Пълнолетна, но под ключ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пълнолетна, но под ключ
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1947 пъти
Не съм предполагала, че ще се стигне до момент, в който ще пиша в подобен сайт за да търся решение на проблемите ми.
Започвам от там, че родителите ми се разведоха преди 14 години и с майка ми се преместихме да живеем с баба ми и дядо ми. Проблемите с дядо ми започнаха още от самото начало ...Скандали, обиди, клевети. Ежедневен психически и физически тормоз и към трите жени в къщата. Майка ми няколко пъти започваше да търси жилище и се надявах, че ще се изнесем , но това така и не се случи. В този период с майка ми много се сближихме и тя стана моята най-добра приятелка. Винаги съм била абсолютно честна с нея и съм ѝ споделяла всичко. Аз съм на 18г. в момента и естествено съм все още ученичка, но пиша и благодарение на множество спечелени награди от литературни конкурси, започнах работа и към местната телевизия. Почти не излизам и нямам много приятели, но това е лично мой избор. Отдадена съм изцяло на работата ми и подготовката за университета. Скоро срещнах човек, който обърна целия ми живот. Никога никой не се е държал по-добре с мен от него. Грижи се за мен всякак. Случи се да имам нужда от помощ в средата на нощта и той кара 40 минути до мястото за да ми помогне. Абсолютно винаги е до мен и смятам, че съм голяма късметлийка с човек като него. Вярвам му напълно и боя се, че съм влюбена в него. Той е 13 години по-голям от мен........Ето тук започна да става лошо. Аз споделях на майка ми всичко свързано с него, но изведнъж нещо се промени. Тя ми забрани да излизам навън, да се виждам с него, да го чувам. Каза, че ще намери хора, които да го пребият и подобни неща. Всеки ден ме заплашва. Тя дори не го познава! Не желае да не запознаят и дори да го види. Държи се с мен грубо. Постоянно ме обижда. Изкара ме курва и абсолютен парцал. Искам да добавя,че той с пръст не ме е пипнал. Не знам как да обясня , че той е различен. Момчетата на моята възраст..Виждала съм отвратителни неща от тях, но не и от него. Веднъж не сгреши и веднъж не е поискал нещо от мен. Вечно ме защитава от всичко! Собствените ми родители не са се грижили за мен толкова.....Особено баща ми. Понякога мисля, че искам него , защото той ми дава всичко, което баща ми да целият ми живот не успя и не пожела да ми даде. Този човек е моята упора и в момента е моят избор. В момента съм затворена между четири стени и не ми се разрешава дори за малко да изляза. Страх ме е, че ще загубя него. Кажете какво да правя, моля ви! Отчаяна съм...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: a311e278dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж със сигурност смяташ, че въпросният мъж е върха. Но мъже, които си падат по момичета на твоята възраст обикновено не са читави. Сама ще го разбереш с времето. И не, нямам предвид че е педофил, а че се възползва от това, че нямаш реална база за сравнение, ти си само на 18 все пак. Ще те моделира по свой начин, очаквай засилен контрол, ревност и всякакви екстри от този сорт. Този тип мъже обикновено са комплексари. В този смисъл майка ти е права. Друг е въпросът, че тя може само да ти каже какво мисли, нищо повече. Опарването ще е твое. Така че бъди нащрек и мисли.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c059697bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами мама губи, съкровището си. Хубаво е да споделяш с майка си, но няма как с майка да ти си приятел. Колкото и хора да казват, че са приятели, родителят е родител. Имате добри отношения, но има граница Майка ти с това си поведение, ще те изгуби. Обясни й го, че си на 18 и имаш право на избор, ако не намери баланса, скоро може да си събереш й багажа. Семейството ти е обременено и ти страдаш. Може би, той не е толкова идеален колкото ти го възприемаш, но това е твоят осъзнат, пълнолетен избор.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1c75cfcd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, няма как да си с награди от литературни конкурси, тъй като имаш елементарни пунктуационни и правописни грешки. Няма как и да си заключена, след като работиш в телевизия.
Автор(к)е, кажи си реалните проблеми.
Ж28 - с множество награди по БЕЛ

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 52f8c8cef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Изнасяй се от вас, как какво?
Голямата приятелка майка ти достатъчно ти е скапала живота като не е направила нищо за да имаш нормална семейна среда и е останала при лудия ти дядо.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7b930d5720
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дядо ни е луд, но и майка ти също - поведението и не е нормално. При този човек можеш ли да отидеш да живееш?

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 19a19b0010
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Само едно ще те предупредя - много внимавай с този мъж, разликата в годините не е малка, но най много ме накара да се замисля следното: "Никога никой не се е държал по-добре с мен от него. " Когато го прочетох се сетих за множество разкази за момичета като теб, които намират смисъла на живота си, но след време нещата се променят драстично - превръщат се в жертви на трафиканти и т. н... няма да изпадам в подробности, но помни - обичай го, уважавайте се но си опичай акъла, накара ли те да ходите в чужбина и да ти обещава по добър живот - забрави го! Знам че няма да се слушаш в мен и ще ме игнорираш, но помни - пази се!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 642f3bacda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пълнолетна си, защо хленчиш? Като си намерила супер мъжа, отиди да живееш при него. Защо хвърляш вината на майка си? Тя е длъжна да те опази, докато живееш при нея. Щом искаш да си вириш носа, отиди при другият, но не вини майка си. Тогава каквото и да ти се случи, ще си е твой избор, но майка ти ще живее с чиста съвест.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 372ce2657e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, като завършиш училище можеш веднага да се изнесеш от вас, обаче много внимавай с този мъж! Мъжете на неговата възраст много добре знаят как да завъртят главата на едно младо и неопитно момиче като теб и накрая нещата се оказват доста по-различни отколкото изглеждат. Повечето от нас имат опит с подобни връзки и да знаеш, ако се отървеш само с разбито сърце си късметлийка. Ще ти разкажа моята история. Бях на 16 и понеже бях доста ученолюбива бях обявена за зубър и за скучна от "готините" си съученици. В резултат бях доста самотна, докато не се запознах с един мъж на 30... беше готин, приемаше ме като равна, а не като детенце, водехме супер сериозни разговори, беше завършил това, което аз исках да уча... и въобще супер! И аз глупачката се влюбих, а и той почна да ми разправя разни глупости, как ще ме чака да стана на 18, как ще се оженим... дрън дрън... и разбира се накрая спах с него. Беше ми първият и направо летях в облаците. Докато не последва студен душ! Въпросният се оказа женен и имал слабост към такива глупачки като мен! Бил преспал с не знам колко си 15-16 годишни и на всяка разказвал едни и същи глупости как ще се ожени за нея като стане на 18 и т. н. За щастие се отървах само с разбито сърце, но сега си давам сметка, че е можело да стане много по-лошо. Ами ако бях забременяла, примерно? Така, че имай си едно на ум, че когато мъж на 30 се хваща с хлапачка обикновено не е защото е безумно влюбен, а по-скоро е за спорта и защото му е писнало от жените на неговата възраст, които си зная цената и е много по-трудно да ги омаеш с приказки. Та да не се окаже накрая, че си се скарала жестоко с майка си заради човек, който просто не те заслужава. Вярно е, че и майка ти прекалява, обаче жената е просто в паника, че ще тръгнеш с неподходящ мъж и после ще страдаш много. Моля те, послушай ни, защото както ти казах, поне аз говоря от името на опита! И много много съжалявам за това, което преживях, защото както ти казах беше ми първия мъж... а това няма как да променя никога. За това, просто имай едно на ум, че много хубаво не е на хубаво и че зад невероятно милото му поведение може да се крие нещо не чак толкова чисто и благородно. Пишеш, че си доста затворена и не общуваш много с другите, т. е. нямаш много опит с общуването и това те прави идеална цел на такива мъже, умна, красива и леко наивна... просто перфектно! На всичкото отгоре се израснала и без баща и у всеки мъж търсиш това, което другите момичета са получили от бащите си.
Не ме разбирай погрешно, не твърдя, че този мъж задължително е някакъв измамник, просто те съветвам да бъдеш внимателна и да не хвърчиш в облаците. Защото приземяването боли много!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 05d86e5a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   До номер 4: Проблемите ми със сигурност не идват от правописните и пунктуационните ми грешки в този текст. Под влияние на чувства съм го написала от телефона. Последното нещо, което ме е интересувало са запетайките. Не съм искала да ми редактирате текста, а да ми дадете съвет.

На всички останали искам да благодаря! Прави сте за възрастовата разлика и ще внимавам. :)

Поздрави, Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 267c362ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз на 18 започнах връзка с мъж, по-голям от мен с 13год. И до ден днешен сме заедно. Той е най-прекрасния мъж на света и не може да се сравни с пикльовците на моята възраст.
Ноо, ако преди не съм излизала, защото майка ми не ми е позволявала, сега не излизам заради него.. няма пълно щастие, така че внимавай.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0cea332cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Литературни награди и пишеш Упора!??

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4d59f3c3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Първо - приятелят ти не е нещо специално, просто силно ти липсва нормално отношение и затова го възхваляваш. Иначе и майка ти е много проста, щом се е развела с дете и се е върнала при техните....

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dd37127c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ти просто интуитивно търсиш заместител на баща си и виждаш в негово лице опора и закрила.... защото ти е липсвало бащино и мъжко присъствие в живота ти.
13 години не са малка разлика-вие сте почти различни поколения. Майка ти може и да се окаже права. НЕ МУ СЕ ПРЕДОВЕРЯВАЙ. Той знае как да омае и предразположи едно момиче без опит в живота, така, че да го спечели. Не се знае дали не те използва с нечисти намерения...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker