Майка ми не става от фейсбука и излага живота ми на показ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми не става от фейсбука и излага живота ми на показ
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2083 пъти
Майка ми е на 55 г. и от няколко месеца се държи странно. Постоянно е нещастна, но пред хората говори колко е щастлива, когато се срещнем първата дума е "ти защо си нещастна, пак ли се скарахте" и ме посреща с негативизъм. Преди нямаше профили в сайтове, но от няколко месеца си направи фейсбук и постоянно стои на компютъра и си пише в някакви групи. Един уикенд бях да я видя и вършехме нещо заедно, когато тя ми каза "изчакай две секунди да взема ръкавиците и идвам". Така и не дойде 20 минути. Накрая реших да я потърся и я намерих на фейсбук да чука по клавиатурата. Останах разочарована и я попитах смята ли за нормално, а тя се изсмя и се врътна. Татко също се оплаква, че по цели нощи стои там и не му обръща внимание дори.
Излизането вече не е като преди. Вманиачена е да яде на ден само по 2 - 3 яйца и една салата, решила е да става манекенка, постоянно позира за снимки и се качва в интернет пространството. Последния път, в който отидохме на екскурзия ние не искахме да се снимаме, а само да се насладим на пътешествието, защото нямаме профил и не искаме да ставаме роби на снимането, селфитата и да излагаме личния си живот на показ, а тя започна да позира, едни ръкомахания, подмятания, чак хората не можеха да се вредят от нея да се снимат до забележителностите.
Това как да е, ами започна да качва мои снимки и клипове в профила си, при положение, че знае какво ми е мнението за такива сайтове и съм я молила неведнъж да не качва мои неща там.
За капак си позволява да публикува мои изследвания с лични данни, клипове и какво ли още не.
Неудобно ми е да говоря с нея, не искам да знае, че съм шпионирала профила и от профила на общ познат, който ми съдейства.
Но някак се държи неподходящо за възрастта си и ме излага.
Не знам как да постъпя, държи се като дете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 701d03bb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тегли е една майна и тва е!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 06e2478a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хора са доста активни във фейсбук. Вече и по-възрастните се научиха, няма нищо лошо. Какво пречи да качва снимки, на които се е снимала пред забележителности и да ги качва във фейсбук? Да, не казвам, че е хубаво да се прекалява, да стоиш 24/7 пред компютъра или да качваш твърде лична информация, но според мен няколко снимки не са проблем. Всъщност ти си ми по-странната в случая. Щом майка ти е на 55 се очаква да си млада. Не че нещо, но млад човек да не обича да се снима? ! айде да не обичаш да позираш като кифла окей, ама нормална снимка за спомен с родителите ти - какво лошо има за бога, с времето се забравя, но благодарение на снимките се сещаме за тези моменти. След време ще търсиш снимки, ама..
И честно казано млад човек да няма профил ми се струва малко антисоциално. Пак да кажа, не твърдя, че трябва да се стои постоянно в социалните мрежи, но те вече са част от живота на почти всеки човек. Пишеш си с приятели, запознаваш се с нови хора, има много хубави страници с цитати и каквото го вълнува човек, изобщо какво ли не - не е казано, че като стоиш пред компютъра задължително затъпяваш..
Ще дам за пример моята учителка, няма да уточнявам по какъв предмет - страшно умна и добра жена. Постоянно публикува снимки на внучетата си, децата си, къде ходи на екскурзии, какво си сее в градинката и не знам си какво още.. Да не би да прави нещо лошо? Все пак това си е твоят профил, качваш каквото ти харесва, който иска да гледа, който иска да не гледа, стига да не е прекалено интимно, но аз не виждам нищо интимно и лично в тези неща.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3db8e8d733
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тя като иска да си позира и да се занимава с тази глупава социална мрежа, нека го прави колко ще. За това по-скоро баща ти трябва да говори с нея, не ти. Но твои лични неща да качва - абсурд! Сядате на една маса и твърдо и строго й казваш, че не престане ли да прави това, ще се скарате сериозно. И не й предоставяй повече твои снимки, клипове и подобни работи. Нека и дойде малко акъл! Желанието й за внимание мисля, че идва от кризата на средната възраст и менопаузата (ако вече е попаднала в такава). Можете да поговорите и за това.

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d942eb2079
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Но някак се държи неподходящо за възрастта си и ме излага.
Не знам как да постъпя, държи се като дете. " Изглежда, с менопаузата, не спира само дейността на яйчниците при жената, спира и дейността на мозъка. По скоро, пренастройва се на друга вълна. Жените започват да се вдетиняват, сърдят се като деца, лесно се засягат, а разсъдъкът им губи смисъл. Авторката го доказва с факти. Като по млада, майка й едва ли е била такава, но страха от старостта, подлудява жените.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f64c1386fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нарича се, скъпа, с мнофо имена. Критическа и мемопауза за са най-добрите ;)

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 789f7d4846
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблемът не е възрастта й, а това, че не знае кога да спре. Моята майка е на малко повече години от твоята и също има профил, обаче жената много внимава какво качва и го ползва по-скоро служебно, направили са си група в офиса и го използват за да си предават служебна информация. Така, че няма лошо, че е над 50 и има профил, но някой трябва да и обясни къде минава границата между нормалното ползване и прекаляването. Даже мисля, че това нейното се води болестно състояние, само не помня как се казваше болестта, но е свързана с пристрастяването към Фейсбук и като цяло към интернет. За такава хора да им спре интернетът е направо катастрофа! Така, че ако можете убедете я да поговори с психолог, защото за да се държи така явно си има сериозна причина. Звучи ми като доста нещастна жена, която се опитва чрез Фейсбук да запълните липсите в живота си. Обаче не знам, не съм специалист, но със сигурност има някакъв психологически проблем. Всеки обича да хвърля по едно око в Клюкарника, ама чак пък до такава степен... да не говорим, че не е нормално да излагаш на показ целия си живот и то чак в такива детайли. Не знам, внимание ли и липса в реални живот? Че се опитва чрез лайковете да се убеди, че хората я харесват. Сигурно е нещо такова. Ама пак ти казвам, най-добре я убедете да поговори с психолог.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ad6f9d5c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Разпространението на лични данни на друго лице е незаконно и подсъдно, защото тези данни могат да бъдат откраднати и много да си изпатиш.
Говори с нея и и обясни, че няма право да публикува твои данни и снимки без позволението ти.
Иначе мисля, че има някаква празнина в живота и, която запълва с фейсбук. Но тя самата ако не търси градивно решение... няма много, което бихте могли да направите вие.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 06e2478a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   номер 8 ти нормален/на ли си?
Искаш да кажеш да съди майка си, защото майка й я обича и иска да се похвали каква красива дъщеря има във фейсбук пред роднините/приятелите си... боже, боже.. Сякаш някоя твоя приятелка/роднина, ако качи снимка с теб, на която примерно не се харесваш ще подадеш жалба в съда хахаха. Наистина ли чета това нещо?
Имала празнина в живота. Значи всички хора, които качват свои снимки във фейсбук имат празнини в живота! Е, добре, това не го знаех! Хубаво, не припарвайте до компютри, щом не искате, ама да се месите на хората и да им четете морал, че едва ли не 2 снимки са качили? ! Нямам думи

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dd2a21798b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм правист и номер 8 е много прав, но пък едва ли ще тръгнеш да съдиш майка си.
ТОва вманиечаване в този фейс боклук направо нямам думи вече. Всеки втори се снима и качва снимки. Всеки втори върви като шимпанзе по улиците. Пресича, не гледа, колата набива спирачки и веднага във фейса " ОМГ щяха да ме блъснат. " Абе разкарай се от там бе маймуно смотана да...
Преди до тоалетната си взимахме вестник. Докато сме по голяма нужда го прочитаме и после вместо хартия. Сега какво? Смартфона или таблета вместо хартия можеш ли да го ползваш? Сядаш на масата и веднага снимаш и постваш какво ще ядеш. Първата работа като станеш сутрин е да се АДНЕШ, чакаш някой да те ЛАЙКНЕ!
Вярно и аз имам фейс боклук, ама не съм по цял ден вътре, дори и не всеки ден. Не качвам постоянно снимки вътре.
Съветът ми към теб е да накараш първо баща ти да поговори с нея и той ако не направи нищо, тогава вече ти да се намесиш. Поне ѝ кажи нейните снимки да си ги качва и в букфейса, но твоите данни и снимки да не ги пипа.
Михаил Петров( АТАКИСТА)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b500e9e338
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 2, изобщо не е странно да нямаш фейсбук, модата му вече мина, то всеки почна да казва че почти не влиза вътре.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 903a154ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, предложението е краен вариант. Добре е да знаем правата си и как да я нашан полза. Ако близките ми се подиграват с мен и накърняват обществения ми образ, то тогава е редно да поставя под въпрос добрия им интерес и да започна, да мисля за своето благополучие.
Проблема е, че личните данни са неща като ЕГН, имотно сустояние, здравословно такова, банкови сметки и други, но не и повечето неща покривани в една фейсбук публикация.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 789f7d4846
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 9, всичко е в дозата. Няма нищо лошо като се върнеш от екскурзия да качиш 2-3 твои снимки за да споделиш с роднини и приятели впечатленията си. Обаче никога не съм разбирала хората, които споделят с целия свят снимки на храната си и изобщо и най-малката подробност от живота. Е, и какво? Толкова ли е важно, че вчера яде кюфтета с гарнитура? Ама, честно, мислиш ли, че на някой му пука? ! За това говорим. Разбира се, че е ок майка ти да сподели някоя друга твоя снимка, особено ако случаят е по-специален, примерно е снимка от дипломирането ти или е снимка от някое екзотично пътешествие, но не е нормално да споделя ВСЯКА малка подробност от живота ти, особено ако знае, че това те дразни. Ти как ще се почувстваш ако утре на майка ти и хрумне, че като бебе си бил много сладък и пусне из Фейса твои бебешки снимки на гърнето? Лично на мен ще ми иде да я убия. Авторката просто се притеснява, че майка и прекалява! И споделя твърде лични неща. В крайна сметка всеки си има личен живот и не държи целият свят да знае и най-малката подробност от него. Майка и ако иска и в тоалетната може да се снима, нейно право си е, но няма право да разголва до такава степен животът на останалите, пък били те и членове на семейството и. За това говори авторката. Че и е писнало майка и да публикува и най-малката подробност от семейния им живот. Да не говорим, че това много разваля семейните ваканции, защото вместо да се наслаждават на разходката всички трябва да са нащрек, защото всяко тяхно движение ще бъде документирано и споделено с всички. А това е многоооо дразнещо! В крайна сметка на семейна ваканция се ходи за да си починеш и за да прекараш време с любимите си хора, а не за да позираш и да се тревожиш дали си излязъл добре на Н-тата поред снимка. И какво ще каже братовчедката на леля ти като те види на нея във Фейсбук.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ad6f9d5c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 9, моля прочети отново това, което авторката е написала:
"За капак си позволява да публикува мои изследвания с лични данни... "
Запознат/а ли си с това, което може да се случи, ако тези данни попаднат в неподходящи ръце?
Въобще не става дума да съди майка си (с уточнението, че разпространението на чужди лични данни е подсъдно исках да подчертая сериозността на нещата). Става дума за елементрна култура, която всеки един съвременен човек трябва да има.. Съответно щом майката е изостанала с информацията, е нужно опасностите да и бъдат разяснени.
Надявам се, този път да е достатъчно ясно за теб.
Номер 8

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker