Биете ли децата си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Биете ли децата си
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 4477 пъти
Аз съм майка на момичета на 10 и 8 години непрекъснато ме ядосват правят почти винаги обратното на това което казвам. В повечето случай ги наказвам да си стоят в стаята без телевизия но понякога колкото и да не ми се иска прибягвам и до боя. Най пресният пример преди 3 дена голямата излязла от вкъщи сама без да каже на никого и с часове не можахме да я намерим защото си беше оставила телефона в къщи. Прибра се след 7 и като я питаме къде е била не искаше да ни каже баща и се вбеси и я напердаши яко сега има синини по дупето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6bb889d40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Който не може да възпита децата си, опира до боя. Не може всички да са добри родители.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c59fa4cfcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип не трябва да се прибягва към бой, но вашето дете е лигла. 10 годишно лапе се опитва да се прави на голяма тийнейджърка. Изпусната е.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d0f55f59fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Крайно време е да се наложи закон, който ДА НЕ ДОПУСКА ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНИ, ИСТЕРИЧНИ, НЕГОДНИ ДА ОТГЛЕЖДАТ И ИЗОБЩО ОБЩУВАТ С ДЕЦА хора да стават родители.

Сега само да ви кажа, че този бой детето ви ще го помни ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
Честито! Браво!

И какво сега, искате да ви оправдаят и подкрепят тука ли? !?
Еми не залужавате!

По - добре записвайте децата си на терапевт обезателно, че след 5 години тука ше обесняват колко са депресирани - в най - добрия случай при това!

А ще е добре и ти и мъжа ти да почнете психотерапия, даже и хапчета някакви да ви предпишат - да контролирате истеричните си пориви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d171ddd897
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правенето напук много често е в резултат на неправилно поведение на родителите. Честа причина е, че родителите не поставят ясни граници, заплашват с наказания, а после не ги изпълняват, авторитарно поведение и т. н. Тя, за да си позволи да излезе на 10 г. без да се обади, да се мотае и след това да не се обясни къде е била означава, че изобщо не се впечатлява от вашата реакция и знае, че ще й се размине. Сега е изяла шамарите, следващия път пак ще направи същото и шамарите ще се повторят, ама тя ще е направила каквото иска. И така до безкрайност. Шамарите не помагат и са израз на безсилие от страна на родителя. Аз моята дъщеря не съм я удряла от 5-годишна възраст. И тогава се случваше рядко, а за синини пък избощо да не говорим! Сега е на 17. Имате още малко време, опитайте се да се сближите с децата си, да ви имат доверие, да споделят, да усещат че проявявавте внимание към тях и нещата, които ги вълнуват. Има моменти настина, в които не знаеш как да реагираш и каквото и да направиш и кажеш е все тая. А тепърва при вас се задава тийнейджърската простотия, която хич не е за подценяване. Шамарите ги изключвате и налагате наказания, от които да ги заболи душата. Но в никакъв случай манипулации от сорта, че няма да ги обичате повече, че те са тъпи, за нищо не стават и подобни. То си е като при възрастните.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4397299bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Понякога родителя изпуска нишката... Вече времената са други. Освен семейната среда влияят и други фактори. Петър каза, На Таня родителите й дават, Пък Мария я пускат... Важното е, когато усетите, че нещата не вървят да потърсите професионална помощ. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 53e7215bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Аз имам дъщеря на 5 г. Макар че мен майка ми доста ме е била, твърдо съм против боя и винаги гледам да съм търпелив и да решавам проблемите с разговори и разбиране. Но и веднъж се убедих, че понякога и лек бой помага, колкото и да не искам да си го призная. Естествено това е изключително крайна мярка.

И преди да сте ме обвинили в насилие, бързам да обясня ситуацията. Дъщеря ми имаше навика, когато сме в някой голям магазин, внезапно да тръгва да бяга в произволна посока, без да се обади. Това започна да го прави от около 2 годишна. Знам, че това за нея беше игра и не разбираше последствията.

В началото не беше проблем, защото веднага я забелязвахме, а и тя не беше толкова бърза, че да я изгубим от поглед. Няколко пъти обаче се е губела и сме я търсили няколко минути. Все и обяснявахме, че не трябва така, че може някой да я отвлече, че може да се изгуби, че ще палчем без нея и тя ще плаче без нас и т. н.

Пробвах с какво ли не - с търпеливи и многократни обяснения, със сериозен тон, със загриженост, с каране. Не само че не помагаше, а ставаше и по-зле. И това продължи 2 г., докато в един момент започна умишлено да се крие от нас ей така на игра. Иначе е много разбрана и разговорите с нея винаги помагат, но специално с това не можахме да се справим.

Цели 2 г. се мъчихме, докато един ден в Кауфланд се изгуби. Както беше с нас, на няколко пъти се скриваше, ние я намирахме бързо, после я наблюдавахме, но умишлено ни следеше кога се заплесваме да гледаме някоя стока и буквално за част от секундата изчезва. Опазихме, докато не започнахме вече да излизаме към изхода. Точно в този момент пак успя да ни издебне. Е, аз мога ли 24 часа да я държа във всяка една секунда?

Та изчезна и запонахме да я търсим. Търсихме, търсихме, няма я. На паркинга гледахме, вътре, на касите, в таолетните, на улицата, няма я. Питахме охраната, питахме хората, никой не я виждал. Това продължи половин час. С майка и изпаднахме в паника. Вече се чудехме да звъним в полицията.

И след цялата сага, както я търся, зиведнъж я гледам излиза от мъжката тоалетна. Направо ми призля, едва не направих инфаркт. И като я почнах с шамари по дупето. Подчертавам, че тя беше с яко и я удрях не с всичка сила и то през якето. Не я е заболяло, а целта беше да я унижа и да и покажа отношението си към това скриване по възможно най-категоричния начин, след като разговорите очевидно не помагат.

После се прибрахме вкъщи и исках да я накажа с вдигнат крак на стената, но тя отказа да се подчини, защото унижението вече и беше дошло в повече. Аз бях твърд, плака с часове, започна да хрипа, изнемощя. Накрая я съжалих и я гушнах, с твърд тон и обясних, че това не е правилно и какви последствия може да има.

И това се оказа решение, защото спря да го прави и по-важното не защото съм я ударил, а защото осъзна грешката си. Видимо се разкайваше и осъзна защо съм реагирал така.

Разбира се, това е крайна мярка и не трябва да се прави често, а само когато всички други начини не са дали резултат. Но все пак може да помогне в някои случаи.

Според психолозите децата понякога макар да знаят, че не псотъпват добре, умишлено отиват в крайност, за да видят до къде им е позволено и къде е прага на търпението ти. И това беше точно такъв случай. Просто ако не бях прибягнал до бой, това щеше да ескалира още повече и можеше да стане нещо много по-лошо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 240bab6437
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мaйкa съм нa две хиперaктивни момчетa. Не, не съм ги билa и не съм имaлa подобни желaния. Говорим си. Имaт ми доверие и не сa излизaли от домa без рaзрешение, не се е случвaло дa изчезвaт зaнякъде и дa не знaм къде.
Тоест-нaучени сa дa говорим докaто се изясни нa всички стрaни.
Имaли сa винaги прaвото дa кaзвaт НЕ, дa спорят, но излaгaйки своите мотиви... с две думи сa увaжaвaни тaкa, кaкто ние очaквaме дa сме увaжaвaни от тях.
Спешно е дa нaмерите нaчин зa рaзговори с децaтa си. Ще ви отнеме време дa ви се доверят, ето, мaлкaтa не ви е кaзaлa къде е билa, рискувaлa си е боя, получилa го е и пaк не знaете кaкво се случвa с детето ви...
A зa дa крие от вaс дори с ценaтa нa бой, бъдете сигурни, че е много- много сериозно.
Бих препоръчaлa дa потърсите помощa нa психолог, който дa ви помогне зa създaвaне нa връзкa между вaс и децaтa. Един професионaлен посредник в общувaнето ви ще помогне дa се създaде новa основa зa връзкa.
Съжaлявaм, но не сте добри родители.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b98d684a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз по принцип съм против насилието над децата обаче в този случай малката си го е заслужила. Откъде накъде ще излиза без позволение и ще ви тревожи! По улиците има всякакви изроди вече ами ако някой педофил я беше отвлякъл.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 94c2481074
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Май ти и мъжа ти се нуждаете от един здрав бой.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 22072bd851
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тук половината говорят наизуст, без да са родителите. Теорията е хубаво нещо, но практиката е съвсем друга бира. Ама какво да обяснявам на хора, които само са чели, чули, разбрали и неодразбрали?

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8a73e900a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Преди години мъжът ми при такова пердашене изби зъб на 11 годишната ни дъщеря.Така, че по-леко, да не осъкатите детето.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 92302136ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки вик, всеки удар който се нанесе на човешко същество, оставя травма по психологически път. Това води до комплекси които после оказват влияние в развитието на човека, ограничаващи способностите му и възможностите му, поради неувереност.

За да се упражни влияние над човешкият разум, първо трябва да се разбере. Може да прочетете някоя книга по психология и това как да възпитавате децата си, какво да правите и какво не.

Отглеждането на дете не е само материално осигуряване, не е и само възпитание на 'благодаря' и 'моля'. Това е разум който се гради.

Вярвам, искате децата ви да бъдат по-успешни от вас самите. За целта обаче е хубаво да предавате/упражнявате знанията си максимално.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a409af42d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Детето ми е много палаво, направо се побърквах и не знаех какво да правя, много често ме питаха, как издържам, или се започваше....леле, такова чудо, направо ще го пребия ако ми е дете. Тогава започнах да чета, много да чета, това коренно промени мирогледа ми за възпитанието на децата, виждам как масата от хора съсипват децата си, дори деца, който в моите очи са добри децата, родителите ги опреличават на ужасни или какви ли не още.
Децата често не разбит това което им казваме, необходимо е време и търпение да им обясним, защо това е така.
Българинът има ужасният маниер да отива в крайности, първо лигави до безобразие, после почва да мачка и детето е в едно постоянно неведение, защо така се случват нещата.
Особено показателно е това на плажа, да полудееш направо, съблечи се, облечи се, яж, не яж....един низ от постоянни команди. Ужасно. Ами храненето, всяко дете е злоядо в очите на българинът, после пораства и се почва, погледни се на какво приличаш, спри да ядеш. Поредното мачкане. Значи първо създаваме навика да яде големи количества, после защо яде. А нещата си идват по естествен начин, както на нас ни се яде един ден повече друг ден по-малко, така е и при децата. Но не, пак се почва едно тъпкане с храна.
Просто преосмислите си поведението спрямо децата, четете повече, интересувайте се и нещата ще се наместят, повече време заедно, по-малко телевизия вкъщи и повече общи занимания са добре за цялото семейство. Когато детето ми беше по-малко е имало моменти в който наистина нервите ми са на предела, извеждам го навън в най-големият студ, имало е случай дори стоя във входа, той търчи навън на студа, просто за да си изразходва натрупаната енергия.

За боя четох една книга от един американски автор, който пише, че понякога физическата намеса има положително влияние върху възпитанието, но не става въпрос да набиеш детето и да има сини, защото това остава не само физически, но и психологически травми у детето, а просто да го разтърсиш примерно по рамото за да му привлечеш вниманието, защото е доказано, че децата не чуват, когато нещо им се казва. Например, обуй си пантофите, защото е студено и детето пак ходи босо, това е нещо масово, но ако само повтаряш и крещиш, нищо не става, но ако го хванеш, поразтърсиш малко и му кажеш, обуй се, защото е студено, утре искаш да ходим да играеш навън, но ще настинеш и ще трябва да останеш вкъщи, това ли искаш. Тогава до съзнанието достига по-различна информация от безсмисленото, неясно крешене - обуй се.
Най-лошото при вас е че губите доверието и връзката с децата си, щом не иска да ви каже къде е било. При нас имаше един случай в който ме излъга, отидох в училище, лъжата лъсна, прибрах се вкъщи афектирана, седнах и поговорихме, защо го е напрали, не можа да обясни, да виновен беше, но му обясних, че каквото и да е направил, ние ще се опитаме да му помогнем, на как да му помогнем, когато ни излъга. Дори се срещнахме с психолога на училището и се оказа, че във въпросният конфликт, в който моето дете очевидно в началото е виновно и е реагирало импулсивно, се оказа, че след разнищване на случая детето ми е реагирало правилно, защитавайки себе си, след като въпросното момиченце с невинен ангелски вид, всъщност умело го е разигравала и дразнела през цялата учебна година и един момент дете ми просто е реагирало. Признавам останах изненадана, но имаше обяснение на всичко това.
Не съсипвайте децата си, защото това, което сте направили ще даде отражение за цял живот. С методи на възпитание то преди 100 и повече години нищо няма да постигнете.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a5e1550dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Ей такива лайна като вас (големите родители), които биете децата докарвате ненормалните зо тяхното състояние. Ти искаш детето ти да е с психични отклонения ли? Ей такива боклуци като вас ги срещам всеки ден. Дори преди месец гледам как майка и баба бият в градинката... пред всички с една пръчка (тънка, за тяхно спасение) 6-7 годишното сш момиченце. Разбира се... никой от парка дума не обели, но аз.... 16 годишния келеш в мое лице им направи забележка, дори не забележка, а им се развиках. Ако го бяха били с повече сила (въобще не ме е**), отивам и им разказвам играта. Това е, не бъдете лоши хора.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eac38bd232
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Следващият път няма да се прибере. Вие сте я изпуснали още от люлката, пък сега си ги бийте. Едно е да шляпнеш бебе по дупето, друго е да се опитваш с ритници да събориш 16 годишната си дъщеря заради задача по математика. Почнах и аз да посягам, та жената я хвана шубе и спря. И с обидите спря. Видя че е оставила стара мома - анорексичка. Но никога няма да си признае, че изолацията на рожбата от света те прави добър родител. Нямам и аз деца. "Лош родител" се предава генетично. Искам да прекъсна тази проклета нишка.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7896b1f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13, сигурен ли си, че си родител? !? Защото аз напълно се уверих, че си един педофил и изнасилвач-само те говорят така.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 53e7215bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Тук е редно да се прави разлика между бой и леко пошляпване по дупето. Първото е категорично неприемливо, второ е допустимо като много крайна мярка в изключително редки случаи.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c7bd6d60c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Съжалявам, ако ви засегна, но за да се държи едно дете на 10 така явно тотално сте се провалили като родители! И сега какво, като стане тийнейджър всеки път ли ще я посинявате от бой? И така докато стане на 18 и избяга от вас? Защото ако си мислите, че сега имате проблеми, както сте я подкарали ще видите какво значат истински проблеми като стане на 15-16! Така, че дано не е късно, ама следващия път, ако ще от вътре да ви идея да я убиете, стискате си юмруците в джоба и се опитвате да говорите нормално, защото тоя бой сигурно никога няма да ви го прости! Обаче пак ви казвам, мисля, че е късно. Не случайно се говори за първите 7 години, както си възпиташ детето през тези 7 години, това ще е. А вие явно тотално сте изпуснали нещата и сега ще си търпите последиците. Не се учудвай ако след този бой стане даже още по-недисциплинирана и започне да ви прави на пук. Това ще е нейната реакция на унижението, което сте и причинили. Защото синините минават, но обидата остава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1ccde19e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Мен не са ме били, мисля, че само веднъж баща ми ми посегна, но бях на 17 или 18 и мисля, че си го бях заслужила, а и и двамата съжелявахме, защото и аз си изпуснах нервите. От малка са ме учили, че не бива да толерирам насилието. С родителите ми имахме много разногласия, но това е един от малкото важни уроци, които ми преподадоха. Случват се двама възрастни да не издържат и да се случи еднократно, но да учиш децата си, че проблемите се разрешават с бой е нелепо! Един ден това момиче ще знае, че мъжът и има право да постъпи с нея по този начин и че тя пък има правото да бие децата си. А, не е така!
Евала на номер 14! Надявам се, че вашите са горди с теб, защото го заслужаваш. Браво!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 74bbaaa1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Виж авторке всички родители правят грешки, но най голямата грешка е да насиниш детето си самоинициативно. Не се ли запитахте, защо детето ви си забравя телефона? Не се ли запитахте защо то не иска да каже на вас, къде е било? Защо на 10 годишна възраст си позволява да излезе без да каже на никого? Чии са тези грешки, нейни или ваши? Ако са ваши, защо не набихте себе си, а детето?
Детето ви е трети клас, защо то има собствен телефон? Почти всички европейчета на 10г нямат лични телефони, за разлика от българчетата, защо? Вие на нейната възраст собствени телефони имахте ли? И как оживяхте без телефони? И кой ваш връстник не е оживял поради липса на личен телефон?
Проблема ви е във вас, вие не сте научили детето си на правилата които искате да се спазват, вие не сте сложили вече 10 години точна и ясна граница на търпението си, и сега обвинявате децата и ги наказвате с побой чак до сини.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cc161e02e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   Госпожо,
болшинството от написаното е на хора, които никога не са имали деца или те не са ги гледали. Пишат по шаблон със заучени фрази и превисока компетентност. Пляскайте си децата, но не ги лишавайте от любов и милувки. Тук ролята на бащата е много голяма, имате за деца момичета, имайте го предвид. Нека у вас строгият да бъде съпруга ви, но едновремено и обичащия баща.
Баща съм на две деца. Искахме и трето, но като ги гледахме другите две се отказахме. В къщи винаги между мен и жена ми е царяло любов и разбирателство. С жена ми се обичаме безумно и до днес.
Ще ви дам само един пример, макар че мога и повече. До пет годишен моят син обожаваше водата и се къпеше по няколко пъти на ден. После изведнъж без видима причина категорично отказа да се къпе. На въпроса - защо. Отговаряше - няма, нежелая и до там. Няма отговор. Ако тръгна насила да го карам, почват викове крясъци, хапане, ритане, дращене. Половин година не се беше къпал, жена ми го бършеше с влажни кърпички и ревеше. През това време тръгна да го води при психолози и нищо. Няма резултат. Накрая ми писна и викам - замини за няколко дни и ни остави само двамата. Убедих я замина. На сина ми му викам или с добро или с лошо ще започнеш да се къпеш. Няма пък. Времето беше хубаво и го изгоних го на терасата и му казах, че това е новия му дом. Там ще яде, там ще спи, там ще пика и сере, но вътре няма да влезе. Ако иска да вика за помощ, каквото ще да прави. Храних го много добре, спеше навън добре завит. Голям инат, издържа 7 дни. Когато оцвъка и опика всичко ме извика и казва предавам се, ще се окъпя. Окъпах го аз. Няма да ви обяснявах какво съм свалил от него. Така, че нещата са много прости, вкарай го в кочина сам да се убеди какво е нужно и какво не. След този случай синът ми сазваше: "тате, повече няма да ме затваряш на терасата".
Най добрите психолози за децата са самите им родители. Всяко дете има психика, която е строго индивидуална и не е задължително да се подчинява на логични обяснения.
Още един кратък пример. Когато беше на 10 г. синът ми ходише с едно негово другарче да се бият със стъкла край стъкларскя цех в града ни. Моного просто замярали са се на разстояние 20 м. един от друг със парчета стъкла. Хвърля ли обаче стъклата с ръкавици, други предпазни средства няма. Цяло чудо е че не са се наранили. Когато, случайно разбрах, вместо да му правя скандал му казвам "хайде, да се бием заедно". Беше безкрайно доволен. Само, че си слагахме каски и ползвахме картони за щитове. Аз никога не го улучвах разбира се. Бихме се, докато се насите. От този момент нататъка той знаеше, че няма нещо от неговото поведение, което татко да не може да приеме. И до днес ми има голямо доверие.
Мъж 48 г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 52ce1f3e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Момче съм и моя баща ме спуква така от бой и не съм можел да сядам по две седмици и ми е ставал направо тъмносин задника и боли адски,обаче като стана на 18 изчезвам от нас и повече няма да ме види,толкова съм го намразил че като пукне и на гроба му няма да ида.Дъщеря ти ще направи същото бас държа,като не сте нормални .

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bf7b2e122c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Не е правилно

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2b5654ac70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Не трябва да се правят повече деца. Има преселение на хора по планетата. 7 милиарда ли сме, колко станахме? Да не искате да станем 20 милиарда. Само проблеми има при такова пренаселение, войни, болести, мизерия, престъпност. Да не изреждам още. Стига правили деца бе, хора и използвайте презервативи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2b5654ac70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Аз съм баща който е преминал през ада. Ще ви разкажа моята житейска история и дано помогна на някой. Със жена ми имахме дете, момиченце. Винаги я възпитавахме в добро, никога не сме я били, въпреки, че го заслужаваше понякога. Майка и не даваше с пръст да я пипнем и казваше, че всичко може да се оправи с приказки. Така порасна и стана на 15. Тогава явно реши, че ние като родители не струваме нищо и че сме разни скапаняци както обичаше да казва. Започна да използва наркотици и ние с майка и се опитахме да и обясним, че това ще и съсипе живота, нейния и нашия също. Тя казваше добре, ок и не и се говореше повече. Нещата ставаха все по-зле. Исках и принудително, ако се наложи да я изпратим на лечение. Или да смени мястото където живеехме. Предшагах всякакви варианти, но жена ми отхвърляше всичко. Веднъж се птибра в къщи толкова дрогирана и взе да изважда и изхвърля нещо от джобовете си и видях че имаше и хероин. Тогава не се стърпях и и ударих два шамара. Майка и беше в другата стая и чу всичко и като ми се нахвърли отгоре. Щяла да звъни в полицията, че съм малтртирал детето си.... Кипна ми и аз звъннах в полицията, защото ми дойде до гуша. Никга не ми е давала и с пръст да я пипна малката дори и когато си го заслужаваше. И така дойде полицията и аз разказах всичко което сега разказвам и на вас. Направо си изплаках всичко, всичко ми тежеше адски много. Най-вече, заради безисходицата. Както и да е, жена ми на следващия ден подаде жалба в полицията и в защита на детето. При което ми забраниха да доближавам дъщеря ми на по-малко от 500 метра. Трябваше да се изнеса. Излезнах на квартира, бена ми не искаше да ме вижда повече. Аз правех опити да говоря с нея, но тя не искаше. Обвиняваше ме през цялото време, че аз съм виновен за малката, за всичко. Че съм лош баща и тн. Намериха дъщеря му със свръх доза, починала в стаята си. На погребението жена му се развика, че аз съм убил дъщеря ни, че нищо не съм направил за нея, че съм най-лошия баща който се е раждал. Разведохме се и сега си живея сам и всеки ден ми е безразличен. Знам, че съм бъркал много. Никога повече не ми се иска да имам връзка, явно че не ставам нито за мъж, нито за баща. Прекалено съм мекушав и това се оказва доста голям недостатък. Лека, по лека се лекувам от раните си и продължавам напред

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 74bbaaa1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   №28 и защо го разказа това, какъв е изводът, че ако децата не се бият като малки после взимат наркотици ли? Ти си в грешка, още не си стигнал до правилният извод къде ти е бил проблема.
Първият ти проблем е че си създал дете без да имаш семейство, семейство не означава подписан брак, а разбирателство между съпрузите, мислене в една посока със съпруга/та.
Никога ама никога едно дете не може да заслужава бой, ако детето направи такава постъпка, то родителите му са за бой. Те са хората поели го в първите минути от живота му, и те са хората които са го научили на всичко което то прави и умее.
Тука най вероятно ще кажеш не аз съм човекът който научи дъщеря си да взема наркотици, обаче всъщност ти си човекът който си позволил детето ти да не е запознато достатъчно, детето ти да се връзва на приказките /устните реклами/ на наркодилърите. Пък дори да си изпуснал момента, ти си човекът който не се е усетил още при първото надрусване да вземе мерки.
И още жена ти е била права до там, че всичко се оправя с приказки, с разговори, обаче изглежда у вас е нямало кой да ги проведе правилно.
Няма дете на света което се ражда добро или лошо, постъпките са такива, а на такива постъпки го учат родителите или хората около него в много малка детска възраст.
Не се ли запитваш защо млади хора въобще опитват наркотици, алкохол, цигари какво търсят в тях? Това начин ли е да покажеш на хората около теб колко ти пука и за какво? Начин ли е да покажеш на родителите си на приятелите си нещо? Израз ли е това действие на липса на разговори в семейството?
Защо една млада дама на 15 смята родителите си за скапаняци? Защо няма никакво уважение към тях, тя така ли се е родила, или вие сте я направили /възпитали/ такава? Не се ли питаш защо дъщеря ти и приятелите й не са смятали теб и съпругата ти за "готини" родители? Да те светна, тийновете смятат за готини онези възрастни с който може да се говори на всякакви теми, без да бъдат укорявани, и някой да им се кара. Тийновете могат и искат да постъпват правилно, но когато виждат че само ако грешат им се обръща внимание? , да караниците и скандалите са вид внимание. Ето в твоят разказ не си личи някъде да си похвалил детето си за нещо, не си личи, да си се гордял с 5 годишната си дъщеря примерно. Гордостта и срама са две реакции, една от които така или иначе ще изпитва родителя от детето си, ако не е показал гордост от дребните постижения на много малкото си дете, или е показал че постиженията са благодарение на родителя а не на детето, така или иначе ще стигне до там, че да се наложи да покаже, че се срамува от тинейджъра си.
Родителите контактуват с децата си още от съвсем малки бебета, чрез показване на емоции, и вярвай едно дете никога не би искало по негова вина родителите му да изпитват негативни емоции, обаче когато то не е на ясно как да направи родителите си постоянно щастливи или реши че то не е в състояние да промени емоциите на родителите си, и те да станат положителни, то започва да прави лоши постъпки поне да предизвика някакви емоции да бъде забелязано като отделен индивид в това семейство.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c3e55dc411
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Номер28, първо искрено съжалявам за загубата ти.
Но, ти гарантирам, че ако жена ти те беше оставила да удряш детето ви, то нещата със сигурност нямаше да са по - добре днес!
При вас проблема е бил, че ти и жена ти просто не сте били един за друг - характерите ви са били твърде различни, за много неща сте били все на различни мнения, не говоря само за детето, а по принцип като цяло вие не сте били един за друг. Това в една връска често се игнорира от участниците в нея, но появи ли се дете - веднага започва да му се отразява негативизма, малко по малко, капка по капка.

Много е тъжно, че има толкова много хора, които създават семейство, въпреки че не са един за друг, с годините целия този негативизъм се наслагва върху децата им, под различни форми разбира се.

Малко не ми харесва само, че си писал точно в тази тема, защото тук сега кликат може би доста хора, които искат да бъдат оправдани, че удрят, бият децата си. И какво сега, като ти прочетат историята и да си кажат "Ето, децата трябва да се бият"... еми.. айде не така ся.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ded7fd82a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Повечето от коментиралите е видно, че нямат деца и си нямат представа какви са децата днес. Дори не могат да се поставят на мястото ви, че дъщеря ви я е нямало. Не става дума за липса на възпитание, а на свободията на новото време

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 661f6a571b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ами щом се е стигнало до там, че детето ви да излиза без да ви казва еди къде си.. значи положението е доста зле! А и какво е виновно детето ви.. Изтървано е, а и с този бой до нищо хубаво няма да се стигне ако така си мислите.. Седнете и поговорете с децата, ако до сега не сте го правили..

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0aba3074fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Проблема е в това "непрекъснато ме ядосват". Как биха могли да Ви ядосват непрекъснато, ако не се ядосвахте за глупости? Просто децата пробват докъде могат да стигнат, а с Вас доникъде не стигат, защото не им позволявате нищо и им се карате за глупости.
Трябва да се разграничат важните от маловажните неща и когато не са изпълнили нещо маловажно, да го обърнете на игра и да им помогнете да го изпълнят.
Когато става дума за нещо важно, тогава трябва сериозно да се обясни защо това трябва да е така и ако след обяснението те повторят грешката, пак се обяснява и пак, докато детето разбере, или пък се търси причината защо то постъпва така. Похвалата е голямо оръжие - всяко дете обича да го хвалят, намирайте за какво да похвалите децата си. Ако нямате успех по този начин, идват наред наказанията - отнема се за известно време нещо, което е любимо на детето - компютър, телефон, джобни.
Децата не са Ви врагове, те са ВАШИТЕ деца. Вие сте тези, които сте причина те да постъпват така, защото ги възприемате като ваши врагове. Трябва да коригирате първо собственото си поведение - когато детето е сгрешило, винаги си повтаряйте, че го обичате и подхождайте с любов и търпение към него. Вие сте тези най-близки на Земята хора до Вашите деца, и ако Вие не ги разберете, няма кой друг да ги разбере.
И още нещо - грешка е към детето да се обръщаш като към голям човек - то е дете и не знае още що е отговорност, доброта, любов. Вие тепърва го учите на тези неща. Все още не сте изпуснали влака, защото децата Ви са малки, но трябва незабавно коренно да промените отношението си към тях.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 45c0d4bf2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   До 29. След като пишете толкова нравоучително и компетентно поне се представете от какъв пол сте, на колко години сте и колко деца сте оттледали и възпитали.
До авторката. Госпожо няма готова рецепта за нищо. В детската и човешката природа като цяло не всичко е разгадано. От всички коментари обърнете внимание на първите осем изречения на n 22.
Аз съм израстнал по времето на социализма и искам да ви кажа, че учителите ни биеха (без да ни прибиват) при сериозни провинения, но това не ни пречеше да ги уважаваме и почитаме, защото знаехме защо се случва това. Днес обаче е по различно, затова дисциплината в образованието ни е плачевна. Разбира се причините са комплексни...
Въобще от всички пишещи имали поне един учил по времето на социализма.
Учител на 50 г., с 25 години стаж.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 87436c7866
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Номер 6ти - магазините не са място за малки деца!
Не са място за деца по принцип.
Особено големите магазини.
То също така и ресторантите не са място за деца, както и още някои други места, но това сега не е по темата.

Мен по такива неподходящи места за деца като малка не са ме мъкнели, включително и по магазини. Само като имах нужда от нови дрешки майка ми ме водеше и то чак в 1 клас като бях тръгнала започна, за да меря, да си избирам сама вече, да съм добре изглеждаща за училище нали, но до преди това бях посещавала само квартални малки магазинчета - за дъвки и бонбонки, а друго каквото са ми взимали те, това е било.
Някакви такива най - различни пазарувания родителите ми си ги правеха без мен, най - често когато се прибират от работа.
Случвало се е да ходят примерно някоя събота до Метро или друг такъв огромен, но мен ме оставяха на село при баба ми.

Ей сега да съм на 5 годинки и да ме пуснат в някой Кауфланд сигурно ще направя адските мизерии и това ще е супер нормалното нещо, защото е напълно естествено за човек на 5 годишна възраст.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 992ed17d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   "Въобще от всички пишещи имали поне един учил по времето на социализма. " - ахахааахахах, еми те тези не са много много по използването на интернет, по съвременните технологии като цяло.
Гледайте какъв цирк стана (ако не сте гледали вече) с тея матури пак.
Срещу едно "main" и целия им авторитет издиша, отново.

http://novanews.novatv.bg/news/view/2016/05/20/148346/ексклузивно-пробив-в-системата-за-сигурност-на-матурите-видео/ - ей виж го тоя диян стаматов каква пеперудка е, а ти е и нещо като шефче, май ти е и връстник, от соца повечето все сте такива... само глупости и смехории дрънкате, а кат не ви стане вадете шамари


Също така искам да ти кажа номер 34 за авторитета, на теб и на другите не разбрали досега, че авторитет не се налага, а се печели, при това с постоянство всеки ден, а се губи точно за един миг и завинаги!

По твоето време просто са ви държали в страх. Това на тях им е било удобно естествено. Но до къде стигат хората, израснали в страх? - ми не до много далече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1f78612c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   Значи аз като видял и видял деца, самия аз имам 3 деца. Ще кажа на 90% от пишещите тука, че са пълни куковци. Погледнете днешните ученици, погледнете днешните тинейджъри. Пушат, пият, дрогират се, не учат, нямат никакво уважение към възрастните, бият се, колят се и т. н... ето това са вашите деца, деца, които не са получавали шамар. Бой? Какво е думата бой? Нещо много общо казано, дръпнато ухо бой ли е? шамар по бузата бой ли е? И как решихте кое дете как да се отглежда? Вие имате ли представа, че дете с дете не си приличат по нищо? Има кротки деца, които се респектират само с повишаване на тон, други се респектират с лишаване от дребни удобства, като таблет, телевизия, затворен в стаята за един час и т. н. Има обаче такива, които само шамар и дърпане на ухо ги възпитава. Ако върнете 30г. назад и видите как възпитаваха учителите ще видите, пръчките с които налагаха непослушните и учениците учеха и имаха респект от учителя, днес респект и уважение няма, само гавра и убиди към преподавателите и естествено никакво учене. Така, че скъпи мои разбиращи родители, няма държава в света в който човек не се възпитава по метода МОРКОВ-ТОЯГА! Вече какво ще е моркова и каква тоягата е според детето, дали ще е само с повишаване на тон или с дърпане на ухо. Ама да обяснява сития на гладния е много смешно. Ако имаш кротко дете, не означава, че и това на съседа е такова, че да му даваш съвет как да си гледа детето. От както съществува човека, децата са шамаросвани, сега тука от 20г. сульо и пульо тръгнал да учи баща си как се правят деца. Има една поговорка от време оно: Бий дупенце, за да не биеш ДУПИЩЕ! Относно авторката на статията. Съпруга ви, малко е прекалил, щом чак има синини, но със сигурност, ще и държи влага поне няколко години този шамар и едва ли ще повтори постъпката си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fe8643f6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Моята дъщеря я наказвах да седи в ъгъла или я изкарвах отвънка пред вратата да си помисли за поведението. Друг метод много ефикасен е ако имам коприва под ръка да и нажуля дупето после ставаше много кротка. Била съм я само един път когато беше на 11 всъщност тя сама си го поиска защото с класа трябваше да ходи на екскурзия но я бях наказала да не ходи и започна да ми се моли да сменя наказанието с бой. Така и направих постарах се да го запомни добре я наплясках за пръв и последен път. Така че наказанията дават по-голям ефект от колкото боя поне при нас беше така.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f207b041dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   До номер 36. А вие, които израстнахте свободни и безстрашни по време на демокрацията, доколко далече стигнахте?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7896b1f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   38-надявам се да не си родител наистина и да си измисляш, защото в противен случай ще съм принуден да те издиря по IP-то и да те натикам в карцера!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1fd37e63ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Големи биячи сте бе, ''родителчета''. И смятате, че децата ви ще ви слушат като пораснат ли? Ми сори кратунковци, или ше ядете бой от тях или ще пукнете в старчески дом. Тва дете дори не е ваше, не сте го създали вие, защото вие дори муха не можете да създадете и се имате за създатели. Всъщност сте глупаци.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8a710914a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   41 - разби ме :D xaxaa. Понякога може някой шамар по дупето, но докато са по-малки децата. Иначе двете ми братовчедки бяха на 22-23 години и баща им ги биеше - накрая се задомиха и дойдоха за реванш с баща си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 671f317d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Много странен разказ. Не, не бием децата си, нито други хора. И вие недейте. Децата не са някакви тъпунгери, като им се обясни с подходящи думи и най-вече емоционално, те разбират. Когато детето ми ме удари болезнено, аз викам и то вижда, че ме боли. Когато избяга от погледа ми, пак му показвам паниката си и му говоря, че ме е страх да не го вземе някой друг или там според ситуацията. Като ги биете какво, помага ли? Не си го позволявайте. Те ВСЕ ОЩЕ не могат да ви отвърнат. Един ден вие ще сте по-слабите.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0a60a2fd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Какви родители сте вие??? ще я биете въпреки че е излязла голямата ви дъщеря това са деца бе хора.

Дано се засрамите

Момче на 23

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0a60a2fd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Аз израснах с бой, въпреки че съм момче на 23. Пиша вече 3ти коментар подред. Но няма да позволя за съсипвате живота на двете ви дъщери. На 10 и 8 години са какви родители сте вие. Такива хора като вас не заслужават да имат деца.


Извинявам се отново за агресията. но по принцип съм сдържан и спокоен

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0a60a2fd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Пиша още един коментар по повод боя над децата. ХОРА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!! БОЯ НЕ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА! Пиша това с главни букви, защото някои родители правят абсолютната грешка, като възпитават с бой децата си. Аз моята сестра съм си я отгледал сам - без майка ми. Като малък и мен са ме удряли разбирам какво е но аз няма да позволя с бой да се решат проблемите. Нито веднъж не съм посягал на сестра ми а тя е на 10 години. На майка ми съм посягал преди ако ме докосне да ме бие но сега е друго.

Поздрави Миро.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0a60a2fd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Момиче на 13 годии съм. Боже какви са тези родители, да си биете децата. Колкото и да ви ядосват не прибягвайте до боя.

И аз съм била удряна като по- малка но да ги насинявате - това не е нормално.

Психолог трябва за децата. За да се подобрят отношенията заведете децата на психолог.
И аз съм още дете но искам да стана психолог за да помагам на хората.

Обичайте децата си. и не ги бийте защото им влияе зле на характера

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0a60a2fd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз съм по голямата сестра на момчето дето писа коментарите по малката ми сестра не е бита ни то аз. НЕ БИЙТЕ ДЕЦАТА СИ
боя се отразява след години на характера им ние сме на 13 и 10 години.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e886cb31cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Карайте им се но не ги биийте. След време те ще ви гледат!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0f76632522
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Поздравления! Вече сте ги научили, че да са нещастни е естествено състояние и ако не са, ще направят всичко възможно да са! Много трудно е вече да обърнете нещата! Те все повече ще се стараят да са нещастни - де с бягане, де с правене на обратно на вашите заръки, де с нарочно дразнене и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 89bb3931cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Мой приятел - баща му алкохолик продаде имуществото им и бяха принудени да живеят в мазе 2 метра на 2 метра в компанията на плъхове. Преди това той израстна изцяло по улиците и не си учеше уроците, събираше се с неподходящи хора, майка му взе сестра му при себе си в друг град, а него остави при бащата, който не се интересуваше синът му нахранен ли е, облечен ли е научил ли си е. Виждайки накъде отиват нещата лелята на момчето се намеси и уреди да го настанят в младежко общежитие към SOS„Детски селища ”. Там човекът започна да се променя към добро откри, че му се отдават компютрите, купуваха им всичко необходимо, водеха ги на кино, театър, на почивки, екскурзии. Една вечер обаче закъснял отбивайки се при баща си, а те имаха вечерен час, който ако нарушат им отдържат от джобните. За капак на всичко бил и пиян, а тогава беше непълнолетен на 16 -17 години. Възпитателят му се скарва и му казва, че ако продължи в тоя дух ще пропадне, като баща си. Той продължава да се репчи на възпитателя и човекът не издържа и го шамаросва. След шамара той ходеше да се жали на баща си, че щял да съди възпитателя, че нямал право да го удря, даже и на мен ми беше сърдит, че взех другата страна Казах му : Заслужил си си го първо нарушаваш правилата и второ си пил. В крайна сметка не осъди възпитателя и до ден днешен се уважават. От друга възпитателка знам, че тя е против неговите методи на възпитание с шамаренето, обаче сегашните младежи в общежитието учудващо ги одобрявали и смятали за най -ефективни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e74ba61b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Оф н53, тоя възпитател Е МОЖЕЛ (поне би трябвало да може) да си сдържи нервите и да НЕ удря момчето, а да измисли друг начин, чрез който да го убеди да спазва реда. Но явно не му е стигал акъл в случая. В същото време е бил завладян от негативната емоция, че въпросното момче не е било "послушно" и е изразил тази емоция чрез насилие.
(не, че изобщо има право да си изразява негативните емоции, особено пък на работа и с подрастващи, тук трябва да направим извод, че този човек май не е особено подходят, за работата, на която е нает)

Който има проблеми с нервите - ми да ги лекува.
Който има проблеми с егото - ми да ходи на психотерапия.

Днес може момчето и този възпитател да се уважават, но това в никакъв случай не трябва да оправдава този шамар, който си е просто признак на слаб дух и некомпетентност.

Ти сега чрез тази сладко-сладко разказана история по заобиколен начин се опита да оправдаеш шамар - еми не си първия, може би няма и да си последния, но не ти се получава...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker