Проблеми с баща си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с баща си.
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1481 пъти
Публикувам историята два дни преди Великден-празник, който обединява иемейството от една религия, празник, на който всички трябва да сме единни според християнските закони.
Аз съм на 13, почти 14. Роден съм в Швеция от майка чужденка и баща българин. Имам брат, който е на 11. Главно това за мен.
Винаги съм се разбирал с майка си, с брат си също, въпреки че винаги съм имам детински проблеми и кавги с него, все пак, братя сме, но го обичам дори и в такива моменти, но настава моментът, в който един герой винаги ще развали цялата хармония-баща ми. Винаги съм имал проблеми с него, повечето кавги вкъщи са нашите караници, ала преди това бяха само нормални семейни проблеми, оправящи се за ден.
Той винаги е бил характер, който не изразява емоциите си чрез плач, тъга, съжаление, а чрез насилие, крещене и динамичност във всичките си действия в такъв период.
Цялото семейство имаме проблем с него, защото не оценява хората, смята ближните, нас, за нищожество, той се присмива всеки път със своите приятели на нас, всеки път ни злепоставя, за да забавлява другите. Когато не е в настроение, то тогава всички трябва да понесем груб характер, истеричност и насилие.
Това е само експозиция на случката. Той е типът бащи, които бият децата си, много рядко посяга на майка ми, но се е случвало. Преди ни биеше редовно при всяка такава ситуация, но никой от нас не беше физически способен да отвърне, а той се възползваше от нашата слабост.
Аз съм пасивен човек, никога не съм се съгласявал с честия начин човек да реши проблем-боят. Винаги съм се опитвал да се оправям с думи, но уви, понякога не става. Налитал ми е на бой, бил ме е, но последната година израснах доста-станах по едно време 1. 70, а точно през този период стана първата кулминация в нашите взаимоотношения-налитна ми на бой, а аз му отвърнах, не знам защо, беше защитна реакция, за която се колебая доста дори и сега.
Колебанията ми са наистина големи. Баща ми е израснал без отец, само с майка. Не знае как се държи един баща, така че той е човек пълен с комплески от детството и своето минало. Той изкарва пари, но само майка ми се грижи за храната, обучението и всичко, което ми е нужно. Той печели пари, които наистина не знам, освен за сметки, за какво ги харчи. Колкото и егоистично да звучи от моя страна, баща ми е осигурил ток, вода, парно и комфорт, ала това прави ли го мой отец?
Винаги е предпочитал брат ми, с когото винаги прекарват много време, купува му какво ли не, води го навсякъде, а мен оставя с мама. Той бие брат ми също, но не получава същата реакция, каквато аз направих в такъв случай.
Не знам наистина какво да правя, той проваля всичката хармония вкъщи, напоследък се кара с всекиго, обещава неща, които нарушава, когато неговият нрав се влоши. Не сме усещали бащината любов, която дете получава. Да, радостен съм, че не съм на улицата, лежащ в мръсотията и беден, но какво на този свят може да купи бащината искра, която озарява дете?
Говорил съм с него, мама също, но мозъкът му категорично отблъсква тези думи, получавайки в отговор думи, които нямат нищо общо със ситуацията. Той не се опитва да ни разбере, нито да оправи този проблем, който съм опитвал с мама и брат ми да оправим, но уви. Всичко зависи от него, ала при всичките кавги го понасяме ние.
Майка ми и брат ми ме държат психически, колкото и да хиперболизирам. При всичките ни общи успехи се подкрепяме, а той е в контраст-не му пука. Не го считам за свой баща, въпреки семейните си обстоятелства, въпреки израсването без баща, с когото се съюзяват в следствие. Той не ме счита за негов син също, казвал ми го е хиляди пъти с действия и в прав текст.
Баща ми ми дава пример какво да не бъда в бъдеще с децата си, само мисълта, че не съм като него, ме прави щастлив тези дни.
Все пак, благодаря ви предварително за дето сте си направили труда да прочетете тази дълга история. Предварително моля админите да ми помогнат за този проблем, качвайки по някакъв начин историята! Лека вечер!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 29 дни
hash: 305e09e189
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направих си труда да го прочета и разбирам твоя проблем баща ти може да е уморен. Или пък просто ти си направил нещо което той не удобрява и сега може да ти отмъщава. Аз имам сестра и аз съм по малката и баща ми ми обръща повече внимание просто защото съм по малка, но в твоя случай баща ти те мрази. Аз бих те съветвала да не му обръщаш никакво внимание докато той не ти обърне.
Много се надявам да съм помогнала!

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: be55f2f0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Децата не избират родителите си, приемат ги такива каквито са. Щом баща ти се отнася добре с брат ти, а ти не усещаш същото отношение, замисли се, дали с нещо не го провокираш да бъде такъв. Човек който може да обича, не би делил хората, още по малко децата си. Мисля, че си се малко приел за голям и това дразни баща ти. Опитай да смекчиш тона и ако няма промяна, опитай да се дистанцираш от баща си, но не го дразни, все пак той се труди и заради тебе. Сам пишеш, че поема разходите за семейството, за това също се полага уважение. Като станеш пълнолетен си организирай свой живот, без баща си, щом толкова те дразни сега!

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 0a900d139b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо не поговориш с майка си - може да останеш изненадан? Ами ако е имало извънбрачна връзка - всичко е възможно!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 19 дни
hash: e64ba5eea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип съм на мнение, че отношението на
бащата към децата и отношението на децата към бащата до голяма степен зависи от жената в семейството.
Ти колко пъти си му благодарил за нещо което е направил за теб?
Или няма нужда от благодарност, щом като е баща той е длъжен за всичко.
Опитай да му покажеш, че ти харесва когато той се държи добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker