Да бъда ли с него или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да бъда ли с него или не?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1865 пъти
Здравейте!
На 30 години съм, жена, живея и работя в Англия. Август, 2015 започнах връзка с К - 14 години по-възрастен от мен от ирански произход. Два месеца по-късно ми предложи брак. Той има предишен брак, който е приключил преди 10 години и има три деца. Едно от тях живее с него. В добри отношения съм и с трите.
В началото на връзката ни всичко беше като в приказките. Не можех да спра да мисля за него, но в началото на тази година започнахме да се караме много, вдигаше ми скандали за какво ли не - че не съм го изчакала да вечеряме заедно, защо другите мъже ме били заглеждали, защо съм била работила а не съм му отделяла внимание... Това доста афектира чувствата ми. В допълнение и секса започна да куца сериозно и така е от доста време. Не изпитвам никакво удоволствие и не го желая. Говорили сме много за това. В последствие нещата тръгнах а да се подобряват, но явно вече подсъзнателно свързвам секс с не-удоволствие и в момента не ме влече изобщо. Дори и не изпитвам желание за секс.
Заради караниците тръгнахме на терапия за двойки на 7-мия месец от връзката ни. Мисля, че от това имаше подобрение в отношението му и спряхме да се караме толкова често.
Катализатора на моята изповед тук е породена от неговото маниакално желание да имаме деца. Още в самото начало имахме няколко гафа в това отношение и се налагаше да пия хапчета. Хубавото е, че успях да реагирам на време. Обаче последния път не успях и вчера и двата теста които направих излязоха положителни. Абсолютно съм убедена, че е направил нещо съзнателно (използваме кондоми) защото 2 дена преди да ми дойде цикъла започна да се шегува, че съм бременна (той ми следи цикъла). Тези шеги продължават и до днес. Пита ме 'има ли новини', 'как е моето дете' и т. п. Това е което ме убеждава в позицията ми. Говорили сме, че можем да имаме дете след брака (сватбата ни е след месец), като за мен идеалното време за това е след около година. Преди седмици завърших 4 годишен сериозен проект който ми костваше безумно много усилия и искам да си почина. Да не забравяме, че сме заедно от 10 месеца и определено не искам да бързаме с деца. Дискутирали сме това много пъти и той поне дава вид, че е съгласен.
Това дете не е желано и няма да го задържа. Моля, уважете желанието ми и не ме критикувайте. В момента съм в България и се прибирам утре. Не знам как ще го погледна. Отвращава ме. Това което направи той е нагло посегателство над моята воля, тяло и живот. Не знам как да се държа с него, как да говоря, да му кажа или не...
Не знам какво да правя и с брачните ни планове. Всичко между нас се развива безумно бързо и това не ми харесва. Имам много причини да му кажа сбогом - този негов подмолен акт, проблемите в секса, караниците... Същевременно знам, че ако съм в беда, той пръв ще дойде. Мога да разчитам много на него. Прави много за мен. Казва и доказва доста често, че ме обича много. Близък ми е и държа на него. Имаме общи бизнеси, проекти а този месец планираме да купим и къща заедно. Когато нещата са ок между нас, наистина всичко е повече от приказка. За да бъда напълно обективна, трябва да му призная, че подобен род внимание и отношение може би няма да намеря в друг мъж. Обаче, когато отношенията ни се скапят е ад. Няма баланс или средно положение. Не ми се иска да се разделяме, но и не мога да следвам този предначертан от него модел. Не разбирам това негово неистово желание за деца, при положение че вече има три или желание да сключваме брак толкова бързо....
И така дилемата ми е да встъпя ли в брак с него или не..? Надявам се да чуя странично и обективно мнение. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: a450111c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Категорично не! Предполагам че е мюсюлманин. Типично поведение за техния манталитет. Всче още усещаш уважение и подкрепа защото на практика още не те е спечелил и чуства несигурност. В началото ти предлагат рай, но после рязко следва ад. В момента в който сте женени и имате дете напълно ще те подтисне, затрие а може и да не ти даде да работиш. Мисля че навреме си се усетила и да ти е за урок.
Споделям от опит - аналогичен случай.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7fa7c09d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не има толкова примери за бракове между християнка и мюсюлманин които завършват после с тормоз и побой над жената. Сега всичко ще ти се струва розово после ще започне да те бие всеки божи ден! Веднъж по БТВ в "Предай нататък" дадоха жена българка омъжена за иранец или сириец ще те излъжа. Първоначално всичко било цветя и рози после я убедил с трите им деца да заминат в родината му и там се почнал тормозът, както над нея така и над децата. Тя едвам успяла да се върне у нас и цял живот с децата и ще са принудени да живеят в страх онзи да не дойде да си отмъсти. Това ли искаш? Зарязвай го докато е време и това е! Ето това те чака и теб и детето ти ако имате евентуално такова останеш ли с него - https://www. youtube. com/watch? v=B6W7hnjs1hA

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5289c5b280
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Твърдо НЕ!!!
Кажи му СБОГОМ, завинаги!

И ми е едновременно тъжно и дразнещо от доста жени да чувам ето това:
" че подобен род внимание и отношение може би няма да намеря в друг мъж" - ми те с това ви правят на маймуни, луди калинки, патки и каквото още се сетиш. Манипулират ви с вашата несигурност, с вашия страх да бъдете самостоятелни, да разчитате на себе си най - първо.
Ако сега се "вържеш" с този ще си нещастна в бъдеще със сигурност. Не се заслепявай от финансовите му възможности, контактите и каквото там още има. Той никога, ама никога няма да зачита думата ти, желанията ти, за него ще си като домашен любимец!
Но ако си смела и го зарежеш имаш реален шанс да намериш човек, който наистина ще те цени с всичките ти желания и нежелания, ще те третира като равна на него човешко същество, а не като този сегашния ти.. шейх ли е, султан ли е... базикам се, ма така се държи явно.

Осъзнай се и бъди смела и бягай с триста от такива!!!

Ето предната му жена си е изпълнила "дълга" и се е освободила. Ти родиш ли от този, или от някой с подобен на неговия характер, ще ти направи следващите 20 години от живота ти ад! Сега може би виждаш и хубави страни от характера му, но както вече сама си установила, за него жената е по - нисша форма на живот, която е предназначена единствено и само да ражда и да му задоволява нуждите от какво да е естество.

И какво е това - "тръгнахме на терапия за двойки на 7-мия месец от връзката ни" - каква терапия, какви пет лева, какви са тези глупости. Двама души или са в хармония по естествен път, или просто не са един за друг!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e373dfa98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С него бъдеще ти нямаш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1b66a96882
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много, много едно наум, предвид произходът му. Всички казват, че в началото е приказка, но после е ад. Хубаво, много хубаво си помисли, дали като се роди детето, ще са по-добре нещата, съмнявам се много.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d3603a8940
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отговорът е един- контрол!
С брaк и децa ще те контролирa тотaлно... е, поне спиред него де.
Лошото е, че той не знaе, че бългaркa ще ритa до дупкa, ти пък не си дaвaш сметкa зa диктaторският му хaрaктер.
Нaкрaя или ще трябвa дa се пречупиш или дa се откaжеш от децaтa си и дa продължиш някaк сaмa и от нулaтa, ще те смaчкa и финaнсово.
Пръв щял дa дойде при проблем... естествено, нaли трябвa дa е единственият твой Бог! Пaсвa нaпълно нa описaнието, което си дaкa зa него. Внимaвaй много! Имaх дългa, 8 г. връзкa с подобен тип, бългaрин, но същият хaрaктер и нa всичкото отгоре влиятелен. Когaто ми "посaди" уж без дa искaл... aбортирaх и се рaзделих с него веднaгa. Е тогaвa го видях вече без мaскaтa нa "злaтният ми той", дето пръв припкa при проблем. Имaше ме буквaлно зa своя собственост. Годинa ми трябвa дa се отървa от нaтрaпвaнето и претенциите му към мен ( собственосттa) му. И имaй в предвид, че никогa не съм зaвиселa от него. Не сме имaли общ бизнес и т. н.
Привидно си имaх моето прострaнство, в което винaги нaмирaше нaчин дa се нaвре- ромaнтични изненaди по никое време, цветя, подaръци и тем подобни зaмaзaни в розово нaчини зa контрол.
Моето лично мнение е БЯГAЙ!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c33a52dcb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никакъв брак с тоя иранец. Тия са боклуци по рождение. Жените за тях са просто робини, които трябва да им раждат деца. Маниаци са на тема деца, защото всички от тоя район: Ирак, Иран, Сирия, Палестина и целуя среден изток искат да им се множи гнусното семе. Това не са хора, това са изроди и в момента тече инвазията с така наречените бежанци към цяла Европа. Всички араби и мюсулмани са долна измет и представа си нямаш с каква омраза говорят за християните. Аз живея в Германия и виждам и чувам за какво става въпрос. Знам арабски и иврит, работя в една фабрика и на никой не съм казвала, че знам да им говоря езика. Направо ми се изправя косата като ги слушам. Една от главните цели им е да правят по 4 деца и да стават все повече и повече. Постоянно реват за джамии и права. На тях никой не им нарушава правата между впрочем. Мъжете с така омраза говорят срещу жените християнки, че ако можеха биха ги изнасилили всичките.
Казвам ти, това не са хора, не са и животни, това са изроди.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 38be706e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На твое място, не бих обвързала живота си с такъв мъж. Смятам, че той те възприема като своя собственост и в момента, в който ти проявиш някаква индивидуалност и му се противопоставиш, започват скандали. Ти човек ли си, пълноправен партньор във вашата връзка, или си лична негова вещ, с която той се разполага, както намери за добре? ! Неоправдана ревност, незачитане на желанията ти, на мнението ти, на личното ти пространство... толкова много причини да сложиш край. И разбира се, черешката на тортата, твоята "неочаквана" бременност. Силно се надявам да не си права за това, защото просто не знам как да го коментирам. Такова действие, за мен, си е чиста проба лудост. Никой психически стабилен и здрав човек не би си позволил да си играе с живота на жената до себе си, защото така е решил, че иска да направи. А вие дори още не сте женени, какво става след сватбата тогава? Ти ще имаш ли някакво право на глас относно собственото си съществуване или..? Сега ще правиш аборт, защото очевидно решението да имате дете се взима еднолично, от него. Опасявам се, че явно не познаваш този човек толкова добре, колкото ти се иска, и тепърва ще се разкриват още по-грозни черти от характера му. Както казах, моят съвет е да го зарежеш, желая ти успех, каквото и да решиш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 692615ed4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей,
Мисля, че е много прибързано всичко и щом имаш колебания не го прави. За дете ти ще си прецениш, не забравяй, че си на 30год. а не на 20год. и майчинството не е прищявка, детето не е виновно.
Ако не го искаш всичко това-този човек, този брак и дете стопирай всичко докато е време. Направи аборт и сложи край на тази предбрачна връзка, и общи съвместни планове, това е най-лесното по принцип.
Но погледнато отстрани за хубавите неща, когато си срещнеш човека-понякога могат да се развият бързо, сякаш всичко отлагано и мечтано ти се струпва на главата. Просто бъди готова да приемеш промяната. Аз съм за-тази твоя голяма и скорострелна надпревара с времето, със семейния живот и бебето. Просто си изяснете предварително тези черти в неговият характер, които те тревожат и плашат.
Намери баланса на щастието си. Защото я има и другата крайност на провал в личен план, без любим човек до себе си. Ако си лабилна това би те съсипало.
Има и друг изход направи аборт сега-понеже не желаеш дете в този етап от живота си. Поживей с този човек и виж дали си струва да се омъжваш и да раждаш дете от него. Изборът е изцяло твой. Никой не те упреква. Но ако очакваш идеален принц, или някой да те тупне по рамото с напомняне, че си готова за майка-няма как да се случи случайно.
Според мен не си още готова за голяма стъпка в живота си- и не ти е виновен мъжът, а ти. Ти самата не знаеш за какво си готова въобще, толкова си колебаеща и нерешителна и затова си на вече заветните 30 год. и все още не знаеш как да постъпиш.
Съжалявам ако съм директна, но трябва някой да ти го каже в прав текст- ти си тази която не знае какво иска, и си на път да сасипеш живота си с това колебание. Бъди разумна и си притегли за и против всичко, което искаш да ти се случва в живота за в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bd84b53327
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе иракчанин ли е, винаги си имай едно на ум. Щом на моменти се държи агресивно и обсебващо, може и да е терорист. ТО там всеки втори е такъв.
Щом те отвръщава, защо го търпиш? Правиш аборт и слагаш край.
Махай ги тия рязани терористи, джихадисти.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5211edf4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Момиче, как можа да се хванеш с мюсюлманин и да очакваш нормално отношение? ! Че и някакъв 44-годишен чичак? Тези са груби маниаци със свръхконтрол, които от дъжд на вятър се сещат да гледат жената като цвете заради патриархалния модел, в който са гледани (второто не е лошо). Идеята е, че това е класическо поведение, като по учебник, особено това с децата - те само се чудят колко повече деца да навъдят. Въпреки че дори и да не беше и ранен, а някакъв бял християнин, чичката пак щеше да гледа да върже младото агънце с бебе. Въобще, ситуацията е много зле отвсякъде - съветвам те да го разкараш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5211edf4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче, как можа да се хванеш с мюсюлманин и да очакваш нормално отношение? ! Че и някакъв 44-годишен чичак? Тези са груби маниаци със свръхконтрол, които от дъжд на вятър се сещат да гледат жената като цвете заради патриархалния модел, в който са гледани (второто не е лошо). Идеята е, че това е класическо поведение, като по учебник, особено това с децата - те само се чудят колко повече деца да навъдят. Въпреки че дори и да не беше и ранен, а някакъв бял християнин, чичката пак щеше да гледа да върже младото агънце с бебе. Въобще, ситуацията е много зле отвсякъде - съветвам те да го разкараш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d6f1d2082e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не сключвай брак.
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker