Проблем с майка ми,но с продължение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с майка ми,но с продължение
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 4313 пъти
Здравейте!Преди няколко дена писах,но нещата се промениха .Затова ето за какво става въпрос

Живея само с майка ми,но имаме много проблеми.Както бях писала постоянно за всичко ме обвинява и ме удря.
Омръзна ми не просто да ме бие,а да ме пребива.Все ме заплашва да се изнасям.Събрах си багажа,махнах се.Тя ме заплаши,че ще се самоубие,че всичко е жертвала и сега аз я оставям сама.Реших,че ще се промени и се прибрах.
Има едно момче,с което съм от няколко месеца.Искам да сме заедно на НГ,обвинява ме,че ще я оставя сама.Вчера говорих с него по телефона,тя се вбеси,че не съм си изсушила косата и че съм говорила с него,обвини ме,че аз му се обаждам и правя сметки,а е точно обратното.Удари ме пак,развика ми се.Аз казах,че повече няма да търпя.Облякох се,тръгнах да излизам..Тя ме завлече за косата из целия апартамент,би ме,задушава ме..днес цялата съм в белези.Обади се на сестра ми,която живее отделно да дойдат да ме усмирят.Че съм била истеричка и съм била за психо диспансера.Приятелят на сестра ми дойде и ме изкара от нас.Ако не беше той,не знам как щях да оцелея.След това спах у сестра ми,обясних й всичко,тя не ми вярва.Майка ми се изкарва жертва,казва,че не ме биела.Накара ме сестра ми днес да се прибера,аз говорих с майка ми по телефона и й казах,че искам да се изнасям още сега,че не издържам.Резултат:как съм щяла да я оставя сама,била съм егоист,за всичко аз съм виновна.
Сега не знам какво да правя,искам да се махна,но не искам и в мен да е вината..,

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 604a0fdf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма за какво да се чустваш виновна. Прочети в нета за хора под домашно насилие. Една от всичките реплики използвани от насилник е точно такава. Насаждат в потърпевшият чуство за вина.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2a5cca071a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами не е в теб вината, не и позволявай да те манипулира по този начин! Кажи й, че ей така много лесно ще я оставиш сама, защото не си изтривалка за нейните истерични изблици, нито си нейната боксова круша и няма да я търпиш да ти скапва живота. Ще я оставиш, защото това си е заслужила и като няма върху кого да си излива злобата, ах, какво ще прави тогава? Каква мъка, какво нещо... Ще трябва сама да се скубе за косата, като те няма на близо, за да оскубе твоята...
Говоря малко грубичко, но това си е самата истина, момиче.
Не е ли така? На такива хора просто не трябва да им се връзваме на манипулациите. Като ти дрънка, че на виж тя как всичко за теб е правила, а ти ще я оставиш сама и кажи, че това си е заслужила и изобщо не те трогват приказките й.
Махни се от нея, тя няма да се промени... Мисли за себе си и за своя живот. Тя не заслужава да я съжаляваш изобщо и не го прави! Спасявай себе си!
Някой хора са като вампири спрямо най-близките си и ги използват за да изливат злобата и помията си върху тях.
Явно майка ти е точно от тези хора. Това няма оправия.
Зарязвай я и изобщо не я слушай какви ги реди, бъди непреклонна в решението си...

Късмет.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c0cd725d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това са днешните "майки"-изруди!
Знам какво е,защото и аз съм го преживявала с моята.
отиди в полицията докато още имаш белези,обясни им всичко,защото този аз с майка ти няма да свърши докато не се отделиш от нея и напълно я изкараш от живота си,тя ще те съсише като личност ,ще започнеш да свикваш с истерийте и малко по малко ще започнещш да и подражваш.
ЧУВАШ ЛИ СЕ? ЗА КАКВА ВИНА ГОВОРИШ ОТ ТВОЯ СТРАНА? Да не би ти да и налагаш физически и психически тормоз?!
Ако имаш 18 се изнаясяй и я дръж колкото се може по-далеч от теб,защото ще ти съсипе живота.И най-добре потърси помощ в полицията.Майкати има сериозен психически проблем,не позволявай на това болно същество да те манипулира и да съсипва живота!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 193d523ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бягай момиче докато време. Майка ти е полудяла истеричка. Ако останеш при нея твоето няма да бъде живот. Бягай!!! Знам, че ще ти тежи на съвестта, но , ако останеш при нея този тормоз ще продължи и нещата биха могли да станат по-лоши. СЕГА ИЛИ НИКОГА - ТРЪГВАЙ СИ ОТ НЕЯ!!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d0f7f6e8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изнасяй се, остави я да ти се обяснява как щяла да се самоубие - това са празни приказки, най-много да полудее от злоба...

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a28058c4d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Значи или се махаш, или оставаш. Няма трето положение. Реши едно от двете. разговори, приказки, и т.н. няма да помогнат.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d32ad2741f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пука ли ти?Щом не ти вярват си е тяхен проблем.Няма заради тях ти да страдаш я!Чакай майка ти да заспи събери си багажа и се изнасяй после хич да не ти пука че майка ти те заплашва че щяла да се самоубие!Пълнолетна си вече!Пък и едва ли майка ти ще посегне на собествения си живот.Не е толкова психясала!
Успех миличка!

Габс!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 32eefa3da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз и преди писах по твойта тема.
Това отново е психически тормоз от страна на майка ти - заплахите, насаждането на чувство за вина.
Вината обаче е в нея - че се е държала така, че да отблъсне детето си. Сигурна съм, че ти е много гузно и донякъде жал за нея, ако я изоставиш. Но тя май има нужда от нещо, което да я сграбчи и разтърси. Разделите много често имат положителен ефект върху страните.
Говори с мъжа на сестра ти. Той е трета страна и може би осъзнава що за стока е майка ти.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f45f73c915
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Искам да се изнеса..не издържам вече.Като видя,че не става с физически тормоз,започна с психически.Изкарва се много болна,че трябвало да стоя до нея на НГ,защото можело да й стане лошо и нямало кой да й даде чаша вода.Казвам й ,че ще си излизам,ще си имам приятели и мой живот.Резултат:ти не мислиш ли за мен,редно ли е да ме оставиш сама.Аз съм сама заради теб..Не е нормално да излизаш през вечер,другите,които излизат се виждат с родителите си.Аз й казвам и аз ,че ще се виждам с нея.Просто ми разиграва циркове едва ли не,за да се чувствам виновна.Взе нож,за да си реже вените..Като види,че не става започва да плаче и да крещи,за да се чувствам зле..Не знам бъркам ли или не,но аз не се чувствам грам виновна.Тя ме изкарва,че заради мен ме биела,че тя дори не ме биела,а само ме удряла.Утре знам,че ако отида с моя приятел да празнувам и примерно се прибера на 1-ви следобяд,пак ще ми мрънка.Тя и сега ми мрънка.че не било редно да я оставя сама.Не знам какво да правя.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 62424b1308
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, вземи сестра си да види и тя че майка ти те бие.. но, може да се държи добре с теб докато сестра ти е с теб.. така че, помоли я да остане при теб за 1,2 дена за да ти повярва! Ако сестра ти не може да ти помогне, в краен случай..Сподели проблема с полицията.От там нататък, ще ти е по-лесно.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e5d43185dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Каква вина имаш пък ти, не мога да разбера. Тя е много луда майка ти.Ужас! Ако искаш сестра ти да ти повярва , че майка ти те бие и убижда и за всичко обвинява теб ето ти няколко савета да направиш , за да ти повярва: първо отиди у сестра ти и се обади на майка ти по джсм-а , вкючи на високоговорител и например питай майка си нещо свързано с приятеля ти, с което ще я ядосаш и да я накараш да започне да те обвинява .. това мисля, че ще стане и да ти повярва. Второ : Изчакай, когато майка ти излезе от вас, обади се на сестра ти да дойде у вас, след това я скрий някъде и когато майка ти си дойди пак с нещо я ядосай , за да започне да те малтретира и тогава сестра ти ще види , че не я лажип, а казваш истината.. и ако сестра ти е пълнолетна може да говориш с нея да започнеш да живееш с нея.. :)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 113574a310
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   пиши какво стана, моля те, защото и аз съм със същият проблем

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 640c524e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Трябва да намериш сили да се отделиш от нея и да бъдеш независима. Зная, че това не винаги е възможно, но трябва да опиташ. Не трябва да допускаш тя да те манипулира, защото например нямаш работа и си финансово зависима от нея или си зависима от нейното жилище (защото няма къде да отидеш да живееш). Ако можеш, изнеси се от нейното жилище и ограничи конактите си с нея. Не се чувствай виновна, че те обвинява в егоизъм. Човек живее първо заради себе си, след това за другите, така че егоизмът всъщност съвсем не е лош. Той ти помага да оцелееш и да бъдеш себе си.
Ако не го направиш, рискуваш да се разболееш (физически или психически).

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 37657dda65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Момиче на колко години си - ако си под 18 сигнализирай в полицията и в "Закрила на детето", да видиш как ще усмирят набързо истеричната ти маминка. Ако си пълнолетна - събирай си багажа и се изнасяй на квартира и повече никакъв контакт с тая луда жена.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 21b20fc05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря на всеки отговорил. От 2 месеца вече се изнесох от вкъщи, живея с приятеля ми, той се грижи много добре за мен. В момента уча за изпити, но лятото ще започна работа, за да си помагаме. Най-накрая съм спокойна, макар че все още сънувам кошмари как съм се върнала при нея или как ме тормози да се връщам. Наистина имах нужда от подкрепа и благодаря на всеки от вас. Не съжалявам, защото сега живея по-добре от когато и да било.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 дни
hash: 054cd5a87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За жалост маика ти има проблем, но твоя е по-голям защото, тя все пак ти е родител и дори да съзнаваш че тя не е психически стабилна ти страдаш което е нормално и все пак би тряббвало да вземеш мерки като се посъветваш с компетентни в тази област хора, а чрез форумите можеби ще получиш състрадание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker