Кое убива българското семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кое убива българското семейство?
преди: 8 години, 2 дни, прочетена 6549 пъти
Влизайки в този сайт прочетох най - различни покъртителни истории за разпадна ли се семейства. При това положение спонтанно ми възникна въпроса: кое убива българските семейства?
- безпаричието, ниският морал или липсата на ценности, недостатъчната религиозна просвета, лудостта на жените и несигурността на мъжете...
Пишете това, което мислите от видяното и преживяното от вас през годините.
Здраве пожелавам на всички!
М. 49 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 59

преди: 8 години, 2 дни
hash: 9629b69924
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Управлението (или липсата на такова) на държавата убива БГ семейството.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: c85451b49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен повечето български семейства са убити преди да бъдат създадени. Като се има предвид че не подписът създава семейството а можем да считаме едно семейство за семейство след като мине толкова време че вече да спреш да мислиш за даденото семейство като "младо" семейство.
Мъжете си избират съпруга само и единствено според красотата и сексуалният вид на жената и това е най-фрапиращият проблем. А семейство върху основа красота и секс не се гради. Мъжете не си правят сметка че той трябва да е в състояние да поддържа стандарта на живот на жена си преди брака, чета че доста момчета смятат, че жената сама трябва да продължи да поддържа своя стандарт на живот и омъжвайки се да се натовари още с пране готвене шетане... Замисли се каква е промяната след брака за една жена и за едни мъж. За жената освен че трябва да продължи да работи, трябва да поеме поддръжка на дома и грижи за храната и дрехите на мъжа си, за мъжа каква е промяната продължава да си работи евентуално на същото място, обаче вечер няма нужда да мисли, какво ще яде /тя жената ще е сготвила/ няма нужда да мисли, какво ще облече утре /тя жената ще е изпрала/, и в същото време ако тя не се поддържа красива и сексапилна на нивото на което я е взел той почва да има изисквания.
Затова едно време родителите са избирали булка за синовете си, защото през техните очи не минава само фактът че е красива, а се гледа и дали младежът ще може да поддържа поне стандартът на живот на който тя е свикнала при родителите си.
Тук не става въпрос за безпаричието, а за това че ако си беден и въпреки това толкова горд, че да не прекланяш глава пред богат тъст за да поддържа той младото семейство, няма как да вземеш богаташката дъщеря дето до вчера е имала домашна помощница и да я накараш да ти пере на ръка дрехите защото виждаш ли ти сега не можеш да си позволиш да купиш пералня от 1500 лева. Любов, любов но до кога ще продължи, това?

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: ee717011c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   Някои казват, че безпаричието е причината. Но аз все си мисля, че парите са само повод. Някак не ми се вярва двамата д се обичат и да се разделят само за пари. Ако е така, значи толкова и са се обичали.

Според мен главния проблем е, че хората виждат семейството като нещото, което ще реши половината им проблеми. Това са хора, на които винаги нещо външно им е необходимо, за да са щастливи. И когато видят, че нещата не са така, както са си мислели, започват да удовлетворяват нуждата си извън семейство.

Истината е, че ако сам не се научиш да си щастлив без да имаш нужда от семейство, от пари, от каквото и да било, то дори и да имаш пари, семейство и всичко пак няма да си щастлив за дълго. Щастието е вътрешно състояние и не зависи от външни фактори, може да зависи само краткосрочно.

Но ако човек е стигнал състоянието, в което е щастлив и без да има нещо външно, то тогава семейството, пари и всичко останало е само обогатяване на и без това щастливото му състояние. Такива хора постигат успехите си много по-смислено и красиво. Такива бракове, създадено от пълнотата на давма души, са много по-хармонични и красиви. Иначе брака става все едно двама просяци да просят един от друг. Единият проси от другия, другия проси от първия и в крайна сметка никой на никого не може да даде нищо и двамата се чувстват излъгани.

Замисли се, че ако ти имаш нужда от нещо да си щастлив, то автоматично ще се страхуваш от евентуално неполучаване на това нещо. Ще живееш в страх, в несигурност, в тревоги. Дори когато го получиш, ще се порадваш временно и после ще се чудиш до кога ще продължи и дали няма да го изгубиш. Особено ако нещо в даден момент не е както трябва, започват разни тревоги, истерии, чувство, че си излъган и какво ли не.

Така че повечето хора си мислят, че като имат добър брак, пари, приятели, ще са щастливи. а истината е обратното - трябва първо да се научат да са щастливи, дори когато нямат нищо, а чак след това да имат всичко останало.

Просто бъркат причина и следствието. Успеха е следствие на състоянието на щастие, а не обратното. Ако не си се научил да си щастлив - и най-добрия партньор на света да имаш, пак няма да си щастлив.

Така че правете семейство от позицията на вътрешното изобилие, а не от позицията на липсата и нуждата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 дни
hash: 2d2ee142dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересен философски въпрос:
За мен причините са:
- околните, намесата на роднините, които смятат, че по-добре от тях знаят как се живее и трябва да ги слушат, как да живеят, да си възпитават децата.
- ниските доходи и зависимостта често от родители
- възможността да си гъвкав, жената да работи примерно на 4 часа, за да има възможност да отделя повече внимание на семейството и децата.
- възпитанието и манталитета, отношенията между партньорите и това, което написах в началото
- закостенели разбирания и принципи, непризнаване на проблемите и вместо да се решават се отричат и задълбават дори с годините, понякога се прехвърлят на другият партньор.
За мен това са основните неща.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 1be7be8b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Според мен, от моята гледна точка това, което разбива всяко едно семейство е липсата на комуникация между хората. Факта, че когато има някакъв проблем, той не се обсъжда, не се търси решение за него, а хората просто си продължават с живота, докато накрая не им писне и не започнат да взимат радикални мерки.
При младите двойки го има и момента, в който живеят при нечии родители, което, според мен допринася допълнително за развалянето на отношенията...
Иначе, всяка една двойка е уникална сама за себе си, както и всеки един човек. Неумението на хората да си прощават, да се бият в гърдите, че те са прави, а другия е крив и да търсят вината само човека насреща също е много голям фактор за разаляне на отношенията.
За да се разпадне едно семейство са нужни много неща, това не става от днес за утре. А, и това не е само при българските семейства. Навсякъде се случва това, навсякъде хората се разделят, развеждат и прекратяват отношенията си..

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 19fab9fc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   парите и липсата на морал

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 дни
hash: ddde6891af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Урбанизацията. И не само в България, а по целия свят. Нашите баби повечето са живели или на село или в малки градове, а и големите градове са били по-малки, по-зелени, с по-малко бетон, коли, замърсяване и стрес. От повечето стрес в семействата има повече скандали и болести и т. н.

Трябва да започнем да се връщаме към природата и чистата храна, да използваме съвременната техника, но да живеем и да ядем по начина по който са го правели дедите ни през 40-те. Никакви хранителни добавки, никакви Чии, Кинои и прочее скъпи продукти, които не са типични за Балканите Всичко трябва да си го набавяме от храната, ако може чиста от село. Нямам и 30, а така ми се иска да отида да живея на село или в някоя ферма сред природата.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: efc4ace258
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Първо, убива го безпаричието. Огромна част от проблемите в едно семейство тръгват от безпаричието.
Второ (което е следствие от първото), убива го намесата на родителите. Дали ще е свекърва, която не приема, че синът й е станал самостоятелен мъж и си има свое семейство, и не зачита снахата.... или ще е тъщата, за която зетят все не е достатъчно добър... всичко това е следствие от материалните зависимости, които се създават, тъй като децата не са могли да си стъпят на краката финансово.
Трето, възпитанието, което дават родителите. От една страна стоят жените, възпитани, че трябва да си намерят богат мъж и за да го задържат, трябва едва ли не всичко да предложат и да правят, вкл. да търпят бой и изневери. От друга - мъжът, който, ако е финансово осигурен, сменя жените като носни кърпички, ако пък не е - проклина света и обвинява безпаричието за всичките си неуспехи, като заклеймява жените за курви и че ще си плаща за секс, но връзка няма да има. А за разкош добавяме и внушението, че на 25 трябва да си се задомил и да имаш поне едно дете, в плен на което много жени около 30 г. се хващат за първия срещнат и създават семейство, обречено на разпад.
Като добавим и хилядите работещи в чужбина, които неусетно срещат друга половинка, накрая какво се получава? Ами, разпад на семейството като институция и изчезването ни като нация. Проблемът би се разрешил единствено с подобряване на икономическото състояние на държавата, но реално това няма да се случи, така че семейството ще продължи да се разпада.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 5b2284868f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Безпаричието е предпоставка за почти всички неща, които си изброил. Няма ли пари-няма и спокойствие. Няма ли спокойствие-няма нищо. Парите са в основата на всичко, те правят човека и те го развалят. С болка на сърцето призовавам всички- махайте се от тук, хора, ТУК ПАРИ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА! Бъдете си горди българи, но в Канада или Ню Йорк например.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 дни
hash: 951b1bff2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най вече хората се промениха.
Станаха егоисти, завистливи, злобни... алчни.
От там води всичко.
От бедност и нямане...
Отделно тези, които заминават в чужбина....

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 ден
hash: b4c280ee11
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Липсата на пари, липсата на морал, еманципацията и мъжете.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 001b2892b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Веднага отговарям. Чалгата и турските филми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: aab51bdaae
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Нио не го убива. Просто много хора не трябва да създават семейства, но го правят, защото така смятат че е редно. Хора, женещи се на по 21-2 години, бракове сключени в следствие на нежелана бременност, хара. оженели се само два три месеца, след като са се запознали. Има и друго нещо - хората се променят. Не може да очакваш, че човека който обичаш, ще остане същия, какъвто е бил на 25 години. Хората преоткриват себе си и решават, да търсят собствното си щастие.
А и вече е различен свят. Съпрузите не с финансово зависими един от друг. Никой няма да замеря жена с камъни, ако е решила да напусне съпруга си. Дори и "да говорят" за някоя млада двойка, че живее бе брак, на младата двойка им е през генеталиите.

Тези, които искат семейство си го градят и подържат. За тях няма промяна. Просот има промяна за тези, които не са щастливи в собствената си семейсна среда.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: d53d950cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Според мен неспособността на българския народ да се организира и да си отстоява стандарта на живот.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 3bcf6e75a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   според мен либсата на доверие, лъжата и парите естествено..

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 ден
hash: e8318c533e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Кое убива ли? Това, че нямат хората любов и уважение помежду се. А защо няма не знам.
Не знам човече защо е така, но няма... отношенията между нас са на много ниско ниво и неправилни. Не знам кое ни пречи и кое ни прави да развиваме техологии, а като хора да не мърдаме в развитието си.

Ето ти виждаш, всичко е поставено на грешна основа: в училище учат децата на един куп излишна информация, от която после нищо не им остава в главата, а никой не ги учи как да се отнасят със себе си и един към друг,
да обичат и уважават себе си и другия.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 0225d20cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   меркантилните жени.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 0814913b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Липсата на ценности и нарастване на егойзма у всеки, нежелание за компромиси.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: e34851190d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Предполагам, как ще се изтълкува, но сред познатите ми има вече 3 семейства, който се разпаднаха след появата на дете. В две от тях отношенията се изостриха и стигнаха до развод през първите две години от раждането на детето. И в двете децата останаха при майката. 3-тото семейство още са заедно, но не могат да се понасят и е грозно за гледане.
Обяснявам си го с това, че не са били истински готови за подобна стъпка и вървящите с нея отговорности. Липса на средства след като жената спре да работи и и намалеят доходите, в същото време увеличени заради бебето разходи, постоянен стрес, недоспиване, взаимни обвинения, кой какво е жертвал и какво върши и как другият не помага, проблеми с място в ясла, с "помагащи за детето" роднини... все битовизми, обаче явно натежават.
Ще ми се държавата да подпомагаше повече младите родители.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: e0c61eb7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Безпаричието, ниският морал или липсата на ценности, недостатъчната религиозна просвета, лудостта на жените и несигурността на мъжете...
В общи линии това е.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 820ddefbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Неграмотността е една от основните причини за "разпадна ли" се семейства!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: f1a564199e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

22.   Феминизмът и еманципацията на жените убиха българското семейство. Не е бедността, както повечето твърдят. Аз лично съм погнусен от държанието на по-новите поколения жени и не виждам как бих създал семейство с такава. Явно ще се търси мюсюлманка.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 53cb58a698
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   Причините са много, но според мен основното е несигурността. Никога не знаеш какво ща стане утре. Ще имаш ли работа? Ще имаш ли пари да си купиш храна? Да пратиш детето на училище? И естествено тази несигурност ти се отразява и на личните отношения. Ставаш изнервен и започват разправиите вкъщи. Кой колко пари изхарчил, защо ги изхарчил и т. н. Да не говорим, че за да осигуриш нормален стандарт на семейството си тук трябва да работиш допълнително и съответно пък следва "Ама ти никога не си вкъщи! " и "Вечер нямаш време за мен! " И това важи и за двата пола, защото и жените и мъжете работят. Междувременно пък децата са оставени без контрол и следват проблеми и нови разправии. "Защо синът ти се държи така? ", "Защо дъщеря ти не се прибра навреме? " И пак обвинения и пак разправии, кой е виновен, че децата не признават никакви авторитети и правят каквото си искат. Изобщо баба ми казва следното: "Свършат ли парите, любовта се изпарява! " И колкото и да е тъжно, е точно така. Защото любовта е нещо прекрасно, но тя не плаща сметки и не храни семейство. Та все си мисля, че от там тръгва всичко- и разправиите за сметките и проблемите с децата и вечното недоволство на половинката, че не прекарвате повече време заедно. А когато скандалите и проблемите се настанят трайно в дома ти, е и много лесно да кривнеш от пътя. Отиваш на офис парти, пийваш повечко и изведнъж поглеждаш на новия си колега или колежка с други очи. Той или тя е винаги дружелюбен/а не мрънка, а се усмихва... и от там е много лесно да започнеш паралелна връзка. За това всичко е свързано. Да не говорим пък, че и много хора "решават" проблемите с алкохол. А той е най-бързият начин да се съсипе семейството. Колкото и да обичаш човека до себе си, просто няма как да живееш с вечно пиян и доста често агресивен човек дълго.
За това няма един отговор на въпроса ти. Едни семейства се разпадат заради липса на пари, други заради забежка, трети заради алкохол... а понякога на лице могат и да са няколко причини. Животът е шарен и могат да се случат всякакви неща, от най-тривиалните, до наистина големи драми (Мои познати се разведоха след като загубиха дъщеря си от левкемия. Явно не успяха да се справят с болката и това се отрази на взаимоотношенията им пагубно. ) и за съжаление никой не е застрахован. Когато си казва ДА винаги си мислиш, че ще е завинаги, ама не винаги става така. За това няма смисъл да разтягаме локуми, защото всеки случай е различен, но винаги си има причина, понякога видима, понякога не. В крайна сметка колкото и да си близък с дадени хора, не знаеш какво става зад вратата на спалнята им, нали? Външно могат да са идеалното семейство, но зад вратата на дома им картинката може да е доста различна. Обаче точно за това има понятие "личен живот" и не е наша работа да се ровим в живота на хората. Просто го приеми, в наши дни бракът не е това, което е бил преди. За добро или за лошо, но това е положението.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 83efdfa1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   От всичко, което си посочил по мaлко aвторе. В моят случaй причинaтa беше, че попaднaх нa aлкохолик. Стрaнно е, че успявaше дa се крие достaтъчно дълго зa дa влязa в брaк с него, a и дa зaбременея. Бях склоннa дa изчaкaм докaто поотрaснaт децaтa, постaвих условия в къщи пиян дa не се прибирa. Известно време спaзвa условието, докaто един ден не сaмо се прибрa, a и нaлетя нa бой. Пред децaтa. Е, бих се кaто лъвицa, беше неприятно изненaдaн от откaзa ми дa се свия в някой ъгъл, a и сериозно пострaдa, ютиятa не прощaвa нa никого :). Грaбнaх си децaтa и изчезнaх. То не бяхa молби и увещaния в последствие, чaкaх около годинa дa си изпълни уж следвaщото обещaние- дa потърси помощ и лечение. Нищо тaковa. Идвaше дa ме търси почти винaги пиян. Продължихме си животa с децaтa без него. С втори съпруг съм и по- щaстливa от всякогa. Децaтa вече сa големи, зa съжaление помнят боя от преди години с бaщa им и не го увaжaвaт зaрaди товa. Не можaх дa им изтрия споменa или поне дa го "облaгородя". Зa сметкa нa товa стрaшно много увaжaвaт вторият ми съпруг.
Тa тaкa aвторе, грешим понякогa в изборa си, но нямa зaщо дa търпим погрешни избори, целтa нa всички ни е щaстие, нaли? ! A когaто товa зaсягa и децaтa, е зaдължително дa ги измъкнем от подобнa средa и дa си рaстaт и рaзвивaт със сaмочувствие, без стрaх, с мечти и нaдежди.
Товa от мен! Поздрaви!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: 5a82648837
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Овчедушието! То убива... Овчедушието на родителите да правят роби от децата им...

 
  ...

...
преди: 8 години, 22 часа
hash: a4c70e86f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

26.   Моите наблюдения и мнение по този въпрос са следните:
Хората :

-нямат религиозни познания и просвета
-нямат морал
-одобряват абортите или убийства на невинни неродени деца, които са в майчина утроба
- смятат изневерите за нещо нормално, докато вярността го считат за закостенелост
-хората предпочитат да живеят на семейни начала, нямат даже граждански брак.
и още други недобри факти за разпад на семействата

 
  ...
преди: 8 години, 20 часа
hash: 6244a09f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Според мен - многото грижи по децата, страха от много неща - безработица, неуспехи в работата и възпитанието на децата, неудачите на децата, особено когато са вече пораснали, безпаричието. При нас е това. Но всичко изброено от автора може да бъде, зависи от конкретните хора, на кое обръщат внимание, какво ги съсипва. Когато си неудовлетворен от много неща извън дома и вътре в него веднага се отразява негативно на семейството. Но това сигурно е така и при другите семейства, не само ри българските.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 часа
hash: 7a3da903cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Номер3, прекрасен коментар, който напълно се препокрива с моите виждания по темата и изобщо с моя начин на мислене като цяло.

Ще ми се да те познавам лично. Рядко срещам хора, които виждат нещата както мен (и теб).

А ето това "Така че правете семейство от позицията на вътрешното изобилие, а не от позицията на липсата и нуждата. " просто скоро няма да пожелаят да го възприемат доста, доста хора... дано да греша

 
  ...
преди: 8 години, 1 час
hash: b5ad2baadc
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

30.   Три неща:
- неадекватността на жените в наши дни. Докато се чудят кого да вземат и как да демонстрират колко са велики, мъжете си намират друга или част от тях остават сами и се отвращават от нежния пол.
- модата на хомосексуализма, заради която семействата намаляват като бройка, защото господата дори да се съберат по двойки, не създават деца, които да бъдат част от ново семейство. Осиновяването не е създаване, защото това дете си е било родено и без участието на господата.
- факта, че вече не можеш да имаш доверие на никого, защото всеки втори е боклук или използвач, търсещ пари наготово. Кой иска да се събере с жена, която иска да го ползва като банкомат или по-лошо - смята да му насади чуждо дете с убеждението, че е негово? Мога да приема да гледам чуждо дете, ако знам, че е такова, но да ме лъжат - това никога!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0e4a947853
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Егоизма играе много голяма роля, неумението да се носят елементарни отговорности, желанието да си щастлив за сметка на другия.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ddde6891af
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

32.   Че се съсипа българското село, но това е световна практика, конспирация на либералите и феминистките. През 40-те и 50-те повечето хора са живели в малки градове, села или ферми, храната е била по-полезна и дори в големите градове е имало по-малко стрес. Сега всички сме се набутали в кутийки в големите градове и затова сме нещастни. Дори Бургас е твърде голям за спокоен живот, затова все повече хора се усетиха и се изнасят към села и вилни зони да живеят и само работят в града.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bccaaa0e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Егоизмът

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ec47835b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Урбанизацията, това че всички се наблъскахме в градовете и те станаха бетонни джунгли с много мръсотия и дишаме сажди. След един тежък ден и пътуване с обществен транспорт хората се изнервят вкъщи и от там стават повече скандали. Отидете в някое село и вижте как семействата там до колкото все още има такива са много по-задружни и имат повече морал, това е защото живеят природосъобразно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9b0892d9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Ревността!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 00255bd5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Всичко до едно от изброениете авторе. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d13df69fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   Егоизма, грубия прагматизъм и меркантилщина, горделивостта и липсата стабилни морални ценности, на повече смирение, умението да прощаваш, посвещение, отговорност и всеотдайност към другия.... и семейството като цяло.
Намесата на родители, липсата на лично пространство, безпаричието са допълнителни утежняващи фактори.

П. С. Преди мен някой е споменал, че ранните бракове са нетрайни. Може би сега в днешно време са нетрайни, но по наше време не беше така. Ето например аз бях на 20г, съпруга ми на 24г.... до сега сме с 28г брак. Наши приятели- тя беше на 19г-той на 23г... към момента са с повече от 30г. брак.... Така, че според мен не ранния брак, а липсата на изградена стабилна ценностна система сега при младите плюс по-горните фактори ги събаря като семейство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0dd2cc62c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   На едни от най-смислените коментари са раздадени минуси 22 и 39. Отиваме към бавен и сигурен упадък.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0dd2cc62c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Щях да забравя нещо. Номер 2, че си прав и нещата са точно така, така са! Но ако ги подкрепяш и намираш за правилни, по-хубаво се настани в Св. Тома и се подложи на свирепо медикаментозно лечение, защото имаш паразитен светоглед и вредиш на сериозните хора, ти и всички като теб, изолация твърдо за такива вредители!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1a9aac48ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Номер 3,

Толкова е красво сравнението с просяците. Днес ти ми даде много, обогати ме и ми даде частица от нужното, за да постигна вътрешното щастие, за което говориш и хармоничното семейство. Искрено ти благодаря!

Ж 28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b06ee91668
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   изброеното от 39 го убива

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2b8c9de60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   N17, ти ми взе думите от устата. Понякога е излишно много писане.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8917f48f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Бедни сме, защото сме нещастни, не обратното. Щастливият човек няма как да бъде нещастен, той има всичко. И ако улисани в ежедневието си не забелязваме щастието така както не забелязваме здравето си значи сме наистина щастливи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6dbecb0c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Мързелът и липсата на уважения към другия човек до теб. Детето бива отгледано без да бъде научено как да се грижи за себе си, майката и бащата обикновено са прислужници на собствените си деца до зряла възраст. Нямат отговорности, нямат навици, живеят в нета. Какво семейство да създадат, кажете ми... Егоистични, мързеливи деца си отглеждаме, които не могат да си обършат задника сами, с извинение. Свикнали някой друг да се грижи за тях и някой друг да мисли за оцеляването. 80% са така. Т. е. лошото възпитание и липсата на човешка ценностна система и практични навици го убива това семейство.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0c9e89a5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   Tи как реши, че българското семейство било убито?
Наскоро сключихме официален брак с много голяма сватба и поканихме цялата рода, близки, приятели - все семейни хора и никой не беше „убит“, хората второ детенце масово вече имат и имахме 2 бременни няколко бебенца на сватбата!
Така че не е вярно. Просто сега хората искат по-късно да създадат семейство заради образование, кариера, а и живеем по-дълго. Има и повече свобода при разводите и хората вече не са принудени да седят цял живот с човек, който ги прави нещастен. Хората у нас почнаха повече да си обръщат внимание, да живеят за себе си, не според очакванията на другите и обществото.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 70f5cb08e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Искам да пожелая на N47 дълъг и ползотворен брак. Дано не Ви остане само равносметката за похарчените пари. Повечето "убити" семейства са тези с дългите бракове и големите роди. Но нека Вашето оцелее във времето.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ee717011c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Аз съм номер 3 и искам да изразя изненадата си от 20-те 5-ци, които сте ми дали. Не съм предполагал, че се хареса този коментар, дори мислех, че много хора ще ме упрекнат. Благодаря за разбирането! Очевидно сте схванали добре какво съм искал да кажа. Не съм го написал, за да ми даде някой 5-ца, но все пак съм поласкан, макар че ме е срам да си го призная. Просто родителите ми са ме учили да не правя нищо, само за да ме одобряват хората, нито да се лаская, а да съм си верен на своите принципи, без значение кой какво одобрява и какво не.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0c9e89a5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   От 47 до 48 - Много благодаря за добрите пожелания, но усещам известен скептицизъм, което е жалко, защото семейството е гръбнакът на обществото и гнездото, в което се създават и отглеждат децата - нашето бъдеще. Самата невяра в семейството и щастието в семейния живот подкупава нашето бъдеще.
Замисли се над това.
А за мен не се притеснявай - имам 13 год. връзка със съпруга си и сме минали през много изпитания заедно - ще изкараме до живот и изобщо не сме рядкост, но не се говори за нормалните семейства, защото нито правим скандали, нито създаваме проблеми на държавата, обществото и семейтвото си. Ние сме просто нормалното - създаваме деца, плащаме данъци, плащаме си ипотеките, застраховките, ходим на почивки и гледаме стари и болни - общо взето не се забелязваме, защото няма драми около живота ни.
Не съжаляваме и за пищната си сватба. Излезна ни колкото половин гарсониера, Но си заслужаваше - събрахме всички, видяхме се и се разтъжихме, възстановиха се занемарени контакти и скъсахме с традицията да се събираме само по погребения. Настроението беше невероятно, хората си бяха взели и дечицата и едно цяло семейство ни изненада като си бяха ушили специално за събитието ни народни носии и дори 3-месечното им пеленаче беше в носийка.
Ние носим обществото и бъдещето на гърбовете си, не скептиците, които не създавате семейство, просто от страх да не се провалите и от чиста проба егоизъм. За съжаление н. 3 е по-прав отколкото ми се ще...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a0676c84b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Факт е, че българското семейство е в разпад. 46 % от етническите българчета се раждат без брак, а са не говорим за демографския срив и за тези двойки, които не могат да имат деца.
На 47 / 50 пожелавам дълъг и щастлив брак и деца. Еуфорията от свадбата е едно, а действителността друго.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fdc067732e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

52.   Авторе, много правилен въпрос си задал, но над 90% от отговорите са чисто субективни, и не казват за истинската причина. Не само българското семейство, а семействата като цяло в християнския свят ги уби феминистичната утопия, и простотията с насилственото налагане на равенството между половете. Сорос и извратените му програми подстрекават жените в мъжемразство и нагло поведение спрямо мъжете. Прехвалените им способности, уж равни с тези на мъжете ги направиха хибриди между мъж и жена, в стремежа си да се състезават със силния пол, което не е по силите им. Станаха непривлекателни като жени, но и мъже не станаха. Огромните им претенции че дори са нещо повече от мъжете, защото можели да раждат. Трябвало да са глава на семейството, понеже матриархатът бил по-прогресивен от патриархата. При тези просташки мераци от женска страна, и насърчавани от законите (насилствено наложени) на мъжете не им остава нищо друго, освен да не се женят, или да пребиват жените след като се оженят, заради женски инат и гавра с мъжсия авторитет, чрез феминистичните закони. Феноменът на 21 век. Жена глава на семейството, е позор за семейството и мъжа в него, ако може да се нарече мъж. Двуглави семейства не просъществуват повече от 4-5 години. За да има здраво семейство, жената трябва да си знае мястото, а мъжът да е глава на семейството. Правилната формула е мъжът водач, а жената го следва безпрекословно. Друг вариант няма. Жена без деца е половин човек, дори и с най-успешната кариера да е. Мъжкият пол е на по-високо стъпало в природната йерархия, и няма граждански закон, който да е над природния. Жените не могат да се примирят с този факт, че са природно ощетени, а мъжът е по-съвършен (физически по-силен) от жената. Това е истинската причина за липсата на семейства и огромния демографски проблем. Общества, в които жените не са равни с мъжете, и не разрешават гавра с мъжкия облик имат голям прираст и здрави семейства. Не след много време, те ще населяват планетата.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 46c83c2295
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

53.   " Жена без деца е половин човек, дори и с най-успешната кариера да е. Мъжкият пол е на по-високо стъпало в природната йерархия, и няма граждански закон, който да е над природния. "

Ама сега ти и човек ли я изкара жената? Макар и да не ги харесваш, жените са повече от ходещи вагини, които трябва да снасят потомство. Ако толкова ти е проблем, марщ в пещерата. Все ще се намери някоя, която да те последва.

И това с природните ти закони е абсолютна глупост. Ако някой ми загледа жената, и аз се ядосам, по природно му и му строша главата с някой камък, задоволявам ли натуралните закони? И ако една жена не ме харесва, но няма мъж, може ли да я изнасиля... ей така, щото е естествено? Онзи ден бях гладен - може би трябваше да отмъкна на една баба сандвича. Тя все пак е баба, а аз съм на по-високо еволюционно равнище...

Мъжът бил съвършен, заради физическата си сила... Т. е. Митьо Крика е по-добър почти всички учени, хора на изкуството, световни лидери, лекари и прочие... защото е физически по-силен от тях.

Другия път, когато съм в зоопарка, ще се поклоня пред клетката с горилите, защото те са много повече от нас и ще си мисля за теб.



Лек ден!

 
  ...

1-50 от 59
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker