Жена ми полудява, че големите и деца от първия брак не търсят близост с нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жена ми полудява, че големите и деца от първия брак не търсят близост с нея
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3616 пъти
Казвам се Никола на 43 години съм и просто, моля за съвет, ако въобще може да ми се даде при създалата се ситуация. През годините имах няколко дълги връзки, които накрая се провалиха. Не успях да създам семейство и да имам деца. Преди три години се влюбих в разведена жена с четири години по - голяма от мен. Тя също се влюби и преди година сключихме брак. Живеем в моя апартамент. Хареса ми, нямам очаквания от нея да ми ражда деца и пр., просто искам другарче в живота и даедно да остареем. За мен е разкошна жена, но.... Тя има от първия си брак две гoлеми деца - момче и момиче на 21 и 19 г., които живеят в дома на съпруга, заедно с него. Много възпитани деца, към тях храня най - добри чувства. Познавам и съпруга и, мога да кажа, че също е възпитан човек и с добро държане. Доколкото знам между него и жена ми, докато са били женени изневери не е имало, развели са се поради несходство в характерите и много скандали.
Откакто се оженихме и заживяхме заедно, жена ми реши да прави децата си от първия брак, част от нашето ново семейство, да обаче те не искат. Това нея я доста изнервя и тя неспира да се бори по всякакъв начин, но така прави, че ние се излагаме. Ето например, кани децата си на вечеря в къщи. Ок, те пристигат и започва, към сина си: ами ти защо утре не се порадходиш с чичо си Кольо (т. е. аз) до някоя автокъща, нали си търсиш кола, към дъщеря си: знаеш ли, че като по млад чичо ти Кольо е играл народни танци, може да ти покаже някои стъпки и т. н. Децата отказват всичко тактично, но тя в настояванията си става толкова нетърпима, че избухва скандал и децата си тпъгват. Опитвам се да и обясня, че това са пълнолетни деца и сами могат да си преценят от кого и от какво имат нужда. Тя ми се сопва и казва: "Ти, да мълчиш". Еми, млъквам. Аз я разбирам, че се изнервя заради това, че децата и живеят с баща си и си имат приказката с него, но аз нямам вина за това. Откача направо, ако отидат някъде с баща си в планината, на разходка и т. н. Следващата седмица веднага организира контрапрограма с наше участие, на което са поканени и децата и, но някак си не се получава, защото всичко става насила, а не по желание и непренудено. И друго "забранила" на бившия си да кани жени у тях, за да не развръщава децата си и др. подобни. Ходи са им готви и чисти, без някой да я кара. Изпада в истерия, ако в дома на съпруга и децата или той организира купон... Няколко пъти сме се самопоканвали... Изнервя се, че техните семейни приятели поддържат връзка със съпруга и повече. Веднъж се видях с бившия и съвсем случайно и седнахме да пием по бира. Много добре мина срещата, говорихме си за мачове, коли и политика, без да се намесва семейството. Като се прибрах и споделих най - чистосърдечно преживяването си от срещата. Тя обаче вдигна телефона и се развика на бившия си повече да не се срещал с мен, щото не ми бил никакъв. Направо умрях от срам..
Имам ли шанс да излезем от цялата тази ситуация? Какво да се направи, че жена ми са се успокои?
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: ac7ee9f993
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Според мен жена ти страда от т. н. синдром на празното гнездо. Може и да я тресе критическа, но по принцип вече просто осъзнава, че ролята ѝ като майка на деца се е изчерпала и децата ѝ са възрастни. Освен това имам чувството, че е първична жена, емоционална жена, а вие всичките, включително бившият и децата им сте интелектуалци и по-разбрани хора. Поговори с нея, но от собствен опит знам, че такива хора като жена ти не се променят особено и или ще се научиш да живееш с нея такава, каквато е, или няма да го бъде вашето. Не можеш да я промениш, но ѝ забрани категорично да те натрапва на децата ти и кажи, че сам искаш да общуваш с тях и да поставяш граници.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 50abc170a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лошо! Женa ти е кaто котките, кокaл не яде, но и нa друг не го дaвa. Тaзи нейнa обсебеност дa контролирa нa двa фронтa, ( теб и бившият) ще ви създaде много проблеми.
Явно и ти не си от онези мъже, които когaто се нaложи ( в този случaй се нaлaгa) дa тропнеш по мaсaтa и дa постaвиш ясни грaници.
И тя пък еволюирa. И кaто не може нa 100% дa контролирa нaвсякъде, ( децa и съпрузи- бивш/ нaстоящ) се сдухвa съвсем.
Би могъл поне дa опитaш дa говориш с нея кaзвaйки ясно твоите притеснения и посочвaйки допутимите зa теб грaници. Не мисля, че ще помогне де, тя е свикнaлa дa контролирa и мaй зaтовa е било "несходството в хaрaктерите".
По- ефективно би било дa "тропнеш по мaсaтa" и дa постaвиш своите условия. A после дa зaчезнеш 1-2 дни зa дa и отнемеш възможносттa дa ти "зaповядa" кaкво и кaк дa прaвиш нaтaтък, a и дa се стресне, че си сериозен. Просто при нея ще подействa нещо по- рaзтърсвaщо. Не вярвaм с рaзговор дa се получи, щом се опитвa дa контролирa ( зaбрaнявa?? ! ) бившият си съпруг, ти зa нея вече си в иърпa вързaн един вид.
Тaкa го виждaм aз.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 348ebe63f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Зарежете я и си намерете някоя свободна жена или поне по -разбрана и създайте семейство с нея! Не е късно един от преподавателите ми в университета живее близо до нас и веднъж го мернах с жена му да бутат количка с бебе -някъде Ваша възраст е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: daa476b664
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " И друго "забранила" на бившия си да кани жени у тях, за да не развръщава децата си и др. подобни. Ходи са им готви и чисти, без някой да я кара. Изпада в истерия, ако в дома на съпруга и децата или той организира купон... Няколко пъти сме се самопоканвали... " Мисля, че носталгията мъчи тази жена, носталгията по сполучливото семейство, което е зарязала, заради едното чукане. А най много я мъчи това, че не е успяла да накара бившият си мъж да страда от раздялата им. Когато жена напуска семейството си, си мисли, че мъжът ще започне да лее сълзи от раздялата. При тази жена това не проработило и затова после беснее. Като е толкова загрижена за децата, защо тя им е показа най отвратителното поведение, да ги зареже и да отиде при друг мъж, а първият й мъж да не водел жени в къщи, щото щял да разврати децата!? Логика и чудо!? Тя ги е отвратила от себе си, той щял да ги разврати!? А автора едно другарче за старини си е избрал " "Ти, да мълчиш". Еми, млъквам. " - нямам думи. Тази жена като свърши с първият, ще започне и вторият, явно тя е като богомолките, които след секс изядат самеца. Може да е замислила планове, как да налапат апартамента на новият й мъж, защо й е да сключва брак, след като не мисли вече да ражда?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 87c1bb6e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   От далече си личи, че бившият и е чехлю, но за съжаление и ти не падаш по-далеч от него. Защо оставяш жена ти да те команда и да ти забранява каквото и да е. Ти ли си мъжа в къщата или тя? И как така ходела в старата къща да чисти? И ти и позволяваш!? За бившият и не ми се коментира, била му забранила да си вика жени, хаха... Извинявам се да ти го кажа, но излагаш пола ни. По-добре се разведи с тая и иди при бившия и, ще си паснете. На такива като вас, ние, истинските мъже им викаме путь*вци с извинение.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6cd49fc6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Жена ти трябва да осъзнае, че децата й не са деца вече.
А така както я опиваш мисля, че е от хората, които имат мания за контрол - аз лично от такива хора бягам с триста.

ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 55f1cf4e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Звучи ми като да не е много адекватна в момента жена ти. Може би преминава през някакъв хормонален дисбаланс. Децата и предния и мъж очевидно са крайно толерантни, но тя звучи като е извън контрол.
На твое място директно бих обсъдила ситуацията с бившия мъж и с децата й. Така или иначе се познавате вече, а те и сами виждат, че нещо не е наред - за всички ще е по-добре ако обсъдите в нейно отсъствие ситуацията. Жената явно се е вкарала в някакви филми и се съревновава с бившия си мъж, което е абсолютна глупост. Просто всички трябва да сте наясно какво се случва с нея, да проявявате разбиране и най-вече да не и се връзвате много, докато и премине.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ebda90f938
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Наборе, откъде я намери тая откачалка? ! Ако остареете заедно, това ще ти е последната грешка в живота. Много ядове ще береш!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f05415d2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря на всички за коментарите. Проявявам максимално търпение и разбиране, но за сега няма резултат. Говорих със съпругата си сериозно, тя по принцип се съгласява, с това което казвам, но на следващия ден пак същото и все едто, че не сме говорили. В момента е направо обсебена от факта, че дъщеря и си има сериозен приятел. Тя ни запозна с момчето от уважение и до там. Дъщеря и изрично я предупреди са не и се меси в живота, ама шило в торба можели да стои? Всякакви въпроси са и в главата: какъво е това момче, защото точно той, защо не е изчакала, ако и направи нещо, ами правят ли секс..? Луд скандал направи на бившия си, че допуснал дъщеря му да води приятеля си у тях и да спят в една стая? Та, тя е пълнолетна.. Преди седмица бившият и отишъл на някакво събиране на класа от средното му образование - годишнина от завършването. Тя разбрала и пожела да отидем и ние. Аз категорично отказах и изрично и подчертах, че согуша ми дойде живота ни да се върти само около нейното бившо семейство. За пореде път и казах, че това не е нормално и трябва да си преосмисли поведението. Тя се разплака каза ми, че не я разбирам, че тя имала деца и минало, което не може да захвърли, за да ми угажда на мене, че съм бил егоист и коравосърдечен човек! Аз съм спокоен, но този път ми кипна и я попитах дирекно: иска ли да продължи живота си с мен или не, ако иска да се промени, ако не иска нека да се върне при бившето си семейство и да живее при тях. Не получих отговор, затвори се в стаята и плака. Оттогава се държи хладно с мен и отношенията ни са само дипломатични. Говорих с бившия и отново. Той ми вика така, колкото повече задълбаваш един проблем с нея и я притискаш толкова по лошо става. Лоша дума за нея няма да кажа, но ще ти спомена само един факт - в 2 часа през ноща ме е будила да местим мебелите, защото разположението им не и харесвало. Попитах го мисли ли, дали го обича още, той отрече, казва ми, че само скандали му прави като го види защяло и нещяло. От друга страна обаче само той и е в устата. Попитах го, защо не се е обвързал сериозно - бившия ми каза, че достатъчно нерви изхабил с една и нямал сили за втора..
Това е... Не знам какво да правя вече..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9e82dd0e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ама ти си само на 43 г. Спокойно можеш да си намериш по-млада жена, че да имате и деца. Какво си се хванал с тази откачалка, че и по-дърта на всичкото отгоре. В днешно време хората се задомяват по-късно и няма никакъв проблем. Не е късно за теб и не си пропилявай живота.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b39258a4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Брат в същото положение съм. Моята също е разведена с големи деца останали при бащата - двама сина на 16 и 14 г. Аз също съм ерген на 37 г., а тя е на 42 г. Аз не съм причина за развода и. Тя е имала връзка по време на брака и съпругът и е бил шута. Не ми е проблем това, защото за мен не е важно какво е било преди мен, а след мен какво ще бъде.
Аз също си търся човек за нормално съжителство. Не настоявам да ми ражда деца, въпреки че би могла все още. Еми драма е! Тя е имала семейство, живее си със спомените за него. Мисли си за децата. Интересува се още от бившия си, даже изпитва ревност към него. Преди три седмици му е правила скандал в едно кафене, защото бил там с хубава жена. Преди два дена правим секс всичко точно беше, аз съм вътре в нея. Телефонът обаче звъни тя скача, отблъскваме и вика "сигурно е някое от децата". Оказа се нейна приятелка. Е, брат какво е това. Мога да разказвам още...
Просто ще я разкарам. Не мога да живея повече така. Иначе не е лоша жена, но миналото си е минало още живее с него и се надява.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d47dcd7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хвани си някоя по-млада и си направете деца. По-добре сам отколкото с такова откачено другарче. На тази вече си й казал да избира т. е. опитал си се да наложиш граници. За да са сериозни и за да подействат, трябва да има последствия, ако ги нарушава. Започва старата песен на нов глас, събираш й багажа и я гониш. Не е нормално нито поведението й към мъжа й, нито към децата, нито да ходи и да чисти у тях, че и да забранява мъжът й да си води жени. Аз не виждам какво ти харесва в тази жена. Заслужаваш повече от нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a9fd27950f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На 43 и толкова неграмотен..

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ac74da31de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Чрез тебе изпуска парата, това е властна жена, затова се е и развела. По голям си балък от мъжът й, и затова те още търпи, но скоро и тебе ще разкара. А при жив баща и то добър, никое дете няма да приеме друг мъж, освен ако не е манипулирано от майката!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 10e0100b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм от другата страна - съпруга съм на човек, чиято бивша жена се държи по подобен начин. Тя просто не осъзнава, че ние сме отделно семейство. Онзи ден легнах да подремна на обяд. Събуждам се, влизам в хола и я заварвам да седи и да гледа телевизия. И коктейл си беше направила. Действието се развива в лятната ми къща, където вратата през деня никога не е заключена. Оказа се, че е дошла да си избере рокля от гардероба ми за някакъв купон. Остана и за вечеря. Съпругът ми по едно време се прибра и зле му стана, като я видя. Но аз просто не мога да я изгоня, а бях планирала романтична вечер на свещи, бях приготвила сьомга и прочее деликатеси - и накрая ги изяде тя, скараха се с мъжа ми, а аз през цялото време бях на тръни и се чувствах като на гости в собствения си дом. Носила е и пране да й пера, че й се е повредила пералнята. С една дума, държи се като част от семейството ни и винаги оправданието е "заради детето". Въпросното дете е млада дама, която вече прави и секс. По всички въпроси госпожата се обръща към бившия си мъж - от повреден телевизор до необходимост да я закара на среща с приятелки. Това, че му измъква и половината заплата, изобщо не го споменавам. Не знам как и в леглото ни не е влязла досега. Старая се да се държа любезно с нея, но тя минава всички граници. На всичкото отгоре ми заяви: "Много се радвам, че толкова го обичаш, защото няма никакъв риск да се върне у нас". Той й остави жилището си. Ами, мацка, като не искаш да го виждаш, защо си ни седнала на масата? !
Авторе, има хора, които не осъзнават реалността. За мен също е втори брак. Вярно, деца нямаме, но с бившия ми съпруг практически не поддържаме отношения. В началото след развода се чувахме - един забравил книга, друг се сетил, че му трябва еди какво си, но от един момент нататък просто нямаше за какво да се чуваме. Не съм го виждала от години, въпреки че не тая лоши чувства към него. Просто имам друго семейство.
Ти, авторе, практически си в моята позиция. Аз също не разбирам защо мъжът ми продължава да й ходи по акъла и какво общо има той с повредената й готварска печка, но нищо не мога да направя. Дотам са ме докарали, че ми минават мисли, че е планирано. Един вид: разбрали са се да увиснат на врата на една наивница и да я доят - и материално, и емоционално.
Какво можем да направим? Предполагам, че единственото решение е наистина да ударим по масата и да поставим граници. Ако се вместват в тях ОК, ако не - довиждане. Не виждам друг изход.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 061d261b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 15. Напълно съм съгласен с теб. Или поставяш ясно условия с разтраничителна линия, или който откъдето е. Иначе този кошмар няма да има край. Настоящият ти съпруг е допуснал огромна грешка, като е допуснал толкова близо до вас бившата си жена. Това е недопустимо. Сега гледа нея и дъщеря си, после ще дойде сватба на дъщеря му, после внуци и т. н. това няма да има край. Това, че ти нямаш деца не те прави втора категория човек и нямаш право на личен живот и щастие. Какво прави съпругът ти? Той прислугва на бившата си, която си живее живота, ходи си по купони, чука се, докажда ви без да има капка свян.
Разкарай мъжът си, той не те заслужава!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 21f71d6212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз съм на 26 и ви се чудя батковци с кой акъл си хващате разведени жени с деца. Абе това е закон бе хора, неписан закон, ако не искаш да си направиш живота черен. Не си хващай разведена жена с детв.
Особено пък ако живееш в тях.
И сега.. добре ли ти е, за какво ти е целия тоя стрес и срам, вместо да си почиваш вечер вкъщи ти слушаш истерийте на някаква луда.
Ти може и да си влюбен в нея, ама жените просто не могат да са сами, затова веднага си хваща друг.
Виж я, че умира от яд за старото семейството, че си живуркат супер. И ще ти казва да мълчиш.
Коя е тя, та ше ти казва да мълчиш а?
Сори, ама ти си пълен чехъл без да се обиждаш. Досега да съм я разкарал 250 пъти.
По добре сам, отколкото да запълвам времето на някаква луда дето и се е ебало и е напуснала мъжа си, а сега ми дъежи скандали на мен.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 69a9733f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 15, не те разбирам. Звучиш като интелигентна жена, осъзнаваш очевидно и какво се случва - защо толерираш този абсурд? Как така не можеш да и откажеш? Пробвала ли си да скръцнеш на "мъжа ти" да вземе позиция? Ти какво общо имаш с разбитото им семейство, че да се налага да ги подпомагаш всичките? С какво толкова е уникален и новия ти мъж, че да заслужава такива жертви? Страх те е да си сама ли? Не си ли отрязваш така възможността да срещнеш някой по-добър и на нивото ти? Нали знаеш, че на прост човек, ако подадеш пръст - захапва ръката.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4fd5026da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не можеш да ме разбереш, номер 15. Аз съм от жените, които обичат ли, обичат до смърт. Мразя се за това. Съгласна съм с всяка дума, написана от теб. Но... когато го прегърна, светът изчезва. Не ме е страх да съм сама. Нищо не ми зависи от него, освен усещането да заспя в прегръдките му. Стигнах до такива крайности в тази любов, че наистина нормален човек не би ме разбрал. Родната ми майка смята, че трябва да потърся психологическа помощ за лечение от зависимост, както алкохолиците го правят. Просто нямам сили да пиша повече...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b39258a4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   17 съм. 20 говориш глупости! Нима бившият си съпруг си го обичала до смърт или въобще не си го обичала? Както си тръгнала да глезиш и хрантутиш настоящият си съпруг и на тройка с бившата му жена ще се съгласиш, щото го обичаш до смърт.
Пожелавам ти щастие и дано настоящият ти мъж те обича до смърт

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e479a0e7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И мен децата на съпруга ми от първия му брак не ме допускат в живота си. Не разбирам обаче - защо? Аз не съм го развела с майка им, нашата връзка започна доста след развода му. Не се сърдя обаче и не намирам вина в никой.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 26 дни
hash: 6567f97e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Жена ти не постъпва добре.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 553eb7b75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Разведена съм и имах връзка с прекрасен човек, но децата ми не го приеха, макар че той по никакъв начин не го е заслужил. Просто тинейджърски истории. Продължихме да се виждаме с него без да живеем заедно, но той просто в един момент се измори, не можеше да живее по този начин и се разделихме. Нямах право да го спирам, само любовта ми не беше достатъчна. Сега той има друго семейство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker