Той ни наблюдава постоянно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той ни наблюдава постоянно
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2123 пъти
Здравейте, аз съм омъжена жена с две деца на 42 години. От 2 месеца семейството ни има проблем с момче от съседния блок, което е 20-тина годишно. Постоянно наднича през прозореца си и наблюдава апартамента ни, а когато аз или мъжът ми го погледнем веднага се скрива до следващото ни излизане на терасата. Той знае кога тръгваме и се прибираме от работа и винаги ни гледа. Започнал е да следи и 15 годишната ни дъщеря когато се прибира от училище. Той стои в колата си и я чака и когато тя влезе във входа той се прибира. Най притеснителното е, че миналата седмица едната страна на колата ми беше надрана с остър предмет. От тогава изпитвам страх какво иска това момче и какво още може да ни причини.
Как да постъпя в случая?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2251148133
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А Вие как сте разбрали за това, май и вие обичате да оглеждате другите :)) Може да му е скучно и да оглежда и други съседи, какво се взимате насериозно, като дойде да заговаря тогава му мислете.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c8b8b74695
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хаха, изглежда като влюбен и филмиран. Струва ми се най-удачно някой общ познат да разговаря с него. Ако сте по-контактни може и вие съвсем непринудено и приятелски, с усмивка, да му кажете нещо от сорта "Здравей! Ето това ми е скайпът (мейлът или каквото имаш за виртуална комуникация, подаваш му листче с данните за контакт), искам да те питам нещо". Ако стане разговор на момента, може и тогава да го питаш защо наднича, но пак весело, не като заплаха. След време, ако се стигне до това да разбереш, че си пада по дъщеря ти, кажи му нещо от сорта "Тя е малка още, няма да се занимава с момчета докато учи, а тя ще учи още доста години. " :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 13d314d4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не можеш да казваш на кой кога да си гледа през прозореца или пък дали да стои в колата или не!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 13d314d4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш да казваш на кой кога да си гледа през прозореца или пък дали да стои в колата или не!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5b62e75b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Отиваш в полицията и обясняваш какво става,че следи непълнолетната ви дъщеря.Ако,момчето е под наем говори със съседите да получите номера на собственика на апартамента,ако живее с родителите си-говорете с тях.Ако,пък мъжът ти е по-едър или силен или имате такъв приятел отиват двамата и говорят с момчето...без насилие,но поне да го поизплашат.Дъщеря ви,да не се прибира сама,оособено късно вечер или от втора смяна ...за всеки случай може да и купите малък нож или бокс и баща и да и обясни как да го използва.Ако,не друго поне да говори с вас по телефона докато се прибира или поне да се преструва,че го прави.Много пъти такива изверги са безвредни,но плашещи и трябва да му покажете,че не се боите от него и няма да го търпите.Директно мъжът ви да говори с него и да го пита какво иска и какво цели?Разчитайте и в квартала,говорете със всеки който ви хрумне,възможно е тоя да се спре,само за това,че всички знаят какви ги върши.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d3de0b5a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Обадете се в полицията.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a02276f5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вероятно става въпрос за психопат. Не знам доколко институциите могат да ви помогнат. Най-добре е да се преместите, преди да е станала някаква случка като по филмите

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 32ba2d40f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Жалба в полицията и настоявай да му отправят предупреждение - ще се стресне. Непрекъснатото следене си е тормоз спрямо дъщеря ви и не е редно да се подминава с лека ръка.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2403ca24d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Подай оплакване в полицията. Преди ова може да оставиш камера на балкона или прозореца от там кэдето дебне

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cc73d6cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тая работа не е чиста според мен!! Най-добре го издебнете и говорете с него за да знаете защо прави така. Ако не стане два шамара и да си знае мястото!!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e1092c5b7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Полицията, какво ще направи полицията според вас а, ще го прибере в дън земя защото гледа през прозореца. трябва да разберете какво става, каква му е целта, дали е влюбен я в теб я в дъщеря ти, дали е маниак който наблюдава, или има някаква друга цел, със заплахи не става с полиция също не става при положение че нищо не е направил, ако е откачалка тези действия ще задълбочат положението, ще стане озлобен към вас, ако е влюбен в дъщеря ви не е чак толкова плашещо положението, просто става въпрос за любов на всеки се случва да се влюби, ако е вманиачен да ви наблюдава и да разбира неща за вас лечението е само едно, ставате приятели с него сближавате се и тогава за него вие ставате равни, може да ви попита всичко което иска да знае, и този факт го прави безразличен към вас, насища се и вече не изпитва нужда да ви наблюдава и си търси други хорица за наблюдение, обаче ако е луд който ви има някакъв зъб и ви мрази поради някаква причина тогава вече е големия проблем, тогава каквото и да направите ще го озлобите повече, докато не ви избие, просто трябва да се изнесете с надеждата че на новото място няма да ви чака някой подобен :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 29343d7113
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моето предложение е по-необичайно: снимайте го, докато дебне, после му пратете снимките ;) И му пишете: Внимавай много!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 21d7dc97db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ама каква полиция, бе хора... какво ще е основанието на жалбата? "Стои си вкъщи и гледа през прозореца" или "Стои си в колата пред блока". О, какво престъпление! Няма основание за подаване на сигнал в полицията, никой няма да го приеме насериозно. Вариантът, който е най-удачен, е наистина да завържете някакъв контакт с него. Следващия път, като го видите през прозореца, усмихнете се и му помахайте, или го поздравете, ако го видите пред блока. Няма да ви изяде. Хубаво е да го заговорите, да го питате откога живее отсреща, с какво се занимава и прочие. Нека да види, че сте приятелски настроени. Разменете 2-3 думи, вижте дали се държи адекватно или изглежда, че има някакво отклонение, и тогава мислете за взимане на мерки. Не е задължително да е сериен убиец или изнасилвач, може да е самотен, срамежлив, да не знае как да се запознае с нови хора... причини, колкото искаш. Да, поведението му на пръв поглед не е нормално и разбирам, че се притеснявате, но така не си помагате. В краен случай, може някой по-едричък мъж да отиде и да му каже две думи, за да го сплаши, но ви пожелавам да не се стига до там.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e501ca371b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 11, при нас в подобна ситуация след като се оплакахме от подобен тип тормоз /макар и породен от други причини/, кварталният помогна - повика на разговор натрапника и му отправи предупреждение и това беше достатъчно, за да го стресне и да спре.

Обръщали сме се към полицията и при други случай, например когато поради съседски свади, ни беше затворен достъпа до парцела и отново момчетата помогнаха. Не казвам, че има гаранция, че навсякъде ще е така, но ние два пъти сме опирали до необходимост от подобна помощ и без да имаме каквито и да било връзки или познанства, получихме човешко отношение от полицията и ефективно съдействие. Така че, препоръчвам и на авторката да пробва да отиде и да разкаже съвсем човешки в полицията за какво става въпрос - най-малкото ще получи по-адекватен съвет.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f1f2690210
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Никой нищо не може да му направи, защото няма престъпление. Щом не закача дъщеря ви, какво от това, че я гледа. Да не сте мюсюлмани, те не дават да се гледат жените им, затова ги завиват в бурки. Нямате ли си щори, или пердета? Да не сте нудисти и да си ходите голи из къщи? Иначе за какво ще е този интерес? Или авторката е хубава жена, която привлича погледи, или дъщерята е обект за наблюдения. Нищо не можете да му направите, остава вие да сте по дискретни, на балкона човек излиза облечен. Виж ако ви снима и после разпространява снимки, това вече е престъпление, но не вие да определяте какво той да гледа, така прекалявате. По скоро наблюдавайте поведението му спрямо дъщеря ви, там е по тревожно!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1a20e34cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Абе, проблемът не е маловажен и хич не е за подценяване, защото не знаеш за какво ще използва информацията. На една приятелка и бяха обрали апартамента по сред бял ден и в последствие се оказа, че са я следили с месеци за да разберат кога отива на работа, кога се прибира, какви ценни вещи притежава и т. н. Така, че не е просто досадно, ами не знаеш какво може да стане после. Ако успеете да съберете доказателства, подайте жалба в полицията за психически тормоз. В крайна сметка доста зле действа на психиката да знаеш, че 24 часа в денонощието някой наблюдава теб или домът ти и съответно знае и най-малките детайли от живота ти, кога си лягаш, как са разположени мебелите ти, как си почиваш и т. н. Това си е грубо нарушаване на личното пространство! Макар и не физически, той на практика е нахлул в дома ви и в живота ви. Пък дано се окаже просто някой скучаещ безделник, ама знае ли човек?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker