Майчинство, когато забременееш по време на отпуск по майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майчинство, когато забременееш по време на отпуск по майчинство
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2102 пъти
Здравейте, в момента съм в майчинство синът ми е на 6 месеца, а аз съм бременна в 3-тия месец, дотук всичко е прекрасно. Тук идва и въпроса относно майчинството как ще ми се начислява майчинството след раждането на второто ми дете. Когато детето ми се роди синът ми ще бъде на 1 годинка. Мога ли когато сина ми навърши 2 години, а дъщеря ми 1 година да се върна на работа? Какви майчински че вземам докато се върна на работа?
Всичко ми е тъмна Индия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: b9b394ba82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм специалист, но според мен ти ще караш най-нормално майчинството си за първото дете до раждането на второто и от там ще почне всичко отначало - тоест връщаш се на по-големите помощи за 1-вата година. Трябва да уведомиш работодателя си, но е още рано. Виж как ще се развие бременността и като станеш в 5-ти месец кажи, така също се срещни със счетоводител, деловодител и така нататък. Можеш да се върнеш на работа още сега ако искаш, никой няма да ти забрани, но мисля, че тогава отпуската ти по майчинство се прекратява, освен ако съпругът ти не излезне сам в отпуска или някои от бабите или дядовците, които автоматично взимат твоето майчинство за последната година.
Успех

П.П. Аз съм второ дете и майка ми ме е дала за отглеждане на баба ми като съм била на 1 г. Не искам да ти се бъркам, но мисля, че е несправедливо за първото дете да имаш 2 години, а отглеждането на второто да притупаш. От собствен опит ти казвам, че към баба си имам по-топли чувстваа и нея повече чувствам като майка, повече с нея съм споделяла, тя ме е възпитавала и с нея са ми свързани детските спомени, не с майка ми и когато баба ми почине не съм сигурна дали изобщо ще ходя да виждам повече нашите и със сигурност няма да е толкова често като сега. Страшно е, но за мен това са чужди хора, а баба ми не е. Едно дете не е само да го родиш. Трябва да го откърмиш, да му отделиш нужното време, внимание, грижа.Това е една невидима нишка, която ти искаш да прекъснеш, за да....колко повече пари ще изкараш за 1 г. повече на работа?
Питай който и да е детски психолог, но дете под 2-2,5 г. не се дава за отглеждане по принцип. Не знам ти колко деца си планирала да имаш, но обикновено хората у нас имат 2 деца. Отдели им нужното време, защото ще съжаляваш един ден. Децата порастват и никога повече няма да можеш да върнеш времето назад и да си отново млада майка. Освен това си се осигурявала - 3 години можеш да почиваш. Тази грижа ще е много добра и за първото ти дете, което цели 3 г. ще има майка си всеки ден. Възползвай се, отгледай децата си качесвено, защото не е важна бройката им, а какви хора ще станат. Институциите не знам да са създали някой нормален човек. Бабите са чудесни, поне моята е, но те имат стари разбирания и ценности, а и както ти казах - съвсем възможно е едното или и двете ти деца да се превържат повече към бабата, а ти да си страничен наблюдател на тяхното израстване и после чужд човек. Цял живот ще имаш за работа, а ако работодателят е качествен ще те чака още година, а ако не е и 2 г. няма да те чака.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 619c0aa466
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти! Да и аз си мислех относно това за второто ми детенце, че е малко несправедливо, но много обичам работата си и много искам да се върна. Как става това с прехвърлянето на майчинството или там каквото имаш предвид? По принцип колко време ми е майчинството-2 години на дете ли тоест общо 4 години или се застъпват и става 3 години? Моля и други да се включат!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ea704debba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 1 е в другите страни като имат само няколко месеца майчинство?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b9b394ba82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от 1 до Авторката
Бащата може по всяко време да вземе отпуск за отглеждане на детето - то не се казва вече и майчинство. Той може да вземе без никакъв проблем остатакът от твоето „майчинство“. Същото става с баби и дядовци по права линия. Как точно става това знае счетоводителят в твоето предприятие. Ако бабата примерно е пенсионерка, мисля че се поддават заявления в НОИ. Питай счетоводителите, те се занимават с такива неща, но може да питаш и в НОИ.
Правилно си разбрала, че след като си забременяла сега няма да ползваш 4 г. отпуск, а само докато най-малкото ти дете стане на 2 г - тоест общо 3 г.
Мислила ли си за работа на половин работен ден или за работа от вкъщи като си обичаш работата? Мисля, че и тук имаше някаква възможност да си запазиш плащанията по майчинство. Като цяло се консултирай с работодателя си. Ако е голяма фирма ще знаят какво да правят, а по-малките пък знаят къде да попитат.

На н. 3 ще кажа, че на Запад отпуската по майчинство е толкова малка, защото там жените не са длъжни да работят, а традиционно мъжът издържа семейството и има доход за това. В Германия примерно 65 % от жените в трудоспособна възраст или не работят, или са на половин работен ден.
Само най-бедните слоеве на обществото почват работа след 3 месеца и виждате какви са последиците с всяка група английски или скандинавски туристи у нас.
Питайте детски психолог ако не ми вярвате - преломната граница е способността на детето ви да контролира пишкането и акането. Това се случва след 2-рата година просто, дори по-късно при повечето деца. Проблемът е, че детето инстинктивно търси майка си като опора и за сигурност и ако сега не ги получи, после цял живот ще е несигурен индивид. Парадоксът е, че колкото по-малко защита, внимание получава малкото дете, толкова повече ще ги търси като вече възрастен и се стига до отглеждане на психопати и ненормалници. Може да живеем в 21 век, но бебето е още в каменната ера и не може да му обясните, че трябва да работите. Имайте приоритети в живота. Работата няма да ви избяга, но ако сега не дадете нужното внимание на децата си, после ще страдате цял живот с ненормални индивиди у дома. Става дума за първите 7 г. После няма как да ги наваксате. Детето до 2-2,5 г. е изцяло фиксирано към майката и чак след това има нужда от контакт и печели от детската градина. Сами си дадете сметка дали 1 учителка на 20 деца може да обърне точно на вашето пеленаче внимание.

Авторке, ако трябва да работиш поне осигури баба или позната жена да се грижи за детето.
Мъжът ти за съжаление не е подходящ за повече от няколко месеца, макар че може би и той иска да си почине от работа и да смени малко тапета и изкоментирайте с него дали не е подходящо да си вземе някой месец от твоята отпуска за отглеждане на дете, а останалото някоя баба примерно.

И стига си мъдрила - първо роди, виж какъв характер ще е детенцето, виж първото как се развива. Не е нужно сега да взимаш сега тези решения. Имаш 1-2 години за това и до тогава може дори да се променят много законите, а и да ти се ослади да си гледаш децата някоя баба да се пенсионира и тем подобни неща. Всичко се случва. Сега си гледай преди всичко здравето, за да родиш здраво бебе. Това е най-важното. Не гледай кой какви глупости правил на Запад. Не всичко от Запад е добро. Ти 2 деца ще имаш в този живот. Гледай да са качествено гледани, за да не се обвиняваш един ден за неположените грижи ако отгледаш някое гаменче. И в най-добрите семейства се случва, но ние сме длъжни да дадем най-доброто от себе си, а после какво ще се случва, ще се случи. Като човек с 12 г. трудов стаж ти гарантирам, че още 40 г. ще работим днешните 30-35 г. хора и тази 1 година няма да се отрази много на кариерата ти, а за децата ти може да се окаже фатална. Не говоря само за второто детенце, но и първото ще спечели доста от 1 година повече с теб. Освен това не е тайна, че в детските градини децата пипват всякакви вируси и болести и ще си 50% от времето в отпуск по болничен. И за работодателя е по-добре да си в майчинство, което го плаща държавата, не да киснеш в болничен, където първите дни са за негова сметка. Тоест може не само кариера да не сториш, а и да си загубиш работата, отсъствайки заради болестите на децата си, вместо да ползваш майчинството, което ти се полага по Закон.
Има значи предимства и недостатаци. Направи си списък с едното и другото и виж кое ще надделее.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7ad49318dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сърдечни благодарности номер 1! С моята професия няма как да работя в къщи. Помощник управител съм в хотел. Ще помисля още и ще видим какво ще стане. Благодаря Ви!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b9b394ba82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   E, Aвторке, в хотелиерството няма какво толкова да се промени за 1 годинка. Доста неща можеш да вършиш от вкъщи или „на крак“ - примерно всички резервации, всички документации като цяло може би истината е в средата - примерно да вземеш някого да ти гледа децата за преди обяд - да минеш тогава да си прегледаш на място как вървят нещата, а следобяд да вършиш от вкъщи документалната работа. Всичко зависи и от работодателя ти, но по принцип специално във вашия бранш има доста възможности, включително да си взимаш детенцето с теб и така нататък. Не се притеснявай. Остави си време, виж как ще се развиват нещата за напред, гледай си здравето. Освен това в хотелиерството има доста недостиг на опитни кадри, а се и разраства като бранш. Не се притеснявай за работата си, ще се оправиш. По-добре 1 нещо да вършиш, но да е както трябва от 10 неща и да са пълен провал. Ролята ти на майка и съпруга е просто според мен по-важна и тук не можеш да се провалиш. Не прощава просто, а в работата грешките можеш по-скоро да позамажеш и да компенсираш, но провалът в семейството може да ти унищожи живота накрая и кариерата. Представи си да отгледаш някакви проблемни подрастващи, престъпници или нещо такова бракът ти да не устои на напрежението с двойните роли работа домакинство и мъжът ти да хойне нанякъде. Затова си пази семейството преди всичко, а работата няма да ти избяга. Напротив - ако си мърлява майка, после и почват хората и на работното място да не те уважават и губиш авторитет. Работиш в консервативен бранш, собствениците на хотели са по-често мъже и не гледат с добро око на лошите майки като работодател ти казвам, че е по-добре да си в майчинство, платено от държавата и ясно, отколкото да си на работа, а постоянно да отсъстваш, защото някое детенце се е разболяло - хем разходи причиняваш, хем не може да се планира вече трудовата дейност, хем излишно напрежение. Всяко нещо с времето си. Предимството на това да имаш 2 деца едно след друго е, че може в началото да ти е трудно, но ти си избутваш децата едновременно - тоест сега отсъстваш, но после знае всеки, че си 100% отдадена на професията и няма след някоя и друга година пак да излезнеш в майчинство.
Не слушай освен това хората, а стои зад решението си и зад своя семеен модел. Ще има и много завистници, които ще те плашат, просто защото ти си се оказала по-смела от тях и не само 1, а 2 дечица си решила да имаш, а освен това вместо да се отчуждиш със съпруга ти както се случва с много млади майки, ти си съумяла явно да го задържиш до себе си и да създадете още един прекрасен живот. Това не е повод за страх, срам или несигурност, а повод за голяма радост и гордост и няма как да ти провали кариерата, просто защото ти на съвсем друг фронт вече учиш много повече за хората, за техните нужди и ще си още по-добра в работата си. Примерно днес можеш много по-добре да посрещнеш нуждите на млади семейства, но и на възрастни хора и хора със специални потребности, по-мъдра си и по-уравновесена, по-сигурна като жена. Това е част от истинския живот, не да стоиш и да сочиш кой какво бил сбъркал, а ти самият да нямаш живот. Напротив - ти живееш истински, хубав, солиден живот и не оставяй на чужди хора и завистници (доброжелатели) да те накарат да се чувстваш несигурна и да те вкарват в паники, за да се откажеш от прекрасното време с децата си и да повториш техните грешки най-вероятно...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker