Тормозят ме от малка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тормозят ме от малка
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1353 пъти
Здравейте! Искам да споделя моят проблем. Аз съм на 11 живея в София и уча в балетното училище. Проблемът ми е, че ме тормозят от малка. Освен, че ходя там на балет, ходя и на други две места. Ходя в една школа, която е понеделник, сряда и петък и на още една, която е само събота и неделя. Едвам смогвам да запомня всичко. Мама е балерина в софийския балет и аз също трябва да стана. Да, но по толкова репетиции и представления аз не знам нищо от училище. На мен никога не ми е оставало време да преговарям за тест или да си науча урока. Мама казва по- важен ти е балета. А и то не са само танци то са и упражнения и да им запомняш имената. В училище нищо не разбирам. А и от тези палци краката ми са целите в мазоли и рани. Помощ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 16e2ff81b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило дете, разбирам те напълно, според мен имаш голям талант за балерина, но училището е по- важно както и самият успех.
Никое дете не заслужава да бъде тормозено.
Аз самият не бях много добър ученик едно време.
Сега съм на 23 години, млад мъж с добра професия.

За балета винаги има време но училището, уроците са най-важни.

Пожелавам ти успех. и дано мазолите да изчезнат скоро.

Успех.

Миро- 23 години

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 16e2ff81b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен по важно е училището и да смогнеш с уроците. Аз също те подкрепям като брат ми - Малко по голяма съм от теб но те подкрепям. Ти си златно момиче и прекрасно дете. Казва ти го момиче което е на 13 години.

С първия коментар може би сме прави. Училището е винаги на първо място.

Успехи миличка.

Валентина- 13 години

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: badc545bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Миличка, децата трябва да следват своя път и мечти, а не болните амбиции на родителите си! И тя не е права ученето е по -важно. Моите съседчета нс 13 и 11 тренират футбол от малки и въпреки това се учат добре, защото техните не им втълпяват, че спортът е по -важен. Да и той е важен, защото в днешно време има много затлъстели деца, но не трябва едно нещо да е за сметка на друго! Ако балета не те влече говори с нея или накарай някой по -разумен роднина да я убеди. Ако и това няма ефект отиди е Закрила на детето, защото за мен това си е тормоз над дете!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8dcc32ec58
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти не разсъждава трезво относно бъдещето ти.
И по принцип нормалното е сама да избираш с какво да се занимаваш.
Ако толкова ти харесваше тоя балет сега нямаше да пишеш тази тема тука!

Ти сама ли си избра балета и ако да още ли ти харесва?
Защо си мисля, че много по - добре ще е за теб да учиш в обикновено училище, а в свободното си време да наблягаш на английския и на още някой друг чужд едик...
Нищо не трябва да е за сметка на образованието и на здравето ти! Това с мазолите изобщо не го одобрявам... особено за 11 годишно дете!

Ти трябва да се образоваш, да преследваш своите мечти (като ще е нещо съвсем нормално в следващите 4-5 години да пробваш различни, разнообразни неща) и интереси, да мислиш от какво ще изкарваш пари като станеш пълнолетна. Не да изпълняваш болните фантазии на майка си!

Защо не обясниш всичко това на татко ти (или друг зрял човек, който е авторитет в очите на майка ти) и да смените училището...
А майка ти да си намери друг страничен проект, като едно ново бебенце например... или поне някакво по - сериозно хоби, в което да влага неизразходвания си ентусиазъм и желанието си за организиране и контрол.

Също така горещо те съветвам да му покажеш (на татко ти или друг зрял авторитет близък човек) какво си ни написала тук и какво сме ти написали ние - със сигурност това ще помогне за решаването на ситуацията ти.

Желая ти повече увереност и смелост да бъдеш себе си!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 602b10c407
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трудно е, но ако наистина искаш да успееш с балета, това е начинът! Другият вариант е да се откажеш напълно от балета и да учиш нещо друго и един ден да имаш съвсем различна професия. Ако това ще те успокои малко, всеки професионален спортист минава през същото, не са само балерините. Да не мислиш, че професионалните футболисти, примерно, не са започнали да тренират още на 4-5 години и не са ги скъсали от тренировки докато станат това, което са днес? Така, че това е цената, която се плаща ако искаш да станеш професионална балерина. Майка ти е такава, така че ти би трябвало от малка да знаеш какво те очаква ако избереш нейния път. Виж, ако майка ти те е насилила да го направиш, а ти нямаш никакво желание за това, тогава е друго, но ако сама и доброволно си се захванала с това, то тогава няма смисъл да се оплакваш. Да си балерина не е само цветя и слава, но и много, ама много труд!
Така, че добре си помисли, кое ти е по-важно, да станеш балерина или да правиш нещо друго. Обаче, имай предвид, че ако избереш балета, един ден ще ти е една идея по-лесно да си намериш работа, защото майка ти работи в тази сфера и има познати. А ако, примерно, избереш да станеш химик или лекар няма да имаш такава помощ. Така, че лично аз бих избрала балета. Да, трудно е, но вече си положила доста усилия, така че ще е глупаво да се откажеш и да почнеш нещо от нулата.
Ще се справиш! Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0469e0ee0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А ти искаш ли да се занимаваш с балет?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e592c28247
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер5, съвсем ясно се разбира от текста на авторката, че тя не желае да се занимава с белет, а го прави заради майка си.

"един ден ще ти е една идея по-лесно да си намериш работа, защото майка ти работи в тази сфера и има познати" - и стига с това едновремешно мислене. Няма нищо по - хубаво от това човек сам са пробие пътя си! А не да е дъщерята или сина на еди кои/коя си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker