Останах без родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Останах без родители
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2580 пъти
Здравейте, моля за съвет, защото мисля, че почвам да си губя разсъдъка. Аз съм на 22, когато бях на 15 почина баща ми, на 21 майка ми. Останах сам, но на всичко на това поради лоши решения на майка ми останах и без жилище. Сега работя и живея на квартира, отделно съм студент задочно 4курс в Техническия.... Но с всеки изминал ден губя надежда и искрата за живот. Имам чувството, че няма спасение от този живот. Все гледам в миналото и си мисля какво ще правя за бъдеще, а настоящето го няма. От Работа съм вкъщи от вкъщи на работа от време на време ходя в университета за изпити и очни и това е. С всеки изминал ден ставам все по-малко контактен от университета колегите ми, ми викат, че ходя като свободен електрон, но как да е иначе като си нямам никого? В града в които живея, а той е малък град, не останаха живи роднини, а старите ми приятели заминаха кой да учи в друг по-голям град, кой замина за чужбина.. Моля ви за съвет как да се справя със самотата, как да избягам от безизходицата, как да не живея като в кръговрат...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: e28db3c095
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, много е гадно, че си загубил родителите си, но от чисто материална гледна точка си като много хора на твоята възраст, но с родители. Това, че имаме живи родители не значи, че хвайдата е голяма - може да създават повече проблеми и тревоги. Аз самата мога да кажа, че никога съм нямала родители, макар че са живи. Баща ми е алкохолик - не е агресивен, но не може да се разчита на него за каквото и да е било. Майка ми е невротичка и от години безработна. За мен никога пари са нямали, а на сестра ми, която е 6 г. по-голяма винаги всичко - частни уроци, защото беше зле в училище, нови дрехи и обувки, хубав бал с хубава рокля и екскурзия, а после като не я приеха в нито един университет цяла година в София е издържаха на някакви школи, за да влезне поне в Благоевградския. Достатачно е да кажа, че за мен нито пари за дрехи имаше, нито за бал, нито за университет - дори 100 лв. нямаше, нищо, нито лев.
И какво? Аз с много усилия, много учене, много работа!!! в началото на 30-те вече имам всичко, за което съм мечтала материално погледнато - къщИ, спестявания, мощна и скъпа кола, съпругът ми ме носи на ръце, почивки в екзотични места, но и много работя и всичко съм постигнала сама и съответно със съпруга си заедно. Сестра ми е на дъното - не е свикнала да се оправя сама, не мисли и какъв мъж взима (мързелив и никога не е работил) и тя работи във фабрика на 3 смени до скоро, за да издържа цялото семейство, а сега е в майчинство и нашите не прекъсват да инвестират в нея, а тя все е недоволна. Наскоро тайно от мен ѝ купиха апартамент, а за мен пари никога е нямало... Колко да продължавам още? И къде е тя, къде съм аз - тя цял живот ще е зависима от тяхната милостиня и ще живее бедняшки, а аз имам всичко семейно щастие, а в нейния дом има само караници, бият се, замерват се с предмети и се разделят често и дори това не успя да свърши като хората.

Извод - колкото и да ти е трудно без помощ, ти ще се научиш на самостоятелност и дисциплина. Ще ти е трудно 10 години, ще изпадаш често в много сложни ситуации, но все ще намираш изход, ще падаш и ще ставаш и всяка грешка ще има своите последици за теб, докато хората, които са свикнали все родителите им да ги поддържат като станат най-късно на 40 г. и няма вече как... пропадат. Така се е случило с моите родители, така се случва и със сестра ми - пропаднала, няма никакъв доход и разчита пак на тях, а скоро ще стане на 40 г.
Спокойно!!! Ще се оправиш - много хора сме били така!!! В интерес на истината най-успелите сме били така. Аз не познавам мамино синче или дъщеря да са успяли в живота - виж ги и сега - от кръчма на кръчма, когато няма пари - мама и тати, свикнали са на лесното - работа с връзки после, готов апартамент, но и тях ще ги настигне, лошото е, че толкова късно, че повечето ще се пречупят, а ти си още млад и ще успееш от рано да се напаснеш на джунглата навън и с малко повече късмет и много работа ще успееш и да успееш в живота, а най-сладък е успехът, който е постигнат без чужда помощ. Миналото не можеш да промениш - ти си хвърлен направо в студента вода, но предимствата са повече от недостатаците! Като човек няма семейство, той примерно си прави връзки и приятелства с много повече хора и така нататък примерно - все можеш да си направиш твое собствено семейство. Приятелите си избираме, а родителите не, така че...сега е началото.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c9c8a4074d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,

Съжалявам за родителите ти и това че така са се стекли нещата! Не те познавам, но ми се иска да бях! Искам да знаеш, че се гордея с теб!!!!

Ако не го осъзнаваш, искам да ти кажа че ти си много силен, борбен и амбициозен човек! Минаваш през толкова много трудности но продължаваш да се бориш!

Има моменти в които просто се насъбира много и на куп, като това изисква концентрация и приоритизиране на важните неща. Нещо, което според мен си и направил.

Самотата наистина е много коварно нещо. Имаш нужда от любов - било то от семейство, приятели или половинка. Може би ако си намериш приятел/ка нещата може да се подобрят.

Може и да имаш нужда от ново начало? Хубаво е че ти е останало малко до завършване и продължаваш да се бориш!

Нещата все някак ще се наредят някой ден! Не се предавай и знай, че не си сам в това през което преминаваш!

Пожелавам ти да си здрав и да намериш щастие!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6c9bd099dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо, наистина много съжалявам за родителите ти! Няма какво да се каже, няма думи, от които да ти стане по-леко. Просто приеми, че наистина са на едно по-добро място и те пазят, нищо, че не ги виждаш, има моменти, в които ще ги усетиш! В тяхно име продължи напред и живей един живот, достоен за завиждане! Нямаш ли планове за бъдещето? Какво искаш да работиш, къде искаш да живееш, искаш ли семейство или кариера, а защо не пътувания и авантюризъм? Всеки човек има различни мечти и трябва да ги следва, а не да гледа какво прави другата част от обществото. Ако се депресираш, родителите ти няма да се върнат, нито пък приятелите от другите градове и чужбина. Вземи вместо това излез някоя вечер с било то един приятен човек или компания. Повеселете се, забрави за задълженията и разбери, че преди всичко си човек! Всичко ще се промени, ако намериш стойностна жена според мен... Любовта може всичко. Затова - търси я!

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 28aadcff94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С една година по-голям съм от теб, но те разбирам напълно, защото също минавам разни свои периоди.
Съжалявам за родителите ти, но искам да ти кажа, че животът ти е предоставил уникална възможност.
Преди да ме упрекнеш прочети това, което ще ти кажа.
Ти вече си в позиция да направляваш живота си напълно сам. Родителите много често взимат решения вместо нас и смятат, че са прави.
Ставаш всеки ден с мисълта, че ще постигнеш нещо.
Постави си цели и ставай с мисълта за тях.
Живей в сегашния момент, не мисли за миналото и мисли по-малко за бъдещето. Тук и сега. Да постигнеш нещо сам в този живот е невероятно богатство и напълно подкрепям номер 1. Колкото и да е трудно във всичко друго можеш. да се откажеш, но най-големия грях е да се откажеш да живееш. Една тайна ще ти. издам. Смъртта е просто преход, тя не съществува, а е преход към друго. измерение. Аз. и ти също ще умрем неизбежно е, но докато се случи трябва. да приключим играта си тук.
Шекспир го е казал всичко е просто едим театър и всички са актьори. тук на земята.
Горе главата ей това ти е урокът, който трябва да научиш. И след най големите житейски проблеми идват невероятно хубави моменти. Всичко, което. ти. казвам е на база личен опит.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2141cac102
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе нашио, вземи се стегни бе! На 22 си! Справяш се сам, какъв ти е проблема? Тегли чертата, научи нещо което останалите не могат и си бъди нещастен в своя яхта на Ибиза. Недей слушай акълите на страдалите по камара години от загубите на близки. Живота е така устроен- раждаме се, живеем и умираме. Знаеш ли, че в Тайланд никога не плачат на погребения а се радват и се смеят защото починалия се е оттървал от земните мъки? Няма и как да го разбереш докато продължаваш да се самосъжаляваш за неща които са НОРМАЛНИ да се случват! Сега е момента да избереш съдбата си. Choose wisely.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5e52336f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти си преживял най трудното в живота, да изгубиш близките си хора. Щом това си изтърпял, ще се справиш и по нататък. От самота се спасява като си намериш сродна душа. Но тя не се търси, тя се появява и интуитивно ти ще я усетиш. А за сега, за да не ти е тегаво, намери си занимавки. Щом споделяш тук, значи имаш нас, можем да комуникираме и да споделяме мисли. И аз бях в твоето положение, дори в депресия изпаднах, за да се измъкна от нея ми помогна и този сайт. Когато се почувствам самотен, сядам и чета споделени теми или сам коментирам и така се разсейвам, забравям за проблемите си. Щом си самотен и нямаш роднини в малкото градче, защо не си живееш там където учиш? Ще си спестиш пътувания, а и в по големият град, живота е по динамичен и няма да се чувстваш толкова самотен. В малкият град си имаш работа, но тя едва ли е добре заплатена, а в големият можеш да си намериш работа по специалността която учиш. Така аз бих постъпил, но решението си е твое.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d42451c7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Към номер едно. Ти си госпожата, която често обича да пише за себе си и да се хвали. Банална си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5eee97b57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съболезнования за тежките ти загуби, но все пак мисли, че има хора в още по-тежка ситуация от твоята. Хем самотни, хем болни и няма кой една чаша вода да им даде.
Докато си здрав и млад, винаги имаш шанс, че ще намериш сродна душа. Хубаво е че учиш и имаш и работа.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6ed38047d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не се предавай.. младо момче си това е труден момент, но някой ден всичко на което си подложен сега, всичко през което минаваш ще видиш че те е направило силен и уверен мъж. Пожелавам ти кураж и воля. Не падай духом, не мисли все за миналото, то с нищо няма да ти помогне. Има една приказка "НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА" повтаряй си го и един ден ще видиш, че няма да е все така. Пожелавам ти успех, упоритост и най-вече да повярваш в себе си, че лошите събития в живота ти могат да те направят много по добър и успешен. Бъди Здрав!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 710a747209
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На първо място трябва да спреш да се самосъжаляваш. Просто приемаш, че късмета ти е изиграл лоша шега и ти си поставен в неравноправно положение. Не гледай другите. Твоите крила временно са отрязани, но ще порастнат.
Имах твоята съдба на 12 години, загубих ги при катастрофа, аз оживях, но никой друг не можа.
Говоря ти за времена, когато хората оцеляваха само благодарение на връзките и приятелите, с пари нищо не можеше да се направи, особено като ги нямаш достатъчно.
Работа и учене- това е рецептата. И особено много внимавай с хора, които се смятат задължени да ти дават акъл за всичко. Слушай себе си, гледай напред и не се бой от грешките, които със сигурност ще направиш. Пази се от злонамерени роднини и уж добронамерени приятели. Трудно е, но по-късно си има своите предимства- просто в момента е трудно да го усетиш. Звучи ужасно, но чувството да взимаш отрано и сам решения те прави много силен. И пак повтарям- не се самосъжалявай- това пречи.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: abb9fae562
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ще се справиш

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a79f6665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора, от всички вас има какво да се научи и всички ще прави. Колкото и да си повтарям, че има и по-зле от мен и че "Не винаги ще е така " има моменти когато нямам сили дори да дишам.. За сега надеждата ми е към ученето и само за това съм концентриран. Не предприемам никакви действие да си намеря приятелка(сродна душа) като си мисля, че ако си хвана няма да имам време за ученето, а също се боя, че след време може да ме напусне, не бих издържал още една загуба.... За в момента единственото което ми повдига духа е музиката, благодарение на нея не се чувствам толкова самотен...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a79f6665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От автора, от всички вас има какво да се научи и всички ще прави. Колкото и да си повтарям, че има и по-зле от мен и че "Не винаги ще е така " има моменти когато нямам сили дори да дишам.. За сега надеждата ми е към ученето и само за това съм концентриран. Не предприемам никакви действие да си намеря приятелка(сродна душа) като си мисля, че ако си хвана няма да имам време за ученето, а също се боя, че след време може да ме напусне, не бих издържал още една загуба.... За в момента единственото което ми повдига духа е музиката, благодарение на нея не се чувствам толкова самотен...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a79f6665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Автора. Към отговор на повечето коментари. Искам да работя това което уча(Автоматика и информатика), но или ще е в голям град като София или има шанс като завърша да емигрирам към Англия, тука В БЪЛГАРИЯ положението става по-зле и по-зле. Не живея в града където уча, защото той е по-малък и от моя, а и работата като за града ми е над средната заплата и съм доволен. Нищо че съм на смени и работя 6 дена.. За сега докато уча получавам и наследствена пенсия и се справям, но просто самотата ме убива... Като искам да си намеря приятелка все ме спира някакъв вътрешен глас, който ми казва, че ще ма напусне като разбера, че нямам нищо.... още като кажа, че съм сирак и...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5e7ece3169
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Никой няма да те напусне когато кажеш,че си сирак..ще получиш подкрепа,ще намериш хора с които да споделиш и с времето ще е по леко ..от сърце ти желая да повярваш в себе си!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5e7ece3169
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От номер 11 : " Бедния, ако някой го обича, поне е сигурен, че го обича остински"!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5f8a6e922e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Много ме натъжи твоята история. Разбирам те останал си без мама, без тати но аз те разбирам това е тежко за едно младо момче. Аз когато бях малка- загубих моята майка бях на 6 сега съм на 12 и половина и живея с друга жена.


Бъди силен и се бори. не се предавай
Момиче на 12

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker