Живота на родител или парите от наследството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живота на родител или парите от наследството?
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 3953 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 18 години, живея с баща ми. Майка ми е разведена с него, и по-добре, че е така. Непоносима е, никога няма да ти каже нещо добро, критикува всичко и всеки и е жестока на моменти. Но все пак не сме скарани с нея, виждаме се отвреме навреме, макар че нищо хубаво не е излязло от тия срещи. Имало е периоди с месеци не съм я виждал, и не ми е било мъчно.

Но преди една година нещата се промениха. Почнах да мисля за пари(имаме колкото да си живеем нормално). А исках по-луксозен живот, да мога да си купувам винаги нова техника, да имам повече пари за нощни излизания, и за в бъдеще - за кола. Баща ми никога не е отказвал да ми дава, но проблемът е, че нямаме толкова много за да задоволим по-луксозните нужди. Зажаднях за повече пари. И се замислих - майка ми е доста по-богата от нас, има имоти и частен бизнес, но никога не ни е давала пари. По закона за наследството, аз съм единственият наследник на богатствата и. Ето защо, от жажда за пари и ненавист към майка ми(защото в последните моменти отношенията ни все повече и повече се влошаваха) аз тайно започнах да си мечтая майка ми да умре(било то от катастрофа, нелечима болест и т.н.). Ако беше мъртва, повече нямаше да ни създава проблеми, и щяхме да сме доста по-богати.

Преди няколко месеца това се случи. Автомобилна катастрофа(отначало не можех да повярвам, пък после се ядосвах, че хубавата и кола за нищо не става след катастрофата). Край. Майка ми загина, а аз и баща ми забогатяхме. Всичките ни материални нужди бяха крайно задоволени. И сега вече се насладих на всичко - на скъпи дрехи, и на хубава храна, и на скъпи телефони, телевизори, лаптопи, на новия ни Мерцедес, на дискотеки, на момичета даже(защото като имаш пари, хубавите момичета лесно се намират). Сега вече съм в апатия. Всичко ми е скучно и омръзнало, предпочитам да си стоя у нас и да гледам някой хубав филм, вместо да си ползвам луксозните вещи или да харча пари по дискотеки и кръчми. Единственото, което ме стимулира, е да работя нещо по бизнеса, който наследихме. Не искам да пилея парите ни, а да ги увеличавам, и от това се чувствам добре, но пък по цял ден работя. Не бих казал, че е приятно, но друго не ми се прави, по-добре ми е да работя, отколкото да безделнича и да харча пари по удоволствия. Мисля, че преди да стане всичко това, ми беше по-щастлив живота. Вече съжалявам, че майка ми умря. И проклинам деня, в който започнах да желая смъртта и, само за да наследя парите и. Предпочитам тя да беше жива и аз сам да си бях изработил всичките блага. Много хора сигурно си мечтаят да са на мястото ми, и си мислят, че ако имат толкова осигурени богатства, няма да им е нещастен живота. Е, съмнявам се да е така, защото на мен се случи, и въпреки всичко, парите, осигурени по този начин, ми развалиха живота. И най-лошото - чувствам се неописуемо зле, защото желаех смъртта на майка ми заради тия пари.

Някой изпадал ли е в подобни ситуации, а какво бихте направили на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 31940fffd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Повярвай ми, никой не ти завижда и никой не иска да е на твое място! Аз лично се отвратих от теб! Никъде не долових нотка на разкаяние и на съжаление. Мен не ме трогна!

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: a15da9a7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако всичко това е вярно, трябва да се лекуваш.
Не е нормално това...

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 897926dd23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не ти вярвам. А ако все пак това е вярно, бих казала- Боже, ела си събери вересиите!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 729856a438
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Събитията които (волно или неволно) си предизвикал, както и положението и убежденията до които си стигнал след това ми говорят, че всъщност си доста силен материализатор, както и напреднал в духовно отношение човек. Изглежда не го осъзнаваш обаче!

Е, наиграл си се с материалните играчки, свършил си и някоя беля междувременно, мисля че точно сега е момента, от който трябва да започнеш да се осъзнаваш. Да търсиш отговори на въпросите какво и защо всъщност е станало? Кой си ти, какви са истинските ти способности, и какво е точното ти място в света?... Защото виждаш, че отношенията ни с хората са неизмеримо по-важни (дори не количествено, а качествено по-важни) от всякакви материални придобивки, както и разни примитивни (включително и животински) удоволствия.

Възможно е твоят път на развитие да е път (примерно) на творец, а не на бизнесмен. (Това го казвам, понеже очевидно си разбрал, че "щастието" не е в консумацията, а щом не е в нея, то явно е в... творчеството). Но какъвто и да е той, смятай че си длъжен да осъзнаеш и овладееш силата, която ти е дадена, за да няма и други жертви, както и други несъстояли се или объркани отношения с разни хора.
Майка ти е била материалистка и с постигане на върха на материалното благосъстояние явно смисълът на живота й се е изчерпал. Ти, изглежда, не си такъв, и макар че временно си се увлякъл по материалното (да речем от присъщото всекиму любопитство) вече си задаваш истински смислените въпроси. Предполагам, че и материята ще ти е много интересна в търсенето на тези отговори. Можеш да започнеш с книгата "Холографската вселена" на М.Талбот, или с кнжките на д-р Майкъл Нютън. Практики и медитации също ще са ти добре дошли.

Не мисли майка си - гарантирам ти, че в момента тя е добре. Ще има момент от битието, в който отново ще се срещнете с нея "очи в очи" и ще обмените конкретни мисли за това - кой, как и защо. Няма да е тук и сега обаче - за всяко нещо си има "време" и "място". Радвай се и й бъди благодарен за картите, които е поставила в ръцете ти. Как ще ги разиграеш от тук-нататък обаче е изцяло твой избор.

С пожелание за успешен път напред:
Ray

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 76c157a107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мога да те посъветвам следното.. няма значение че си желаел лошото на майка ти.. щом ти не си причината за нейната злополука.. няма причина да се самообвиняваш.. било е лошо .. но не си виновен. Щом си се "наживял" помисли за нещо по сериозно.. за свясна половинка... определено ще даде много цвят на живота ти ... пак и ти на нейния... Успех :)
Клепи

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 31984f9af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти не си виновен - виновна е шибаната демокрация, която ни кара така да мислим или голям процент от нашето общество. Защото в днешно време всеки те оценява по парите, всеки/всяка гледа не какъв си, а какво имаш ? Всички са жертва на демокрацията- кой в жаждата да има колкото се може повече пари, и други, които липсата на такива е причина да бъдат "мачкани" от силните на деня. Колкото до майка ти, самият факт, че си мислил такива неща за нея не говори въобще добре за теб - независимо дали са се сбъднали или не, между другото в такива пророчески неща не вярвам. Явно и ти не си си вярвал, че ще стане така, щом и съвеста ти се обажда. НО знай, че живота, чиято смърт си желаел е бил на твоята майка, не на който и да е друг. И като прочетох всичко, което си написал потвърждаваш мисълта: че всичко е пари, но парите не са всичко. НО знай, че с пари можеш да си купиш много неща, но не здраве и любов, която не същестува.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 34621040ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, тя простотията по хората ходи, не някъде другаде. Какъвто си мизерник, бъди сигурен, че едн ден децата ти също ще пожелаят смъртта ти, но най-вероятно няма да наследят нищо, защото хора като теб си остават отрепки.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f4a1661695
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво бих могла да ти кажа?ПАРИТЕ НЕ ПРАВЯТ ЧОВЕКА!Замисли се, вместо да искаш да ги увеличаваш се опитай да се станеш по-стойностен човек. Майка ти е починала, ти си желаел смъртта й-това не е правилно. Независимо каква е , животът на един човек е по-ценен / разбира се има и изключения/. Бъди честен пред себе си- разкайваш ли се за това?
Иначе с парите можеш да правиш много по-хубави неща от това да си купуваш вещи, приятели и любов- учи, пътувай, дари малко на фондации или създай нещо , за да помогнеш на хора в нужда!!

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 07e660f7f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Другите тук те "наредиха" достатъчно, за да ти се карам и аз. Искал си нещо , което се е сбъднало и сега не си доволен. Така е в живота и за това човек трябва да внимава какво си пожелава. Сега можеш само да работиш върху себе си да станеш по-добър. Не забравяй че макар и да ти звучи налудничаво, но сега най-големият съд си ти самият. Помагай на хората , безкористно, прави добрини. Иначе ще можеш ли да се погледнеш в огледалото?
МОНК

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 4895cb22a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както каза номер 6, системата умопомрачава хората. Ако нямаш пари(т.е. не се обличаш модерно, не ходиш много по заведения, имаш стара кола и т.н.) винаги ще си 2ра ръка човек, особено сред по-младите е така. Всичко това озлобява хората, и най-вече арогантността на тия, които имат пари. Добре, това би амбицирало всеки да се труди, за да спечели и той пари. Само че с честен труд рядко става, а и е необходимо много търпение и воля, и накрая ти писва. И всеки търси тарикатски методи, аванта, прави схеми. Беднотията е болест. А и липсва солидарност между хората, между бедни и богати. А всички заедно са болни от материализъм и консуматорство. Това ненавиждам у Запада, защото той го въведе.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 0fe7094816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кой от вас ,моралисти не иска да живее охолно и да има пари. Големи съдници сте.Момчето ви каза , че майка му е непоносима и аз сам сигурен че е така . Има отвратителни родители ,на които не им дреме за децата им.Или уважаеми моралисти не съм прав?Или изоставените деца в домовете и те трябва да обичат шибаните си родители по презумция.Та това че си искал майка ти да умре при определени обстоятелства е обяснимо след като ви е зарязала.А това ,че е станало -както се казва всеки заслужава съдбата си. Склонни сме да забравяме това което са ни причинили другите ,а това не е правилно . Харчи си парите и да не ти пука. Може би това е твоето възмездие.И отново към моралистите.Помислете си за едно нещо,което ако го имате в изобилие ще реши всичките ви проблеми и ще ви даде хубав живот-точно така парите.Такъв е шибания свят и който го отрича не е искрен.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 7560349e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, тъй като мнението ми за автора се изчерпва с "Благодаря на Бога, че не съм като него!", а ти си ми по-интересен, ще си позволя да разгледам твоя случай. Той каза, че майка му е непоносима и го е изоставила, а ти повярва веднага. Кой ти гарантира, че той не е непоносимия, който сега изопачава нещата? Заради една негова дума трябва да мразим и определяме като лоша жена, която дори не сме познавали? Наивността ти е официално потвърдена. Оправдаваш го въз основа на казаното, но по тази логика какво още би оправдал? Ами ако майка му не беше загинала и той беше решил да се намеси в съдбата? Пак ли щеше да заявиш, че тя е била отвратителен човек и е трябвало да умре независимо от начина? Какво според теб е допустимо да направи човек за пари? А ти лично какво би направил, за да забогатееш?

И откога хората са склонни да забравят това, което са им причинили? По-вероятно е да се случи едно от изброените: да бъдат обсебени от мисълта за отмъщение, да бъдат жестоко наранени и да се скрият в своя собствена черупка или дори да посегнат на живота си(важи за по-слабите от нас). Но забравата не е лесно постижима - поне не така, както ти смяташ. Затова учени се трудиха над хапче, което изтрива неприятните преживявания в живота ни. Иначе нямаше да има смисъл, ако сме толкова безпаметни, както си мислиш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 0fe7094816
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До №12 от №11. Като не вярваш на това което пишат хората, защо четеш и коментираш историите им. Радвам се че съм ти интересен , но ти на мен не си и не смятам да ти отговарям на плоските въпроси.А на автора каквото имах го казах.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 89827b955c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Позволявам си да коментирам, защото осъзнавам голямата болка и антагонизъм, в който сте изпаднали. Съжалявам и за майка ви и затова, че сте били в обтегнати взаимоотношения. Дори и на бяхте пожелали парите и смъртта й, бях щяхте да се чувствате зле и виновен...

Вината, която усещате не е следствие на извършено зло към майка Ви и въпреки това тя ви държи отговорен заради омразата, която сте изпитвал. Има един единствен начин, всичко това спре и Вие да бъдете свободен и този начин се нарича ПОКАЯНИЕ.

Сигурно ще ми кажете, че тя е мъртва и няма как да й поискате прошка. Покаянието, което трябва да направите не е пред майка Ви, а пред Исус Христос, защото само Той може да прощава грехове и да отнема вината и болката от стореното зло. Ако имате, дори и мялко вяра в Бога, просто се помолете на Исус Христос и се покайте-признайте омразата и Го помолете за прошка и освобождение от душевната агония. ТОЙ МОЖЕ ДА ВИ ОСВОБОДИ И ВИЕ ДА СТЕ ОТНОВО ЩАСТЛИВ И ЖИВ!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 67bcba0585
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ти си един абсолютен идиот. Парите са пари и нищо повече, а лукса можеш със него и без него, едно и също е, само околните ти насаждат друго мнение. Аз също съм богат наследявайки парите на починалата ми майка, но освен нея нямах друг родител. Никога не съм си и помислял да желая смъртта на майка си. Бих изгорил всичките си пари ако можех да я върна. Пари се печелят и губят, щом се занимаваш с бизнес-знаеш колко лесно става и едното и другото, но майката е една.

Вчера бях на гости при мой приятел, по-беден от мен много, майка му ни сервира, прегърна го на излизане, едва не заплаках от мъка, толкова жално ми стана. Мъж съм, 10 години по-голям съм от тебе, жена имам, но адски искам една майчина прегръдка, не просто женска, а майчина.

Семейството е най-важното, не парите. Парите идват при умния, при можещия рано или късно, нито ти, нито аз сме заслужили парите си или сме ги спечелили(макар, че аз съм се удвоил като пари и имот, но старта не бе мой). Помисли си и да не си луд, защото според мен имаш много сериозен психически проблем, вероятно ще ти е нужно лечение и те съветвам да потърсиш лекарска помощ преди тотално да си превъртял.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 26 дни
hash: df4eba9252
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Коментарите ме нервираха. Аз те разбирам. Обаче нямам предвид парите. Имам предвид омразата към единият родител/в моят случай бащата/. Не мисля, че парите тук имат някаква роля- те са нещо странично. Не виждам защо трябва да се чувстваш зле. А относно това, че си апатично настроен към лукса и скъпите парцали и боклуци-също те разбирам. И на мен никога не са ми носили наслада и удоволствие. Истински важните и значими неща са духовни-любовта, приятелството и т. н. Намери си хора около теб, които да си заслужават, иначе ще умреш като вълк единак. И не се обвинявай за нищо. И не позволявай на някакви си грешници като тези по-горе да те съдят. Има Бог-той ако иска да те съди, но никой друг няма това право.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a3fb904aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Щом съвестта ти те осъжда, това е Божия Дух. Довери му се, разкай се и се моли на Бог да ти прости. Бог е милостив към всички, които го търсят с вяра и смирение, и прощава греховете им. Повярвай в Христос и следвай пътя му - той ще ти помогне. Всички сме грешни, но грешниците се спасяват с вяра и дела. Бог да ти помогне. Амин.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ae879f0f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ще те нарека, ПРИЯТЕЛЮ от тук нататък те съветвам да правиш само добри дела! Аз като теб винаги съм желала да имам брак ееееееее имах го, пожелах си дете родих, мъжа ми не искаше нито брак нито дете и така след седем годишен брак и живеене в мизерия си помислих една вечер, че трябва да се разведа, но родители те ми са много богати и винаги са били против развода! Сега и тази мечта ми се сбъдна и какво стана родители те ми ме приеха, но исках и свободата е имам я и нея! Сега и аз като теб се разкайвам за тези неща, но си казвам "ТАКА Е БИЛО ПИСАНО"!

Съвета ми към теб е пази парите си те ще ти потрябват удвоявай ги, иди на църква и не мисли много за миналото не можеш да го върнеш! Родители те лоши добри те са единствените верни прияте ли всичко останало е фалш, измама и гъзолисци!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker