Не искам деца! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам деца!
преди: 8 години, 7 дни, прочетена 2747 пъти
Жена на 24 съм, приятелят ми е на 26 и сме заедно от години, аз лично не съм харесвала децата никога още от малка съм си с по-различна нагласа към тях.
Говоря за мен, не искам мой деца, пък вече към чуждите нямам нищо, който иска живи и здрави нека си има и да го радва.
Приятелят ми ме обича и сме тъпчели тази тема милион пъти и всеки път като говорим едно и също си приказва "заради мен поне да имаме едничко".
Не, аз не искам да бъда майка, не съм се и чувствала готова да бъда майка, не вярвам и някога да се почувствам, защото просто не го желая.. обичам го, разбирам го и него, даже съм му казвала, че ако толкова много иска това дете, да бъде с някоя друга, която да му сбъдне желанията.
Аз също го обичам и ми е било трудно да му казвам подобни думи, но това е да обичаш някой, искам той да е щастлив и ако аз не мога да го направя напълно щастлив, защо да не го направи някоя друга? Това е да обичаш, въпреки твоята болка.
Много принципен човек съм, не съм лоша, на никого нищо не съм направила, по-скоро бих помогнала от колкото да навредя, но по въпросът за децата.. Това не е нещо като за мен.
Винаги съм гледала да разбера хората до мен, да им влезна в положение, но защо никой дори не се опитва да ме разбере мен да ме изслуша. Това е голяма отговорност и децата са за цял живот, всеки човек има право на мнение, какво толкова че просто не искам дете, щастлива съм и без това, ще се справя и без дете, няма да умра поради липса на дете.
Не съм получавала разбирателство относно тази тема, не вярвам че и тук ще получа, защото всеки гледа да ме убеди в обратното, окей може и да е така, но за вас - аз съм с различна гледна точка, но ще се радвам ако някой ми влезе в положение и просто се опита да ме разбере по някакъв начин. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 дни
hash: 5730b9ab05
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Хора с ограничено мислене няма как да те разберат. Било "смисълът на живота" Кой го каза? Повечето дори не са се и замисляли, но просто така е прието и сляпо следват стадото.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 0ccd371444
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако наистина си убедена в това, че нежелаеш и никога няма да пожелаеш деца, мисля, че е редно или да се разделиш с приятеля ти, или да се разберете, че връзката ви няма да бъде сериозна.
Вие гледате в различни посоки. Не виждам бъдеще, без компромис. А компромисът е твърде голям.

Търси човек с твоите желания, но ги изяснявай още в началото, за да не се окажеш в същата ситуация.
Иначе всеки има право да иска различни неща от живота :) няма лошо. Но наистина си помисли добре, за да не загубиш напразно някой, когото обичаш.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 39015711a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   И аз не искам да имам деца. Щом не го чувстваш, не го прави. Това, че децата са цел на живота на някои си е тяхно виждане. Раждането е естествен природен процес и да имаш за висша цел в живота си създаването на поколение е малко глупаво. Както казваш, който иска деца нека си има. Но никой няма право да осъжда твоят избор. Според мен децата са бреме и ти изпиват емоциите и живота. Има прекрасни неща, които могат да направят човека щастлив и без да се е размножил. Ж30

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 дни
hash: f09f65f58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки сам си решава какво да прави с живота си. Като не искаш дете, не раждай. Единствено, мога да те посъветвам да се разделиш с приятеля си, защото той явно иска деца, но си мисли, че ще те склони във времето. Просто си намери мъж, който също не иска деца

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: ff49936634
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не мога да ти влезна в положението, но те разбирам. Щом не искаш деца, недей да имаш, толкова е просто! А колкото до приятеля ти-на теория добре го даваш, но в състояние ли си, наистина да се разделиш с него, заради желанието му да има дете?

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 2ac87aab65
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Не се притеснявай, не си сама, много сме като теб.

А що се отнася до приятеля ти, щом не споделя твоите убеждения, значи просто не е за теб. Потърси си човек, който да те разбира.
Този няма да можеш да го убедиш, също както и ти няма да допуснеш той да те разубеждава от твоите принципи.

Като цело мнозинството от мъжете не искат деца, а тези които казват, че искат е само от желание да се докажат. Веднъж като родиш и не ги е грижа за нищо. Нито помагат, нито пари дават. Те и затова по-смело си пожелават деца, защото за тях нищо не се променя.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 дни
hash: 192bcb8e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз си търся приятелка, която да не иска деца и не мога да намеря пък тук редовно такива истории. Аз съм мъж и не искам деца и не смятам, че има нещо странно и срамно в това. Относно твоя проблем -смятам, че нямаш бъдеще с този мъж. Детето не е нещо, с което да направиш компромис, а отговорно решение. Щом ти си на 100% убедена, че не искаш деца, а пък той иска, то не виждам как би могло да се получи между вас в дълъг план.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: b644674b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Няма да те съдя. Който иска да има деца-нека. Който не иска, ами ок. Аз няма да живея живота ви, не ме засяга. Само че, това е сериозно решение, което е до живот, и вие ще трябва да живеете с него. Сега, вариантите, според мен, са 3:

Вариант Н1. : Той прави компромис със себе си, и решава, че ще ти угоди, и няма да те натиска за деца. Обаче, времето си минава, годините нарастват, и той започва да те обвинява, за това, че не искаш деца. Започват караниците, споровете. По някое време, той пак повдига темата за деца, но ти си все така непреклонна. Обстановката се нажежава. Усеща се напрежението между вас... Добре, поне, че нямате деца, които да ви задържат заедно, нали?


Вариант Н2. : Ти му раждаш 1 дете, колкото да не е без хич. Обаче, така и не се научаваш да го обикнеш. Приемаш го за бреме, с което си се натоварила, заради мъжа си. Трябва да се грижиш за него, да бъдете нон стоп заедно. Всяка една грижа, ще ти тежи, щом нв чувстваш майчиния инстинкт. И пак стигаме до там, караници, недоспиване. Ти започваш да го намразваш, защото те е дарил с това дете, което ти не желаеш. Започваш да си го изкарваш на него, той, един Бог знае, как би реагирал. И, след това или се разделяте, или оставате заедно, "заради детето". Е, има и друг вариант. Още с появата ма детето, на бял свят, ти го обикваш повече от всичко, от себе си, дори, и заживявате щастливо, тримата, като в приказка.

И вариант Н. 3: Сядате и говорите двамата, за вижданията си. Какво мислите за семейството, за децата. Как се виждате след 5 години, ами след 10-15? Какво искате от живота, какви очаквания имате един към друг. С какво може да се примирите, с какво не.... Казвате си всичко, честно и открито, то така или иначе, тези неща излизат на яве, рано или късно. И решавате, че не сте един за друг, имате големи разминавания, по някои въпроси, и се разделяте.

И при трите варианта, почти, се стига до раздяла. Само че, в първите два, тя е след време, когато вече сте изгубили години, един с друг. В трети вариант, раздялата е в близкото бъдеще. Така, ще може да срещнете по-скоро хора, които ще могат да ви дадат това, което искате. На него-жена, която обича и иска свои деца. А ти-мъж, който е на същото мнение за децата, или такъв, който има вече деца, от друга жена.

Вие решавате. Вие избирате кой вариант да последвате. А, дано, има и други варианти, и да сте щастливи заедно, но не знам... Аз, поне, не ги виждам. Ще ви бъде трудно, със сигурност, каквото и да изберете, но трябва да действате, още докато няма и други наранени...

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 5eb7e8b292
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Успокой се, нищо ненормално няма в това. Все пак не от всяко дърво става свирка. Аз съм на 27 и също не искам деца. Предупредила съм приятеля си отдавна и също му казах, че ако иска потомство, ще трябва да се обърне към друга. Не се чувствам готова, не ми се занимава, не виждам очарованието в майчинството и т. н. Иначе много се радвам на чуждите и ми е приятно да си играя с тях, но да не са ми в къщата.
Моят съвет е да не се "жертваш" заради другите. Колкото и да обичаш някого, колкото и да искаш да го зарадваш, това е твърде сериозна тема, с която да се експериментира. Няма по-лошо от нежеланото дете. Не знам защо хората си мислят, че става ей така "да ми родиш едничко", сякаш купуваш чувал картофи. Ще мрънкат, ще те наричат егоистка и глупачка, всичко това ми се обяснява редовно и на мен, но отдавна не обръщам внимание. Това си е личен избор, ти ще го носиш, раждаш и гледаш и ако не се виждаш в такава роля, отстоявай позицията си ясно и твърдо.
Все пак си млада и има още време да промениш мнението си, но дотогава не се поддавай. Постъпила си разумно, предупреждавайки приятеля си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 3febecb7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ти кажа... не го обичаш... и затова не искаш деца. Ще пораснеш и нещата ще добият различен смисъл за теб.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 дни
hash: d568abae27
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз съм либерал и щом не искаш, го приемам, че е така без повече въпроси. Твоя воля, на сила не могат да те накарат да раждаш.
Между другото, онзи ден точно по тази тема си мислех, припомних си разговори с баба ми и как тя ми е разказвала, че са били 6 братя и сестри, дядо и той от многодетно семейство е бил. Тогава се е приемало за нормално да има толкова деца в къщата! Колко ми се иска пак да е така! И в малките градчета в провинцията да се раждат по много деца, българчета! Баба и дядо, въпреки че са имали толкова братя и сестри, имат само 2 деца. Аз обаче съм готова и 6 да родя.
След като не искаш деца-няма смисъл да раждаш, аз, от друга страна, копнея за много деца. На теб проблема ти е, че няма да може да задържиш човека дълго до себе си, на мен проблема ми е, че едва ли някой мъж ще се навие да имаме толкова много деца. Хаха Всеки с неволите си.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 9a388c72bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Правилно си се ориентирала. Точно както си казала остави приятеля си и друга жена да го направи щастлив. А ти няма да си умреш сама. Намери някой като теб, който също да не иска деца и така. Но пък в този случай, когато остареете е добре да има някой да ви подкрепя. Така че друго прекрасно решение е да си намериш разведен мъж, който от предишния си брак вече има едно дете, но пораснало. Успех и каквото и да ти се случи бъди си щастлива и с дете и без.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: dbe2e1d729
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Здравей, авторке.! Жена на 32 години съм. Всичко казано от тебе, все едно аз съм го казала. С риск да бъда нападната от другите включили се в темата, ще кажа, че напълно те разбирам и те подкрепям. Напълно си признавам, че още от малка и аз никога не съм мечтала да имам деца. Нямам желание дори и за връзка. Чувствам се напълно удовлетворена от живота си и си имам работа и занимания, които обичам и изобщо не виждам как аз лично бих направила такава кардинална промяна в живота си и с годините въобще не виждам как бих го пожелала. Чувствам си, че не ми е това призванието и не виждам как някога бих си променила решението. Всеки си има разбирания за живота и има право да си го живее така, както си му харесва, без да се съобразява с мненията и натрапванията на околните. Особено имането или нямането на деца си е нещо абсолютно лично, за което никой няма право да се бърка. И хората, които не искат деца за мен са си толкова хора, колкото и тези, които имат. Изобщо не обръщам внимание на изтърканото клише, че децата са смисълът на живота. Това съвсем не е така. Човек може да осмисли живота си и по много други начини. Родителството според мен е едно от най–отговорните неща и както казваш ти, авторке си е фактически за цял живот. Това не е нещо, което човек да пробва и, ако не му харесва просто да се откаже. За мен е престъпление човек да създаде дете и да го захвърли, а не намирам нищо лошо в това да не иска да има дете. Така че за такова нещо, както и за много други неща в живота всеки си чувства дали има желание или не. Всички имащи деца да не ме разбират погрешно. Да са им живи и здрави. Просто уважавам еднакво избора на всички - дали да имат 1, 2, 5, 10 деца или нито едно. Родителството е нещо, което трябва да идва отвътре, а не да е по задължение, защото така, , трябва, , . Колкото естествено е решението човек да има дете (деца)(независимо дали собствени или осиновени), толкова естествено е и решението да няма нито едно и никой няма право да съди и да се бърка в този толкова личен въпрос - нито родители, нито роднини, нито съседи, нито приятели и т. н. Не съм съгласна и с това, че винаги наличието на деца е гаранция за щастие, както и липсата за нещастие. Аз лично познавам хора в доста зряла възраст, които нямат деца, дори и партньор и са си щастливи и удовлетворени от живота си и са съвсем добри хора. Не виждам нищо ненормално. Наличието на деца също и не винаги е гаранция за грижа на старини. Децата порастват и си поемат по свой път. Не може да им се попречи да се отделят. Има възрастни хора, чиито деца много рядко имат възможност да ги посещават, тъй като са заети с техни собствени грижи или са се устроили в чужбина и тези хора въпреки че имат деца, разчитат на грижата на съседи или са били принудени да отидат в старчески домове. И за продължаването на рода пак няма никаква гаранция. Нали те може да не искат да имат деца и родът все някъде може да се прекъсне, но с това няма да настъпи краят на света. Може би много от пишещите ще се нахвърлят с това, че ако никой не иска деца, то човечеството ще изчезне. Това няма да се случи, защото винаги ще си има хора, които да създават деца. Просто това не е за всеки и аз чувствам така за себе си. Просто нямам никакви психически и физически сили за износване, раждане и още куп отговорности на майчинството. Така че, мила авторке, по този въпрос напълно те разбирам и те подкрепям. Казваш, че много се обичате с партгьора ти, но ако е невъзможно да го накараш да те разбере, просто трябва да му кажеш, че не си ти жената, която ще го направи щастлив. Няма друг начин. Ако държиш на партньор до себе си, може би ще трябва да започнеш връзка с такъв, който е на същото мнение и също не желае деца. Това е от мен. Желая ти кураж.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: c0cbc9f28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Това е твой избор, но си задай дълбоко въпросът, защо не искаш да имаш деца, това ще даде отговор на други неща от живота ти, повярвай ми. Добре е да поговориш с психолог, за това, не защото това е твоето решение, а от какво е подтикнато то. Да си майка е прекрасно, но от какво те е страх. Някой жени имат панически страх от раждането, защото майки, баба, леле са разказвали ужасии и поради тази причина не искат деца. Добре е да си отговориш на този въпрос, а иначе всеки има право на избор.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: ec2951329a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   аз не разбрах какво искаш от читателите всъщност?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 8f3d4f1fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Колко пъти ще я предъвкваш тази тема? Никой не те кара насила да раждаш, като не искаш, това е твоя воля. Защо търсиш разбиране, какво зависи от хората? Да не искаш движение на детемразците да сформираш, или гузната ти съвест те мъчи? Не виждам смисъл от написването на подобни теми, глупаво ми звучат, безсмислени са!

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 9753c710f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Ами като не искате деца, стойте си така.... Нямали нужда, не искали... Кой ще ражда деца в тая страна българчета, бе хора... Те циганите вече са ни завлядяли.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: e71ff9dba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   И аз съм като теб, авторке и те подкрепям напълно.
Виж, хубаво е, че си наясно със себе си и желанията си - това, че си пуснала подобна тема обаче, ми говори че се чувстваш под натиск и изпитваш нужда от одобрение. Това е грешна стъпка, която не води доникъде. Спри да търсиш от хората разбиране или одобрение и си гледай живота. Хората и на челна стойка да застанеш, не можеш да им угодиш - все ще има някой за нещо да се хваща. Те няма и да живеят с последиците от твоите избори - на теб ще ти се налага.
Адмирации за това, че си била искрена по въпроса с приятеля си. Казала си си нещата, както са, не си го подвела - оттук нататък е голям човек и може да си вземе решенията. Ако пък с времето се убедиш, че няма да приеме решението ти, то по добре и за двамата пътищата ви да се разделят. Така всеки от вас ще има шанс да намери правилната си половинка. Мъже, които искат сериозна връзка и семейство, но не желаят деца, слава богу се намират :)
Както и да е, каквото и да решиш, недей да правиш криворазбрани жертви само за да угодиш на някого - дете е редно да се ражда само ако силно и наистина го желаеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 8f3d4f1fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Някакви световни зли сили промениха ценностната система на хората. От една страна, това е хуманно, защото без войни ще се регулира размножава на човечеството. Докато преди 50-60 години, земята успяваше да изхранва живата си твар, живота беше по спокоен, имаше храна за всички. С нарастването на населението на земята, недоимъка на храна предизвика световна криза, много държави не могат да осигурят храна за хората си. Усетихме това и на практика, залива ни мигрантска вълна. Това не са бежанци от войни, а икономически мигриращи маси. В природата няма празнина, там където има намалена раждаемост, териториите се запълват от мигранти. В цяла Европа населението състарява, а раждаемостта намалява. Съвсем закономерно, тя е залята от мигриращи вълни и никой не може да спре този процес. Единственото спасение беше в раждането на деца и несъздаването на празни пространства. Говори се вече открито, че големи обезлюдени пространства от странджанският регион, са били планувани от ЕС да бъдат заселени с прииждащи мигранти. Това ще се получи и в обезлюдените ни села, т. е., при липса на раждаемост, подаряваме България на чужди народи. Навремето голямата раждаемост е предизвиквала преселения и търсене на нови територии, сега липсата на раждаемост, ще освободи територии на прииждащи народи. Жалко за такива млади хора без ценностна система. Ще бъдат принудени да приемат чужда култура.

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: e2a0644297
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Всеки човек е различен и няма нужда да искаме едно и също и да харесваме едно и също. Като не искаш - не искаш. Честна си с приятеля си, той да си решава, кое му е по-важно. Аз не се чувствам добре сред деца, но винаги съм искала да имам и с моето ми е добре. Имам две приятелки с по пет деца. И това не е за мен. Имам и още повече без деца, на около 40г. са и им е добре така и на едните, и на другите. Приеми се каквато си и затвори темата, за себе си и във връзката си. Да взима решение и да спре да опява гаджето ти.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 дни
hash: d17fd50108
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Вчера пуснах тема, която, гледам, още не е одобрена от модераторите. Препоръчвах една книга, която много ми хареса. Казва се "Светът е пълен с чудеса" на английския журналист Тони Парсънс. Мисля, че на всяка цена трябва да я прочетеш. В читанката я има. Това е книга, която казва много истини за живота, с някои от тях докато сме млади, може би не се съгласяваме, но с годините, подобно на героинята Кат, дали помъдряваме, дали гледаме под друг ъгъл на нещата?
Не е грехота човек да не остави потомство, нали много светци са били монаси и монахини. Има и светци, които са били семейни, но са нямали деца - като св. Йоан Кронщадски, например. Всички те, обаче, не са живеели плътски.
Контрацепция в миналото не е съществувала, тъй че живеещи като мъж и жена, но без деца са били само бездетните двойки. Те обаче са считали това като Божие наказание и много са страдали.
Днес обикновено казваме, че са други времената, но.... това е поредното клише. Казвам го като професионалист - нито един вариант на контрацепция не е с 100% успеваемост. И какво правят хората, живеещи полов живот, но не искащи деца в случай че се окажат не при групата на деветдесет и деветте, а на единия процент? Някои от тях се осъзнават, казват си, че явно така е трябвало да се случи, че така е по-добре, пренареждат жизнените си приоритети и стават родители, но други? Други не могат да превъзмогнат егоизма си и стават убийци на собствените си деца. Това вече е грехота. Моля те да помислиш върху това.
Сещам се за друга хубава книга във връзка с феминистичната съвременност и майчинството - книгата се казва "Черно мляко" и е на талантливата турска писателка Елиф Шафак.
"Ние сме врата, през която децата ни навлизат в живота"- казва в автобиографията си майсторката на криминалета Агата Кристи. Като се замислим колко деца стават добри хора, не поради, а въпреки възпитанието, което са получили. Това не трябва да ни спира да се опитаме да бъдем добри родители, но отговорността да бъдем родители не бива да ни изглежда като непосилно бреме. Ако мога да се изразя фигуративно - преди да станем родители, в много случаи, особено за по-информираните от нас, отговорността ни изглежда като огромна канара. В процеса на родителството обаче канарата се оказва разбита на хиляди малки каменни парчета, които любовта ни прави да изглеждат по-леки, а и сам Бог ни помага да ги носим.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 дни
hash: ec4f7bc369
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Появи се една мислеща и жена със собствено мнение, и веднага я пратиха на психолог. Нали хората се различаваме от животните, нали те от първичност правят нещата, като убиване и чифтосване? Ние нали сме разумните същества на планетата? Човешкото същество преработва информация с мозък! Ние не сме програмирани като животните, да се множим на периоди и да отглеждаме поколение. Човешкото същество прави секс не за поколение, а за удоволствие. И ако в Китай и Индия бяха с такова мислене, на земята щеше да е много по-леко. Авторката е свободна да мисли. Един приема, друг отказва да стане родител, важното е да не вървим всички заедно в една посока, че или трябва или НЕ трябва да имаме деца, защото подсказва за деструкция в мисленето на тълпите. Аз смятам, че раждането е нещо велико, но то е И голяма ОТГОВОРНОСТ!

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: e5a4c4d563
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Не искала деца... окей да си жива и здрава и останалите като тебе. По-ценно и хубаво от потомството няма... само това ще ти кажа... а като не искате не раждайте. Колко тъпкане ви чака не е истина.. вместо да си седнете на задниците и да придадете истински смисъл на нещата от живота вие ще се забавлявате и ще си почивате от "бремето". Със сигурност и отношението към мъжете ви е същото като на аксесоар или бреме, което ще ви омръзне след време.

И все пак... няма ли да спреш да пускаш едно и също сто пъти???

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: f611a1b8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   17, е, и кво, да станем по-абетер от тях, щото да ги "бием по точки" и да не останем по-надзад от тях ли? ! Тя именно затова нашата държава си е на този хал, пренаселена е и няма достатъчно пари в държавната хазна да се изхранят толкова гърла! Направете си сметките и недейте да ги снасяте по толкова много, че после на нашия гръб, данъкоплатците!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: fd91beba19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Абе номер 17, ти ли ще казваш на хората какво да правят бе? Като не иска - не иска и това е!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 дни
hash: aaeb3093cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Не искаш деца и няма лошо, никой не е длъжен, всеки си решава. За приятеля ти обаче е важно и той се надява. Ако го обичаш наистина, раздели се с него.
Майка - 29 г.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: e5a4c4d563
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Ей 26 ти да не бачкаш кафеджия бе... държавата се обезлюди, млади няма, а хората в трудоспособна възраст се изчерпват и намаляват и с най-голямата си наглост казваш че е пренаселена. Пренаселена е от хора които взимат помощи и не искат да работят. И се множат поголовно. Държавата и нацията ни умират. Раждаемостта е ключовият фактор за развитието на една икономика мракобеснико такъв!!! Ако го няма човешкият фактор икономическия не може да съществува.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 дни
hash: e2cafd8ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Е добре де 28 номер. Колко пъти ще повтарят едно и също за приятели й. Тя си му го е казала:
"разбирам го и него, даже съм му казвала, че ако толкова много иска това дете, да бъде с някоя друга, която да му сбъдне желанията. " - от тук нататък проблема си е негов.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f611a1b8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Чакай малко бе, чааакай, 29, поспри се малко с обидите, не съм мракобесник. Просто казвам, че има някои хора, които са некадърни за гледане на дете, не се съобразяват с финансовите си възможности, нямат родителски инстинкт по природа, и затова обричат децата си цял живот на бедност и мизерия. По-добре ли ще е да народиш по 10, а да не можеш после да ги изхраниш и да ги захвърлиш на социалните да ги гледат, отколкото да родиш 1, но да го отгледаш качествено, без да го лишаваш от пари за учебници, храна, вода, дрехи, обувки, неща от първа необходимост?? Качеството, а не количеството, бе, хора! Кога ще го разберете най-после? Тия хора, дето викаш, че взимат помощи и не работят, ами виж циганите, те ТОЧНО така правят-цвъкат ги по 10, само и с единствената цел да смучат детски от тях, без да се налага да работят за цял живот-е, това е паразитът на обществото. Живеят на гърба на държавата и не си помръдват задника, но се жалват, че нямат достатъчно пари за чааветата... Ето на тях вече трябва да им се възложи забрана за 3-то дете, и без това от тях няма да станат нито професори, нито астрофизици, нито химици, и едва ли от тях зависи да променят човечеството с някое ново изобретение-то просто манталитета си им е такъв. Аз не вървя против човечеството и не съм против раждаемостта, нали именно тя е довела до такъв прогресивен технологически и архитектурен напредък в световен мащаб?? Но мисълта ми е, че не количеатвото, а качеството е важно, казвам пак и един интелигентен, образован човек, отгледан с добри обноски и маниери, и с висока обща култура, е цéнен на обществото 1000 пъти повече от 10 мангалчета, които като пораснат, ще вземат да крадат релси и други железа за претопяване и ще си народят още по толкова, за да има от кого да смучат детски и да не работят-кажи ми, какъв е смисъла всичките тези пари, които ние ги изкарваме с труд и пот на челото, вместо да си останат за нас, да отиват за тия мизерници, които никак не могат да ги оползотворят, нито да си направят свой бизнес, нито да ги вложат в колежа на децата си, а само в чоплене на семки в парка и в пиене на ракия? Много грешна логика, №29. Но ти явно си на принципа на Мечо Пух:"Колкото повече, толкова повече". Толкова по-добре за тебе.
И не, не бачкам кафеджия.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: aff051ade6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Драга авторке,
Много добре разбирам как се чувстваш. И аз съм така. Нямам нищо против децата, ама само да не са мои и да не са ми в обкръжението. 98% съм сигурен, че не искам свой такива. Родителството не е за всеки. С всеки изминат ден все повече се убеждавам, че не е и за мен.
Номер 8 и други горе вече изказаха това което аз исках да ти кажа. Ако направиш компромис и родиш дете, само за да угодиш на партньора ти и да го задържиш, най-вероятно ще съсипеш два живота. Този на детето си и своя. Грижите по него ще предизвикат у теб неприязън. Това ще се усет от детето ти и по някое време то ще разбере, че не е било желано.

Ако се разтърсиш по думата Child free в Гугъл и Фейсбук ще се учудиш колко хора има като нас. Пълно е с комюнитита, форуми и групи. Просто има хора за които децата не са висша цел и смисъла в живота.

Пак ти казвам. Недей да правиш нещо против волята си, само за да угодиш на някого. Не само ти ще страдаш след това.

Успех,

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fa99b80b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Едно дете винаги може да се отгледа живо и здраво и да се възпита по нормален начин ако човек притежава нужните морални ценисти. По мое мнение хората които се водят предимно от егоизма си трудно биха успели да се грижат за дете. Станеш ли родител почваш да мислиш главно за детето си а не за себе, този който не е способен да го направи значи не му е дошло времето. Авторке, не те обвинявам но не се заричай, може да го поискаш тогава когато най малко очакваш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: aaeb3093cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Номер 30,

Въпросът с приятеля на авторката е в това, че той се надява с времето нещата да се променят и оставайки с него въпреки непрекъснатите разговори на темата, тя подхранва надеждите му, макар и неволно. И така на практика го мотае, защото той ще има дете, щом му е важно. Не казвам, че тя е виновна - няма виновни. Просто са твърде различни във важно отношение в живота и съответно не са един за друг. Ще е тъжно обаче и за двамата, ако оставайки дълго в тази връзка, пропуснат шанса да срещнат правилния за тях партньор, да бъдат истински щастливи в едни пълноценни отношения с човек, с когото да вървят в една посока. И това важи колкото за него, толкова и за нея!

Номер 28 - една двудетна майка на 29 г., желала децата си и не "подвела се по стадото" :D, която има и други цели и развитие в живота

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 792624b66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   "една двудетна майка на 29 г., желала децата си и не "подвела се по стадото" :D, която има и други цели и развитие в живота" - добре де, успокой се, какво се обясняваш, никой нищо не ти казва на тебе? !?

Просто исках да кажа, че авторката вече му е казала, че не желае деца и от тук нататък си е негов избора дали ще остане с нея да се надява или ще си търси искаща деца жена. Той не е малко момче и трябва да се стегне и да вземе най - доброто за себе си решение, а ако не го направи (при условие, че тя вече му е казала, че не желае деца), то никой няма да му е виновен за собствената му нерешителност!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker