Майка ми ме контролира за всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме контролира за всичко
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 3616 пъти
Здравейте! Живея в София и съм на 15, реших да споделя и да поискам съвет от хората тук! Става въпрос за моята майка, която постоянно ми вика, обижда и най-вече следи- знае паролата ми за фейсбук и ми казва, че ако се опитам да я сменя ще ми изтрия профила, това е най-малкото тя знае паролата ми и за пощата, от която зависят всичките ми регистрации. От скоро контактувам с едно момче с година по-голямо от мен, познаваме се от много време, но от скоро започна да "прехвърча изскра". Той е толкова мил и прекрасен, държи се с мен много добре въпреки, че не сме все още заедно, една вечер стана на въпрос нещо за секс, при което той ме попита дали бих желала аз естествено отказах, защото не се чувствам психически готова за това, момчето каза, че щяло да ме изчака колкото е нужно. До тук не виждам абсулютно никакъв проблем, но съм забравила да изтрия тези съобщения и майка ми вечерта докато е правила проверката ги е видяла, почна да ми вика, да ме обижда дори ме нарече и уличница, да съм ходила да спя у тях и много подобни. Хора заклевам се, че никога не съм й давала повод да ме смята за уличница, не съм направила нищо нередно, нито пък момчето е направило, също така почна и да казва, че щяла да го нареди, че щял да ме изнасили и подобни филми. Наистина от може би половин година нещата между мен и майка ми въобще не вървят, тя изпада в някви огромни изстерии, да ме обижда, при което понякога се изнервям и се е случвало да й отговарям, просто нейните паники ме побъркват. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7554c02d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   А ти защо бездействаш? Сама си триеш профилите, създаваш си нова поща, нови регистрации и майка ти да ходи в... Не споменаваш за баща си, може би са разведени и на майка ти и идва всичко в повече, но има сериозни проблеми. Такова поведение е мноого далеч от нормалното.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 09469b58f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Защо за бога тя знае за фейсбука и имейла паролата ти? Веднага си смени паролата на абв-то и оттам и на фейсбука ти.
ЗАЩО?

hartszy

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 016921e6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Направи си нов профил във фейсбук, направи настройките само хората, който са ти в контакти да виждат какво слагаш там. И изобщо там където искаш си направи нови профили. С нови мейли/пощи! Малко ще си поиграеш повече, но това е цената - няма да ти натежи!
И от време на време поствай някакви неща в сегашните ти профили, драсвай по някой друг ред за да не си подозрителна на майка ти и така.
Горе главата! Ти си добро момиче и не заслужаваш такъв строг контрол!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: df5f178fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Майка ти навлиза в личното ти пространство. Седни и ясно и заяви мнението си. Смени са паролити, да видим как ще ти изтрие фейсбук тогава. Сложи граница и ясно и заяви, че имаш нужда от лично пространство. Не се карай с нея, а се дистанцирай, ако и влезеш в ритъма ще полудееш. Тя трябва да те уважава. Да те нарича уличница.... без коментар, избива си комплексите жената. Кажи й, че не позволяват такова отношение и че няма право така да те унижава.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 946fe95e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти просто се страхува за теб и за това реагира така-с истерии и паника... На нея и е трудно да приеме, че ти порасваш, изхлузваш се от контрола и и не си вече онова нейно малко момиченце...
Момчета, секс- това са нещата от които майките изпитват потрес и ако нещо стане те считат, че са се провалили като родители и не са си опазили момичетата.
Ти правилно преценяваш, че си емоционална незряла още -само на 15 си. Но понякога е много лесно да се подхлъзнеш на твоята възраст... или покрай някоя "по-напреднала" приятелка, за да не останеш по-назад например.
Има време за всичко... после цял живот ще правиш секс.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1776d8e734
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   В твоят случaй мaй мaйкa ти виждa... конкуренция в теб. Не е от мaчински притеснения товa. Подобен контрол е обсебвaне, a по- лошото е, че се опитвa дa те комплексирa, смaчкa сaмочувствието ти. Не знaм кaкво дa те посъветвaм. Aко имaш къде дa отидеш при някоя бaбa- върви, aко ще ти е по- добре. Не кaзвaш нищо зa бaщa. В нaй- лошият случaй ще трябвa дa стискaш зъби още 3 години до пълнолетие, но трябвa дa си "тaтуирaш" в глaвaтa дa не обръщaш внимaние нa злобните и дори зaвистливи реплики нa мaйкa ти.
Също можеш дa си нaпрaвиш новa пощa зa която дa не знaе и дa не зaбрaвяш дa триеш хронологиятa.
Изперкa тоя нaрод, честно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e6dbffb7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Докато пишеш "иЗскра" и "абсУлютно" майка ти има право ако реши и ръцете ти да строши от бой, че си толкова неграмотна и не отделяш достатъчно време на училището, А мислиш за любов. Малка си. Докато живееш под нейния покрив и тя те издържа - има пълното право да ти се меси.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7a49eba239
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сигурно ще се засегнеш, ама проблема е в теб, а не в майка ти.

Е, да, иска да те контролира и то си е нормално, защото се притеснява за теб. Да има всичките ти пароли наистина е малко крайно, но за конкретния случай да ти кажа, че нещата, които си говориш с това момче, с приятелки и т. н. нормалните хора си ги говорят на живо, не през компютъра. Егати смотаняка е този щом ще те пита по мейла дали искаш да спиш с него.

Излизай, забавлявай се, говори с хората като ги гледаш в очите и така майка ти няма откъде да "прочете" какво и кого си казала :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e0594e68d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Говори с баща си, той не те ли подкрепя? Нейното не е в границата на нормалното, тази жена може да има някаква обсесия. Ако се наложи дори, говори със социалните, че те притиска психически. А през това време ти й покажи, че си голяма и вече не може да те контролира толкова, нарочно си промени паролата и не й давай никаква информация! Опълчи й се. Аз такава майка лесно щях да я наредя. Уважавам контрола на родителите, трябва си - стига да е премерен. А при майка ти си е болестно.

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bae64fcbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така е номер9. Много си права!

Само дето момичето след 20 години ще пише теми тука "Девствена на 35". Няма лошо. Но дано умната й майчица да го осъзнава това нещо.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 537917edbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Говори с баща ти дано поне той не е толкова обсебваща личност - това е прекалено ти имаш нужда от лично пространство! Ако няма ефект си изтрий профила и си направи нов , който тя да не знае. И като пораснеш се изнеси от вас!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 72e6b460e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Поведението на майка ти излиза извън всякакви граници на нормалния родителски контрол. Това не е загриженост или притеснение, това е някаква истерична мания и агресивни изблици. Уж те "проверява", защото й пука за теб и иска да те пази, а после те нарича уличница, заради 2 прочетени реда? ! Тази жена има някакви сериозни проблеми. Не знам как не си дава сметка, че така ще те отблъсне тотално от себе си и ще те принуди да се криеш и да я лъжеш повече. Мисля, че е задължително да се обърнеш за помощ към някой друг от семейството. Не споменаваш баща си, не знам дали присъства в живота ти, но ако не той, тогава някоя баба/леля/братовчедка или който и да е, който да може да и налее малко мозък в главата. Не смятам, че някой здравомислещ човек би приел поведението й за адекватно. А и ти абсолютно нищо нередно не си направила. Ако трябва й кажи, че ще се обърнеш и към социалните и ще се оплачеш, че върху теб се упражнява психически тормоз. Можеш лесно да я запишеш с телефона си, докато ти крещи и те обижда, за да разполагаш с някакви доказателства.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 57dfefc632
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Нормално е майка ти да е загрижена за теб, обаче това вече е прекалено! Като за начало си регистрирай нова поща, а след това си направи и нов профил във Фейса и гледай по никакъв начин майка ти да не разбере за това! А и през ум да не ти мине да влизаш във Фейса докато тя е в стаята, защото ще види, че имаш нов профил, а може и паролата да запомни и пак ще си в същото положение. За това издебни момент докато си сама вкъщи и действай! И ако продължи с този психологически тормоз поговори с някой, например с баща си, защото това нейното не е нормална загриженост на родител към дете, а обсебване!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b332efc411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много съжалявам! И аз съм така! Майка ми постоянно ми нарушава личното пространство! Надявам се да си по-добре от мен!

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: c8bd65f483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Е голяма работа. Направи си нов имейл и нов фейсбук. И си крий паролите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker