Моля за препоръка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за препоръка.
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1593 пъти
Здравейте хора. Пиша ви не да се оплача, а по-скоро да ме насърчите и посъветвате. От време на време посещавам сайта и знам, че се дават много качествени и точни, коментари и препоръки, така че се надявам и аз да получа такива.
Момче съм. Около 20-те години, студент съм.
Проблемът, за който ще ви пиша започна може би преди 2-3 години, по последната година се задълбочи много сериозно и вече стана непоносимо. Така, за какво става на въпрос.
От ден на ден поведението на майка ми става все по-налудничаво и започвам все по често да се чудя как може да се държи така. Това, което ме принуди най-накрая да пиша се случи днес.
Наложи се да пътуваме доста далече с колата, и след няколкото часа насаме с нея ми се стъжни живота. Преди да тръгнем ме видя да пия вода и веднага започна " Ти сега нарочно пиеш вода, за да се наложи да спреш някъде по пътя за тоалетна и нарочно да закъснеем. " Аз естествено запончнах да упортсвам, че не е така, а тя все повече се разпалваше... Дoбре и това мина. Tръгнахме след известно време, докато зареждах на една бензиностанция по магистралата, отворих капака да налея течност за чистачките и щом потеглихме започна отново" Ти саботира двигателя за да угасне и да не можем да отидем, ти го правиш нарочно". Аз естествено много се разпалвам от такива неверни твърдения и яростно започвам да отричам и се опитвам да я светна малко, а тя винаги крещи като обезумяла и всеки път се разплаква и започва с изказванията, че не съм я ценял и уважавал и че съм искал да се отърва от нея. След час номерът се повтори, само че този път започна да си илюзионира, че умишлено съм карал лошо и опасано, само и само да съм я уплашил и повече да не ме кара да я водя и естествено пак се стигна до плач... Признавам се днес за пръв път се случи три пъти, но не минава и ден в, който поне два пъти да не се жалва срещу мене - било то, че съм оставил прозорец отворен - за да настинела или пък, че не съм прострял веднага прането, защото съм искал да мухляса и да ядосвам умишлено или пък си мисли, че съм повредили ютията, стълбата или някой друг уред само и само да я удари тока...??? >>>>...
Надявам се да сте разбрали къде е проблема. ТЯ ВИНАГИ СИ МИСЛИ, ЧЕ ПРАВЯ НЕЩО НАРОЧНО И УМИШЛЕНО ЗА ДА И НАВРЕДЯ ИЛИ ДА И УТЕЖНЯ ЖИВОТА, ТА ДОРИ И ДА Я УБИЯ СПОРЕД НЕЙНИТЕ РАЗМИШЛЕНИЯ...
Не знам на какво се дължи това, дали заради тийнейджърските и колежанските сериали, които нон-стоп гледа ( а по тях дават точно това, как децата умишлено тормозят родителите си) или пък има някакъв синдром от рода на биполярното разстройство или пък нещо от рода на обсесивно-компулсивнто разстройство, което я принуждава да вижда всяко едно действие като умишлено и като целенасочено срещу нея...
Как да я променя? На мен ми е най-лесно да се правя, че не е чувам и да спра да споря и да я разубеждавам, че мисли грешно, след всяко глупост, която си помисли, но в никакъв случай не желая да остава с впечатлението, е каквото и да правя целя да се оттърва от нея??
Как да постъпвам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 417e65dbd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Как да постъпвам? " - постъпи така : " На мен ми е най-лесно да се правя, че не е чувам и да спра да споря и да я разубеждавам, че мисли грешно, след всяко глупост, която си помисли"! Друго нищо не можеш да направиш. Най добре се изнеси от дома й и си гледай живота, пази си нервите, защото ще станеш като нея!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 90d5a1dd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен трябва да си по говорите. Майката е много близък даже най близкият човек. Не трябва по някакъв начин да се раздалечавате, а напротив трябва да я накараш да ти каже какъв е проблемът и. Не може без причина да се държи така. Тъй като аз уча психология ти препоръчвам, ако не стане да отидете на психолог.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 54a6941f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Говори с нея, просто ѝ кажи всичко това - че си въобразява. Ако пък пак започне да се "зяжда" с теб - студент си, просто си тръгни, изнеси се, ще работиш и учиш (няма нищо невъзможно) и след време ще ѝ дойде акъла.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 39885a7995
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Потърси експертно медицинско мнение. С тези неща шега не бива.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6ae1e8c892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Късметлия ;) Ти поне книжка имаш и я караш с колата - аз като съм късан на практиката 3 пъти и тотално се отказах...

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eb7e46952b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Изкуфява вече но явно и самото и изначално състояние не е било особено високо. Гледай да се изнесеш от къщи да я видаш по-малко, защото ти пречи да се развиваш като личност.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eaa41c8cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прегледах няколко подобни случаи в Интернет-всички, включително и аз, препоръчват да се дистанцираш от нея, тъй като не можеш да оправиш проблем, който не е в теб, а в някой друг, който, за нещастие, ми изглежда непоправим. Хората, с възрастта рано или късно оглупяват. При някои хора това се проявява по-рано, а при други- по-късно. Знам, че ще е трудно, но си струва да опиташ, иначе има опасност да навредиш и на нея, и на себе си, тъй като тя не си дава сметка, че греши и се разстройва.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a4beef84b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вкарай я в психиатрия.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c6024f6b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Жената се нуждае от специализирано лечение! Това не е нормално поведение! Явно има някаква мания, че всички (и най-вече ти) нарочно искате да и навредите, че дори и да я убиете. Проблемът е психологически и то е доста сериозно. Не само, че непрекъснато ти пили нервите, но си представи какво ще стане ако почне да разказва на другите, че искаш да я убиеш, че нарочно я тормозиш и т. н. Ще се намери някой да и повярва и после животът ти ще стане ад! За това не знам как, но просто я уговори, че ТРЯБВА да поговори с лекар (психолог, а може би дори психиатър) и ако той прецени да започне лечение. И за твое и за нейно добро!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7ec8671d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличък,

Има хора педантични във действията си и искащи това и от другите, има още хипохондрици, параноици и прочие.

От разказа ти обаче мисля, че вие и двамката сте по- пламенни личности. Какво следва оттук? По- умният си замълчава, защото е над капацитета на другия и съзнава, че другият не може да се "самонадскочи". Т. е едва ли ще приучиш човек, който поне двойно по-дълго от теб се е боял от 1, 2, 3 и т. н. Най- много да се изпокарате. Тук идва твоята роля- на човека, който не се пали от дребнави и неверни коментари; на мъжа, който е над женските ни (понякога и хормонални, да призная) емоционални изблици; на по-младото поколение, което вижда грешките в по- старото и по тази причина не опитва да прекъсне връзката си с него, а да надрасне грешките му.

Казвам ти "браво" за това, че търсиш изход, но решението е само и единствено в теб и аз ти свалям шапка, ако успееш да не нараниш човека, дал ти живот!

С последващия клип (те са четири части) ти предлагам да се посмееш, но и да се замислиш какво свръхфизическо усилия е положила вече поизнервената ти майка, за да си ти тук -> https://www. youtube. com/watch? v=3tvegr-O9vI Да и това само физиеско, а психическото как ли се обяснява...

С куражлива прегръдка,
твоя връстничка

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d1d52230cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Па изнеси се, бе. Мъж на 20 години с майка си да живее. Хем ти плаща, хем се вайкаш от нея тука. Вземи си живота в ръце. Какво има да се занимаваш с майка си?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d502379c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Млад човек си, махай се оттам, преди майка ти да ти докара и на теб някакво психично изкривяване. Поведението и е ненормално и обсебващо, има нужда от професионална помощ, но сама трябва да стигне до този извод и да потърси такава. Ти с нищо не можеш да помогнеш в случая, можеш само да влошиш нещата и в крайна сметка да навредиш и на себе си, ако продължаваш да стоиш там.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 760c976927
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Правиш грешка, че и позволяваш да ти говори, отрежи я, защото ще ти скъса нервите. Следващият път, като ти каже нещо аз колата и спри и кажи, че ако не млъкне, ще я оставиш тук. Майка ти не е добре очевидно, но това не означава, че и теб трябва да те побърква. Излишно е да я слушаш, просто защото това са пълни глупости. Но трябва ли да го търпиш и да си съсипваш здравето.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b59a66f22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторът съм...
Наистина, най-логичното, което мога да направя, и което ще е за общо благо е да се изнеса. Това би било добре за мен, ами за нея? Ами за останалите ми близки?
На практика, да я оставя значи да и тегля една майна, а аз определено не съм такъв.

За жалост наистина изглеждат нещата зле, както и вие разбирате от беглият ми преразказ на част от нещата, но все си мисля, че стана такава заради промяната в ежедневието. Не мога да си обясня факта, че някой на нейната възраст с ръководен пост, две магистратури и множество квалификации всяка вечер с нетърпение очаква да гледа разни глупости от рода на " Съдби на кръстопът" и София ден и нощ", като си въобразява, че нещата са истински и реве като бебе на тези глупости!!!!
Мисля, че именно те я развалят...
Как за бога ще гледа и турски сериали...
П. С.
Забравих да спомена и другият проблем. ВИНАГИ мисли за мнението на другите. Готова е да пожертва собственото си удобство, удобството на собствените си близки само и само да си "запазила реномето сред познатите". Давам пример:
За жалост имаме ужасни съседи, които не ни зачитат и уважават ни най малко, многократно са ни причинявали материални щети. Тя обаче не смее и дума да каже нито пък оставя мен да се саморазправям, само защото съседката била най-голямата клюкарка в квартала и щяла да и опетни името с глупости.... Според нейната логика по добре да страда, но само и само да не я удумват и коментират на бабешките седянки. Онзи ден пък ме направи на нищо, защото съм се прибрал с прашни маратонки след тренировка.... Хората щели да видят и да я помислят, че е мърла, а според нейната логика нарочно съм се прашал само и само да и правя мръсно...
Такива ти ми работи...

Благодаря на всички за съветите.
Ще се опитвам да се контролирам, и да не навлизам в конфронтации с нея....

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4e1ed0384c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Да не те плаша, но това не е шега работа. Звучи като параноя. А параноята е ужасно нещо, както сам си се уверил. Закарай я на лекар.
Не искам (пък и не мога) да поставям диагнози, но като човек, имал си работа с шизофреници, само прочитайки първите няколко реда от това, което тя ти е казала, си навявам лоши спомени. Знам колко е изнервящо да се бориш с параноята, но не бива да си сам в това. Убеди майка си да отидете на лекар - може и психолог за начало.
И един съвет - когато започне да ти говори така (ти направи еди-какво-си, за да ми навредиш и т. н. ), не се изнервяй. Делюзиите за параноичните хора са толкова истински, колкото за теб, че небето е синьо. Подходи с разбиране и спокойно и обясни, че я обичаш и че никога не би и навредил. Това ще помогне много повече, отколкото да се развикаш например.
Дано всичко да се нареди. Може и да е менопауза или нещо временно, но най-добре идете на лекар. Успех! Съчувствам ти въпреки анонимността и се надявам всичко да се нареди.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4fa40a8cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   <Наистина, най-логичното, което мога да направя, и което ще е за общо благо е да се изнеса. Това би било добре за мен, ами за нея? Ами за останалите ми близки? >

И за нея ще е най добре. Жена на възраст с образование и кариера, колкото по-рано свикне да се оправя сама по-добре. Сега се е вторачила само в теб и почва да ти прехвърля всичките си отклонения. Факт е че жените, макар и в критическата не си позволяват пред всеки да си изливат истериите, а само пред някой, за когото знаят, че търпи и позволява и че ще се разминат без последствия. Ако имаш съмнения, замисли се как иначе оцелява майка ти на работа например и дали и доколко въпреки, че не е добре с нервите си позволява пред външни хора подобно поведение. Не си го позволява нали? Просто ти се е качила на главата и те разиграва както си иска, а ти не си способен да кажеш не и си се превърнал в нещо като кошче за емоционални отпадъци.

Та, колкото по-дълго седиш, толкова по-трудно ще бъде да се изнесеш. Както и да създадеш собствено семейство. Докога мислиш иначе така да я караш - цял живот ли при мама, щото за нея нямало да е добре да се изнесеш?
Като си намериш сериозна приятелка при майка ти ли ще я доведеш да живее? А когато майка ти почне да реве, да се тръшка и да прави драми и да ви се меси? И тогава ли няма да смееш заради роднините да вземеш решение... в края на крайщата това е твоят живот, един е, ти си носиш отговорността за изборите.

Не ми отговаряй - то е ясно от начина, по който пишеш че ще останеш там и ще търпиш, но се замисли поне, какво сам на себе си причиняваш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a4beef84b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Или майка ти е луда, или това е поредната тема-провокация, целящя дя докаже, че на жените не им е работа да се образоват и да бъдат на ръководни постове. Как жените имат пилешки мозък до гледат простотии и лабилна психика, която се разваля от подобни предавания (дали това е възможно за човек на ръководна позиция? ) и как синът й (нали е мъж все пак) "остава" до нея.
И в двата случая поставям следния въпрос - нали мъжете сте умни и силни физически и психически, като виждаш какво е положението, а то по описанието е повече от трагично, тогава има законосъобразни мерки, при които след разрешение на роднина, тя постъпва за принудително лечение. Ако не е пък толкова зле, пак може да бъде лекувана. Но ти удобно пропускаш тези съвети и въртиш-сучеш около това как ЖЕНА е луда. Нали всички са такива, не са като хората. А ти като мъж, отива ли ти да си пасивен и да се оправдаваш, че няма изход. Много мъжки теми, дам, няма що.
Обаче каквато и да е пропаганда няма да срине жените и да ги натика "на мястото им". Да, те ще си се развиват.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b59a66f22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Автора съм.

Благодаря отново за препоръките и съветите.
Да се надяваме, само че наистина това състояние е временно и е продиктувано от климактериума.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker