Проблем с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с майка ми
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 3086 пъти
Здравейте! Моята история е подобна на една малко по-надолу, но реших да я публикувам

Бях на 8, когато баща ми ме остави. От тогава израстнах само с майка ми, която винаги е правила всичко възможно, за да имам какво да ям, какво да облека. За което съм й благодарна.. но от малка ме бие. Посинявала ми е окото, разкървавявала ми е носът и устата. От последния ми бой от онзи ден ръката ми е синя.

Постоянно ме обвинява, тъй като вече съм на 18, че искам да излизам, да живея. Работя от 16год, в момента също. За всяко нещо ме обвинява .Как заради мен е пропиляла най-хубавите си години, как жертвала всичко и т.н. Когато искам да излизам с приятелки или да отида на гости, не ми дава. Казва ми: "Те ли са по-важни от мен, аз никъде не съм излизала и ти няма да ходиш. "От известно време има едно момче в живота ми и тя разбра за него, за което аз сега съжалявам. Не ми дава да се виждам с него, последният път каза, че иска да не се виждаме, за да докаже той колко държи на мен. С него се виждаме тайно, но тя знае, че не сме се виждали от 2седмици.

Когато я попитах смята ли да ми даде да се видя, защото в началото каза "Да минат 2седмици, да видим" Сега като минаха каза "Още не е минал месец". Осъзнавам, че винаги ще е така и нищо няма да ми дава. Никъде не ме пуска, постоянно ме обвинява как, ако не била тя, съм щяла да бъда в дом; как съм тръгнала да въртя гадже като съм никоя, как никой нямало да ме търпи с моя тежък характер, много ме обижда..нещастница, тъпанарка.. но най-голямата обида, която изрече онзи ден беше неблагодарна кучка.

Страшно ме боли от всичко това, приятелки ме съветват да се изнасям от нас и да отивам у тях, как щяла да се промени, а ако не поне на мен ще ми е по-добре. Но тя ме кара да се чувствам виновна затова, че съм млада и че искам да живея, да я оставя, а нейният живот едва ли не е минал. Когато ме набие, се държи що-годе добре за 1-2 дена до следващия път. Не издържам вече, искам нещата да се променят. Искам да бъда свободна да правя избора с кой да бъда, къде да ходя..ако греша си е за мен. Не знам какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 220041daee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти не е права по най-малко 2 пункта - учиш и работиш /колко са такива като теб, като се огледам - пълно с мрънкащи безделници/, а не лентяйстваш и не си ти виновна за най-хубавите и години - ти си и дете, ако не на теб, на какво друго да се посвети. Подсигуряването на храна и дрехи не се коментира, това си е най-основно задължение. Можеш да се изнесеш временно при някоя приятелка, колкото да видиш дали е склонна да промени мирогледа си. Ако не - догодина завършваш, можеш да учиш и работиш и тогава се изнасяй окончателно - няма да ти е лесно, но мнозина минават по този път.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 065343e793
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Позната ми е историята ти и те разбирам. В случая ти се разкъсваш между вината , което майка ти ти насажда и собствените си желания. От една страна тя те е родила и отгледала и и дължиш уважение за това , но от друга ти си отделна личност с отделни желания и разбирания за живота. Майка ти е направила определени избори в своя живот , които са я довели до състоянието е което е сега и ти нямаш абсолютно никаква вина за това.Това че тя не е излизала и не е правила нещата , които иска е само нейна отговорност.Имала е глава на раменете си и сама си е правила изборите , не си ти тази която я е подтиквала.Затова не трябва да се чувстваш виновна.Всеки човек , когато прави нещо трябва след това да си понесе последствията от резултатите , каквито и да са те.Изглежда майка ти много се е озлобила от всичко , което и се е случило и това озлобление дотам пречи на преценката и че в крайна сметка вреди на собственото си дете.Щом вече работиш и имаш някакви цели в живота мисля че трябва да обърнеш внимание на това.Гледай да оправиш собствения си живот и да бъдеш щастлива.Прави своите избори и заживей самостоятелно ако можеш.Защото в момента имаш желание да правиш различни неща, но ако това с майка ти продължи тя ще те смаже като личност и накрая ще станеш същата като нея- озлобена и недоволна.Опитай се да и обясниш , че ако ти се чувстваш добре и постигаш целите си и оправиш живота си ще бъдеш в състояние да помагаш и на нея.А ако се оставиш да те мачка един ден ще си останете двете озлобени и нещастни и нито ти ще можеш да и помогнеш с нещо , нито тя ще се чувства по-добре от това че и твоя живот е провален.Сега ти е времето да си изживееш младежките години и всичко свързано с тях , защото ако не го направиш един ден и ти ще се озлобиш като нея.Тя не е живяла и виж в момента каква е , затова не прави същата грешка - примера е пред очите ти.Учи се от хора , които са щастливи и които са постигнали нещо .Опитай се да помогнеш и на нея , но ако не стане не се чувствай виновна , защото нямаш вина за нищо , освен че си се родила.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 3ed7b7b59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм така само дет съм на 12 и майка ми никога не бие разглезения ми брат а си го изкарва на мен на мен също ми е разкървавяла носа но тогава имах хрема и от този ден нататък се духам неправилно и много гадно винаги ще я обвинявам за това така че споко не си единствената с която се държат така и мен ме обижда но аз съм на 12 нямам избор а ти си на 18 изчакай я да заспи и си хващай чантата!Пълнолетна си така че нищо не може да ти каже!

Габс!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 5a0481688e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти е недобре психически. Има горещи телефони, агенция за закрила на детето. Подай сигнал! Не си трай! При такъв проблем най-лошото е да си мълчиш и да се правиш, че няма нищо.
И се отдели от майка си. Аз на 18 се отделих от тях, излязох под наем заради подобни неща.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: a338d32deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами изнасяй се от вас, може и да останете дълго време скарани но все ,ще го преглътне и може би ще си даде сметка какво губи с това си държание. Аз писах и в темата по долу, но при мен майка ми спря да ми посяга когато започнах работа.

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 78cf2f521f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Гадно...
Проблема ще се реши тогава, когато спре да мусли зс това, че ти си и била пречка в живота.
Отговора е един Едно куче дори не си оставя паленцето
Това че са се развели не е твоя вина
Тежко го е преживяла и продължава да го преживява
Сега не те пуска никъде така, защото Тя не си е изживяла младините заради теб Не излизала- трябвало е да се грижи за теб
И сега ти трябва да и се отблагодариш да стоиш до гъза и да не е сама Явно не може да осъзнае че си пораснала И някой ден наистина ще излетиш от нейния дом!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker