Мама и тате се карат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама и тате се карат
преди: 8 години, 19 дни, прочетена 1521 пъти
Здравейте аз съм момиче на 13 години. Родителиъе ми постоянно се карат... По калви ли не причини. За най-малклто нещо. Че някой е пуснал водата докато другия се къпе и други безмислени работи. Не знам какво да правя. Хубавото е, че НЕ си посягат.
Баща ми много често оцъства от вкъщи не защото е по заведения или нещо друго а защото е на командировки...
След скандалите най-често аз страдам защото немога да говора нормално с тях 1 час след като са се скарали. Попитал я нещо мама тя веднага започва да ми крещи....
Споровете са им през ден-два ама са ужасни за най-малкото нещо и айде почва се : викане, трескане и др. неща.
Моля искам съвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 19 дни
hash: b182332363
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Младо момиче, има поговорка, "криво дърво се оправя, крив(невъзпитан) човек никога". Вече си голяма, сама ще разбереш поговорката, няма да коментирам по нея. Не ти остава друго, освен да потърпиш още малко и като станеш самостоятелна, вън от картечното гнездо. С времето, родителите ти няма да станат по добри. Ти виждаш последиците, но не знаеш причините. Това, че дребни неща ги палят са само детонаторите, причините са дълбоко скрити в душите им, има нещо сериозно между тях, което ти не знаеш, а не ти и трябва да знаеш. Вината се крие в един от двамата, но не можем да гадаем кой е сгафил. Тези чести командировки са в основата на проблема ви. Ако проблема ти е само това, че не можеш да понасяш скандалите им и не можеш да комуникираш нормално с тях, най доброто което можеш да направиш(на този етап) е, да се изолираш в твоята детска стая и да изчакаш бурята да премине. Слагай си слушалките и си пусни хубава музика. Не се опитвай да вземаш страна, така още повече ще разпалваш конфликта, но щом си по често с майка си, попитай я някой ден(когато е по спокойна и баща ти отново е в командировка), за какво се карат, явно не е за това кой пусна водата. Друг вариант е, ако имаш възможност, премести се да учиш в друго населено място, има средношколски общежития, които можеш да ползваш. Там няма да е по добре, но ще ти е по спокойно, няма да си свидетел на скандалите им. Не пишеш, дали имаш брат или сестра. Ако имаш, може да се съюзите и да поставите ултиматум на вашите, че когато сте си в къщи, не искате да чувате караници, иначе ще се обадите в закрила на детето. Ако си по смела( а се вижда, че си), можеш и сама да им го кажеш, те са длъжни да се съобразяват с децата си. Щом сами не се досещат, трябва да им се каже. Кажи им, че ти действат зле на нервната система. Не знаем какво им е интелектуалното ниво, така само гадаем и не могат да ти се дадат точни съвети. Ако уточниш някои факти, ще получиш точни съвети.

 
  ...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 4d5864a707
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей,
разбирам в какво положение си, мисля, че има съвсем малка надежда нещата да се оправят.
Те ясно са се самозабравили и не осъзнават, че имат малко дете на което трябва да дават пример.
Може да пробваш следното: спри да им говориш, отговаряй им крещейки както те правят. Кажи им, че ще спреш да се държиш така, когато те спрат да се карат помежду си.

Има някаква надежда да се осъзнаят ако ти им покажеш как изглеждат отстрани и че не ти е приятно да се държат така помежду си.
успех ти желая!

 
  ...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 808886fe41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, мило дете! Аз съм в положението на мама. И ние сме в такъв период - постоянно се караме с таткото. И аз понякога неволно си го изкарвам на каката (малкото е бебче). Обвинявам се след това...
Ти не си виновна. Благодаря ти, че прочетох историята от детската гледна тока.
Кураж и късмет!
Ж 29

 
  ... горе^
преди: 8 години, 19 дни
hash: 115677c633
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!

Успокой се, щом са заедно, явно държат един на друг, а и на теб.

Ежедневието на всеки е изнервящо - умора от работата, домашни задължения, други проблеми... ситуацията в държавата ни е такава, че хората работят, но нямат нито просперитет, нито сигурност. Натрупали са умора и гняв, който насочват един срещу друг. Самата ти пишеш, че се карат за глупости. Можеш да им помогнеш - вече не си малка. Направи вечеря - изненада, повикай ги, гушни ги, кажи им колко ги обичаш и двамата. Радостта и нежността са най - доброто средство против изнервеността им.

Пожелавам ти успех и извинявай, но не мога да се сдържа - имаш направо ужасен правопис, обръщай повечко внимание на учението.

 
  ...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 9eb29254b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Съжалявам, че преминаваш през това и аз съм го преживял, ще остави душевни травми и следи за цял живот които ще ти пречат. Родителите ти се държат детински и незряло и не знаят как да комуникират един с друг, голямата част от вината е на майка ти която трябва да е покорна на баща ти и да го слуша а липсата на тази покорност води до дрязги, скандали, огорчения и един трагичен начин на живот.
Ти можеш да си успокояващ и балансиращ фактор който да разсее голяма част от напрежението като винаги си спокойна, говориш успокоително, не изказваш капризи, не се поддаваш на провокации и лошо отношение. Така спокойната атмосфера би се завърнала в дома ти и подобни скандали биха станали рядкост.

 
  ...


...
преди: 8 години, 18 дни
hash: 0abdf58b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поговори с тях когато не са ядосани. Кажи им да не се карат дя пият има хапчетта за успокоение дори хомеопатични.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 18 дни
hash: 0abdf58b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Поговори с тях когато не са ядосани. Кажи им да не се карат дя пият има хапчетта за успокоение дори хомеопатични.

 
  ...
преди: 8 години, 18 дни
hash: a23fcbb26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мило момиченце, първият ми съвет е да наблегнеш на правописа и да не оТСъстваш от училище, защото пишеш адски неграмотно, а това няма да ти е от полза занапред. За проблема ти не знам какво да кажа, просто не им обръщай внимание- изнервени са, отношението им със сигурност не е лично към теб, а е провокирано най-вероятно от безпаричие (каквато е и причината за повечето скандали на българските семейства). Успех и дано нещата се поуспокоят скоро. :)

 
  ...
преди: 8 години, 18 дни
hash: a2373130ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма съвет, моите родители винаги се карат... принципно по късно се роди малка сестра моя.. почваше да плаче като се карат така. та така поспряха да се карат за няколко години. Вече сестра ми я няма и още си се карат... те чак се заяждат ей така за спорта.. ама няма страшно... нито са си посягали нито нищо.

Опитай се да свикнеш :) Не може всички да са вечно щастливи

 
  ... горе^
преди: 8 години, 16 дни
hash: 808886fe41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Майката трябвало да бъде покорна на бащата - дрън-дрън та пляс!
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker