Снаха ми не се грижи за сина си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Снаха ми не се грижи за сина си
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2313 пъти
Здравейте, не съм от свекървите които са на нож със своите снахи и се гледат на кръв. Напротив с момичето винаги много добре се разбирахме, но със синът ми имат дете, което скоро ще стане на годинка, а тя почти не се грижи за него. Внукът ми по цял ден е при мен или при другата си баба, докато синът ми работи, а тя обикаля заведенията и магазините с приятелки. Още като се роди бебето, тя постоянно искаше или аз или майка и да сме и до главата защото я беше страх да не му направи нещо. Сега като порасна малко детето, гледа го и сама но пак при първа възможност ни го прехвърля. Не съм говорила с нея, защото не искам да им се мешам, тях така си ги устройва, а на нас бабите не ни пречи даже ни е приятно, първо внуче ни е, просто се притеснявам това момиче има ли изобщо майчински инстинкт. Моля ви споделете кой се грижи за децата при вас, вие, баби, детегледачки. Имам ли повод за притеснение или в днешно време така ги гледат децата масово?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: a21e61b488
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочетох историята ви госпожо и съм на мнение, че вината за всичко от което се притеснявате е у вас бабите! Нали знаете поговорката "Който има ръжен не си гори ръцете" това се случва и с вашата снаха. Няма смисъл да търсите вина в майчиния инстинкт или в това че някой жени имали детегледачки. Реално точно майчиният инстинкт кара вашата снаха да не изостави детето си само заключено в дома й докато тя е по магазините с приятелки, кара я да го носи при бабите където е сигурна че то ще е добре. А жените които имат детегледачки си имат други задължения, те или работят през това време или имат много богат съпруг, който се нуждае от нещо много повече от домакиня за съпруга.
Навярно сте жена над 40 годишна възраст, а се учудвам как все още не сте чули или разбрали поговорките по въпроса, който ви вълнува.
Майка на чедо зло не мисли
Няма начин да бъдеш перфектна майка, но има милион начина да бъдеш просто добра майка.
Майката е тази, която може да заеме мястото на всеки, но нейното място не може да заеме никой.
Ето и една много важна за вас мисъл: "Колкото повече дава една майка, толкова повече расте обичта й. " Надявам се да разбирате, че вие бабите с вашата постоянна отзивчивост, възпрепятствате снаха си да развие още по голяма любов към детето си.

Надявам се също да разбирате макар подсъзнателно да се възползвате от следващата поговорка "Ръката, която люлее люлката, управлява света. " Вие заемате мястото на властта в живота на вашия внук, подсъзнателно желаейки вие да "управлявате света" /бъдещето на вашия род/.
Съветът ми към вас е да се научите да отказвате помощ, дайте шанс на поколението ви да се развива, дори снаха ви да е несръчна майка, точно от такава в момента се нуждае родът ви. Имайте малко вяра на сина си, той е избрал точно тази жена за майка /учител, пътеводител/ на продължението на вашия род, а неговия инстинкт го е насочил към точно това от което има нужда родът ви, за да върви напред и да се усъвършенства.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e59149ddab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен авторката просто завижда на снаха си за начина, по който успява да си нареди ежедневието! Защото самата тя когато сина й е бил бебе по ред причини й е било доста по - натоварено майчинството.
Еми госпожо просто преглътнете факта, че ако искате да общувате с внучето си активно ще трябва съответно да си заплатите с труд, да му сменяте акитата, да го храните, да му търпите ревовете итн и както сама се досещате, ако откажете то просто ще прекарва повече време при другата си баба, а вие ще сте изолирана. Ако нещо почнете да дразните - пак ще сте изолираната! Еми да, снаха ви определено не е глупово момиче! Хитра и оправна жена е! Браво на нея! То затова и пишете тема тука, защото си знаете, че ако й повдигнете директно въпроса само ще загубите.
Много добре си гледа детето, даже дори му дава пример от мъничък още да се усеща да се разпорежда и възползва от всички му налични хора, а това само ще го дърпа напред и нагоре като порасне!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 33ef01d255
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   2, не съм авторката, не съм изобщо жена, но коментара ти е меко казано унизителен. И изобщо не знам как ти хрумна подобна нещо. Прави ми впечатление, че когато някой сподели нещо тук и веднага го убеждават как завижда и какъв коплексар е.

Имаш ли идея колко ти е обиден и унизителен коментара, освен че е безполезен? Призовавам за малко повече уважение и разбиране в сайта.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ca7567f052
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам какво въобще четете и как си го тълкувате, но аз винаги съм мразела такива жени. Раждат дете и го дават на някой друг, а те си ходят по моловете и кафенетата всеки ден и въобще не им пука. Ситуацията е точно такава, а тези жени са си типични кифли и лигли, които не са готови да създадат семейство.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 62d03c70eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Жена на 29 г. : Аз сама съм си отгледала голямото дете (на 8 г. ), ходило е при бабите, но на гости. Вината не е в бабите. Моята майка искаше да й дам малката тя да я гледа в друг град, но аз я "отрязах" категорично. Сега с второто дете (бебе) сме в чужбина и съвсем нямаме помощ. Имам наблюдения върху приятелки - някои сами си гледат децата, други ги тупват на бабите и категорично ще ти кажа едно - до майката е.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9c1f40d4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Госпожо,
аз съм почти на мнението на ноемер 1.

С една друга поговорка ще започна "Не е лу, който яде баницата... "

Моята свекърва има и дъщеря, която има дете. Когато се роди (пак първо внуче) двете баби постоянно "с радост го приемаха да си го гледат" Много мили и загрижени й казваха: "Не се притеснявай, иди си почини малко, ние нали затова сме тук. " И малко по малко й го превзеха.

Тя млада, наплашена, не знае точно какво е редно, какво не. Майка й любезно й даваше "съвети" как да си гледа детето. Съвети от типа: "Тя сега заспа, защо ще я взимаш? " "Тя трябва повече супи да яде" и т. н.

И така три години. И детето започна да става щуро, глезено. Не слуша. Не знае кой е командира. Зълва ми й се скара, някоя баба скача да се кара с нея.

Когато се роди моето дете моята майка и свекърва ми се намазаха в нас. Прибираме се от болницата, искам да си изкъпя детето, да си го погушкам, да се видя с мъжа ми. Двете "шефки" вкъщи "Ние ще ти покажем как да го изкъпеш"

Отидох при мъжа ми и му казах, че ако той не ги изгони, ще вдигна такъв скандал, както съм изнервена, че свят да го запомни. Пък той е по-деликатен. Попита ме: "Ще можем ли сами? " "Защо да не можем? "

И това беше.
Мина време, те се сърдеха. И хоп свекърва ми току се намазваше вкъщи да ми помогнела. Моето дете беше кротко и докато спеше си свършвах работата. Не ми е било перфектно вкъщи, но не съм и искала да бъде. Изхвърлих я в деня, в който се опита да ми каже, че трябва да бържа прах по два пъти на ден, защото детето щяло да развие алергия. Майка ми си ме познава и винаги се обажда и пита: "Може ли да дойда да ви видя? Удобно ли е? " "Може! " "Нещо да ти помогна ако има. " "Купи еди какво си ако идваш"

И така.
Бабите обичат да превземат децата, разбира се от голяма любов и грижа (не казвам, че с лошо чувство) прави се несъзнателно.

Нищо й няма на снаха ви. Просто си хапва баницата, която сте й замесили.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 34d1918c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление това е масово явление в България, но за мен при тази ситуация е по-добро да гледате детето вие, очевидно снаха ви, хич не и се занимава, ако откажете да взимате детето, ще стане още по-лошо, крясъци, викове, а то горкото не е виновно за нищо. Така че, просто си го отглеждайте. Имам такъв пример пред себе си, на всичкото отгоре, че го гледат постоянно, ходи си по почивки, чужбина, и в малкото време, което и се налага да го гледа е супер изнервена. Дори се върна на работа много по-рано за да не е вкъщи, през деня на ясла, вечер и събота неделя при баби те.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 653eeaf6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте, госпожо, според мен вие сте много добра свекърва и добра баба Щом вашата снаха не си гледа детето, вземете го при вас и го наглеждайте. Така детето ще види, че има отговорен човек до него.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 96ad1f9a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А през нощта детето нали си е при мама? Стига от мухата слон сте парвели, ако нямате желание да помагате си го кажете не обвинявайте другите, "не си гледала детето" ама че нахално обобщение!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a21e61b488
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От №1
Благодаря на №6 че е обяснила какво имам предвид по друг начин, напълно се съгласявам с нея.
Младите майки нямат вина, при наличие на желаещи, отзивчиви баби, особено ако майката няма опит и се чувства несигурна. По късно "баницата", която са й предложили бабите й се услажда на младата жена, което е напълно нормално, тя изпълнява правилата които са й поставени от бабите в началото след раждането.
Но има един факт, който влияе на младите майки, когато една млада жена е свикнала да й гледат редовно детето, тя започва да приема собствените си грижи за детето си, като тежест, а не като удоволствие. Младата майка губи, цялото или част от чувството си да бъде нужна на безпомощното си бебе. Говоря за онова приятно чувство да си нужен, онова чувство, което те кара да не ти се гади от сополите и акото на детето ти, а просто да го избършеш или измиеш, без да се замисляш. Същото чувство те кара и да не се гневиш на стотиците щуротии или въпроси на 2-5 годишното дете.

Ако авторката избере да действа по съвета на №7 ще сгреши най много. Детето ще загуби в бъдеще много повече, от колкото ако сега на годинката станат караници, макар че надали снахата ще вдигне скандал на свекърва си, ако свекървата започне да отказва, намирайки си причина, че я е заета с нещо днес, я на другия ден ще излиза на събиране с приятелки, да си измисли че нещо я боли и не може да гледа в него ден малкото. Така да намали дните в който детето е с нея, разбира се тя е баба, ще го гледа, ако е от същия град 1 ден в седмицата, всяка баба иска да се порадва на внучето си. Обаче да се съгласява да го гледа повече от 4 дни в месеца е само в ущърб, не само на снаха й, най-много на внучето ще навреди, ще попречи да се създаде онази силна емоционална връзка между дете и майка, която ще е нужна особено в тинейджърска възраст. Самата баба ще създаде по силна от нужната връзка с внучето си, то ще преживее един ден по трудно психически болестите или смъртта на възрастната си баба. Майката пък за сметка на всичко това ще има по малка емоционална връзка с детето си, няма да може да се справи с някой проблеми които създават тинейджърите, а дори и по големите млади хора. А всичко това ще е загуба за самото дете.
Авторката сега прави мечешка услуга на снаха си и на внучето. Изглежда го осъзнава, щом е писала тук, което е похвално.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1e216f4fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Госпожо, ясно и заявете ,че тя е майка дете на това и отговорността да възпита в него добър и достоен човек е преди всичко нейна и че Вие с майка и няма да сте вечни . Моята майка беше същата и все още е разхождаше се безцелно по улиците с часове ,а мен ме гледаха баба и дядо . Винаги ми е било мъчно виждайки какви прекрасни взаимоотношения имат другите момичета с майките си . Аз с моята майка изобщо не мога да намеря общ език и да си говоря и споделям с нея както го правят останалите момичета . ж.23

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: be4cda6f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами кажете, че няма да го гледате.
Моите деца ги гледам аз, мъжа ми и детегледачката. Майките ни работят, имат си живот и не са длъжни да ни гледат децата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d2a5c435d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не пишете на колко е години, но явно е под 25 г. и още не е съзряла, живее ѝ се, приятелките ѝ не са майки и така нататък, НО това не значи, че няма майчин инстинкт и ще се провали като майка. Съпругата на братовчед ми роди на 20 г. и беше точно както описвате снахата си, разделиха се дори за няколко години в последствие, но тя след като поотрасна детето започна много сериозно да се занимава с него и възпита чудесен млад мъж, какъвто честно казано няма в двете семейства.
Сестра ми е на другия полюс - задушава с грижи бебето си и не го дава никому, няма сякаш друга цел и смисъл на живота си и го задушава на макс.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: df9bdbfbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ей, как ги мразя такива лицемерни истории. Пред снахата и сина нищо не казва и се натиска да взема детето, а като и го дадат тръгва да обсъжда жената зад гърба и, че не го гледала.

Какво стана авторке, тежи ви, че снаха ви кара по-леко майчинство отколкото сте карали вие навремето ли? Синът ви работи, а тя моля ти се излиза на разходки? Завиждате ли й?

Като се дразните толкова, просто се дистанцирайте - няма нужда да предлагате подобна лицемерна помощ, младите и без вас ще се оправят. Изключително грозно е да правите подобни коментари зад гърба на снаха си.
Сигурна съм, че ако жената разбере какви ги приказвате за нея и през ум няма да и мине повече да ви повери внучето. Така че проблема лесно можете да си го решите :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker