Имаме дете, а не иска брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имаме дете, а не иска брак
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 5041 пъти
Здравейте!
С моята половинка сме заедно от 8 години, като от 7 живеем заедно, имаме и дете. Наскоро си купихме и жилище с ипотека. Гледам как хората покрай нас се женят, виждам жените като булки и сърцето ми се къса, защото знам, че никога няма да ми се случи. Той никога не е правил за мен романтични жестове, никога не е показвал романтична страна. Мисля, че ме обича, със сигурност е чудесен баща, но постоянно отклонява темата за брака. Всичките му приятели се ожениха. Дори приятелите му го питат, подканват, той казва няма пари, как с този кредит. Оправдава се години наред с това, че сватбата излиза скъпо. Но аз си мисля, че има ли желание, винаги има начин. И това ме навежда на мисълта, че липсва желанието. А аз не съм някоя закъсала девойка, на която е единствения и шанс този мъж. Аз съм хубава и млада, предизвиквам интерес, но искам моя любим да пожелае да се ожени за мен. Не искам просто да се омъжа. Искам да се омъжа за него. Години наред мечтая и копнея за това. Той е малко студен и особен човек. Не демонстрира много чувства, често мени настроенията си. Понякога е много мил и закачлив, друг момент е дръпнат и далечен. Изцяло подвластен на настроеният си. За съжаление момените, в който е мил са много по-редки от тези, в който е особен. Обръщам се тук анонимно за съвет. Да чуя странично мнение, страничен поглед.
Много моля да ми бъде публикувана историята този път!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 124687c1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Мисля, че малко си се вкарала във филми. Научи се да живееш с изборите си, да поемаш отговорност за действията си и да си щастлива с това, с което имаш. Ти ако си искала сватба да си имала сватба, но жена се жени в бяло преди да е родила и станала майка и реално съпруга. Сега просто е малко късничко да се сещаш, че партньорът ти не бил романтичен. Според мен трябва да видиш нещата и от добрата им страна, неговите добри черти. Не случайно обаче мъжът предлага брак, не жената. Ти си бързала и си дала всичко преди да имаш брак с този мъж, но сега не може да тропнеш с крак и изведнъж да искаш брак и сватба. Мисля, че времето ти за сватби е минало, а сега имаш съвсем други отговорности като майка и е глупаво да си разбиваш отношенията с мъжа си заради такава работа. Можеш и да предложиш компромисен вариант - малка сватба от 20-40 човека да кажем, но не си струва да се взимат кредити заради такава работа. И най-малката и скромна сватба ще ви излезне поне 4000 лв. Една прилична сватба може да стигне 10 000- 20 000 лв., които вие просто не смятам, че ги имате.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: be4f2abece
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А знаеш ли защо я искаш тая сватба? Или ей така да вървиш със стадото, че всички се женят, да не останеш по-назад и ти. Или просто ти се пилеят пари за празненство? Родители били, а децата имат по-зряло мислене.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 48fb075939
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Познаваш го добре, ако не си щастлива с него - разделете се, ако си - свикни с недостатъците му! Съжалявам, но сама си направила своя избор и малко си след дъжд качулка. Но те разбирам като жена. Не разбирам обаче защо всички хора държите толкова на прословутата сватба с всички роднини и приятели. Ако човекът е финансово затруднен, а ти държиш на подписа - защо просто не говорите да подпишете само в семеен кръг плюс свидетели. Ако сте вярващи, може само двамата и пред отец да се венчаете. За какво да се вдига иначе врява? Първо седнете на една маса и говорете за вашите желания, вместо да пишеш по сайтове за такъв важен въпрос. Успех!

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d90082a88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поговори с него и питай кое е проблема.
Че не иска документ ? Може да направите само църковен брак
Че няма пари ? Ами подпишете и си направете малка романтична церемотия само с 5- 6 човека или само с кумовете...на някоя планина или море нещо близо да вас
Ето ти варианти.
Обясни му как ти се къса сърцето както обясни на нас.
А ако не иска изобщо му обясни колко много значи за теб и как те боли и да го направи за теб щом те обича.
Щом за него не значи нищо а за тебе всичко да направи жертвата ..

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d694cfdf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Семейството е по-важно от брака и ако усещаш, че го имате - концентрирай се върху него. Винаги мисли позитивно!
А тези, които държат на сватба задължително, не бива да доживяват на семейни начала преди предложението и определенията дата.
Сега обаче говорете, за да се изясните веднъж-завинаги.
Ж28

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ae255a9723
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   На чие име е новия апартамент, който ще изплащате двамата, на чие име е ипотеката?
По това ще познаеш истинските му чувства и намерения! Разбирам, нормално е, има такива хора които са "студен и особен човек" но любовта не си личи по подписа в гражданското, а по споделянето, думите които се изричат в гражданското. Споделяне на "богатство и бедност" и т. н. Ако е купил апартамента само на свое име имай си наум е той не иска да споделя с теб радостите в живота си. Ако обаче е купил апартамента на двамата на името и ти си собственик на половината имот, знай че намеренията му са чисти като сълза.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 05106520a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че следващата ти тема ще бъде със заглавие "как разруших живота си" или "човек разбира какво е имал чак като го загуби" :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1078fb316f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Е ти реално вече си имаш семейство. Не виждам едната сватба какво ще промени - наистина е излишно харчене на луди пари. По-добре, ако имате възможност, ги спестете тия пари и с тях отидете на почивка (пропуснете сватбата и преминете направо към медения месец :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4858c28eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   "Изцяло подвластен на настроеният си. " - ми НОРМАЛНО, ама ти на твоите настрения искаш да е подвластен, нали...

Както казва номер1 - да си мислила. Първо е трябвало да му кажеш още в началот на връзката ви, че ти си от жените, които искат сватба с бяла рокля и с всичките подробности там, а чак след това да му раждаш дете - както си е и реда според трациите, които твърдиш, че харесваш.
Не може така избирателно обаче, защото излиза, че сватбата за теб е по - скоро един каприз - да не изостанеш от тълапата: "Гледам как хората покрай нас се женят, виждам жените като булки и сърцето ми се къса, защот" - еми определено си е чист каприз твоето и тинейджърите ряпа да ядат пред твоите настрения, та дори и от най - разглезения вид!

Бъди благодарна, че мъжа ти си гледа семейството и не харчи за глупости. Определено неговите настроения са на зрял, практичен, здраво стъпил на Земята човек.

Капризи могат да си позволяват само хора, които не са родители и хора, които разполагат с излишни пари, а е явно, че ти не си нито от едните нито от другите, сори.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7af6a16146
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И каква е тази мания да се жените? Ние с "жена" ми живеем на семейни начала вече 15 години, имаме две чудесни деца, вече тийнейджъри. Ходим на круизи и романтични почивки, качаваме върхове и ходим на ски по всички известни световни ски-курорти, но не сме тръгнали да се женим. Сестра ми и зетя - също. И въобще повечето хора със съвременно мислене, които познаваме.
Нямало да ѝ се случи да е булка - е. ати селското "удоволствие"...

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7dbc4ed2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не съм женен, но държа на брака, на църковният обаче. Твърдо против сватбите съм, както повечето ги разбират - ядене и пиене до откат много често в някоя долнопробна кръчма под звуците на чалга оркестър. По средата 90% вече са мат и не знаят къде се намират, а накрая и се сбиват. Аз от такава селяния няма да съм част, колкото и другата страна да иска. Да не говорим, че на тези пари могат да се намерят милион други къде по-добри приложения. Тегленето на кредит пък или даването на последните пари за сватба изобщо не искам да го коментирам, това е върхът на простотията!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dd3600c957
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж мила, знам, че мечтаеш да се видиш булка, но и сама знаеш, че когато двама са заедно има много по-важни неща, а именно любовта и уважението. С подпис или без, много по-важното е да те обича, да те подкрепя и да е добър баща, а другото е просто един театър за пред роднините и изобщо не ти гарантира, че ще си по-щастлива след това. Едно време се е държало много на това, защото жените са били изцяло зависими първо от бащите, а после и от съпрузите си и без сватба тя е никоя и няма никакви права, но сега е просто една церемония, да не кажа направо-просто един по-официален купон за роднини и приятели. И сама виждаш, че можеш да си живееш с някого и да си гледаш детето и без роклите, тортите, шаферките и хилядите ритуали. Пък и мъжът ти е прав, цялото това нещо излиза скъпо. Ако толкова си държала на това трябвало е да го направите преди да теглите кредити и да се заробите за години наред. Няма ли да ти е съвестно в този момент да пръснеш едно 10 000 само за да се видиш булка? Глупаво е. Пък и явно мъжът ти няма желание, така че и с много мрънкане най-накрая да го накараш, определено няма да му е забавно и няма да има никакъв смисъл. Нали не искаш на сватбата ти мъжът ти да се цупи и цяла вечер да мисли как ще успее да плати поредната вноска по кредита защото се дали толкова много пари за един купон?
Така, че не настоявай. Ако толкова искаш да се видиш в бяло, наеми си рокля от някой салон и иди да се снимаш, но да правите тежки сватби, със стотици гости, ресторанти, оркестри, лимузини и т.н. в този момент е просто безумно!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0b3f20ed31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ти кое искаш, подписът или сватбата и тържеството по-скоро те вълнува? Ако е просто подпис, може и на гишето в общината да се подпишете без церемония и пак ще имате брак.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cdca9a385f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Номер 1 е абсолютно права. Прав е и мъжът ти. Като всичко вече е получил от теб, защо да влиза в излишни разходи.

Сватбата/бракът не е "само хартийка", а е много хубаво нещо. Това е начинът, по който мъжът показва на жената, че я обича и иска да е само с нея и е готов да жертва свободата си и да бъдат заедно. Съответно организира и почерпка, за да сподели щастието си с близките си и да покаже пред всички любовта си.

Когато някой твърди, че въпреки че обича половинката си, не иска да се жени, просто се колебае в чувствата си и иска да е свободен в случай, че се появи по добра партия след време. В днешно време и жени и мъже с лека ръка загърбват нуждите на децата си, за да преследват егоистично личното си "щастие", така че и при наличие на деца, не се поколебават да зарежат мъжа/жена си.

Във вашия случай обаче женитбата ще бъда наистина само хартийка и вече няма никаква стойност. Защо да подписва мъжът ти като вече така и така живеете заедни, вече си му родила дете и т.н. С брака нищо няма да се промени и нищо ново няма да получи. Съответно за какво да го иска? Отдавна е минало времето за това. Скука и излишен разход.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5d4ac918de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Майка ми и баща ми не са женени и са много по-щастливи от женените двойки. А ако искат да се разделят (което не мисля, че ще стане) няма да мислят за разводи, глупости. Радвай се, че си с любимия човек, не е нужно да сте женени за да се обичате. :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fc1e9b9008
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Айде и на тая и станало скучно. Дете има мъж има жилище има ама сега искала да се снима в рокля. Кажи на мъжа ти да те ебе по-здраво да не ти се задържат глупости в главата.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 49b5842419
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Аз не съм съгласна с номер 1. Сватба може да се направи и с много по- малко пари. Дори познавам булки, които не са с булчинска рокля, а просто в бял тоалет. Някои хора нямат средства, но се женят, за да си кажат "Да". За да са една и съща фамилия тя, той и децата. Никога не е късно. Какво лошо има?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: aa6bc2e3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   И аз искам брак, но не лакардия със сватбено тържество, ми просто подпис в гражданското, даже и църковен не искам. Пък за какво ми е - ей така за сантименталност и задоволяване на егото ми- че знача нещо за него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7a76b4a2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Абе на него какво му пречи, да направите нещо с малко хора и да подпишете, може би ще се чувтсва по вързан. Но пък и роднините ще ви дадат подаръци и някои друг лев, така, че защо да са разходи само, пък и ще прекарате една хубава вечер. Ще сте официално семейство...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 64e2021acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Аз съм за брак, направете подпис дори без сватба, това осигурява жената, тя е наследник на съпруга и пенсията му, не са случайни мъжете не искат брак. Статута на омъжената е друг.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7a76b4a2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Предложи му ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dd446e5ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ако го притесняват разходите, то предложи му просто да сключите граждански брак, като отидете и да се разпишете с двама свидетели и готово - женени сте, разходи няма и дори може да се свърши сутринта преди да отидете на работа - бързо, удобно и проблема е решен :)

Въпроса е дали за теб е по-важно да си женена или искаш непременно да правите сватба, за да ви видят хората? Според мен е напълно излишна цялата дандания, ресторанти, рокли, почерпки, събиране на родата итн, но това си е до човека все пак

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dd3600c957
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Като човек наскоро минал през развод, ви казвам, че това е най-голямата глупост!!! Много по-важно е да се обичате и да се подкрепяте взаимно, отколкото дали имате подпис или не. Ние с бившия като имахме подпис какво? Това гарантира ли ни, че "ще живеем дълго и щастливо" не, нали? Даже раздялата така е много по-тежка и болезнена, че искаш или не трябва да намесиш и чужди хора в драмата (адвокати, съдии) и изобщо става грозна гледка. Така, че по-добре бъдете заедно и се обичайте, отколкото да се разправяте за глупости, защото в наши дни да се ожениш е напълно, ама напълно излишно! Имате си дете, грижите се заедно за него, признаел е детето със сигурност, тогава за какво ти е цялото това нещо? За пред хората? Че ти за хорското мнение ли живееш? Или за да не останеш по-назад от някоя приятелка? Щом тя се омъжила, искам и аз! Хайде, де.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ec20820a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   И аз като чета, че на всички мъже им провят свирки, сърцето ми се къса, че моята не иска да ми прави. Е като моята е старомодна, да се разведа за това ли? По добре ли ще стане на авторката мъжът до нея да се държи като идиот, но да имат брак. Какво значи думата брак? След подписа човек става това, което значи думата, т.е., вече не е човек. Гледайте си спокойствието, подписа зависи само за жилището, но не и за човешките взаимоотношения! Авторката намеква за жилището, но ако сега сключат брак, то ще е вече преди брака.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 16a1c98b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   24, ако ти и правиш френска може би ще се реши и тя на теб да направи след време.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: c5ecf6981b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Постави му ултиматум. Дори и да не желае брак - като вижда, че ти имаш желание, би следвало за теб да го направи. Но ти е трябвало още в началото да го искаш и настояваш. Казваш си условията и ако не ги приема - пътя! Но явно е доста прост човек. Бракът е важен от правна гледна точка. Ти си наследник, ако той е - на соца помощ, пенсия, имоти. А сега - не си. Само детето ти. Не само прост, но и страхлив. Нещо го плаши в брака. Ако се дърпа, му кажи, че ще си вземеш детето и живота! Нямаш брак, лесно става. Настроението си гледал, ми твоето къде е? Не разбира ли, че когато е щастлива жената, е щастлив и мъжа? Типичния български образ.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a09ba2d252
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Щото като имаш подпис, после може да имаш претенции за нещо материално, което никак не е маловажно за отглеждане на дете! А фани някой съжител да ти плаща издръжка или да ти дължи част от жилище и прочие. Ще му хванеш опинците. Казва ти - благодаря ти за рибките, образно казано, аз бях дотук - взима си куфарчето и после се разтваря в безкрайната Вселена. А докажи, че ти е бил мъж? !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a09ba2d252
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   До номер 10, то от вас съвременните двойки, както се наричате, скоро и семейство няма да има. То е съвременно и да си трети пол, айде юруш на маслините. Сватбата, ритуалът имат своя смисъл - да, не са гаранция за нищо свързано с любов и разбирателство, но е една хубава традиция. Не може съвсем без нищо да живее човек - без брак, без това, без онова... айде всички да сме вегани, да караме само велосипеди и да не се женим, щото да сме съвременни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ec20820a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   25, нямам проблеми да й правя френска, не ме е гнус и съм го правил многократно, но тя е задръстена с предразсъдъци, момиче от село, такива са й представете. Като виждам, че не й е приятно, защо да я насилвам. Примирил съм се със съдбата си и даже на въпрос не го повдигам. Дадох само пример на авторката, по важно е да се разбират, а не да гонят формалностите, подписа по скоро вреди на семейството. Друго е, че иска да се види булка, но това могат да го направят и с църковен брак, даже ще бъде по романтичен и по душевен.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: a2335f42c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   И аз съм за брака, Не може да родиш дете на човек и с едно припознаване айде. Има такива случаи в които 18 години живее двойка и после бива изхвърлени майката и 18 годишното дете. По закон нищо не може да вземе и майката и детето. И това ми било мъж.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker