Малка ли съм за деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Малка ли съм за деца?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2101 пъти
Здравейте, пиша тази тема за втори път, като се надявам този път модераторите на сайта да я публикуват. Та за проблема ми.. аз сам момиче на 24, сгодена съм и с годеника ми сме заедно от 6 години. Преди няколко дни си говорихме и решихме, че е време да започнем опитите за бебе. Чувстваме се готови на 100%, финансовото ни състоятие е на ниво "добро", не сме лишени от нищо, обичаме се, отдали сме се изцяло един на друг и смятаме, че няма никакви пречки пред нас и плановете ни. След няколко дни, реших да споделя с майка си, понеже винаги се допитвам до нея за каквото и да било и прецних, че няма как да не и споделя и тази новина. Реакцията и обаче много ме изненада, започна да ми крещи, да се изнервя.. била съм малка, не съм била готова, живота бил пред мен, за къде бързам и т. н. Почувствах се наистина ужасно. Винаги съм си мислила, че всяка майка един ден иска да бъде щастлива баба. Но не и моята! Бях съкрушена, не спирах да плача и да се тревожа. Без нейната подкрепа немога да предприема подобна крачка в живота си, аа искам детето ми да е създадено с любов не с притеснение и тревоги. Приятелят ми започна да настоява а аз просто немога да му споделя за разговора с майка си. Срам ме е от нея, не бих могла да споделя на никого за мнението и. В момента съм между чука и наковалнята, между сърцето и разума си. Искам да имам дете, адски много го искам, но как като нямам благословията на майка си? Ще се радвам да изкажете мнението си в коментарите и да ме посаветвате как е правилно да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 15c8145013
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво общо има майка ти с това? ! Детето си е твое, ти ще го раждаш и гледаш... Когато види внучето си, друга песен ще запее.
Единственото нещо, което трябва да те интересува, е ТИ какво искаш! Не майка ти, не мъжа ти, не лелите или който и да е друг. Ако си готова - давай. То пък и не е задължително да стане от раз, понякога отнема време.
Да, тенденцията днес е майчинството да се отлага за по-натам. На 24 си още доста млада и лично аз на тая възраст не бих тръгнала да правя деца, но щом сте готови с приятеля ти и сте финансово осигурени, не виждам какво те интересува чуждото мнение (било то и на майка ти).
А може би има друг проблем, който не ти казва? Какво е отношението ѝ към приятеля ти? Как се е развил бракът ѝ (да не е останала млада самотна майка и т. н. ). Замисли се над някои от тези неща.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 750537ec6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи ако майка ти ти се развика, че гледаш телевизия повече няма да гледаш такава ли? Какво се влияеш от нейното мнение? Нали си финансово независима? Мамини дечица...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: aa8fc8c629
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не се обиждай, но майка ти явно е от онези жени, които са крайно чувствителни на тема възраст и да я направиш баба е все едно да я състариш с години. Друго си е да има 24-годишна дъщеря с годеник, но да има и внучка... Е, няма да ти го каже направо, а ще проектира проблемът си върху теб и ще ти обяснява как не си готова (т. е. тя не е готова). Направи това, което искаш - майка ти те е родила, но не е нужно да одобрява всяко твое решение, особено ако суетата й ще те направи нещастна! Да го приема както иска! Щом се чувстваш готова, значи ти е време! Ти поне си мислила върху това, а не като онези, които се разкрачват и забременяват без дори да са наясно какво е бебе и нужно ли им е. Ти ще го раждаш, ти ще се грижиш за това дете, решението е твое. Да, неприятно е да не те подкрепя родната ти майка, но по-неприятно е да я чакаш цял живот да преглътне суетата си и да ти позволи да бъдещ щастлива. В случая не ти изоставаш от събитията, а тя и съответно си е нейна работа да навакса закъснението си, когато успее.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d5814ea6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ми е родила на 25 ;) мисля че е нормално.
И докато се роди ще си вече на 25.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fc1bd8b12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е трябвало да й казваш. Това е деликатна тема и ти винаги ще си нейното малко момиче, ако ще и на 40 да си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3031dd63a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако искаш да създаваш семейство би трябвало да си имаш свое мнение. Майка ти, мисли че си малка, не знам дали учиш нещо или вече работиш. Ако си рабоъиш, проблема е, че явно няма желание на този ртсп да гледа внуци, тъй като още и се живее. Вие с момчето трябва да си решите, а не да питаш макйка ти. Така с допитвания, семейство не се гради!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 65b7dbbf9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти е с психо отклонения. Тя иска да си имаш дете като станеш на 50-60 а тя да е на 120-140 години.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ff2a6533d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   "Без нейната подкрепа немога да предприема подобна крачка в живота си, " - при това условие всъщност наистина ти не си готова да поемеш отговорността да бъдеш Родител!

Докато имаш нужда от подкрепата на мама/тате поради емоционални и/или финансови причини, то ти не си готова да бъдеш самостоятелна личност, камо ли пък да станеш Родител.

А сега осмисли внимателно какво ти казах.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 97bafb1199
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, с риск да ми се разсърдиш, авторке, аз споделям мнението на майка ти. Не бих тръгнала със скандал като нея, но на 24 г. и от 6 г. сгодена... значи си била на 18, когато си се сгодила. Обикновено тийн връзките се разпадат горе-долу на твоята възраст. Да не би да имате проблеми и да се надявате да ги разрешите с помощта на дете?
Ако попрочетеш теми, пуснати на сайта, вероятно ще забележиш една закономерност. Обикновено жени, които са се обвързали и са родили много рано, са нещастни. Не казвам, че това ще важи и за теб, но шансът е голям.
Отговори си какво си видяла от живота на 24 г.? Образовала ли си се, пътувала ли си, работила ли си? Та животът ти сега започва, за деца има време и по-нататък. И как така приятелят ти ще "настоява".
Животът на една жена изключително много се променя с появата на едно дете (че и в 9-те месеца преди него). При четене на разсъжденията ти по темата оставам с впечатление, че не си достатъчно зряла в емоционален и житейски план, за да възпитаваш дете.
Майка ти мисли за твоето добро. Поне още 10-15 г. ще можеш да имаш деца, недей да бързаш.
Сигурна съм, че един куп народ (вече има 8 коментара преди мен) ще се втурне да ти обяснява, че си права и че ти е време, и т. н., и т. н. Но нека ти задам няколко въпроса:

1. Ако се разделите с годеника ти, ще можеш ли сама да се грижиш за детето?
2. Ако не можеш да разчиташ на подкрепа от родители, ще можеш ли сама да се грижиш за детето?
3. Имаш ли някаква професия, образование?
4. Работила ли си и един ден в живота ти и ако да, имаш ли натрупан стаж, за да получаваш обезщетение за майчинство?

Отговорите на първите четири въпроса биха поставили някаква яснота дали си от момичетата, които само ИСКАТ бебе, без да могат те самите лично да ДАДАТ. Защото, ако не ти е ясно, ако ти самата нямаш доходи, всеки ще ти се налага - като се започне от годеника ти, неговите родители, твоите... Който плаща, той поръчва музиката.

5. Знаеш ли изобщо нещо за възпитаването на деца? Подготвена ли си изобщо да ставаш майка?

Тук не е нужно да коментирам, ясно е какво се пита.

6. Приемаш ли фолиева киселина?

Трябва да се започне прием на фолиева киселина поне 2-3 месеца ПРЕДИ да се правят опити за зачеване. В случай, че не знаеш, ако организмът на майката не е приел достатъчно количества, има възможност детето да се роди с увреждания. И в случай, че не си знаела, за мен определено НЕ СИ готова да ставаш майка.

Помисли сама и си отговори обективно, но предвид разсъжденията, които си пуснала, съм почти убедена, че хич не са ти хрумнали последствията от раждането на едно дете.
Спри да мислиш за това кой какво настоява и си задай въпроса дали си готова да бъдеш родител. Примери за лоши родители виждаме навсякъде, не е необходимо да ставаш един от тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e96cf9bd37
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Послушай майка си! Аз също съм майка на щерка. Беше ме попитала същото преди години и аз и казах, да не бърза, животът беше пред нея и се очертаваше голяма кариера. Постигна доста неща в професионален план. Сега дъщеря ми е на 62 и мисля, че вече е готова за дете. Аз самата забременях на 18 и прекратих невероятна кариера. Майките са за това, да се слушат.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 223a2bf13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   изобщо да не я слушаш, идеална ти е възраста, малко подозирам че не харесва приятеля ти и за това не иска

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 989cda45bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От прочетеното останах с впечатление, че наистина сте малка и още не ви е дошло времето. На тази възраст все още залепена за полите на мама и зависима за всичко от нея! Ами да, на майка ви сигурно не й се гледа бебе в момента, сигурно си има други планове, а вие не можете без нейната помощ. Изчакайте времето когато тя евентуално вече ще е приела тази идея. Междувременно ще си развалите отношенията с момчето, защото при такава позиция това е неминуемо. Няма нормален мъж, който би приел тъщата да му диктува живота!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a5240ca2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Е, да не смяташ, че всички родители са имали благословията на техните родители. Щом смятате, че сте готови и имате възможност за дете, давайте. Няма правилна възраст нито за женене, нито за деца. Едни се чувстват готови на 20, други на 40. Едни мечтаят цял живот за хубаво семейство и 5 деца. Други мечтаят цял живот за доходоносна кариера, и високи работни постове. Всеки с приоритетите си.

Недей да живееш за хорското мнение, било то и на майка ти. Ако и едно решение не може да вземеш сама от страх, че майка ти може да не одобри, това не би било живот. Родителите са ни отгледали, и сме им признателни и благодарни за това. Но, до там. След 18г., можем сами да вземаме решения за нашия живот. Освен, ако не сте още зависими от родителите си де. Ако е така, бих приела горе-долу реакцията на майка ти. Но, ако не е така, изобщо да не ви вълнува. Вие ще си живеете живота. Вие ще родите и отгледате дете. Вие ще го възпитавате, ще отговаряте за нуждите му. Вие ще осигурявате финансите. И, ако нещо стане, вие ще търпите последствията от избора си. Майка ти тук няма думата.

Успех, и се надявам, че решението, което ще вземете, ще си е само и единствено ваше!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5305472b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благословията на майка ти... ти с майка ти ли си семейство или с мъжа ти?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8c296572ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "Без нейната подкрепа не мога да предприема подобна крачка в живота си".

Порасни, ти да не си на две години, много инфантилно... Живота не е само цветя и рози. На един не му стигат парите, друг няма здраве, трети има родители с психични отклонения като в твоя случай и така нататък. Няма как да ти се случват само хубави неща, колкото и да ни се иска тук. Не си малка за бебе, жена на 24 години си... Не си нито прекалено млада, нито си престаряла. Реши според собствената си преценка. Ти ако чакаш на нестабилната си майка да ти разреши да имаш семейство, може3 и на 50 да станеш. Много инфантилно...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e15da5de1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Бъди добро момиче, слушай мама!

Рано ти е, защото ти все още си дете - някъде 3 - 4г. годишно.
5г. започват да проявяват наченки на собствено мислене.
Обаче поне се раздели със мъжът си, Ти никога няма да пораснеш, винаги ще си детето на мама. Без грам собствено виждане. А никой човек не заслужава да е с човек, без собствено мнение.
Ако искаш дете - осинови си едно, и си го гледай с мама, то ще ти е нещо като братче/сестриче.
А ти пита ли мама - дали може да се гушкаш с тоя батко.

Извинявам се, че ти говоря като на 3г. Ама до там ти е стигнало мисленето, и най - ще ме разбереш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 112f9e869f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Щом го искаш и имаш възможност и момчето е свястно заживейте заедно и създайте семейство, а майка ти я остави не ти трябва ничия благословия!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7074516d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До номер 10:Не съм се сгодила на 18, а преди година на 23. От 18 годишна съм с приятеля си просто се сгодихме преди година. Имаме си 6 годишна безпроблемна връзка (е имаме си ежедневните спорове, но смятам, че е нормално)Нямаме проблем, искаме дете защото се обичаме и искаме да създадем семейство. Какво съм видяла на 24 ли? Толкова колкото може би човек на 40 не е видял (но това е друга тема не ми се говори)Да имам образование, дори работех няколко години в чужбина, видяла съм доста от живота. Започнах работа още на 18, бях ученичка. Знам много да отглеждането на малки деца, зищоото имам по-малак брат, който може да се каже, че отгледах аз. Чистата фолиева киселина започнах да пия след разговора с приятеля ми, иначе преди това вземах витамини които също съдържаха фолиева киселина. Наясно съм с приемането й и че трябва да се взема дори до 3 или 4 месец на бременността. Готова съм да се отдам изцяло на грижите за бъдещото си дете и съм сигурна, че приятелят ми ще бъде добър и отговорен баща. :) от авторката!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 18c27d2404
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   За майка ти все още си малкото момиченце на мама и просто не иска да приеме, че вече си голяма, ще ставаш семейна и самата ти ще бъдеш майка. Според мен обаче основния проблем е, че и ти самата се приемаш така, както и майка ти. Ако искаш да имаш стабилно семейство решенията по важните въпроси си ги взимайте сами с мъжа ти. Мнението на родителите е важно, но не и решаващо. Ако допускате да ви се бъркат родителите и на двамата, животът ви ще стане пълен панаир- справка историите по тази тема тук в сайта. И не не си малка, поне на години - жена ми роди на 24, на 26 вече имахме и второ дете, както и голяма част от майките в квартала са на възраст под 30. Обаче ти ако не си готова да бъдеш самостоятелна и да не търсиш одобрението на мама за всичко по-добре изчакай и сподели с мъжа си за това.
М33

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ee5e15d0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Майка ти още те мисли за дете, но май и ти се чувстваш така. За да родиш, трябва да си самостоятелна и да мислиш за семейното си щастие. Но не семейството- майка ти и баща ти, а ТВОЕТО!!! И моята майка се шокира, когато и съобщих, че съм бременна, но го направих при свършен факт! Позволение ли ще искам? Сега умира за внучка си, живее само за нея!

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e5b6a57603
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   На 22 съм, бременна. С приятеля ми сме от 3 години заедно. Не мисля, че родителите ми ще подскочат от радост, но и през ум не ми е минавало да се допитвам до този и онзи. Щом се чувствате готови - действайте.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cacf894498
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   В първия момент мислех, да кажа "не, тамън си си". Но има една незрялост у теб. Допитваш се до майка си за нещо, което касае само теб и мъжа ти. После пък не можеш да му споделиш. Преодолей тези два проблема и ще имаш повече зрялост. Като майка ще трябва да носиш отогворност за децата си, ТИ, а не майка ти. А като родители ще трябва да споделяте грижите. А ти отсега се дърпаш да решите нещо заедно. В този смисъл - не малка, но недозряла. Това не се оправя с времето, а с усилие от твоя страна да създадеш СВОЕ семейство, а не някакво ремарке към семейството на родителите ти.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8616741143
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Виж, родителите са си такива, винаги ни имат за малки и им е трудно да приемат, че вече не сме. Дали си готова или не за дете, ние няма как да знаем, защото не те познаваме, но имай предвид, че това е много отговорно решение и ще промени животът ти драстично! Така, че ако наскоро си започнала работа или имаш някакви други планове за развитие, по-добре изчакай с детето. Защото родили се бебето-край! Забравяш за кариера, развитие, пътувания...
Така, че моя съвет е да поизчакаш малко, за да не съжаляваш един ден, че си избързала. Само на 24 си, имаш много години пред себе си за да станеш майка, така че няма нужда да бързаш толкова. Дори да изчакаш само 2-3 години веднага ще усетиш разликата! Ще си по-зряла, по-улегнала и с повече опит. Защото за възпитанието на едно дете и това е важно, опитът на родителите му. Ако самите вие сте почти деца, какъв опит ще предадете на детето си, като и вие още не сте го придобили. Може би за това майка ти е реагирала така. Да, всеки родител иска да види децата си да създадат семейство, да се радва на внуци един ден, но не и когато вижда, че децата му емоционално още не са готови за това. Така, че спокойно! След 2-3 години майка ти не само няма да реагира така, ами ще е щастлива и ще те подкрепи! А да знаеш, когато стане дума за гледане на дете, винаги е хубаво да имаш помощ и подкрепа от близките си хора. 27-28 си е перфектното време за деца. Хем не си "твърде възрастна", хем не си и твърде млада.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d58e0a99ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Достатъчно голяма си за дете, а и за жените е хубаво да става майки малко след 20 години, защото имат по-зряло мислене от мъжете и развитие като цяло. За мъжете към 30 е приемливо да станат бащи

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2b0cf9d31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   аз сам момиче на 24, сгодена съм "
Е как си сАм, пък си сгоденА?
Освен това, докато не навършиш пълнолетие майка ти има право да ти казва какво да правиш и ти да я слушаш

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7074516d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   27, нещо не ти разбрах въпроса..! Критикуваш правописната ми грешка (сЪм/сАм) или просто се правиш на интересен?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker