Сватбени тревоги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сватбени тревоги
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1250 пъти
Здравейте! С моят годеник сме заедно от почти пет години предложи ми в началото на тази година. Сватбата като цяло решихме да се състои догодина, за да успеем финансово да се подготвим. Е вече минаха 5-6 месеца и решихме малко по малко да започнем с подготовката разглеждаме ресторанти, обредни зали и църкви. Споменахме пред родителите му, че ще е добре да направят списък с роднините, за да знаем горе долу колко човека сме. Първоначално майка му каза, че още било рано за подготовки и не ни обърна внимание, след няколко дни спомена, че е ходила до ресторанти и ритуални зали аз и годеника ми я изслушахме и после и обяснихме за какво става дума в цената на по евтините и по скъпите кувертите. Обяснихме за овъртайм, такса "тирбушон" и други неща за които си няма представа. Споменахме, че сме се харесали едно място и, че куверта е малко по скъп, но пък включва много неща и разбира се не и казахме точната цена, а една идея по евтино. Тя започна да обяснява, че това са много пари и, че такива пари за куверт няма да даде. Майка ми от друга страна е на съвсем различно мнение и съм и много благодарна, че ни подкрепя и, че ни отдава възможността да направим сватбата така както ние искаме. Та на въпроса не искам да се караме с родителите му, но пък не ми харесва и това, че майка му много се налага. Как да постъпим тя е властна жена и обича да контролира нещата не, че има нещо лошо, но просто това е нашата сватба. Много благодаря, че отделихте време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6ef24d87e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, че това е Вашата сватба и тя няма право да Ви се налага. Но с едно уточнение - ако Вие си я платите сами. След като смятате, че някой Ви е длъжен да я плати, ще се съобразите с неговото мнение и желание. Незнам защо сте тръгнали да си играете на семейство, след като не сте си изкрали пари, за да си платите дори и сватбата, а чакате на мама и тате.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 55c45d1eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " Как да постъпим тя е властна жена и обича да контролира нещата не, че има нещо лошо, но просто това е нашата сватба." - ми платете си я вие двамата. Много добре знаеш, че който плаща - той поръчва.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 784176c12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Авторката: Не съм казвала, че те ще плащат сватбата! Решили сме да си разделим само ресторанта, защото все пак ще каним и техни роднини които дори не познавам всеки си има част която ще поеме както ние така и неговите родители, и моята майка. Моля Ви помислете преди да съдите хората от мен ако зависи сама всичко ще си платя, но те държаха да платят някаква част за това решихме, че ще е най-добре това да бъде ресторанта!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7013639024
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти гледай какво ще стане, като се ожените и имате дете. Ако ще се жените си правете сватбата, както вие искате. Най-добре да ви дадат пари, както разбирам, че ще ви дават и си правете каквото искате. Ще си скъсаш нервите и за дребните неща, ще станат разправии. Това си е типичен български манталитет, децата са винаги деца, мама тати плащат, но и искат да се месят, напрежението ескалира и започвате съвместният си живот чудно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 79495b8358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ха ха това е вашата сватба, която тя не иска да плати, толкова скъпо, колкото ти искаш.
За да направите тържеството си така както вие искате, трябва първо да можете да си го платите, когато търсите някой да ви плаща, ще се наложи да се съобразите с неговото мнение-такъв е живота.
Осъзнай се, ако сватбата е ваша, то свекървата е гостенка на сватбата ви, тя не се налага да плаща нищо, ако има желание може да ви даде подарък, ако не желае и с подарък-букет ще минеш.
Логично е че след като очакваш подарък нямаш право да си го избираш сам, нали?
По нататък ще разбереш, че ако очакваш свекървата да ти купи количка за детето ще се наложи да се съобразиш с нейния избор на вид количка на цвят и т. н. Да детето пак ще си е твое, но щом не можеш да си позволиш да платиш количка примерно, ще се наложи да си возиш детето в количка по неин избор.
На въпроса ти "как да постъпим" има два отговора, или си плащате сами и избирате всичко, или си съобразявате избора с този който плаща.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d872ae04f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И аз да съм на мястото на майка му и аз няма да съм съгласна. Като искате сватба платете си я, или като не можете поне се съобразете с финансовите възможности на тези които ще ви плащат. Благодарете, че все пак има нагласа да ви се плати.
Че вие след това може да искате и меден месец на Бора- Бора, а те да ви предлагат скромно в Гърция за 100 пъти по-ниска цена. Пак ли ще им кажете да не се месят, т. к. това си е вашия меден месец?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e5995193b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо я питаш даже? Каниш ги когато се знае датата и това е.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6ef24d87e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ще ти кажа как направихме нашата сватба. Уточнявам, че си я платихме изцяло сами. Изпратихме покани на родителите си и на гостите, които искахме да поканим, и толкова. Нито сме обсъждали предварително ресторанта, нито организацията. Направете и Вие така, това е Вашата сватба. Поканете толкова гости, за колкото можете да платите, и които са Ви приятни на Вас.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 784176c12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   N8 Много ти благодаря аз много искам да я направя така, но техните са с по остарели разбирания и са на мнение, че родителите трябвало да плащат. Ние с годеника ми имаме възможност и мислим да си я организираме сами, но не съм сигурна дали когато и дадем поканата няма да се изпокараме за това, че не сме я включили в организацията. За сега нещата са тихи и спокойни, но се опасявам, че това е затишие пред буря.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker