Потъпкване на самочувствието ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Потъпкване на самочувствието ми.
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1715 пъти
Здравейте, аз съм млада омъжена жена на 25 г, с дете на 2 г. Преди да забременея бях горе долу нормална 162 см 55 кг, но дори тогава всички роднини ми казваха'' Този корем кога ще изчезне я се стегни малко''. Сега съм 65 и със зор свалям килограми, тренирах диети и става много бавно. Сега отново съм на диета основно ям салати и бягам след малкото човече, то не се спира и за секунда, но аз пак си оставам '' пухкавелка'', както казва баба ми. Корема ми е малко като бременна в 5-я месец нещо такова. Скоро ми предстой да започна отново работа и знам, че там ще сваля тези килограми може би ще се повталя. Мъжа ми той същият като всички дебела си, като беше малка не носи рокли та сега ли ще носиш? За кога вече, принизява ме до нивото на някаква бабичка. Понеже си боядисах косата, съм приличала на лисунгер според него. Никой не спира да ми натяква, че съм дебела и трябва да направя нещо по въпроса. С мъжа ми имаме проблеми и аз обмислям евентуален развод, но като си спомня как ми е казвал кои ще те вземе такава, (дебела, злобна и мързелива) се замислям, ами ако никой не ме хареса каквато съм? Баща ми само се заяжда с мен какво било това ядене да ям с малкия в 11 :30 на обяд и после към 7, само сме тъпчели детето, а и аз съм се тъпчела( два малки домата с половин краставица и една чушка, с две парчета шунка) много билоо това ядене, така не се отслабвало. Само съм се чудела какво да набия в тоя корем. Все се влияя от мнението на другите, те контролират живота ми, не мога дори аз да се каресам, не ходя разголена с потници, да не ми се видят големите виснали цици, не ходя с къси панталони над коляното, защото краката ми са дебели и нацепени. Никакво самочувствие не и остана. Като смачкана съм, заглеждат е други мъже, пред моя мъж са и казвали колко съм красива, а той само хм... и безизразен, а аз не знам как да си оправя нито самочувствието нито живота. Нямам смелост да направя сериозна крачка в живота си, да пусна това което ме прави нещастна, заради страха, че никой не би ме харесал, че никога няма да се справя сама. Иска ми се да кажа майната му на всичко, това си е моя живот, а не мога и изпадам във все по тежка форма на нещо си, ставам друг човек, узлобен и нещастен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: b5959cadad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще отслабнеш като го разкараш оня глупак! От нерви дебелееш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 45d2c02eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стана ми някакси тъжно от това, което споделяш. Преди да забременея бях 60 кг. Бях бременна с близнаци и качих може би 20-тина кила. Децата са на две години и половина, а аз съм 70 кг. Имам си и коремчето и всичките му екстри :)Примирала съм се, че няма да си върна старите килограми. Само баща ми си е позволявал да ми казва, че трябва да отслабна, но негото мнение изобщо не
ми е важно. А твоя мъж е пълен мухльо без да се убиждаш. Моя съвет е просто да игнорираш всички. А на мъжа ти кажи, че ще намериш някой, който да те харесва и такава щом той не те оценява. Може да пробваш 90 дневната диета, с нея отслабнах с 10кг. Успех и по-малко нерви.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: aa80ab38dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо прецени какво ядеш ама наистина, защото от домати, краставици и малко салам, няма как да си тези килограми, пиша ти това, защото има една позната, която ако я питаш яде само салата и все е дебела, но това не е е така, кат сме заедно виждам какви количества изяжда и как казва, че днес си е позволила един пакет чипс, но утре край.
Първо не им мълчи, отрежи ги един път и да видим, ще ти говорят ли така. Освен това за да си с тези килограми, родителите ти също са виновни, защото в детството определено се поставят основите на вредните хранителни навици изяждането на големи количества храна. Съветвам те да изчетеш в нета съветите на д-р Емилова, да не правиш диети, а да промениш като цяло начина си на хранене. Лично аз до обяд пия само течности и ям плодове, пия вода на гладно, това е препоръките на д-р Емилова, след това основно салати, вечер ядене по-рано, никакви чипсове, вафли и т. н. Записвай си абсолютно всичко, което ядеш, дори доядената филийка на детето ти, ще видиш колко от тези хапвания между другото оказват влияние на кг. ти. Често хората са заблудени и сами си вярват, че всъщност нищо не ядът, но пълнения, просто защото не броят това, че постоянно нещо дъвчат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f529a64cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе тука всяка 2-ра история е на жена, психически малтретирана, я от мъжа си, я от приятеля си, я от родителите си. И те стоят, мълчат и търпят. Какво търпите? То вие самите се имате за боклуци и за не хора? Как очаквате другите да ви виждат като нещо повече? Взимайте си вещите и бягайте от такива боклуци, защо търпите?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 72e4c040a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Цялото ти семейство са едни комплексари и никой няма право да ти се меса или да ти говори така! Разведи се с този боклук, може да се изненадаш, но има много НЕповърхностни мъже, за които има по-важни неща от външния вид. Ти не си грозна или дебела, те искат да ти го внушат точно за да те сринат!

ELSA

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1764d0c971
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не остлaбвaш от стрес/ нерви. A и тялото трябвa дa е постоянно сито зa дa не се стресирa и зaпочне дa консервирa резерви. Тоест яж цял ден по мaлко зa дa не чувствaш никогa глaд.
Мъжът ти е кретен aбсолютен. Със сигурност aко се позaвъртиш без него ще повлечеш достaтъчно желaещи след себе си.
Но тъй кaто вече и ти вярвaш, че си "дебелa", тa дaже и не зaбелязвaш вероятно интерес.
И без товa си билa мислелa зa рaздялa порaди други проблеми- чудесно. Тa ти ще "грейнеш" без него. Спокойно, сред пишконосците имa и МЪЖЕ.
По- вaжно е спокойствието ти, зa него пък вaжно е сaмочувствието ти. Нa бaщa си пък му кaжи дa си трaе, че зa рaзликa от него си млaдa и възможности имaш много.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cbbdf56b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе, а го зарежи тоя тъпанар! Нека той износи и роди бебе пък после да говори кой бил дебел! Съвсем нормално е, че след като родиш няма да си оправиш фигурата като с магическа пръчка. Понякога си трябват няколко години! Обаче си мисля, че ти пълнееш от нерви! Като постоянно ти повтарят "дебела си" и ти почваш да им вярваш и наистина ставаш дебела! Добре ми е познато.
А, ако поискаш винаги ще се намери кой да те хареса. Повярвай ми, ти си по-умна и по-красива отколкото си мислиш! Обаче като ти повтарят глупости непрекъснато и накрая почваш да мислиш, че е вярно! А, не е!!!
За това просто спри да ги слушаш! Върни се на работа, направи си нова прическа, купи си носи дрехи и излез с гордо вдигната глава, пък да видим някой ще забележи ли няколкото кг отгоре. Ами не! Защото ще имаш излъчването на красива и щастлива жена! А това е много по-важно от показанията на кантара. А и когато си повярваш, че си красива, ще ти е много по-лесно да свалиш килограмите.
Така, че СПРИ да слушаш хората, ами се довери на вътрешния си глас, ти си си ти и трябва да се гордееш с това.
А мъжът ти... ако моят се държи така ще го зарежа, защото просто не заслужава нито мен нито детето ни. Ама ти си знаеш! 90% от отслабването не е свързано с храната, а с главата. Т. е. ако си внушиш, че си дебела и една ябълка на ден да изяждаш пак няма да отслабваш! Силата на мисълта е страшно нещо.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 350c4df763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ама какво ги слушаш ония хора ти си си нормална на ръст и на килограми. Завиждат ти защото се заяждат с тебе
аз съм момче на 23 Дебел съм но никой нищо не ми казва. Бях 89 килограма но трябваше да смъкна малко за да спортувам сега пак съм си нормален. И мъжа ти е на тяхна страна. Аз нося и къси панталони Над коляното също.
Носи каквото си искаш и най- добре е да страниш от мъжа ти.

Момче на 23

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 350c4df763
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разведи се с мъжа ти. Пак съм аз от по- горни коментар.

Както ти казах преди бях дебел - 89 кила заради корема. Сега съм 83 защото спортувам а преди бях кльощав.
Надявам се, че след развода ще срещнеш момче или мъж, който да те обича истински. Моя съвет е да не се влияеш от подигравките на близките ти.

Бъди себе си и горе главата.

Ти си силна жена.

Момче на 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 350c4df763
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Забравих да допълня че съм висок 1. 83 а тежа 83 кила сега
Но по гена ми изглеждам слаб и хърбав.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8b5f364af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, не си дебела.
И не е нужно да си слаба, за да си щастлива.
Кажи на мъжа ти като не му харесва да си намери по-хубава, а после му кажи че едва ли ще може, с тая малка пи*ка или тая малка заплата.
Аз съм доста сигурна, че и той не е съвършен, за да ти подбива на теб самочувствието.
Баща си може да го пратиш да пасе.
Аз такива хора не бих търпяла в живота си.
Мъжете ценят нещо чак когато го загубят, така че печелившата тактика би била да им дадеш да разберат, че може да те загубят, нека се стреснат малко.
Ще видиш тогава как веднага ще станеш най-хубавата и най-добрата щерка.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 107d52fbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Това тряба да ти е стимул да отслабнеш. И при мен беше така от всичките ми роднини - "дебела си" "отслабни" "хайде бутай още в тоя корем храна" "айде изяж това за повече целулит" "о тази рокля прекрасно очертава огромното закръглено коремче" И наистина всички тези отрицателни думи по мен ме стимулираха да отслабна.Да им докажа, че мога. Стегнах се, режим, тренировки, здравословен начин на живот и това е.Диети по-добре не.Просто режим.Плати на някой фитнес инструктур като Руми Илиева мисля, че беше провери в нета, за ад ти изготви режим и тренировка и почвай. Колкото до мъжа ти, това си е твой личен живот няма да давам мнение за тов

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 615ae20a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 4, всяка втора история е писана от възрастен психично болен мъж, който явно има травма, причинена от жена, това е което съм установил, той самия се представя за малтретирани и унижавани жени и после сам пише под "историите" си, но това скоро ще се прекрати.
М25

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4da88bc150
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Първо: Зареши мъжа си - завинаги!

Второ: Отиди на Диетолог - да ти направи необходимите изследвания и да ти изготви подходяща за твоя организъм диета!

Трето: Угаждай си. Имаш ли дори и малко свободни пари си купувай по някоя хубава дрешка или каквото те влече там.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 95ced34ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторката:Когато се запознах с мъжа ми преди 10 г, бях 43 кг, но си бях и дете, не ядях, а карах само на цигари и кафе, най- много ядях кубети и маруля лятно време, но когато станах на 19 ми откриха няколко заболяванета, които трябваше да се лекуват с много лекарства и тогава взех да напълнявам, а и от хормоните които взимах също. Сега нямам нито едно от тези неща които имах преди, но проблема с кг-те стои. За яденето, внимавам винаги какво ям-пасти, торти, вафли, чипсове, кроасани, дори детето да не ги изяде ги хвърлям. Почвам да си мисля, че може да е от стреса, че скоро ще тръгне на градина, а аз трябва да търся друга работа, и проблемите с мъжа ми също. Благодаря ви, че ми вдъхнахте надежда!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d0d3c20cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   А мъжът ти как изглежда, та на теб ти придирва?
Че напоследък много запуснати станаха мъжете. На по 20 години с шкембета пък седнали да обсъждат жените дали са дебели.
Смятат, че на тях сланината по-добре им "виси" от на жените, ама са в голяма грешка.
Имайки предвид, че на мъжете по-трудно им се лепи по принцип, е супер жалко като се изпуснат до този момент.

Няма какво да говори дали теб има кой друг да те вземе, а да се замисли него дали друга ще го погледне. Те слабите и красивите едва ли баш него ще поискат.

Хич не му се давай. Но те разбирам, че сигурно ще ти бъде много трудно да отслабнеш с този постоянен психически тормоз отвсякъде. То те ти смазват волята и мотивацията. Опитай се да ги игнорираш и си почни режим (спорт и полезно хранене), но наистина става бавно и се иска много търпение.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 350c4df763
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 9 съм. Сега на колко години си? Предполагам не повече от 28 30

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c261a983ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Развод с цялото ти семейство ти трябва. Започни да ги режеш обаче с шеги. Качили са ти се на главата, защото си им позволила. Сега ще ти се наложи да ги накараш да те уважават и в същото време да спрат с обидите.
Като ти кажат нещо обидно или го иронизирай, но с усмивка, или отново с усивка и лека закачка кажи че децата приличат на родителите си с т. н. Сигурна съм, че знаеш къде са техните слаби места. Но не ги нападай директно, защото наистина ще изглеждаш злобно, а идеята е да видят как не ти пука и да си спомнят, че те също не са съвършени.
Относно мъжа ти. Била съм с такъв човек. Върхът на гениалността му беше да каже, че е по-красив от мен... Е, няма да ти казвам в каква посока избиха годините мачкане, обиди и унижения. Сега, макар и дебела (заради здравословни фатори), съм с човек, който ми е казал, че и 200 кг да стана за него пак ще съм най-красивата.
Така, че избщо не се хващай на това, кой щял да те вземе. Човека така ти взима страха и те манипулира, защото е напълно наясно, че е абслютен въздух под налягане.
И още един път. Спри да ги слушаш. Ще видиш, че в мига, в който спреш да ге слушаш, денят ти ще стане по-слънчев и ще си щастлива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c261a983ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Развод с цялото ти семейство ти трябва. Започни да ги режеш обаче с шеги. Качили са ти се на главата, защото си им позволила. Сега ще ти се наложи да ги накараш да те уважават и в същото време да спрат с обидите.
Като ти кажат нещо обидно или го иронизирай, но с усмивка, или отново с усивка и лека закачка кажи че децата приличат на родителите си с т. н. Сигурна съм, че знаеш къде са техните слаби места. Но не ги нападай директно, защото наистина ще изглеждаш злобно, а идеята е да видят как не ти пука и да си спомнят, че те също не са съвършени.
Относно мъжа ти. Била съм с такъв човек. Върхът на гениалността му беше да каже, че е по-красив от мен... Е, няма да ти казвам в каква посока избиха годините мачкане, обиди и унижения. Сега, макар и дебела (заради здравословни фатори), съм с човек, който ми е казал, че и 200 кг да стана за него пак ще съм най-красивата.
Така, че избщо не се хващай на това, кой щял да те вземе. Човека така ти взима страха и те манипулира, защото е напълно наясно, че е абслютен въздух под налягане.
И още един път. Спри да ги слушаш. Ще видиш, че в мига, в който спреш да ге слушаш, денят ти ще стане по-слънчев и ще си щастлива.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a05d3d85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторке, като човек, който също трудно отслабва, мога да ти дам няколко съвета. Първо, наистина от стрес можеш да задържаш килограми. Случвало ми се е да гладувам и да не свалям, така че зарежи диетите. Храни се балансирано, а не с оскъдни порции. Започни да спортуваш. С "тичане след детето" НЕ СЕ отслабва. Намери време за фитнес или ако нямаш възможност - намери си интервални тренировки в youtube, има много. Започни с някакви по-леки, които продължават около 20-ина минути. Не можеш да кажеш, че нямаш 20 минути, все ще намериш, ако трябва и в 9 вечерта да е. Предвид поведението на мъжа ти, по-добре обаче ги прави, когато него го няма вкъщи. Не яж въглехидрати, позволявай си ги веднъж в седмицата или още по-добре на 10-14 дни. На всеки две седмици си прави един "зареждащ" ден, в който можеш да ядеш всякакви боклуци. Хем ще си утоляваш глада за сладко, мазно или каквото там ти липсва, хем след един такъв ден отново ще си засилваш метаболизма.
Много от по-горните съвети са неадекватни, защото идват от хора, които не разбират каква роля играят хормоните и че понякога заради тях не се отслабва, каквито и диети да пазиш. След една бременност организмът на жената се променя много, не е толкова лесно да се отслабне след това. Но хейтъри винаги ще има.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ddf1a40f9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Да не си си боядисала косата в червено, че приличаш на лисугер? Ако е така, извинявай но този цвят го избират само бабичките и мен също много ме дразни. Махни поне това и почни да се занимаваш с йога. Иначе съм забелязал, че при жените няма директна връзка между количеството приета храна и килограмите, когато става въпрос за наднормено тегло. Ако имаш някакъв хормонален дисбаланс, може и нищо да не ядеш и пак ще трупаш килограми.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 61b296bc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Според здравословните норми си в нормално тегло. Вземи ги прегледай. Виж, ако искаш да стегнеш корема, тренировки, но както са ти казали - "тичане по детето" и глад не е решението!
Внимавай с препоръките за нисковъглехидратните диети - може да си увредиш бъбреците! И не само. Точно въглехидратът е основната група, която трябва да приемаме. По-скоро следи КАКВИ въглехидрати консумираш (но мисля, че тук си се справила добре). А също - "угаждай" на детето, но не прекалено. Сега е моментът да му създадеш правилни хранителни навици. ✌
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 499e462b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Номер 14, сподели как ще го спреш, моля!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker