Не искам свекърва ми да ми пипа бебето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам свекърва ми да ми пипа бебето
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 4977 пъти
Здравейте. Преди четири месеца ми се роди момиченце. Мислехме, че всичко ще е ОК, но съм сгрешила. Свекърва ми се бърка в абсолютно всичко. Живеем в една къща, ако кажа нещо на мъжа си без тя да е чула, веднага се провиква и иска да знае какво сме си казали. Обижда ме и ме нагрубява, после лъже мъжа ми, че аз съм я обидила. Но, слава Богу, той ми вярва. Имам още хиляди проблеми с нея, къде-къде по-лоши, но питането ми е следното-има ли други майки като мен, които не могат да търпят свекървите до децата си. (при положение че като я иска не ме пита, а направо я дърпа от ръцете ми, всякаш е кукла..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 84dc74aee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В чие къща живеете - нейната, вашата? Ако е в нейната, нямаш право много-много на претенции, а вместо това вземете се изнесете, ако трябва на квартира, но там, но родители и млади заедно не могат да живеят, освен ако и двете страни не са много разбрани, което във вашия случай не е така. Ако е във вашата къща...тогава идва всъщност по-трудното, нищо, че изглежда по-лесно. Може да се наложи да й кажете, че е по-добре да напусне, защото така не може да живеете спокойно. Свекърът ти жив ли, къде е, че да си я вземе тази...

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eb17dd4013
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, родих преди 5 месеца. Свекърва ми обожава да взима детето и да ходи някъде където не я виждам. Говори му "Ще СИ те разхождам, ще СИ те глезя".... ей, такива глупости. Като се разплаче детето ми в ръцете и, се врътва, обръща ми гръб и се отдалечава да го успокоява - представяш ли си... Непрекъснато го разнася и не го оставя да спи. И когато сме им на гости, той не ака по цял ден, понеже не може да легне да му дойде, така да се каже. Що съм го разнасяла аз като се разплаче, или мъжа му, що не тя, що всички ходим на разходка, а не тя само. Глупости безкрай. Така че да, има. Но това са глупости, от мен да знаеш.
И ние сме точно така - другите ни проблеми с нея са по-големи. НО, поне не живеем с тях, тук не мога да ти помогна.
Ще ти кажа аз какво направих. Според мен е леко хормонално, а също и свързано с мъжете ни - проблемът ни. Понеже все се борим за мъжете си с майките им, не щем да им дадем децата си, сакън да не искат и тях да си присвоят. Обаче, това са глупости, не е възможно. Твоето и моето дете си имат майки и никой не може да ни замести.
Ще ти кажа аз какво направих, понеже непрекъснато ме кара да се чувствам излишна, когато тя е там. Надвих си на яда, и вече 3 пъти и/им /там на родата/ да го гледат сами. Просто не отидох, пуснах мъжа ми с бебето на 5 месеца, без да правя демонстрации, първия път наистина имах работа, едва го преживях, но се наложи. Не исках точно тогава да го виждат, но не можах да ги спра. Както и да е, оставих им го. Резултатът -била съм се скатавала, нямало те да ми гледат детето... угодия няма. Изчакай малката да порасне малко, да стане шумна и тежка, и и я давай на свекърва ти. Ще се откаже на втория път, това ти го гарантирам. Пиши да кажеш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 840f2103a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "Два остри камъка брашно не мелят" До никъде няма да стигнете, щом още отначало хвърчат искри. По добре излезте на квартира, иначе взаимно ще си тровите душите, а потърпевшо ще е детето и мъжа ти. Те ще са между чука и наковалнята.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5fa6153d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не се отделите, вчрно, че ще плащате квартира ама ще ви е по-спокоино..

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bdf17f012
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Интересно мислене имаш авторке, направо шокиращо в някой части. Значи нямаш проблем като не отправяш молба за всяко движение което правиш в дома на свекърва си, нямаш проблем че ползваш въобще дома й, нямаш проблем, че тя е отгледала, възпитала и гушкала мъжа ти, а имаш проблем с това че тя не отправя всеки път молби към теб за да гушне собствената си внучка. Да оставим настрана кой кого обижда, защото съм на мнение че за да тръгне някой да обижда някого, то този някой не е заслужил уважение. Уважението е нещо което трябва да се заслужи то не се дава даром, не се полага по наследство или друга роднинска връзка, не се дава просто така. И не мисли че си заслужила уважение само заради това че спиш със сина й или че си си родила дъщеря.
Мисля че трябва да вземеш да се замислиш за някой неща. Първото от които е че си пълнолетна и си длъжна да си осигуриш сама дом за себе си и детето си. Второто е че детето което си родила не е твоя собственост и колкото е твоя дъщеря, точно толкова е нейна внучка. И ти като майка на това дете не само че нямаш 100% права над детето, ами и си длъжна да го възпиташ в добри социални връзки със роднините му, знам че свекърва ти не е твоя роднина, но се съгласи с мен че тя е толкова роднина на детето колкото и твоята майка.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 88f7bdca96
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Много ми е познато това което преживяваш. Моята свекърва е същото чудовище и много преглъщах преди да се роди детето и малко след това. Докато един ден не ми писна и след грандиозен скандал си взех бебето и отидох в майка ми. Поставих условие на мъжа ми: или да живеем отделно, или се разделяме. Слава Богу имах подкрепата на родители ми, които ми дадоха жилище и моя дойде при нас. Никак не беше лесно, но не можех повече да търпя. Сега сме 100 пъти по-добре, самостоятелни и съм ограничила вижданията със майка му до минимум. Тя рева и се тръшка и още ме проклина, и сме в ужасни отношения, но въобще не ми пука. Живота си е мой и не мога да го изкарам в нерви и скандали, с хора които ненавиждам. Изнасяй се и си спасявай семейството докато е време, после може и да е късно. Успех и много сили ти пожелавам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fcfae0be88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си единствена спокойно. Много майки сме били в твоето положение. Аз също. Не ме е убиждала дирекно но по заобиколен начин. Аз исках да си гледам детето по един начин тя по друг. Затова попитах мъжът ми с мен ли си той каза Да, и тогава намерих квартира и се преместихме. Това беше най доброто ми решение. Сега даже сме в друг град още по добре. Бъди силна и измисли нещо. НЕ СЕ ДАВАЙ НА НИКОЙ ДА ТЕ МАЧКА. Успех. Ако имаш нужда да поговориш с някой аз съм на среща. reneta899@mail. bg. Пиши ми!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d0adb7d200
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Накарай мъжът си да се изнесете. Можете да живеете на квартира или да си купите апартамент на изплащане. Или се преместете при твойте родители.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ceb21254da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ооо има има и още как. Аз моята я мразя направо!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6536d918e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами и твоето отношение отстрани изглежда същото, като на 5 годишно детенце, което се сърди, когато някой друг му пипа куклата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 160c8d3f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам те напълно, но още в началото на разказа ти се разбира, че тази жена е не просто твоя свекърва, а и "стопанка" на къщата, в която живеете.

Ако искаш ти да определяш, кой да ти пипа бебето, а и всички други правила, преди да имаш семейство, трябва да си подсигуриш и дом за него. Иначе нямаш избор освен да търпиш.

Това, че свекърва ти е ужасна и нетърпима вероятно си е самата истина, че е гадно някой да ти се натрапва и да ти се бърка - несъмнено е така. Но не забравяй, че жената си е вкъщи.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1c3062fa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   В днешно време свекървите са много злобни и отмъстителни- извинявам се за тези изрази, но баба ми също е постъпвала така, когато съм бил на 7 месеца. Знам какво е свекървата на мама никога не е била мил човек.

Сега когато съм на 23 години- млад човек разбирам те напълно. Минал съм през този ад и мама и баба са се карали дори пред мене

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b920d629a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Да, добре ще е да се изнесат.
Но все пак не се знае дали тази свекърва също си е у дома - ако не е давала пари за закупуването на жилището, в което живеят сега, а е там само благодарение на факта, че е жена на мъжа си, то следва, че жилището не е нейно на практика и колкото тя си е у тях, то точно толкова и жената на сина й (майката на внучето й) - авторката си е у тях.
Авторке, говори с мъжа си, че се дразниш на майка му - ако е мъж на място ще я строи и скастри в името на това на теб да ти е добре и спокойно. Защото ако на теб не ти е комфортно и на бебенцето ви няма да е комфортно - децата, да дори и бебетата попиват всяка емоция - особено отрицателните и особено от майките си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3e0d29db22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами не е редно да живеете заедно, много е просто. Намерете начин да се изнесете веднага, ако продължаваш да търпиш, ще стане още по-лошо.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0b9671dcb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От Авторката
Благодаря много за подкрепата ви. Всъщност къщата не е нейна, а абсолютно собственост на мъжа ми. Скоро изтеглихме кредит за да си купим малка к ща, до началото на майчинството си и аз съм внасяла. Жената не си е мръднала пръста, но няма къде да иде, мъжа й не я издържа и я изгони..

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8bdf17f012
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   "В днешно време свекървите са много злобни и отмъстителни"
Ха ха №13
Това ти е мнението защото не знаеш поговорката която казват старите жени "Едно време, когато бяхме млади, свекървите бяха лоши, сега като поостаряхме, снахите станаха лоши"
А истината е не че жените, били млади или възрастни са лоши, а че отказват да се разберат от самото начало и чакат времето да оправи проблемите между тях а през първите години на брака проблемите обикновено се задълбочават, след 20-тина години за авторката ще е различно, тогава ако през годините тя има момче, и не промени мисленето си, снахите ще са лоши.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a537a65bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   А ти какво правиш? Каза ли, детето не е твое. Не искам да правиш това и това. Аз съм майка му, не ти. Аз нося отговорността, не ти. То е мое дете, не някаква кукла. Аз взимам решенията за него. Ти можеш да се радваш, ако аз реша да ти го дам.

Разбери, момиче, сега си майка, човечето зависи от теб. Един ден ще те пита, що не си ме дръпнала, що си гледала отстрани. Бъди майка на детето си, не снаха на свекърва си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e89165f214
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   И аз не понасям моята. Макар че живеем далеч постоянно се бърка как да си гледам детето. Държи се все едно за нея съм раждала.
Мълча си заради мъжа ми, за да не го поставям между чука и наковалнята, но ако продължава да ми се качва на главата, ще избухна.
Номер 7, може ли и аз да ти пиша?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a9d289e16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Когато родих, живеехме в апартамента на свекърва ми. След няколко месеца, с мъжа ми се изнесохме на квартира, защото се задушавах около нея. Но квартирара, която наехме, се оказа достатъчно близо и идваше всеки божи ден, независимо дали момента е удобен. Може да спим с бебето, може да не ми е до никой- няма значение. Звънеше едновременно на телефона ми и на звънеца. Ако се направя че не чувам, започваше да блъска по вратата и да натиска бравата! Мисълта ми е, че ако нещо не е наред, трябва да се казва направо. А аз правех само намеци, които не бяха разбирани отсреща. От което аз страдах и не бях добре с нервите.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1c3062fa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Номер 17 е прав. Подкрепям го
От номер 13

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1c3062fa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Пак е номер 13 Номер 17 Разбирам за поговорката. Но трябва да се знае, че свекървите, когато се нанесат в дома на своите внуци, синове или снахи започват да се държат малко странно.

Сега ще ти разкажа накратко, когато бях на 19 какво преживях със малката ми сестра. Баба ни беше опак човек, не се подържаш е, не се къпеше редовно, опикаваше и осираше всичко.

Разбирам, че е била болна, но откакто аз завърших 12 клас тя се разболя от инсулт. Хвана и лека форма на шизофрения като объркваше имената на мен и баща ми. Баща ми го е обърквала с чичо и това става всеки божи ден, докато не се изнесох на квартира.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1c3062fa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Сестра ми я търпя 9 месеца и отиде при майка ми защото тя и баща ми са разделени заради баба ми, която е свекърва на мама.
Поздрави от номер 13

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c25da9e7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Не бях писала в този сайт 4 г. , но сега намерих повод да пиша отново. При мен е абсолютно същото! :) Не си единствената споко. И мен свекървата ми ме побърква от нерви. Аз ъщо имам детенце на почти 5 месеца и тъпата вещица си прави квото си иска с него и на мен ми го взима от ръцете без да пита... През ден се карам с мъжа ми заради нея. Мразя да се бърка във всичко.. Ама какво да направя... :(

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 20b4e82049
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Омразата към свекървата е подсъзнателна омраза към съпруга. Повтарям -на ниво подсъзнание.

Каквото и да казва една такава снаха, тя не обича истински съпруга си! Запомнете го!
Може да е с него заради пари, заради положението му, заради това, че е трябвало да се омъжи вече, време й било, заради това, че е била бременна, заради това, че предният я е изоставил, заради това, че е искала да се махне от собственото си семейство, от селото, от малкия град... Но това не е Любов. Това е сметка в най-широк смисъл.


Жена, която обича мъжа си, дори и да има лоша свекърва, ще приеме фактите, но няма да се озлоби.
Това е моето мнение. От наблюдения, от опит животът -огледайте се, го е доказал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0ee221dffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   До номер 25, не пиши глупости, всичко идва от свекървите, казали са хората две поколения на едно място не става, няма разбиране, що за глупост ако не се разбирам със свекървата да не обичам мъжа си? !? Едното няма общо с другото, просто има нагли свекърви с развързани езици и които си позволяват повече, идеята е наистина да не сте на едно място, иначе оправия няма.

Ж23

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker