Майка ми постоянно ме контролира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми постоянно ме контролира
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 4568 пъти
Здравейте. Момиче съм и съм на 16 съм (направих ги миналия месец), но въпреки това майка ми продължава да ми държи сметка за всичко и да ми се бърка във всяко едно нещо. Нямам баща (починал е, когато съм била на 4), а живея само с майка ми, баба ми и дядо ми). Омръзна ми постоянно да ходя с дрехи от втора употреба и обувки от евтини магазини, а майка ми постоянно да харчи пари за нейната скъпа козметика. Не стига, че ми купува по 2-3 дрехи веднъж в месеца, тези дрехи са и втора употреба на всичкото отгоре. Имам само 2 чифта обувки, от които едните са доста скъсани, а другите почват да се разкъсват. Косата ми е червена и трябва да се боядисвам сама, защото на майка ми не и се занимава, а уж няма пари за фризьор и на всичкото отгоре ми купува най-евтината боя от 2-3 лева, която няма и седмица и вече е паднал половината цвят и стои отвратително, когато почне да пада. На всичкото отгоре, когато излезна с приятели ми звъни през 5 минути и постоянно ме разпитва къде съм, с кой съм и какво правя и ми казва да се прибирам в часове, които изобщо не са за моята възраст (от рода на 18:30 - 19:00 през лятото). А, когато излезна с нея и искам да ми купи нещо за ядене постоянно ме излага пред хората и почва да крещи, че всичко и било скъпо и, че нямала пари и на мен ми иде да потъна в земята от срам. Вчера излезнах с майка ми на пазар и случайно се засякох с едни момичета, с които се виждам и точно, когато минавах към тях казах на майка ми да не ме излага и тя точно тогава се развика и момичетата почнаха да се присмиват леко и дори не ме поздравиха. Също така си имам приятел от 2 седмици (връзка от разстояние), аз съм от София, а той е от Дупница. Веднъж е идвал в София, но от много време ме моли и аз да дойда в Дупница, но това няма как да стане, защото ако майка ми разбере, че си имам приятел, ще ме направи на нищо. Днес си говорех с момчето по Скайп и майка ми влиза без да почука в моята стая и аз по най-бързия начин затворих Скайпа и тя почна да ми чете конско и да ме разпитва с кой съм говорела и изкара едва ли не, че говоря с някакви мъже. Наистина не знам какво да правя вече. Не се издържа. Искам да се обличам нормално (с по-хубави дрехи), нямам претенции всичко да е от моля, но поне да пазарувам по-често дрехи и не всички да са втора употреба. Искам да и кажа и да спре да ме излага пред хората, но веднъж и го казах и тя не ми говореше цели 2 седмици. Искам да седна и да поговоря с нея за това момче, но как да и обясня, като тя ще почне веднага с простотиите, че това момче е едва ли не някакъв пропаднал, ще иска да го види, да говори с него (и 100% пак ще ме изложи, затова не искам) и ме е срам да говоря с нея по тая тема, въпреки че е нормално на 16 да си имам приятел. Даже смятам другата седмица да отида до Дупница с най-добрата ми приятелка, но няма как, защото майка ми постоянно ще ме разпитва къде съм била и 100% няма да мога да си купя билет за влака или рейса, защото нямам 18 години. Какъв съвет може да ми дадете за всичко? :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d0eaf331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. От личен опит ти казвам, че майка ти прави всичко това за твое добро. ;) А относно за това момче, с което имаш връзка от друг град те предупреждавам да бъдеш внимателна, защото аз съм от Варна и бях тръгнала с момче, което е от Бургас и все ми обещаваше, че ще дойде до Варна и така и не дойде, а искаше аз да отида в Бургас и изведнъж спря да ми пише и нищо не се получи. Бях съсипана, но година по - късно си намерих момче от Варна и се чувствам прекрасно. Още сме заедно и ми е супер.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d0eaf331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си разглезено момиче, което само се чуди какво иска. Ти се радвай, че имаш това защото някои деца и това нямат. Хем искаш да ти купува неща, хем те е срам от нея и казваш, че постоянно те излага. С нищо не си заслужила да имаш хубави дрехи и напълно подкрепям майка ти. Относно приятеля ти, с който сте говорили по Скайп, майка ти е напълно права да ти държи сметка, защото в днешно време има всякакви хора в интернет и тя е длъжна да знае, за да бъде спокойно. А това, че е от друг град едва ли е толкова голям проблем с рейс до Дупница си за около 1 час и нещо, няма какво да те притеснява. Отиваш сутринта и се връщаш вечерта и майка ти изобщо няма да разбере, въпреки че по-добрият вариант ще бъде да и кажеш, ако не дай си боже стане нещо-

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d9377d4177
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами кажи и, че искаш до говориш с нея, седнете някъде навън нарочно на оживено място, да не ти пука от непознати, така ще намалиш силата й, отколкото ако сте вкъщи. Седнете и й кажи, че искаш да поговорите и че за теб това е важно, говори бавно и не повишавай тон, обясни й, че не е нормално да те излага пред приятелите ти, всъщност, как би се почувствала тя, ако ти така се държиш, пред нейни приятели и познати и я засегнеш. Попитай я какво постига с това и какво "засява" в дългосрочен план, смачква психиката, поговори й и за дрехите и за всичко онова, което те вълнува. След това нека ти се сърди, може би и трябва време да се осъзнае. Кажи и, че е нормално да ти крещи за това, че искаш нещо за ядене, та ти си още дете, трябва да ядеш. За твоят приятел, го остави за разговор 2. Обясни й, че искаш да имате взаимно уважение, че не наранява много и усещаш, как все повече се отдалечаваш от нея, да видим как ще реагира. Майка ти избива комплекси, да се направи на интересна пред хората, пробвай с добро, като не стане с добро, може й с лошо, кресни и ти пред приятели, да я видим как ще се почувства.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ef1a851952
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти е откачена жена. Изтърпи я до 18 и после я забрави. Аз съм момиче на 19 и работя като компаньонка в Холандия. Всичките ми дрехи са супер скъпи и имам не два, чифта обувки, ами сигурно сто. С родителите ми въобще не се чувам и не могат да ме контрулират въобще. Ще поработя още 5 години, ще си купя 2 апартамента, ще ги дам под наем и ще се върна в България и ще си взимам пари до гроб. Няма да разчитам на шибана пенсия от 100 лева в Бг. Познавам такава българка тук. 5 години работи като компаньонка и спести за две големи жилища. Сега живее само от наем и то тук. Плюс това се занимава със спорт, пътува където си иска и до колкото знам сега учи това, което винаги е искала.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b19a76281d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Искам да те посъветвам да го даваш по-полека с майка ти. Тежко е да си самотен родител. Още по-тежко е да си вдовица. Както разбирам майка ти няма мъж до нея, не работи за висока заплата. Дава всичко от себе си, за да имаш всичко необходимо за възрастта ти. Дори и дрехите ти да са от втора употреба, и боята за коса от 2лв., пак не те е оставила на произвола на съдбата. Доста от моите дрехи също са от втора употреба, но аз намирам за излишно да давам повече пари за едни и същи парцали. В магазините за 2-ра употреба често се намират и маркови дрехи, напълно запазени. Позагледай се, ще откриеш това, което търсиш на много по-ниски цени от нормалните магазини.

Та, за майка ти... Дори и да не ти го казва, сигурна съм, че положението и е много тежко. Ти си на 16, и вече смяташ, че е нормално да имаш гадже (не, че не е). Представи си да бъдеш майка ти, на около 40 години, и сама. Мислиш ли, че и за нейната възраст не е нормално да има гадже/съпруг/любовник до себе си? Мислиш ли, че е лесно да издържа себе си, и детето си САМА, с тези мизерни заплати в България? И да се измъчва, защото не може да осигури на дъщеря си фризьор и дрехи от мола. Смятам, че дава всичко от себе си и полага най-добрите грижи, на които е способна за теб. Вярно е, че децата са егоисти, но се опитай да се поставиш на нейното място. Толкова са и възможностите, толкова може. Колкото и да е банално, когато пораснеш и видиш как се изкарват пари, и то какви пари в Б-я, ще започнеш да ги цениш. Тогава, ще можеш да си купуваш каквото искаш. Според възможностите си, разбира се.

Също, искам да ти кажа, че за да си купиш билет не са ти нужни 18 години. Надявам се връзката ви с това момче да е сериозна (доколкото е възможно за 2 седмици), и да не ти се случи нищо лошо в Дупница. Аз самата от малка обикалям из цяла България. Искам да ти кажа, че трябва да си подготвена за всичко. Задължително вземи някоя приятелка с теб, и кажи на някой възрастен къде сте. Така ако не се приберете или чуете до еди колко си часа, да знае, че може да се е случило нещо. Нищо не пречи да се подсигурите, все пак.

А, колкото до излагането... Ами, много родители са така. Може да поговориш с нея, без да я обвиняваш. Кажи и, че искаш да започне да се държи по-зряло с теб, да ти има повече доверие. Но, не знам дали с нещо ще помогне. Някои родители са така. Понеже тя е вече изградена личност, със собствени маниери и разбирания, може и да не се промени. Тогава, просто избягвай да я водиш при твои приятели.

Това е от мен. И, помни, още 2-3 години и училището свършва. Тогава започва истинския живот. Това, което знаеш до момента, е малка песъчинка в сравнение с това, което те чака. Изживей си тинейджърските години както ти харесва на теб. Учи, помисли в каква насока искаш да се развиваш, и действай по въпроса. Ние сами определяме живота си. Щом искаш да си купуваш хубави неща, трябва да вложиш повече усилия, за да намериш хубава и доходоносна работа. Или мъж с пари. :)

Успех!

Depravity

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bc32a22861
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   билет можеш да си купиш и за влак и за автобус

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c50788bcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ъм, билет за влака можеш да си купиш и на 12 години, но не те съветвам да ходиш сама при някакъв, който не познаваш в друг град. Той ако толкова те харесва - да дойде той. Майка ти може и да е леко нестабилна, но ми звучи като наистина да не е много заможна. Щом не ти стигат парите, почни работа, в София си - има достатъчно и подходящи за твоята възраст. Малко си падаш лигла май...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0883841908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Почни да си изкарваш ти парите. Няма какво друго да ти кажа. И да - най-хубавите ми дрехи са втора употреба. Просто си ги избирай сама. Боята за коса на 16 няма да я коментирам. Излишен харч, дори е и вредно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d0eaf331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От опит мога да ти кажа, че в магазините за втора употреба дрехи може да намериш много по-хубави дрехи, отколкото в мола и много по-евтини. Нали се сещаш, че като на хората вече им омръзнат дрехите от мола ги дават на магазини втора ръка и после ти ги носиш? Фактически, може да се каже, че ти носиш дрехи от мола. Аз винаги пазарувам от такива магазини и даже веднъж напазарувах около 10 блузи и тениски, 1 чифт дънки, 1 жилетка и 2 суичъра и ми излезна всичко 11 лева, а ако някой ме види някъде може да си помисли, че пазарувам от възможно най-скъпите дрехи. Не е важно откъде си купуваш дрехите, а по какъв начин ги съчетаваш, защото ти може да пазаруваш само от мола и от скъпите магазини и да съчетаеш така дрехите, че да се получи отвратителна комбинация. А относно момчета в Дупница - не е задължително да си на 18, за да си купиш автобусен билет или билет за влака, но ако смяташ да го правиш, те съветвам да поговориш с майка си, защото все пак едно е да отидеш до магазинчето в квартала, друго е да отидеш в друг квартал, съвсем друго е да отидеш в края на града, а какво остава да отидеш в друг град и то сама и не се знае какво може да ти се случи и най-малкото може да се изгубиш там.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d0eaf331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Познавам момиче, което пазарува само от втора употреба и единственото нещо, което купува на малко по-високи цени са обувките. Облича се повече от невероятно и никой от приятелите и не знае, че пазарува от втора употреба. Единствено аз знам, защото тя ми сподели, но ако не беше ми казала, изобщо нямаше да се досетя или да ми мине през ума. А това, че майка ти те излага, не мисля, че те излага, а по - скоро ти се срамуваш от нея. А за връзката ти от разстояние - и аз имам връзка от разстояние дори в момента (от 2 години) в момента съм на 17 и момчета също е на 17. Аз съм от Бургас, а той е от Варна и първият път дойде той, а втория път отидох аз и то с майка ми, за да се запознаят и повярвай ми в момента се чувствам страхотно. Майка ми има пълно доверие и дори понякога оставам за 1 седмица да нощувам в тях, а някой път той нощува в нас. Майките ни се разбират перфектно и всичко е като в приказка, затова те съветвам да кажеш на майка си, а тя може да ти даде най-добрия съвет. Не трябва да чувстваш майка си като твой враг, дори не и като майка, а като твоя приятелка. Тя знае кое е най-доброто за теб и никога не би направила нещо, което ще те нарани или ще те накара да се почувстваш зле. Успех ти желая!
- А. Д.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ccc351a3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   за магазините от втората употреба- аз в англия пазарувам дрехи от рода на 10 бг лева. а изглеждам така, сякаш съм богата, никой никога не може да познае колко ми струват дрехите, защото имам много класически вкус и знам как да си сучетавам дрехите. чак ми става смешно от погледите на другите жени. така че се научи да си съчетаваш дрехите, защото някои нямат никакви дрехи дори. аз носех дрехите на брат си. боядисвах си коата с къна защото беше един ллев и издържаше един месец. на мен не ми купуваха никакви неща за ядене, а обикновената храна която готвех вкъщи. нямах пари за училище затова си правих сандвичи вкъщи. майка ти те отглежда сама, затова нямаш право да се сравняваш с други деца, които са с по двама родители, двойно пари най малко, и най вероятно по голям стандарт на живот. знаеш ли колко хора си мечтаят буквално за живота, който имаш ти. за да разбереш в какво положение си, винаги трябва да се поставиш по средата между някой по зле от теб, и някой по -добре от теб. знам как се чувстваш, аз съм имала по гаден живот от теб- моята майка е починала, затова баща ми ме " отгледа", та трябваше да го моля за 2 лева на месец за превръзки, и после да му покажа пакета и касовата бележка. тъй че не се оплакваш. завърших гимназия, и веднага се изнесох. сега съм чак в англия, и живея по начина, по който искам. нямаш какво да направиш, и как може изобщо да държиш сметка защо майка ти си купувала скъпа козметика- когато ти изкарваш парите вкъщи, и не живееш под нейния покрив вече, тогава може да държиш сметка. ти имаш вичко от което се нуждаеш. а това че майка ти те проверява през 5 минути само можеш да се радваш, защото баща ми никога не мимсе обаждал да ме пита къде съм. дори сега не знае къде съм. щеше да разбереш какво е чувството на майка ти да не и пука за теб, ако не ти се обаждаше, и щеше да ти е по гадно. наистина тя пък прекалява чак през 5 минути, но това е по добре, от колкото да не те отразява. майка ти се страхува от това че те отглежда сама, и иска най доброто за теб. това ще го разбереш чак когато си вземеш хляба в ръцете. повярвай ми- имаш всичко, дори повече от колкото ти е необходимо. на човек му трябват само храна, вода и подслон. всичко друго в живота ти са бонуси. и за тези бонуси трябва да е бориш сама, но не и от майка ти. вземи си първата заплата и почни да си трупаш бонусите сама.
успех

ж21

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8e6d791b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 4, значи се гордееш, че си луксозна проститутка! Нямам думи колко деградира младото поколение! Ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ad89e43fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   1, 2, 9 и 10, стига вече де!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 45c7d9d2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Божее имaш връзкa от 2 седмици и вече му имaш доверие. Опознaи го по добре и тогaвa ходи при него. Пък и връзките от рaстояние сa трудни и щи е тъпо че нямa дa се виждaте често. Пък до колкото зa мaйкaти тaя женa е тотaлно изперкaлa. Ти си нa 16 имaш нуждa от дрехи. Кви сa тия дрехи вторa употребa. Мaйкaти си копувa гримове пък зa теб остaвa вторaтa употребa. Поговори с нея обясни и, че и ти имaш нужди. Не знaм кво друго дa ти кaжa.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 130b7933d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ами сега ще прозвуча грубо за някои хора, но смятам, че точно ТИ трябва да си привилегированата, а не майка ти, защото е много по - гадно да имаш починал баща, отколкото починал мъж! Все пак бащата е един и не може да бъде заместен!
Тя щом си купува толкова скъпа козметика значи се надява да закачи някое чиче евентуално, в което няма лошо, но не трябва да те лишава от стандарта на връстниците ти за сметка на нейния комфорт! Като е искала да се задоволяваш с евтини неща е трябвало още като си била супер малка да се преместите в квартал, където са предмно хора с ниски финансови възможности или направо в някое родопско селце, за да й е по - леко на госпожата.
Номер втори директно да се мята от някъде, а depravity се е изказала леко като леличка този път. И това: "Или мъж с пари" да си намери и кво, да легне да разчита на някой и после да свърши като майка си, ако не и по - зле.

Да, гадно е да се мажиш с евтини бои за коса, защото кой знай какво зле ще ти е станала косата след 20 години и ще се чудиш кво да правиш тогава. По - добре не се боядисвай изобщо щом майка ти не ти дава пари за качествена боя. А за дрехите втора употреба са прави по - горе, че можеш да си намираш много добри неща, просто трябва да ходиш редовно да проверяваш какви неща са пуснали.
Виж авторке - трябва да я изтърпиш още 2 години. Мисли от сега какво и къде ще работиш и станеш ли на 18 излитай и повече не поглеждай назад. До тогава както казах - планирай и проучвай работни места и квартири.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker