Нашите ме задушават! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нашите ме задушават!
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1890 пъти
Здравейте, момиче съм на 16 години, нашите не спират да ме задушават и да ме тормозят. Не ми дават да излизам след 9 била съм малка, не ми дават да се затварям в собствената си стая, не ми дават да излизам навън за повече от 3 часа и то през деня... Оня ден излязох с една приятелка в 2 през деня, стана 3 и полвина и се почна звънене на пожар от майка ми, думите и бяха: " Момиченце прибирай се веднага баща ти е побеснял правиш си квото искаш човек няма спокойствие от тебе. " Седях още 15 мин и се прибрах... Имам приятел на 20 той държи на мен, нашите могат да му имат доверие, но и с него не ме пускат в 9 да ме е прибрал, защото съм много малка за стоене до късно. Всички ми се подиграват, че майка ми ме задушава, аз и обяснявам но тя не ме разбира.. Само ме заплашва, че ще ме изгони от нас, но тръгна ли да се изнасям ме рита, дере и обижда и ме пита къде си мисля че отивам... Немога повече какво да правя, затворена съм в себе си точно заради родителите ми, когато аз се прибирам приятелите ми тепърва излизат... Искат да харча по 2 лева на ден.. Повече от 2 не ми дават, защото нямало къде да ходя и какво да си купувам.. Приятелите ми ме викат да излезем в 8 те не ме пускат и питат кое време е ти тепърва да излизаш.. :((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4406f67fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Надявам се да приемеш съвета ми. :)
Купи една българска граматика, поразгледай я обстойно и на спокойствие.
Приятно четиво, пък и може да нещо поучително да "грабнеш"!
Късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 28471fff43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Търпиш още две години, кандидатстваш и отиваш да учиш в друг град. Няма друг начин, с приказки колко си сериозна и зряла не става.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a4bb28b75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Още 2 години и по закон няма да имат право нищо да ти казват - почваш работа, изнасяш се и край!
Иначе вашите определено не ги бива като родители - супер параноични са, комплексирани, задръстени. Като са искали спокойствие просто не е трябвало да имат деца - елементарно е, а тука правим извод, че са и егоисти!
Според мен е нормално да те пускат поне до 22. 30 - колкото е вечерния час за непълнолетни. Макар че по мое мнение лоши неща могат да се случат на определен човек и в 12. 00 на обят на централно и оживено място.
Може би ги е страх, че правиш секс - ами то секс може да се прави и през деня - тука няма какво да коментираме просто. А и на твоята възраст вече е нормално стига да се пазиш от бременност, но съм сигурна, че си информирана достатъчно добре. В днешно време последното, което липсва е информация, особено по тази тема.
Просто няма какъв съвет да ти дам, който да им промени отношението им към теб. Както казах - трябва да ги изтраеш още 2 години по закон! Почвай от сега да се оглеждаш за работа, следи цените на квартирите в града, в който искаш да се преместиш, за да можеш бързо да се ориентираш малко преди 18 ти рожден ден още.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4c970c90ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много ми е познато това отношение, с тази разлика, че баща ми ме пукваше от бой дори да закъснеех с 5 мин. Когато бях на 16 вечерния ми час беше 20. 00. Няма значение лято или зима. Всички ми се подиграваха и страдах много. Никакви причини за баща ми не бяха основателни да остана навън дори до 21. 00. С течение на времето почнах да му правя напук, така или иначе ядях шамарите, почнах да се прибирам всеки път с по 10 мин по-късно. Лишаваха ме от пари, накаваха ме и изобщо тинейджърските години ми преминаха в ада. В деня който навърших 18 год. се изнесох и заживях с неподходящ човек, но всичко ми се струваше по-добро отколкото тормоза у дома. Не казвам, че това е най-правилното, но това задушаване с цел предпазване е просто пагубно за психиката на човек. Сега съм на 33 имам си семейство и дете и с нашите сме в добри отношения. Но аз никога няма да забравя тормоза, който ми причиниха и ще се старая да не го причинявам на детето си. Бих те посъветвала да отидеш да учиш някъде другаде като навършиш 18 или да работиш и да се изнесеш. Вашите не мисля, че ще се променят.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a63edbc2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отиди в Закрила на детето и там разкажи, че си подложена на постоянен психически тормоз от страна на вашите и настоявай категорично, че не желаеш да се връщаш повече в този дом и дано да те настанят при по - нормални роднини или при приемно семейство. Другия вариант е да търпиш още 2- 3 години докато завършиш и после да се изнесеш да следваш и работиш в друг град, но за тия още 2- 3 години ще се съсипеш психически при тях. Колкото до вашите те ще се осъзнаят някой ден, когато останат съвсем сами , никой не се сеща вече зя тях, грохнат и се наложи някой да им сменя памперсите! Тогава може би ще съжаляват, но вече ще е късно!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bf0f78124b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не знам от къде си, но знай че България не е райско кътче. Има много дебили и психопати. Вашите се опитваш просто да те предпазят от света. За някои неща просто все още ти нямат доверие - пушене, пиене, секс без презерватив, наркотици. За други просто се притесняват от обстановката - изнасилване, грабеж, побой.
Споко, на 18 като отидеш студентка вече ще е доста по-добре положението.
М28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cd34ad1bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само след 2 години, когато вече си пълнолетна, можеж да започнеш да работиш и се изнесеш, щом смяташ че вашите са толкова лоши. Тогава ще имаш право да определяш сама правилата.
Сигурна съм, че не след дълго обаче ще ти се доплаче за вкъщи, ще оцениш родителите си и ще разбереш, че всичко което са правили е защото те обичат и се притесняват за теб.

Осгурили са ти всичко и не знам защо смяташ, че са и ДЛЪЖНИ да ти дават дори и 2 лева на ден за пилеене.

Почни работа, плащай сама квартира, режийни и храна и виж дали и 2 лева на ден толкова ще ти остават.
И да, няма родителите ти да ти казват кога да се прибираш и кога да излизаш, но ти сама ще се прибереш по-рано, защото ще ставаш за работа и няма да имаш сили да киснеш по кафетата и докато се усетиш, ще излизаш по-малко и от сега.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 51a0938ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Па фащай се на работа й се махай. С такива изроди не се живее.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9013d1b524
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вашите ги е подгонила параноята....
От всичко, което си написала съм съгласна с вашите само за вечерните излизания. И аз моята дъщеря, която е на 16г. не я пускам вечер до късно. А само на събития, когато знам с кой и къде е, че е с класа например или в приятелка с преспиване. Но това е 2-3 пъти в годината....

Всичко останало смятам, че не е редно да ти причиняват-нормално е да си излизаш през деня с приятелки съвсем спокойно както и да си стоиш в стаята.
А за ритането, дрането и обиждането-просто няма да го коментирам...
2 лева на ден наистина са малко, но ако нямат възможност за повече... не е като съвсем без нищо все пак. А ти можеш да си изкараш сега лятото и да си заделиш за твои нужди да имаш да си харчиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6e09a6568d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато бях на 16 и аз бях до 9 навън. Не го разбирах, исках да седя до късно навън като другите, но сега осъзнавам, че просто са се притеснявали. Ти си късметлйка, че вашите поне приемат, че си имаш приятел, защото майка ми и дума не даваше да се каже за гадже докато не станах на 18. Просто приеми факта, няма нищо лошо във вечерния час, но може би прекаляват че и през деня не ти дават да излизаш за повече от два часа. Седни и им каже, че нямаш нищо против от вечерния час, но искаш поне през деня да излизаш. А да се изнесеш не е никаква алтернатива, все пак си на 16.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: db2ccaf1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Малко е прекалено от страна на вашите. Не говоря за късното излизане, защото точно деца на нашата възраст попадат в опасни ситуации по дискотеките, кафенетата и така нататък. Ако е през деня според мен няма проблем да излезеш на обяд и да се прибереш вечер към 5-6. Лично моите родители ме пускат. Аз самата не обичам да излизам вечер, защото гледам какво се случва. Обясни на родителите си, че растеш и ставаш по - отговорна във връзка с парите, че няма да харчиш на поразия, че няма да ги лъжеш относно това къде се намираш, и че би било хубаво, ако те пускат малко повече навън. Недей да им се обиждаш, те просто се притесняват за теб по - малко по виден начин. От личен опит, не им повишавай тон, защото това само ще влоши нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker