигнал целта.
Раздвоена съм, но това е ситуацията.
Аз също не се чувствам добре да изложа името си и снимка в интернет /било то само една/. Няма кой да търся там. Всеки си гледа семейството и на никой не му пука дали си му приятел у фейса или не...
Не знам права ли съм. Вие ще кажете. Според майка ми света стана такъв, че вече всеки трябва да има профил и така комуникирали хората.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 12 дни
hash: 468bed1287
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тя и майка ти много разбира от фейсбуци нали? Щото през 60 са имали интернет.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 3f56b817d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Самият факт, че пред теб изобщо стои подобна дилема и терзания, говори за това, колко си зле.
Ми дай тогава си лепни и твоя гола снимка в цял ръст на вратата във входа! Защо "да се криеш" от хората - постигнала си много за средностатистически човек, следователно ще е хубаво за всеки "да те види коя си"... Разкрачи се и разтвори "устни" за по-показателно даже.
Мъжът ти до голяма степен е прав. А "фейса", освен за всички, които е изброил, е и за бабички без рабора (=> майка ти), особено такива, които имат внучета в чужбина (напр. в Америка) и рядко имат шанс да ги виждат на живо.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 3d4ffefb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами кажи на майка ти да ходи да си пие млякото и да си ляга... Всичко ли се върти около фейсбук? Аз имам фейсбук с 2-ма приятели, колкото от време на време да си напишем нещо и това, главни за новини го използвам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 дни
hash: 0562b97431
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всички замесени страни в този "спор" са прави.
Мъжът ти гледа хората, които висят по цял ден в този сайт и прахосват по часове на ден, занимавайки се с глупости. Прав е - много лесно може да се зариби човек по фейса и понеже много хора живеят за внимание и съревнование с другите, лесно се стига и до ексцесии. Също така е и прав, че само защото всички останали са си направили профили не означава, че и ти трябва да се присъединиш към стадото.
Тук се намесва и твоята гледна точка - гледаш публичността на фейсбук и колко много от личния ти живот разкрива. И ти си права - човек трябва много да внимава каква информация/снимки качва на този сайт, както и какви настройки си сложила на профила. Но този проблем много лесно се разрешава. Просто трябва да имаш по-добра представа какво е ОК да се слага на такъв публичен профил и какво - не.
Майка ти пък сигурно гледа на фейсбук като платформа за лесна комуникация. И тя е права - аз например много лесно и бързо се свързах със стари съученици, както и приятели, заминали в чужбина.

Аз имам профил там, но не го ползвам. Качил съм си снимки, колкото да бъда разпознат; информация къде съм учил както и какво работя. В миналото фейс-а ми помогна да се свържа отново със стари съученици, както и приятели, които живеят в чужбина. А в момента за нищо не го използвам.

Не ти пречи и ти да имаш профил, но преди да го създадеш си намери причини за неговата цел.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 385fd50502
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   На теб проблема ти е с мъжа ти и с майка ти! - не с фейсбук, не с каквото и да било друго. И двамата ти се налагат, контролират те, това не трябва да го допускаш. Но сложното тук е, че имат различни виждания и желания и наистина, ако се противопоставиш на единия излиза, че угаждаш на другия, а ти трябва да живееш за себе си.

Събери ги двамата на едно място и им го обясни това, което ти казвам и което си писала тука като тема.
Време е да се научат да те уважават като самостоятелна личност, като индивид!
Да престанат да те приемат като даденост, ти не си им домашен любимец, а личност!

 
  ...


...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 385b770880
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Мъжът ти е напълно прав. А пък да си направиш профил само, за да му правиш напук е супер тъпо. Освен това, да се съобразиш с неговото мнение се нарича уважение и рабирателство в семейството, а не подчинение.

А ако наистина го обичаш, уважаваш и държиш на него, за какво ти е разни познати и непознати да ти зяпат снимката. Ако наистина имаш постижения, не ти ли е достатъчно да им се наслаждаваш или все пак чувстваш някаква неудовлетвореност от живота, за да искаш да се изтъкваш с тях и други хора освен близките ти да ги знаят. За какво - фукня, завист... то май и баш на това се крепи сурат тифтера т.нар. фейсбук :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 дни
hash: 93a175fc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторка:
Благодаря на всички за мненията. Аз няма да си правя профил и хич и не го искам. Лично за себе си го намирам за супер тъпо. Да не кажа повече, но поне едни 70% ползват сайта само да се показват колко са красиви и успели, аз само че не съм такъв човек и като пробвах да си направя профил осъзнах колко смотан сайт е.
Майка има много свободно време и няма внуци все още и предполагам затова по цял ден виси в интернет и вече го смята за нормално.
Весели празници на всички, още веднъж благодаря, че отделихте време за темата ми.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: a315c5e659
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Права е майка ти. Мани го фейсбука, мъжът ти утре ще поиска да си сложиш човал на главата, да не те гледат другите мачовци. Ще ме прощаваш ама твоя човек е комплексар.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: acc279f702
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   аз не разбрах какъв изобщо ти е проблемът: имала профил, ама го изтрила, после нещо я зачовъркало и пак си направила, обаче се почувствала кофти и пак го изтрила! да ти имам проблема!!
ако искаш си прави профил, ако не - недей, кого го е грижа? анкета ли правиш, статистически данни ли събираш? какво те грее какво мислят някакви непознати? ако всички ти напишем, че фейсбук е супер и си много назад, ще си направиш ли профил? или обратно, ако напишем, че е пълна глупост, ще го забравиш?
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 дни
hash: 385fd50502
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен тая тема е пусната от мъж, "леко" задръстен при това.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 дни
hash: ec80ec4e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен фейсбука може да е много полезен и същевременно много вреден, това зависи как го ползваш. Добре е човек да има фейсбук, това е един безплатен и лесен начин за комуникация с хора които са далеч от теб, не е добре да се вманиачава човек да качва всеки ден снимки да си брои лайковете да стои по цял ден. Можеш да си направиш фейсбук и да не качваш снимка, това си е най добрия вариант според мен за теб, не стоиш изтипосана в същото време можеш да комуникираш безплатно с познатите ти когато се наложи. Иначе сега това което става с теб не е добре, един вид искаш да угодиш на всички, за такова дребно нещо дали да имаш или нямаш фейсбук не мисля че другите хора имат думата, ти си решаваш твоя си работа отпусни се стига слуша кой какво ти казва да правиш с ежедневните неща от живота си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 19aa085c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Фейсбук не вреди на никой нормално мислещ човек! Това е социална платформа, която е с цел да осъществяването на контакт м/у хората. Няма да казвам колко информация може да получиш в различните специализирани групи. Това, че ще си сложиш 4-5 снимки, не мисля че е някакъв проблем освен, ако не изпитваш някакви комплекси от външния си вид. Аз никога не бих си изтрил моят профил, защото по този начин заличавам мостовете и връзките, които съм постигнал с бивши съученици, бивши колеги от университета, приятели и познати от родното ми място, от чужбина, хора, с които съм се запознал на предишните ми работни места

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 88269d18b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   "бивши съученици, бивши колеги от университета, приятели и познати от родното ми място"
Демек хора от миналото ти, живeeш в миналото. живеи в настоящето.

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: 8ca9eb8a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Може да ограничиш по принцип кой дате зяпа, но защо изобщо точно фейсбук? Има много други платформи за общуване в мрежата - сайтове, където да бъдеш анонимна. Според мен нещо наистина актуално в днешно време. Мъжът ти не приема конкретно фейса или нета въобще? Някой винаги може да ти пише на някаква поща, sms-и, бележцици ( в недалечното минало)... Ако се дразни, че кесиш много пред компа, това е отделен въпрос. Ако от утре той започне да закъснява от работа, защото са решили да разхвърлят тестето или да се почерпят с неизвестен брой бири? Не допускай майка ти да взима отношение по семейните ви отношения. Нищо добро не следва от това!

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: a724c74d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Дреме им на плъха на твоите бивши колеги, бивши съученици и други бивши там за тебе, а и за още 479 души от 500те им "приятели".

"Аз никога не бих си изтрил моят профил, защото по този начин заличавам мостовете и връзките, които съм постигнал " - мхм, в никакъв случай не си го трий, защото наистина си абсолютно прав в това изречение.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 дни
hash: ab5026c741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Невероятно е как всяко нещо води до предвидими реакции у една част от човечеството, наречена "гордите жени" (не, че другите се срамуват, но тези не се спират пред нищо, за да демонстират гордостта си и това колко са велики в очите си). Ако напиша, че аз съм жена в следното положение:
- мъжът ми е казал, че е полезно да се храня и така се поддържам жива, а организмът ми получава нужните му вещества, за да функционира.
- майка ми е заявила, че така отказвам правото на тялото си да се научи да фотосинтезира и се подчинявам на "властния мачо, дето съм си го избрала".

Познайте какво? Една група потребителки ще заяви, че храненето е надценено и мъжът иска да ям, за да стана дебела и да може да ме замени с друга, която е по-слаба. Примерът важи за всичко - за консумиране на течности, за дишане и т. н. Не мъжът на авторката - други хора имат проблем! Няма да назовавам конкретни номера. Всеки с желание може да види кои страдат от синдрома "той пък ще ми/й каже! " Когато еволюирате достатъчно, за да мислите сами, а не директно да отричате всичко, което е казано от някой мъж (изключително елементарно действие, което не води до правилна оценка на ситуацията), обадете ни се! С радост ще ви изслушаме (аз и читателите в сайта) в тази или друга тема! Дотогава не помагате по никакъв начин на авторката или на някой друг тук.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker