Жал ми е за синът ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жал ми е за синът ми
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 3438 пъти
Аз съм един баща, наближаващ 50-те. Млад се ожених. Имам син на 26 години. Реших да пиша тук, някак си да споделя един проблем. Освен с майка му няма с кой друг да говоря за толкова лични неща. Мъчно ми е за това, че той не се занимава с момичета, а младостта му ще мине. Другите млади мъже всеки ден сменяват момичетата, някои са си със сериозни приятелки, трети даже и семейства създадоха, а той вечно сам. Има си занимания, не е безделник, има хубава професия, интелигентен е, самостоятелен е, често пътува в чужбина, цял живот спортува. Още по-интересно е, че е и общителен. Но аз до сега с момиче не съм го видял. Да беше 17-18 годишен да кажем, че ще се отпусне и ще потръгнат нещата, но той е на 26. Аз до 22 имах сума ти приятелки, после се ожених и до 26 имах вече 2 деца. Виждал съм как момичета го заглеждат, а той сякаш се притеснява и си отклонява погледа. Още в тийнейджърските години доста съм му говорил по този повод. После като стана по-голям реших, че е смешно да се бъркам в живота му. Опитвах се да му давам съвети, но той буквално избухваше и реших, да го оставя сам да направи своя избор.

Ако помислите, че е гей, не не е такъв, напълно нормален си е. Другият вариант е да излиза с момичета, но никога да не споделя, но честно казано това малко ме съмнява. Не виждам какво го спира, нищо му липсва. Здрав, прав... пък като добавим, че е и хубав и интелигентен... , пък ако е толкова важно и пари има достатъчно. Може би самочувствие му липсва. Никога не сме го мачкали като дете. Майка му единствено му е помагала в ученето и толкова, аз съм се занимавал с възпитанието му, но винаги е имал огромна свобода, от съвсем малък излиза къде ли не, по нощите се е прибирал още 12-13 годишен. Но все си мисля, че не го научих да бъде нахъсан, да бъде нахален, нагъл, да не цепи басма... колкото и грозно да звучи. Учех го да е скромен, да се съобразява с другите. Имам чувството, че той смята другите за много повече от него, че той не е достоен, че те са по-важни. Иска ми се да го видя с някое момиче, да седнат в кафе, да отидат в парка, да отидат на кино, на екскурзия да отидат.... Че вече не е тийейджър, мъж е, но все още е млад. Не искам да пропилее така оставащата му младост.

Виждам, че му тежи това, че няма приятелка. Не е от хората, които са вглъбени в някакви други цели. Надявам се да се променят нещата по някакъв начин. Ще ми се, ако има и други родители в този сайт на пораснали вече деца, да споделят своите виждания по този проблем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1de2639d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ми на времето ми се описа като плейбой, всички жени си умирали за него, но той бил недостъпен. Виждал съм писма, които пази, явно не си измисля... Но по ирония на съдбата аз съм пълната противоположност. Малко по-млад съм от твоя син, но съм като него - нямам проблеми с общуването, но тотално ми липсва женско внимание. Дори не ме заглеждат. Мислил съм си какво ли е мнението на баща ми за това, но в същото време не знам какво да направя, за да го променя и има ли въобще начин... Понякога ми е натяквал непряко факта, че съм ерген, но нито на мен ми е приятно, нито очевидно той е радостен от това положение. Мнението ми е да оставиш сина си да върви по пътя си и да не го депресираш още повече.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9ebec75d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей, авторе, хубаво е, че си споделил това, което те тревожи относно сина ти. Той е вече на такава възраст, в която трябва сам да направлява живота си и да промени това, което не му харесва, ти няма как да направиш това вместо него. Можеш обаче да разговаряш с него, да го изслушаш, да седнете някъде на кафе като баща и син, но и като приятели, и да се опиташ да разбереш дали има нещо конкретно, което го мъчи, което го спира да изгражда пълноценни отношения с жените. Няма гаранция, че ще ти каже, може да се притеснява, може да е някаква случка или травма, за която не иска да говори, може да е и цялостен проблем със самооценката - струва си обаче да опиташ да разговаряш с него и след това да изкажеш мнението си, да го посъветваш, да го насочиш. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 58caf362cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Аз съм на 25 и според мен вариантите са няколко:
-Не му върви с жените. В днешно време скромността и добротата не се оценяват чак толкова и се приемат за слабост.
-Някоя го е наранила и се позатворил, т. е чувствителен е и не иска да се обвързва емоционално, за да не бъде наранен.
-Влюбен е несподелено или има копнеж спрямо някоя и я чака.
-Не му се занимава и си гони други неща.
-Не ви казва, защото се чувства притиснат от вас. След като не сте го виждали с жена и ви доведе някоя веднага ще си вкарате филми, че това е жената. :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6b18a87e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А за секунда поне мина ли ти през акъла, че той просто може би не иска да се обвързва. Има хора, които се чувстват добре, когато са сами и са напълно щастливи. Да ясно ми е, че наближаваш 50-те. Хората на твоята възраст смятат, че всеки един човек трябва да премине през учене, гаджета, работа, семейство, деца и всичко различно от това е ненормално. Съжалявам, но в 21 век хората могат да бъдат каквито си поискат. Хора като синът ти не страдат от това, че нямат приятелка до себе си (както ти се изрази), а от това, че вижда как най-близките му хора го гледат със съжаление все едно е сбъркан, защото е решил да живее живота си по начин различен общоприетия.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e498c65d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   №3 и №4,
много добри и полезни мнения.
Присединявам се към написаното!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cd70162234
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   към написаното от номер 3 мога да допълня още 1 вариант: все пак не изключвам възможността да е гей, въпреки че авторът твърди обратното (съвсем разбираемо).
авторе, покани го на риба, бира или каквото се сетиш по мъжки. вземи да разкажеш някоя своя история от младите години, може и измислена, опитай да разчупиш леда и да научиш повече за тази страна от живота му
успех!
Ж44

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e66613b55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Може и ти още в тийнеъджърските му години да си го травмирал с тези разговори и натяквания за тези неща. На едно скромно момче такива разговори му вкарват комплекси.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5b8a74d6ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ако го описа правилно едва ли е девствен или е бил без приятелка, до 2-3 години ако няма промяна според мен един сериозен мъжки разговор ще е от полза, ако ти рискува да му навлезеш в личното пространство може да намериш някакъв начин да разбереш реално дали се среща с жени.
Има много възможни варианти, може примерно да има хетеросексуални нужди но по изчанчан вкус и на повече от 4 дена да не може да се задържи с жена.
Ако е по преуспял и сте стабилно семейство с ценности може да мрази едва ли не повечето жени заради начина им на живот.
И още подобно десетки теории.
Аз съм на тая възраст и съм бил с една шепа жени но все качествени в повечето човешки сфери.
Сексуалните контакти намаляват в пъти навсякъде а браковете още по-малко, не че тва е достатъчно стабилно оправдание.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c65e298081
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Отдавна исках да напиша подобна тема, но нещо ме възпираше, мислех си, че само в нашето семейство имаме проблем. При мене положението е още по зле, моят син е вече на 32 и е в същото положение като на сина на автора, от дома на работа(работи с компютри), от работата директно в къщи и отново пред компютъра. Имам чувството, че е влюбен в компютрите, затова не отделя време на жени. Деликатно му подхвърляме, че е време да ни доведе снаха, но не иска и да чуе. По големият му брат има вече две деца, а малкият хитрува, иска свобода. Като гледам какво става из съседите, понякога го оправдавам, момичетата станаха много комерсиални, не търсят обич и разбиране, а търсят само богати мъже. Времената станаха коренно различни, човешките ценности минаха на заден план, а сина ми е много скромен и чувствителен, на мравката път прави, затова не смее да се обвърже. Авторе, насила хубост не става, аз спрях да му подмятам, каквото е писано това ще стане. Взех да приемам и принципа, по добре сам, отколкото зле придружен. И на мене ми е мъка, затова споделям, знам, че няма как да ги променим. Едно комшийче го сватосаха по старите обичаи. Родителите първо се опознаха, после събраха младите и те взеха, че си паснаха. Заживяха заедно и вече имат две големи деца. Не знам как ние да ги оженим? №6, не всички свободни мъже са гейове, а гейовете не са свободни мъже. Такива жени като тебе, отвращават свестните мъже. Виж се как пишеш, а и разсъжденията ти са такива, затова мъжете не искат да се занимават с такива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 916dd2cd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Живота си тече, в днешно време мъжете не бързат все ще му се случи, или да може да не иска, вече мъжете след 30 гледат към брака. Познавам много мъже които са само, просто съдба, а има и жени които си седят сами, не го мисли млад е още.. Иначе при двата пола се харесват по-отворен тип хора..

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 782696dcda
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Питай го в прав текст, като баща, къде е проблемът, може да е сексуален например. За съжаление не е единственият, аз съм жена и познавам жени, които са сами и да ти кажа честно, с толкова претенции и фасони, затова са сами иначе, е ти кажат, че търсят някой нормален, но всъщност с всеки изминат ден увеличават листа на изискванията.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 35006a2399
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами запознайте ме със сина си?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ee93814d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Виж сега приятел не ви познавам и мога само да изкажа няколко хипотези и да споделя личен опит. Не се обиждай, само помисли над тях и прецени за себе си дали са възможни.
По принцип на 20 не е толкова лесно с момичетата. Не всеки може да си намери приятелка на тази възраст особено ако е по срамежлив. Към 27-28 става доста по лесно ако си самостоятелен общителен, имаш пари и поне нормална външност. Сега съм на 35 и мога да кажа, че не познавам момче което отговаря на горните критерий и не може да си намери приятелка. Така, че според мен има 3 варианта:
1 Почакай още една две години и нещата ще се оправят.
2 Понякога ние бащите които обичаме децата си имаме навика именно заради родителската си обич да не виждаме недостатъците на децата си. Доколко си сигурен, че в женските очи той изглежда така както го описваш?
3 Казваш, че си сигурен, че не е гей. Защо мислиш така? Не е задължително да се облича като травестит или да жестикулира странно. Познавам на пръв поглед съвсем нормални момчета, които са гей, в това няма нищо лошо. А ако евентуално ти си много против тези хора, това не значи, че синът ти не е такъв, а само че той няма да ти каже ако е така.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: feaa4e70fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Тия неща не стават насила откачен дъртак нека да мине време да израстне и да попадне на подходяща. Няма смисъл като малък да страда от незнание понеже някой друг искал нещо си за него.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9b6c04a45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Оставете го сам да, взема решенията за живота си! Достатъчно голям е! Нямате никакво право да му се бъркате! Как ще живее живота си решава сам вече сте си изпълнили родителския дълг.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 77b065e52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Какво имаш предвид самостоятелен? Ако живее при вас, значи не е и трябва да го отделите. Ако не живее при вас, значи може и да си има някой, но да не споделя.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 191f7b436b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Хаха, интересна тема. Аз съм на 33 и нямам жена до себе си в момента. Интересното е, че винаги съм искал да имам семейство, никога не съм търсил бройки и лесни жени ( с изключение на един период, в който ми беше писнало да търся принцесата ). Принципно, при всеки е различно, но специално в моя случай основните причини са 3. Първо, най-вече като ученик и студент, а и няколко години след това не разполагах с пари и съответно не бях никак интересен на момичетата. Нямах кола, нито книжка, не можех да си позволя и да излизам често. Абе, бях директно в графата на "лузърите":) Второ, бях много наивен и имах няколко доста грешни избора, Веднъж пък попаднах на невероятна актриса. Трето, след университета социалните ми контакти значително се стесниха. Иначе, не съм бил нито срамежлив, нито прекалено отворен. В училище се занимавах доста активно с футбол и никога не съм имал проблеми с килограми. Вече печеля доста добре и изобщо не мисля за пари. Не съм и наивен, така че първите 2 пречки отдавна ги няма. Третата обаче си стои, кръгът от приятели ми е доста тесен, а и това, че съм бил и от двете страни ме направи внимателен с жените. Имал съм не малко оферти от момичета, които директно си се предлагаха, мислейки си, че ще ги издържам и задоволявам всичките им капризи, докато те просто ще си лежат вкъщи. От подобни връзки нямам нужда и гледам да стоя възможно най-далеч. Искам партньорката ми да си е самостоятелна, с работа и образование, както и да мога да си кажа няколко думи с нея, различни от това коя е новата песен на азис и кога ще отидем в Дубай, че да се тагнем във face:). Това прави нещата още по-трудни. Не, че няма свестни момичета, но и те работят доста или пък просто са вече заети:). Така, че не се чудете много защо този или онзи бил сам.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8291b44371
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ми те жените се осеменяват изкуствено вече и не им трябват мъже. Да не говорим, че станаха и работодатели, така че са материално осигурени.
Въпроса е: докъде ни доведе 20 век(21 век), еманципацията, равните права и печалбарството.
---
До бащата на момчето
Синът ти може да си намери половинка на по-стари години, не го мисли и да не остави поколение не е болка за умирачка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5f291390b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Щях да напиша съвет, обаче като прочетох "Не е гей, съвсем нормален си е" и се отказах напълно. Че какво му е ненормалното да си гей? И ако е такъв, какво, ще го изхвърлите ли?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 690b78265e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Хубав, работлив, спортист, скромен, почтителен, две години по-голям от мен... Ако може една среща да ми уредите, ей така по бащински. Ако се окаже и приятен веднага сменям моя с вашия син :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker