Не мога да кажа на майка му и баща му "майка" и "татко" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да кажа на майка му и баща му "майка" и "татко"
преди: 16 години, 7 дни, прочетена 5667 пъти
С годеникът ми сме сгодени от година и половина и още не мога да кажа на майка му и баща му "майка" и "татко". Не, че не го заслужават, но просто не мога да си извъртя езика и не ми излиза от устата. Хората са много добри и сигурно ги боли, че не им го казвам. Много Ви моля за съвет, ако има някой който е изпитал това, да ми пише как да започна да се обръщам към тях, както подобава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 години, 4 дни
hash: 54bf80508e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да ти кажа, че не виждам смисъл да им го казваш все пак ти си имаш майка и баща. Освен това, това, че не им казваш така няма ништо общо с уважението, което изпитваш към тях. Все пак живеем в други времена. Мисля, че по име е най-добре да се обръщаш към тях, аз също не мога и не искам да наричам "майко" и "татко" други освен сабствените си родители.

 
  ...
преди: 16 години, 4 дни
hash: c7d830fa0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, проблема ти има няколко решения ако бъдещите ти свекър и свекърва са от типа модерни хора т по младото поколение или се смятат за такива можеш да използваш американския вариант там даже на чичовците и лелите си им казват не чичо или стринке или там както си е а с малките имена или в краен случай чичо джак или леля някоя си та и тука в българия можеш да си спестиш някои роднински "титли" другия вариант е за да ги поласкаеш е да започнеш да им викаш майко и татко но използвай различна форма на обръщене към тях от тази на твоите си родители примерно ако на твойта си маика и викаш "мамо" или майче на свекървта и викай майко както в църквата се обръщат към игуменката която е "майка" на всички и по същи модел и за свекъра. Това е по лесния и по удобен вариант или просто с имената както ти казах в началото обясни им че предпочиташ американския стил и така си свикнала или нещо такова аз например кум роднинте си се обръщам с чичо еди кой си или леля еди коя си като се има предвид че са брат на баща ми и сестра на майка ми нали както си трябва а не някаква далечна роднина от 6 или 7мо коляно. това е от мен дано съм ти дал някакви насоки успех.

 
  ...
преди: 16 години, 4 дни
hash: 599a2a3528
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   малко се притеснявам, защото преди им казвах "леля -'' и "чичо -", а сега изведнъж "майко и татко" и те май вече не очакват да го чуят от мен, но се надявам да свикна. мисля че ако го кажа един, два пъти, ще свикна, но не знам как ще е първия път. все пак благодаря!

 
  ... горе^
преди: 16 години, 4 дни
hash: 8f8b4a1139
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това не е толкова голям проблем, все ще го разрешиш някак. По-важното е да вървят нещата гладко между теб и бъдещия ти съпруг и след това и със свекрите. Може и на малки имена да им казваш, ако мислиш, че е подходящо.

 
  ...
преди: 16 години, 4 дни
hash: 551a1bfcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Щом те не се цупят, че не ги наричаш с "майко" и "татко" ти нямаш проблеми. Нещата сами ще си дойдат на мястото

 
  ...


...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: bd216c3015
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Знаеш ли, всяка една девойка, която е по - свенлива се чувства така. Щом като свекъра и свекърва ти са свесни и мили хора, пробвай се. Аз мисля, че по - скоро те е срам да го кажеш! :) Вземете се, както се казва с твоят господин законо:) Пък тогава се обърни към тях с "майко" и "татко". Съпругата на моят бретовчед и до ден днешен се обръща към леля и чичо по следният начин: "Г-н....", "Г-жо...." И им говори на фамилии, а много се уважават:))))))))))))))))))))))))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 5d1430167b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах същия проблем след 1 година мъка /ставам и си казвам днес ще и кажа майко, лягам и си мисля днес не успях, но утре ще успея/най-накрая казах не е никак трудно, не влагай чувство в самите думи една колежка имах, която казваше, когато казвам майко все едно казвам стол без лубов, без емоции. Действа. Мина време и от самосебеси спях да казвам майко, говориме си без в диалога да участва дъще или майко и нямаме проблеми вече 12-та година. Сега смятам, че съм била голяма глупачка, че съм се притеснявала за това, че още не съм ги нарекла майко и татко.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 60d4c66b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В кой век живееш? Те не са ти майка и баща и щом не се сърдят-какво толкова. Казвай им по име или там както си свикнала.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: f82e3bed35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А, ти попитала ли си ги как искат да им викаш? Та, ти дори не си женена за сина им, все пак! Аз съм омъжена от година. Още преди церемонията свекърва ми ми каза: "викай ми/ни както искаш. Не тържим на обръщението "майко" и "татко". Ако искаш ни викай по име, ако искаш "лельо" и "чичо"". И така.. и аз не успях да си превъртя езика, но те не ме натискат. Аз им викам лельо ... и чичо .... . А мъжът ми казва на нашите по име. Майка ми още преди години беше казала, че няма да позволи да й викат "бабо". " "Баба" е баба му!"

Така, че не се притеснявай! Поговори с тях! Не е важно как им казваш, важно е как се отнасяш към тях и дали се разбирате.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 3dfa0f411b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Англичани, американци казват за "майка"-mom, momma, mommy, mum, mamma, mater, mammy, mummy, mum, за баща - "dad", французите съответно: maman, papa, а ако сте си съвременни хора, просто им кажи-майката и бащата са само родните, не искам да ви чуствам чужди,когато се обръщам към вас и си казвайте на малки имена, нещо приемливо и вече много срещано

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f5d61f29e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравейте, отново е авторката. искам само да ви споделя, че вече сме женени от година и малко и това все още ми е проблем. Много ви благодаря за съветите, но май няма да се обръщам никак към тях.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: ee9a4a5f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе кажи на хората като заслужават,бе какво толкова,ейй!
Направи го,какво толкоз вече!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: ebb39089a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Казвай по име, това е най-доброто възможно. Мамо и татко се казва на СВОИТЕ родители.
Нито пък мъжа ти трябва да вика на твоите родители някакси, освен по име. Твърдо против съм това да се казва мамо и татко на чужди хора, независимо от коя страна.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 7d3e286663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Моята свекърва пък сама си направи устата. Аз също съм на мнение, че майка и баща се наричат само родните такива или евентуални осиновители. Дори не се бях замисляла как ще й викам. Просто не използвах обръщения в разговора. И тая ми ти жена на 2 пъти като напъва и напъва - ти сега как ще ми викаш, майко ще ми казваш ли и прочие. Аз първо взех да увъртам, но после се съвзех и поговорих с мъжа ми, понеже си имат по-близки отношения, да й обясни, че не робувам на подобни традиции и мога да наричам майка само моета си майка. Повече не е повдигала темата. Не знам защо беше цялото това упражнение, какво пък токова влагат в това не мога да разбера. Има и 2 дъщери освен мъжа ми, които да я наричат така... Както и да е, исках да отбележа, че накрая си реших окончателно проблема с обръщението, когато родих - от този момент натам я Бабосвах пред детето :))) Баба Вили това, Баба Вили онова, но жената си го харесва, това и без това й е първо внуче. То аз и майка ми така я Бабосвам - искрено се радват и двете.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: a726070ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Я пък тая твоята свекърва? Та ти майка нямаш ли си, фамилия нямаш ли си, та ще вземаш чуждите!
Като е Вили, казвай и Вили. Чиста работа. Много са нагли, ама и ние жените сме патици, че се съгласяваме с тези извращения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker