Да продължа ли да живея с тези хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да продължа ли да живея с тези хора?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1447 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 години. Имам много приятели, никога не съм била "аутсайдера на класа", но има нещо което хората не знаят. Винаги съм представяла родителите си като добри, че не ми се карат и като готини. Но това далеч не е така. Да родителите ми ми купуват дрехи, плащат за уроци.. Но се държат с мен като с боклук, особено майка ми. Постоянно ме обижда.. всеки божи ден. Нарича ме с имена които, никоя майка не би казала на детето си. Когато се ядоса повече ме бие. Е не чак толкова, че да ми текне кръв например... еми понякога ми стават и синки. Това не е нормално. Живеем в 21 век и никой почти не го прави вече. Пък и съм на 15 все пак. Вече даже не се засягам от обидите й... Все тая ми е. Но се притеснявам, че може да стана като нея. Понякога без да се усетя обиждам приятелите си уж на бъзик, но се засягат. Най-лошото е, че не се усещам. Искат да се прибирам в 8 през лятната ваканция. Та то още пече слънце. Другите ми връстници ходят по кафета, дискотеки... Дори по време на училище съм излизала няколко пъти. Но това, че имам такива родители изобщо не ми пречи да се впиша с останалите. Аз съм силен човек. Опитвам се да не бъда тъжна пред приятелите си, да се усмихвам. Но обстановката в семейството вреди на психиката ми. Случвало се е майка ми да ми се кара по улиците. И нарочно започва да ме обижда пред хора, за да ме е срам. Тати не е чак такъв, той е много добър човек, но ме е страх да не стане като мама. Когато говоря с мама много се притеснявам и не мога да бъда исрена, докато с тати общувам свободно, мога да изкажа поне мнението си. Доста често съм се замисляла как издържам на това. Мислила съм да отида да живея при баба, но не мога да събера смелост. Един път мама ми беше събрала багажа да си ходя, исках, но просто ме беше страх. Говорила съм с майка ми, но не ме разбира. Добре че е анонимно, защото ме е много срам. Дайте ми съвет, не издържам повече. Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: d3653ddbd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От какво те е страх? Отивай да живееш в спокойна среда при баба си, защото ще си съсипеш психиката!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f29972c39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с баща ти, като за начало, сподели с баба ти, ако там ще си по-добре отиди. Махни срама, защото сега той няма да ти помогне. Майка ти избива комплекси и като вика пред хората подхранва егото си очевидно, но както и да е. За обидите, ти подсъзнателно приемаш, като модел на поведение, това на майка ти. Моя приятелка, преживяла подобни неща, след доста време установи, че тя се е държала по същият начин с децата си и днес, децата й, са свити, комплексирани, без самочувствие, срам ги е да попитат чужд човек нещо. Съветвам те да четеш книги, да се самообразоваш и да се дистанцираш доколкото можеш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cd317fdc2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Каква е тази майка? ! Както каза, живеем в 21 век. Не знам, но щом го прави това на теб, значи нейната майка го е правила на нея и сега го прилага върху теб. Не уточни при коя баба искаш да живееш- от бащина или майчина линия ли е. Ако е тази, която е от майчина се загледай в поведението й и виж преди да идеш. А пък може и някой друг да я е обиждал така. Защо не си поговориш с нея директно, колкото и да те е страх-тя те е родила за Бога! Влез и под кожата, разпитай я нещо за миналото й, но деликатно, като например: " Мамо, какво дете беше? " и така нататък се домъкни до въпроса. Ако я разчувстваш и върнеш в детските години може да се отпусне. Тогава и кажи, че не ти е приятно това, което прави с теб.
Дано да съм била от полза! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b28c237279
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери начин да заснемеш как ти посяга. След това със записа отиваш да си вадиш медицинско и после директно в Закрила на детето. Не бива и секунда повече да търпиш тоя ад още 4 години ще си разбиеш психиката там!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5ba3f73d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Събирай смелост и отивай при баба!

Майка ти не заслужава нито теб, нито баща ти.
Не заслужава никаква обич, докато не се осъзнае, а това няма да стане скоро така като чета какво си писала.
Дано баща ти да си намери нова жена след 4-5 години даже ново семейство да си направи с нея, а майка ти да я остави да си крещи сама на себе си и да си остарява сама с мизерна пенсия.
Още 3 години имаш до 18, когато вече ще си пълолетна, ще можеш да почнеш работа, да се изнесеш където си искаш. Но със страх няма да стигнеш до никъде, освен майка ти да й се гали егото и да си вдига самочувствието, че те е смачкала.
Много правилно сама се усещаш, че ти влияе лошо и че има опасност да истерясаш като нея - не мислиш ли, че това е много, ама много по срамно и страшно - да се превърнеш в истерична вещица, която само кряка като избягала от лудницата...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker