Немога да живея повече с тях! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Немога да живея повече с тях!
преди: 16 години, 11 дни, прочетена 7186 пъти
Здравейте. Моята история е доста сложна и същевременно с лесно решение. Живея с родителите си и съм на 22 години. Те имат семеен бизнес и там работим цялото семейство. Работата която върша е доста тежка за момиче. Ръцете ми са целите в пришки.. Като цяло баща ми е много властен и аз върша неговата работа..а той цял ден стои под сянката и си пие бирата. Той е на 47.. Имам брат и той работи там. Работата е през лятото и нямам почивни дни нито точно определено работно време, но не се прибирам по рано от 21-22 часа.

Тази година се запознах с едно момче много добро и сериозно. Той много настояваше да го запозная с родителите ми. Трябваше ми много време да събера смелост да го направя защото до сега не ги бях запознавала с никой от приятелите ми. Баща ми го прие добре като за начало и всичко си беше нормално. После приятеля ми искаше да отидем на море за 1 ден. Трябваше да кажа на баща ми или да измислям някакви лъжи. Реших да му кажа истината. Той го прие доста гневно. Искаше да приказва с него очи в очи. Поканих го в къщи. Приказваха..и той реши да ме пусне. Имам чувството че съм някакъв затворник на 22 години съм все пак. Изкарахме си добре. След като ги запознах те знаеха че съм с него всяка вечер и той ме изпращаше до нас макар да ставаше късно- 2 часа. Приятеля ми живее на квартира..и както на него така и на мен ми се иска да остана да нощувам при него. Но ако не се прибера родителите ми както и брат ми ще откачат. Вече сме задно 4 месеца аз не съм останала и една нощ в тях. В къщи все ми правят забележки кога съм се прибирала имала съм да уча за изпита той много късно си позволявал да ме прибира. И преди няколко дни (4-5) баща ми беше ядосан и ми каза да се прибирам в 12 без 5. Приятеля ми ме прибра още в 11 и 30. На другия ден не излизах. И на следващия излязоь в 22 часа..и ходихме извън града с него. Той се притесни кога да ме прибере и ми беше казал че може да ми остави ключа си за тях и да се прибера после такси. Но отидох с него защото нямаше да се бавим.

Стана 12 и 30 и тръгнахме към нас..баща ми започна да ми звани..явно съм нямала обхват и имах 9 неприети от него. Приятеле ми ме изпрати до етажа и ми каза ако искам да поговори с него задето съм закъсняла. Аз му казах да не се притеснява ще се оправя. Като влязох в нас беше 1 и 10. Видях баща ми в кухнята майка ми спеше. Попитах го какво е станало а той се приближи бързо до мен и ме удари зад врата имах чувството че ще се напикая.. и ми каза " аз кога ти казах да се прибираш...сега колко е часа.." гледаше ме с такава злоба готов да ме пребие от бой. После изчезна и като се върна ми се закани пак " няма да те бия да не ни слушат хората..ако не ти утърва знаеш къде е вратата" Беше бесен. Същевременно приятеля ми се притесни за мен защото не му се обадих. После успях да му напиша смс и да му кажа какво е станало. Той много се притесни за мен и се обвини за всичко. После разбрах че е пил някакво успокоително. На другия ден с никой не приказах от семейството си. Успях да се измъкна от работа следобед защото нямаше какео да се прави него ден. Отидох веднага при приятеля ми..беше към 3 и половина следобед. Реших да не се прибирам чак до вечерта. През цялото време ме успокояваше....и аз него. Изпрати ме до вкъщи към 11 и 30.. Качих се..и обстановката беше такава сякаш нищо не се е случило. Майка ми ми вика " не прави физиономий защото ще станат по големи панаири"

Много съм стресирана..те много ме плашат. Вчера като бях на работа с никой не приказвах. Баща ми се опитваше да върже някакъв диалог. Видя че няма да се получи и започна да говори по същество. Каза ми че нищо не го интресувало имало наркомани вечер късно съм се прибирала.. магистралните работнички се прибирали по рано.. заведенията работили до 12. Аз съответно му казах че не съм самаи не съм малка. Той обаче ми каза аз отговарям за теб и ако стане нещо всичко ще падне на плещите на мен и на майка ти. Докато не съм се подписала да се омъжа съм трябвало да се прибирам в 12 без 5.. Много се тормозя с тях..нестига че работя като някой роб ами и ми сложиха вечерен час. Мисля да се изнеса от нас..не виждам друго решение..не знам дали да отида при приятеля си (при него винаги съм добре дошла) защото родителите ми няма да оставят нещата току така..сигурна съм че ще има големи разправии. Мога да отида и при най- добрата си приятелка..тя знае за опасността от тях и ме съветва да взема живота си в ръце и да се махам от тях..Много съм объркана...не знам какво да правя..Тези ограничения ме убиват.. за всичко трябва да искам разрешение..моля ви дайте ми съвет..да се изнеса ли от нас...или да търпя още докато и на приятеля ми му писне и ще стане така че ще се разделим заради тях накрая. Много го обичам но това не ми пречи да преценя трезво родители ми..и в нищо не преувеличавам..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 години, 10 дни
hash: a4e16ee6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка, мисля че родителите ти все още не са успяли да осъзнаят различията в поколенията с това "докато не си се подписала да се омъжиш" се доказва. Няма значение уверявам те че и моите са същите. Разбира се, трябва да им бъдеш много благодарна, за всичко но не трябва да пренебрегваш личния си живот и щастие заради тях. Мисля че си достатачно зряла че да държиш живота си в ръце и да успееш да защитиш позицията си пред вашите. Историята ти много ме трогна и съвета ми е да се бориш за това което искаш, защото след това може и да е късно. Горе главата мила! Пожелавам ти много късмет и щастие с приятелят ти. Поеми смело по пътя си.

 
  ...
преди: 16 години, 10 дни
hash: e1226fad9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направете годеж. Тогава можеш да спиш където си
пожелаеш. Нали се обичате. Баща ти явно не желае да
живееш на семейни начала. Сватба трябва да вдигнете.
Къде ще бягаш?

 
  ...
преди: 16 години, 10 дни
hash: 9318455f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много тъжно звучи историята ти. Баща ти е типичният българин ориенталец, но като 22 годишна му обясни, че ако стане нещо, не той а ти ще си носиш отговорността. Ако убиеш, откраднеш или каквото и да е не той ще лежи в затвора а ти, по тази логика трябва и да се забавляваш, какво е това задължения без права. Майка ти и брат ти не се ли застъпват за теб? Ако не, значи наистина не е в ред семейството и по-добре си бий камшика, ще видиш как ше клекнат. Ако пък започнат да те заплашват, може да сме в България, но си има закони и ти си свободна да решаваш за себе си. Дано се измъкнеш, ще видиш как живота ще ти се струва още по-хубав, успех и пиши какво се е случило.

 
  ... горе^
преди: 16 години, 6 дни
hash: bd9948aa2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за вниманието на всички наистина много ми помагате. Преди брат ми се застъпваше за мен, но вече не е така промени се много..и не се разбираме толкова и не си говорим за лични неща. Майка ми тя е по креслива..и шашната. Още по старомодна от баща ми. Едната вечер като се прибрах към 2 и нещо ми беше вдигнала един скандал..щяла да ходи да се разправя с приятеля ми..той бил ли я питал кога трябвало да ме прибира.

Но стана и още по сложно сега. Имам двама души на които мога да разчитам. Най- добрата ми приятелка..и приятеля ми. Тя много ме закриля и ме съветва да си събирам нещата и да се махам от нас и да отида при нея. Макар да знае че ще си има разправии с нашите. Втория човек приятеля ми..се обвини за станалото и ми казва, че не иска да се карам с родителите си заради него. Опитах се да му обясня, че имам проблем с родителите си не с него. Но той настоява да приказвам с тях и да им обясня че не съм малка. Само че доколкото ги познавам няма да има разбиране от тяхна страна. Виждам, че той много се измъчва така..както и аз и не знам до кога ще издържи..Трябва да действам докато не е станало прекалено късно. Той ми каза че ако ми посегнат ще ме вземе в тях и няма да ме пусне. Но не знам дали трябва да го намесвам и да му създавам главоболия..или да отида при приятелката ми докато минат първоначалните скандали. Категорично отказва да си събера направо багажа и да се махна от нас, защото съм щяла да се скарам с тях. Тази вечер като се прибрах баща ми пак ме гледаше с онзи поглед..заповядвайки ми да свърша поредното нещо в нас. Страх ме е от него..и от майка ми и от брат ми също. Не знам какво да правя..първоначално мисля да опитам с диалог..но не знам как ще реагира. Ако ме удари отново си събирам нещата..

 
  ...
преди: 16 години, 6 дни
hash: 9b7b0b0650
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Когато баща ти, майка ти или двамата (прецени) не очакват ги повикай и без да говориш агресивно, но не и да хленчиш, мирно, спокойно и кротко им кажи така и така с това и това не съм съгласна и кажи, че искаш да постигнете споразумение. Така ще ги предразположиш към разумен диалог, а не инстинктивни реакции, заплахи, забрани и т.н. Останах с впечатление, че ако говориш с двамата ЕДНОВРЕМЕНО ЗАЕДНО ще е най-добре. Също така в пряк разговор без агресия, спокойно нека приятеля ти попита баща ти какви изисквания има към него. Успех.

 
  ...


...
преди: 16 години, 6 дни
hash: 637b40e959
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

6.   Здравей миличка, няма да бъда голословна- искам да ти дам само 1 малък съвет от личен опит. Моят баща беше съшия тиранин и аз се омъжих на 19 год. за да избягам от него. Но за мое голямо съжаление не случих с мъж. Ако правилно си преценила приятеля си и смяташ че той е мъжа с когото би била щастлива цял живот-омъжи се/все пак не си чак толкова малка/, но НЕ ГО ПРАВИ САМО ЗА ДА ИЗБЯГАШ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ, за да не съжаляваш някой ден повече. Желая ти много любов и успех и късмет. Вземи най-правилното рвшение.

 
  ... горе^
преди: 16 години, 4 дни
hash: e1226fad9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти сигорно си туркиня или помакиня.

 
  ...
преди: 16 години, 1 час
hash: 804997b426
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ех, това поколение! Те не виждат ли, че си щастлива, че момчето е точно? Просто се притесняват за теб, но това тяхно притеснение е повече тормоз, при това психически, а и физически. На 22 си, работиш, както ти се изразяваш, като роб. вземи се в ръце! Покажи им, че си голяма и не дей да си даваш личната свобода!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: a9c9c6e572
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не българка съм си. Но семеиството ми е такова. Брат ми и той е станал същия агресивен като него. Само ме заплашва щял да ме удари..и някакви такива. Или баща ми или брат ми ще ми крещят и ще ме нападат..и майка ми от друга страна. Работата е само лятото..а зимата се преживява с останалите пари. А те са все ограничени. Казах им че зимата мисля да почна работа другаде, а баща ми не едва ли не няма да ме пусне. При него съм била най-добре. Със семейството. Единствения начин да се измъкна е да отида да уча..а дори и да не ме приемат да им кажа че са ме приели и да се махна от нас. Може да ми е грехота, но знам че няма да ми дадат свобода и ще съм зависима от тях. Това е добрия вариант. А лошия е да си събера багажа при следвашия удобен случай (когато ми се разкрещи и ми посегне ) и да се преместя при приятеля ми. Започвам да си тровя много нервите постоянно съм наплашена от тях. Искам да живея нормално..те са болни

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 804997b426
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Махай се от там! Те нямат право да те нападат и да те нагрубяват така! Какво още правиш при тях? Напусни! Отиди в дръг град! Не си робиня! Ти си нормален човек! Спри да им целуваш краката и да им лижеш задниците!

 
  ...

...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: d0d2325ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От опит ще те посъветвам от такива родители далеч-не при приятеля ти, а в друг град, в друга област почни работа и ако много се обичате и той ще те последва, дайте си една година съжитество без брак и тогава реши ще има ли подпис или няма да има. Дори и да се изнесеш при него, ако си в същото населено место те пак ще те притесняват-махни се далеече. Сестра ми бърза и почти заради такива отношения, а и смея да кажа и по лоши бърза и все с 13 години по-голям от нея непрокопсаник. Сега живее кучешки живот, аз станах студентка и в 3-ти курс се запознах с едно момче от друга област /300км-разстояние/оженихме се и все още сме заедно, а моите родители накрая се разведоха и сега са сами няма никой до тях. Не съжалявам за избора си, но понякога си мисля за моята сетра можеше да се спаси по друг начин:(

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 27d70cf7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преживях го същото, сякаш чета моята история, с атзи арзлика, че аз съм на 24г, почти 25. Първо пробвай с добро! Покани приятеля си у вас и седнете и изяснете кой какво, какви са ви намеренията з аживота, з ада се увери баща ти, че си в сигурни ръце. При мен вече няма проблем, след такава среща. Сега като кажа с Т. съм, значи насигурно съм. Като кажа с приятелки съм, лелелеее, обади се на Т. да те прибере или да пратя брат ти.

Второ, което бях замсилила, ако нестане това друг град, друга работа. Ти имаш нужда и от кариерно развитие, семейния бизнес си е семеен бизнес. Ти трябв ада имаш образование и добра работа в града и самостоятелност. Да не си зависима от тях.

Друго! Много важно, ти сигурна ли си, че това момче е точното? Да знам, в началото всички са добри и мили. Определено от разказа ти, арзбрах, че е по-различен, отговорен е. Но си помисли за живота напред. би ли го споделиал с него!

И още нещо, ти предполагам си от южна България, даже си мсиял, че семейството ти е с турски произход, така ли е? И ако е така, традицията повелява да си честна преди брака, вашите се тревожат и затова, затов аи неспиш при него! Е , друго какво ад ти кажа, дано се опарвят нещата, при мен вече са добре, но пък родителите на момчето почнаха ад парвят проблеми....дълга история!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 3fa82a1d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Родителите ти те обичат, но по свой си начин и оттам идва проблема. Явно са хора с закостенели разбирания и явно няма да се променят. Като начало поговори с тях и им кажи че временно отиваш да живееш при твоя приятел, но го кажи като ФАКТ а не като МОЛБА. И в последствие като си при него ако продължават да ти досаждат отиди в друг град...

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 81dc4b8338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Българка съм си и съм от Южна България. Трудно ми е да си събера така нещата и да се махна. Толкова са ме подтискали че сякаш нямам необходимата смелост. А на приятеля ми взе да му омръзва от това напрежение..съветва да ме поговоря с тях но аз знам че с разговор нищо няма да стане. Той иска да оставам при него събота или неделя..да сме повече време заедно да почна някаква друга работа. Но все с тях трябва да се съобразявам. Като кон с къпаци съм..не ми дават да работя другаде. Мисля да използвам учението като предтекст, за да се изнеса от нас септември месец. Друго не ми хрумва

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: c6e6a6ad12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   аз мисля че това за ученето е наи-доброто. аз си мислех че моите родители са тирани ама твоите с извинение са ужасни...по добре върви на далече..нито разговори нито нищо ще им промени отношението според мен...просто се махни от тях

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 8689432f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Мило мониче, прочетох писмото ти и всички коментари. Преди да дам своя съвет искам да те попитам, какво е мнението на приятеля ти за евентуален брак? Говорили ли сте някога за това, за какво те желае, за компаньонка, за любовница, или смята, че си допадате за семейство (доколкото разбрах, той говори с родителите ти само за "ходене", за излизане заедно)? Та, че той може много да те обича и ти него също, но да не смята да се ожени за теб, а само да запълва времето си докато си намери подходяща жена за съпруга. Това трябва да си изясните на първо време.

Укроти топката, не бързай да събираш багажа си, преди добре да си обмислила нещата, защото ще съжаляваш, след време. Това за живеене при приятелката ти, не ми допада, приятеля ти ще идва там и пак ще те използва докато си иска. А най-добре според мен е да поговориш, тихо и кротко с родителите ти, но умната, така, че те да разберат, че не си вече малка (пълнолетна си и сама носиш отговорността за деянията си). Така, че с малко тяхна помощ (в случая парична и разбиране), убеди ги да опиташ да поживееш без тях самостоятелно, да ти повярват, че ще се справиш. Поискай да те подкрепят, а парите на заем, като след време им се издължиш.
Намери квартира, запиши задочно, учи и работи. Ще ти е трудно, може би само в началото докато свикнеш, но така ще се докажеш, като човек, ще има и прогрес в развитието ти. Така и ще разбереш колко ще издържи връзката ти с това момче. Така ще разбереш, колко държи той на теб.
Живота е пред теб, бъди упорита, следвай целите си и ще успееш!!!
Желая ти успех и късмет и много щастие и любов!!!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 84668f54b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз имам проблеми с родителите си и смятам да се изнеса. Направи същото . Най добре е за теб. Те няма да го погледнат добре, но твоето щастие поне веднъш да е на 1 място. Не го премисляй. Просто е може би времето да положиш началото на твоят зрял живот и семейство може би ! Успех

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9e1c1e5c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Ох милата тя и аз съм горе-долу в твоето положение и аз много се притеснявам, Но аз съм на 17 а ти си на 22 и така им се оставяш... Аз нямам търпение да навърша 18... Помисли си наистина и си заживей с приятелят ти

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 685a82102c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Горката! Ако успееш да намериш друга работа ще е супер и се изнасяй начаса!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 80fe0cb67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Недей да се сърдиш на баща си- той го от любов към теб. Разбирам че ти голяма- на никой няма да му е приятно да го контролират. Просто татко ти живее с мисълта, че опасността дебне на всяка крачка. Ако прецениш, че приятелят ти е човек, на които може да се разчита- оженете се. %-)

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f81999712a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 20, историята е от преди 5 години? Авторке, какво стана, успя ли да вземеш живота си в ръце, или още си с мама и тати?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7b1d71bfe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Прочетох всички коментари... Мило момиче, ще ти задам въпроси, който е добре да седнеш и да зададеш сама на себе си.
Работила ли си някога нещо друго, освен работата, която споменаваш с родителите си?
Предполагам заради кризата, безработицата, а и заради ''работното място дадено на готово'' подсъзнателно прозира страх от конкуренцията, защото вероятно ти никога не си се борила с такава при търсенето на работа.
Силните ти страни- млада си. Писала си, че работиш като роб, което значи че си и физически издръжлива. Заложи на това и не се страхувай от опасността, че трудно ще намериш работа.
Предполагам/ няма как да знам, но много се съмнявам, че е така/ не получаваш и заплата, щом работиш за семейството. Това те прави и финансово уязвима в случай, че вземеш решението да се махнеш от дома си. Опитай се някак си да спестиш пари поне за месец, докато търсиш друга работа.
Другия въпрос, който ми се иска да задам е до каква степен си сигурна в приятеля си? Казваш, че те обича, че е мил и внимателен, но вероятно ти се съмняваш, дали ще продължи да бъде такъв, в случай че му се наложи да поеме отговорността да живее с теб.
Не се измъчвай с подобни съмнения. Седни и му задай директно въпроса: "Страх ли те е да живееш с мен''.
От разказа ти разбирам, че той държи да поддържаш добри отношения с родителите си.
Много е вероятно той също да се страхува от отговорност. Това не значи, че не те обича. Но може още да не е готов да живее на семейни начала с теб. В такъв случай няма право да те притиска. Ти си между чука и наковалнята. От една страна семейството, което иска да играеш по техните правила, от друга приятелят ти, който иска да имаш свободата да оставаш в домът му, за да се забавлявате, но и да си тръгваш, щом дойде време за отговорностите.
Не предприемай прибързани решения да се увисваш на плещите му, защото той може да не е готов. Поговори с родителите си. Както някой, в по- горните коментари беше казал: спазването на определени правила трябва да се поущрява. Работиш, учиш, прибираш се навреме- награда прекарваш уйкенда извън дома. Създай доверие между приятелят ти и родителите ти. Предложи да идете някъде семейно, но да дойде и той с вас.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f81999712a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   5 години!? !
Номер 22, те има вероятност вече да са се разделили :) Е, ецдва ли вече е на 27 някъде и живее още с родителите си, но все пак, интересно - следиш ли темата още Авторке?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker