Брат ми е наркоман и нехранимайко, но не мога да го оставя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми е наркоман и нехранимайко, но не мога да го оставя!
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2316 пъти
Здравейте, читатели. Аз съм един 28-годишен мъж с успешна кариера, любяща приятелка, доста добри доходи, идеални взаимоотношения с родители и страхотни приятели. За човек, който гледа отстрани, моят живот би му се видял идеален, като за завиждане. Но единственият ми проблем - това е брат ми, който постоянно е в депресия, има тежък характер и не знам как да се справя с него, непрестанно го мисля и това не ми дава мира. Сега ще ви разкажа малко повече.
Още от малък аз си падах алтруист човек, учех, исках да успея, но и да помагам на другите да успяват. Винаги съм искал да имам близки отношения с брат ми, който е година по-малък от мен, но никога не се е получавало. Той си беше хладен човек, егоист, скатаваше се, вечно се караше с нашите, с мен нищо не споделяше, а предпочиташе разните си там приятели в гимназията, които по-късно го предадоха. От тогава се промени към още по-лошо, особено след като приключи гимназия. Беше в непрестанна депресия, спря изобщо да говори с нас, записа резба в Художествената академия, но прекъсна след 2 години. От преди това си беше металист, но изведнъж започна да се облича изцяло в черни дрехи, да си слага черен лак и дори молив. В редките случаи, когато се срещнехме, той се държеше или адски арогантно, или невменяемо. Така отношенията ни отново охладняха, до такава степен, че 4 години не си говорихме, а после се държахме само като далечни познати.
Всичко обаче се промени преди няколко месеца. Той дойде изненадващо в Бургас (където аз живея), беше много отслабнал, изглеждаше притеснен и изнервен. Каза ми, че има спешна нужда от помощ. Разказа ми, че има проблеми с хероина, показа си ръката, цялата в белези, каза, че работел като мияч на чинии в някаква закусвалня и почти цялата си заплата давал за хероин, защото той му помагал да не се депресира. Иначе живеел в някаква мизерна квартира, в която имало мишки и хлебарки, ял единствено закуски или остатъци от закусвалнята, защото всичко отивало за наркотици. В този момент полудях, ударих му един невероятно силен шамар, след което той се разплака и ме прегърна. Животът ми рухна в един момент, защото колкото и да исках да мразя този човек, той беше моето братче и трябваше да се погрижа за него. Преместих го да живее при мен, за да го наблюдавам, да не прави повече глупости... и да не си посегне на живота. Защото това най-много ме тревожи. Той казва, че не намира смисъла на живота, нито иска някаква професия, нито семейство, любов или пък пътешествия. Искал вечен сън. Тези негови думи смразяват кръвта ми и не знам какво да правя. Покрай него, започнах и аз да чувствам някакви нотки на меланхолия, защото не знам по какъв начин мога да помогна. А не бих си простил, ако го оставя да продължи да се боцка или да извърши необратимото... Какво да правя, хора? Толкова ми е тежко. Искам да му помогна, но не знам дали и аз съм достатъчно силен. На работа вече не мога да се концентрирам, с приятелката ми също, защото няма как да се радвам, докато той страда! Същевременно, сега той е толкова мил към мен, само с очите си иска прошка. Иска да сме братята, каквито не сме били години наред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 87c394e5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   заведи го на психиатър, ще му назначат адекватно лечение и лека по лека ще се оправи

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e22320d0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поведението на брат ти не бива да те учудва. Това е типично за наркомани, алкохолици и подобни. Склонни са да се самосъжаляват и да внушават вина в околните, за да постигнат това което искат.
Всички такива без изключение говорят, че ще умрат, че искат да се самоубият, че някой ги тормози и т. н., но обикновено не го правят. Просто околните живеят в страх от тези им думи и се съобразяват с желанията им. Като му скриеш пиенето или не му дадеш да си купи дрога, ще ти каже че ще се самоубива и е нежелан и веднага ще му сипеш една чашка от мъка и от страх да не го направи.

Тъй като обичаш брат си и искаш да му помогнеш, което е напълно нормално, си податлив на манипулации. Достатъчно е една сълза да пророни и ще направиш всичко за него, защото ти се къса сърцето и той използва това.

Опитай се да разсъждавш трезво. Първо, за съжаление никога няма да сте такива каквито сте били едно време или поне той със сигурност няма да бъде. Брат ти се самоунищожва и то по собствена воля. Помогни му, но с граница, до определен момент и край. Постави му ултиматум, и ако не се върне в правия път бягай от него, защото ще те повлече със себе си и ще провали и твоя живот.

А ако наистина иска вечен сън и не намира смисъл в живота, смяташ ли че е редно да го принуждаваш да живее. Със сигурност не иска това, но все пак остави го да избере сам.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f177d105bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При теб ли живее? Ако е така рискуваш да съсипеш собственият си живот, за малко да, но като цяло е добре да е отделно, да работи с него професионалист и да си стъпи на краката. В крайна сметка и ти трябва да живее нали, помогни му, но да не се окаже, че му трябват пари и да се чуди какво да продаде. Очевидно не само наркотиците са проблем, има и нещо друго, за да се облича, държи по този начин и т. н. С работата е трудно, но дано му намериш нещо и да влезе в някакви нормални граници. Интересно какво е провокирало всичко това, за да се стигне до тук.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ca2857c090
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нaй- доброто, което можеш дa нaпрaвиш зa него е дa го вкaрaш в клиникa зa лечение. Колкото и дa искaш, ти сaм не можеш дa му помогнеш. Чудесно е, че имa подкрепaтa и любовтa ти. Товa е изключително вaжно зa него, ще го мотивирa, ще се чувствa вaжен и необходим зa някого. Но му трябвa и специaлизирaнa помощ. Говори с него зaтовa. Кaжи му, че ще бъдеш до него зa всичко, че ще имa подкрепaтa и помощa ти нa 100%, но че товa е нaчинът нaистинa дa му се помогне. Говори му зa бъдещето, кaк кaто се "изчисти" мозъкът му ще зaрaботи нормaлно и ще си спомни зa мечти, ти ще бъдеш тaм, зa дa му помогнеш в първите крaчки към новият живот.
Трябвa обaче дa влезе в клиникa зa интоксикaция и aдеквaтно лечение. Ще му дaвaт също в нaчaлото мед. дрогa нaмaляйки количеството към постепенен преход до спирaне. Инaче нямa дa успее, нaй- мaлкото зaрaди болките от липсaтa ( боли) ще посегне. A може и дa предозирa умишлено дори, от чувство зa винa към теб дори, зa дa приключи със себе си.
Невероятно добър брaт и приятел си, не го остaвяй сегa! Имa нуждa от теб, сaмо в теб явно му е нaдеждaтa, щом при теб е дошъл със зов зa помощ.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e6e709ec13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Що пишеш такава тема, като си имаш готово решение и то в заглавието на темата ти?

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bda6578751
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според това което разбирам от психология мога да ти кажа, че тук не говориш за брат си, а за себи си и ако наистина е така трябва първо да си го признаеш преди всичко останало. ( Извини ме ако съм в грешка)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 786974623e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора: Не, не говоря за себе си. И пускам темата, защото аз, че искам да му помогна - искам, но не знам как. Когато е с мен се държи нормално, храни се, говорим, шегува се дори. Но ме е страх какво би направил, ако остане сам за по-дълго например. Трябва да поговоря с него какво мисли за идеята да пребори зависимостта си в специална клиника. Но насила не мога да го вкарам. Искам просто да намери отново смисъл в живота си, различен от наркотиците, защото още не му е време да напуска този свят. Винаги има за какво да се бори човек според мен. Не знам какво го подтикна, но гимназиалните му години бяха тежки, чувстваше се като аутсайдер и мислеше, че никой не иска да го разбере. Обаче всеки втори тийнейджър е на това мнение, как можехме да знаем, че ще се стигне до тук. Аз много пъти съм се опитвал да общувам с него, но той постоянно отвръщаше - "Ние сме прекалено различни, забрави... няма да схванеш" и подобни. Не съм го игнорирал, беше обратното. Но не мога да го съдя, лесно е да съдиш, когато не си на мястото на човека.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 201b27f1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте. Аз се намирам в подобно положение. Имам брат който взима наркоци от 15 може и повече години. Сега той е на 35 аз на 39. Майка и татко починаха и сега всичко се сгромоляса върху мен. Аз съм по голямата сестра. Аз също бих могла да кажа, че имам добър живот с изключение на това че загубих майка си и баща си. Бяха невероятни родители. Изпитвам старх че ще загубя брат си и много ме страх. Той нежелае да започне работа. Нежелае нищо. Бил е в клиники, в комуни и нищо не помогна. Само сменя хероин с метадон. Спря меатдона сега нещо друго. И така. Аз се чуставам виновна, че не мога да му помогна. И имам голяма нужда от брат в тези тежки моменти след загубата на родителите ни. Знам че ме обича, но не ме жали въобще. Имам чувството, че вижда само пари в мен. Безкруполен е. Има и дете. Аз се чуствам виновна че не мога да го разбера. Мисля си че съм била лоша като малка с него и затова е станал наркоман. Ох, Трудно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker