Най-добрата ми приятелка остана вдовица и самотна майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Най-добрата ми приятелка остана вдовица и самотна майка
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1494 пъти
Здравейте! Преди 2 седмици най-добрата ми приятелка изгуби съпруга си в автомобилна катастрофа. Приема загубата изключително трудно и болезнено, по цял ден и по цяла нощ плаче, страхува се да остане сама дори за минута, не се храни изобщо и не спи по цяла нощ. Те имат и момченце на годинка и 3 месеца и тя също много се притеснява за това как ще го отгледа без баща. Ние, приятелите и, както и цялото и семейство сме до нея неотлъчно и ще продължим да и помагаме, но тя постоянно повтаря как синът и няма да помни баща си и тази мисъл още повече я измъчва.
Моля ви, помогнете ми. Кажете как и какво да и говоря за да я накарам да се чувства поне малко по-добре, до колкото е възможно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: d5e5f64755
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен трябва да намери добър адвокат по ПТП наказателни дела и граждански, има кантори, в които има екип специалисти. И да заведе иск срещу застрахователя на причинителя. Има давност пет години, така че не е зор. От друга страна е добре отсега да се заеме, за да не стане някой сакатлък по експертизите. Ако тя не може, потърсете вие.

За психиката две седмици са малък срок да се съвземе след такава загуба. Дай ѝ време да страда по своя начин. Взимай детето и го води на площадката за по час, да може приятелката ти да си изплаче душата поне малко от малко. Защото пред детето е трудно. Окажете ѝ помощ с детето, с домакинството, с каквото може да я облекчите. На нея всичко това ѝ се струва безсмислено да го прави. Но трябва някой да се заеме все пак. А тя да се отдаде на мъката си и да страда. Потисне ли я сега, може лошо да стане. Не я притискайте засега. Ако след два месеца пак е така и няма промяна, пак пиши.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7caa864ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление не можеш да направиш много освен да бъдеш до нея в този тежък момент. Единственото, което ще и помогне е времето. 2 седмици са прекалено малко и е нормално да е в пълен шок, особено при положение, че го е загубила неочаквано. Дори когато загубиш много възрастен или много стар роднина пак е тежко, а представи какво е да загубиш някой така. Така, че просто бъди до нея неотлъчно и покажи, че винаги може да разчита на теб. Тя сама трябва да превъзмогне мъката си и да продължи напред, но това няма да стане бързо. Остави я да се наплаче. И един ден сама ще избърше сълзите си, ще се стегне и ще продължи с живота си, най-малкото заради детето. Обаче това може да отнеме много, много време. Не е пришпорвай! За всеки е различно Някой хора се възстановяват по-бързо, други-не.
Просто и покажи, че си до нея.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c23ac70f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Винаги гледам да отговарям на такива хора. Загубих родителите си при автомобилна катастрофа, много е тежко. Минава се през различни периоди- като се почне от нежелание да се приемат събитията като истински до гняв, нежелание за всякакви контакти и пълно отчаяние. Отнема 1-2 години да преминеш през това първоначално. Никога не преминава напълно. Стой близо да приятелката си, но без да се натрапваш- човек има нужда понякога да остане сам с мислите си. след няколко месеца я стимулирай да потърси друг мъж. Това също отнема много време, но е по-ваxно да се говори за мъж в бйдещето, отколкото в миналото. Ще има и периоди, в които приятелката ти просто ще ти се сйрди без причина. Изисква се огромно търпение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker