Помощ - Искат да ме оженят!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ - Искат да ме оженят!!!
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2578 пъти
Всичко написано в тази история е ИСТИНА. Моля за съвет. Откачам и изпадам в още по-големи депресии.
Ще се опитам да бъда максимално крарък и ясен. Благодаря предварително.

Циганин съм от провинцията. Осъден съм да бъда такъв. Това в България е като болест - с разбираеми причини, разбира се. Момче на 20 г. Успял съм да се запазя някак си от чалгата и затвореният тип мислене и манталитет, който имат всичките ми познати. Част от приятелите ми от детството вече имат деца, а повечето са женени.

Исках да бъда кратък и ясен, но явно няма да успея. Малко инфо за мен и животът ми. Имам завършено средно образование с недостатъчно добра оценка, поради сериозни отсъствия по здравословни причини. Имам проблеми с очите - криви са и си личи, нося очила. Нямам самочувствие. Досега никога не съм имал гадже, а имах много възможности. Някак си не ме привличат момичета, с които не сме на едно интелектуално и емоционално ниво, колкото и да са хубави. Винаги бях странният и неразбраният.

Решен съм в близките няколко месеца да напусна България. Нетърпима е мизерията, особено през зимата. Имам роднини в Германия, при които мога да замина. Именно те ми се обадиха днес и ми разказват за едно момиче в блестяща светлина. Хубаво, умно, добро, което е било женено, но са се разделили с мъжа й и са говорили с нейните близки и с нея и сега остава и мен да ме убедят да се съглася да се оженим и да заминем в Германия. Разбирам, че са загрижени за мен, но това ли е начинът. Казаха ако не искам, просто да се запознаем да се опознаем такива неща. И то по Скайп защото момичето в момента е в Германия при леля си и щяло да си дойде след месец.

Аз не съм готов за тази стъпка. Нито психически, да не кажа нищо за финанси. Ако се питате къде са нашите в цялата история - баща ми е пияница. Не че не ми дава пари, не че не ме обича, но е алкохолик. Получи лек удар тази година от инсулт и сега продължава да пие. А майка ми - горката жена. Пропиляла си е живота с него в името на детето (мен). Караници и постоянни системни скандали са нещо съвсем нормално от както се помня. Много пъти се е стигало и до малтретиране, а Кати изтрезнее сякаш нищо не се е случило. Прахосник. Харчи многи пари за алкохол и цигари, много пари. Стигнах до извода, че може би обича "чашката" повече от себе си и здравето си, повече от мен и майка...

Та както както казах, не се чувствам готов. А те ме притискат. Представях си бъдещето по различен начин. Че ще замина накъде (просто да избягам от БГ) и че ще се боря. Няма да е лесно. Това, което искам е един нормален и спокоен живит. Не е изключено да запиша нещо да следвам. Да си намеря жена - нормален човек, който не слуша чалга и не е циганка. Без значение националността.

Не си предтавях живота по този начин да ме женят. Главата ми ще се пръсне не знам какво да правя. Нямам самочувствие и не знам какво ще е бъдещето ми занапред. Моля, дайте ми някакъв съвет. Какво да направя, как да постъпя. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 28bdd778d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, мисля, че проблемът ти не е толкова какъв си по произход, а патриархалните и сори - изостаналите нрави на средата, в която си роден. Обаче ти си на 20 г. вече и никой за нищо не може да те принуди. Според мен ти сам си поставяш ограниченията и си си повярвал, че след като си циганин едва ли не ти бъдеще нямаш. Да, обаче това не е така. Твоите роднини и познати от етноса без никакви образование са ти ги втълпили тези неща, за да оправдаят своя провал в живота и асоциалното си съществуване. Има и такива много българи между другото. Самата аз съм израстнала в такова семейство, но за разлика от теб си взех багажа на 18 г. и от тогава се оправям сама.
Да отидеш в Германия по този начин не е решението според мен. Попадаш от една зависимост в друга. Не знаеш езика, нравите. Те още от сега те натискат да се жениш за някаква тяхна жена с провален брак, представяш си какви претенции ще имат като си там и зависим от тях. Недей! От една зависимост в друга.
Според мен трябва просто ако не можеш да си намериш работа в твоя град да отидеш на морето (сезон е! ) или в София. Имаш средно образование, което е много важно и е определящо, грамотен си, дори начетен. Няма да имаш проблем. Не пишеш каква професия имаш, но дори без професия винаги можеш със Средно образование да си намериш работа - на бензиностанция ако щеш ще наливаш бензин, но в София е друго. Освен това има ужасен глад за сервитьори, персонал в хотелите, кухните на морето и отчаяно търсят.
Познавам човек-циганин с 4 клас образование, които е почнал в нашия град като мияч на коли, а днес е управител на мивката, назначава и освобождава хора. Това е мивка за луксозни коли, даваме му ключове за джипове, чисто нови коли и всеки в града му има доверие и знае, че неговите хора са най-добри, а като има много работа все още сам мие - страшно работлив човек.
С две думи зависи от теб в крайна сметка. В България знаеш езика, няма да имаш проблеми да се устроиш. В Германия не е така. Там ти си чужденец и не си мисли, че повече обичат циганите от нас - техните знаеш, че са ги унищожили в лагерите на смъртта. Там ти си никой. Разбирам да имаше някаква професия, да знаеше езика - отиди, но ти там ще си никой и може дори в някакви врътки и престъпления да те набъркат. Примерно могат да те накарат да се подпишеш на разни документи, да вземат кредити или социални помощи неправомерно от твое име и после държавата да си ги търси от теб. Това е мнооооого честа практика сред етноса ти. Не се занимавай! Безплатен обяд няма - никой не помага заради сините ти очи.
Умен човек си, знаеш че съм права.
Хвани си багажчето и ще се оправиш, вярвай ми. Казвам го от собствен опит. Не си мисли, че само на циганите ви е трудно. Аз съм българка, бяла при това, синеока и с руса коса и 2, 5 г. чистих в София, гледах стари хора, гледах деца и какво ли не. Срамна работа няма. Моя приятелка е самотна майка и почна също като камериерка, изкара курсове за масаж и работи и двете неща - миналия месец е изкарала 2 бона и сама не може да повярва.
На циганите ви е проблемът, че масово нямат хората ОСНОВНО образование, а и така са си повярвали, че нямат шанс, че изобщо не се пробвате. Ти имаш средно образование, грамотен и начетен човек е - срамота е ако не направиш нещо от живота си. Вярвате си също, че българите едва ли не сме привилигировани, което изобщо не е така. Просто сме по-образовани, не живеем в затворено и патриархално общество и не се женим на 15 г.
Не цветът на кожата ти е проблема, а проблемът са убежденията ти.
В Германия ще затънеш още повече лесно можеш да се подхлъзнеш и да завършиш в затвора. Не казвам да се срамуваш от етноса си, но поне за известно време се откъсни от тях и се оправяй сам. Когато си стъпиш на краката вече можеш да потърсиш отново контакт и така нататък, но в момента повече ти пречат. Не се хващай и за разни булки, моля те - смях в залата. Само ще те използват.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8d66f05af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не могат да те задължат. Кажи им нормално и с разбиране, че искаш да си устроиш живота първо. Намери си работа извън България, дори да не успееш да се устроиш там поне ще си сменил обстановката. Нещата ще се развият от самосебе си, но първо трябва да предприемеш нещо, а не да се вайкаш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 275cdec17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нещо не разбрах, казваш, че те притискат да се жениш с някаква, но "Казаха ако не искам, просто да се запознаем да се опознаем такива неща. " не ми се струва притискане...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9ccb7046a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Циганин си от провинцията колкото аз съм тибетски лама в северен Шанхай!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8cc524e351
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имай предвид, че баща ти с тоя инсулт и пиянство едва ли ще изкара дълго. В смисъл, че няма цял живот да се мъчиш с него, а вероятно само близките години най-много, но няма нищо сигурно на тоя свят. Иначе не виждам някой насила да те жени, само ти предлагат запознанство и ти да си решиш. Още повече щом ще е по скайп е супер лесно. Ако смяташ, че в чужбина ще си по-добре - заминавай. Но лично аз предпочитам свестните цигани да си остават в България, за да дават добър пример на подрастващите, а само боклуците да заминават. Същото мисля и за нас, българите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f528609986
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти пък вземи се омъжи и направо ще ги хвърлиш в джаза!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d6b772787f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Личи си, че си грамотно и умно момче, затова знам, че ще се вслушаш в думите ми, макар и да съм една непозната!
Отстоявай се и живей така като сърцето ти желае!
Помагай на майка си и при първа възможност прати баща си в клиника за лечение на зависимости!

Относно "женитбата" ще те посъветвам да бъдеш ДИРЕКТЕН! Обади им се на хората и им кажи, че оценяваш загрижеността им, но че НЯМА да се ожениш за момиче което не си пожелал САМ по любов!

Успех в чужбина и в живота като цяло! :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: baa6a4ad9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има съеременни методи за лечение на кривогледство и други заболявания на очите - оправи този проблем. Това ще повиши самочувствието ти, ще бъдеш по-привлекателен. В Германия ще живееш по-добре отколкото в България! Виж момичето, може пък да се харесате. Ако не я харесаш, никой не може да те ожени насила! Уреди си живота в Германия, работа си намери. Немският май е труден за учене, но това не трябва да те спира. Похвално е, че си образован, ползваш интернет. Всички роми трябва да бъдат като теб! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e3a8776854
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приемам, че историята е истинска.

Аз като кривоглед човек (от български произход) мога да кажа, че е много трудна работата с жените и ако на мен някой ей така ми предложи да ме ожени за някаква мацка, стига да и тя поне малко да ме хареса, бих се съгласил на сто процента. Така че авторе, не отписвай нещата толкова набързо.

10-ти номер е прав, че има терапии и хирургия, коригиращи кривогледство, но при мен например една операция не помогна... А след това вече ми казаха, че възрастта ми била прекалено голяма за коригиране на кривогледството... При теб може и да помогне, не знам, добре ще е да разпиташ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 623669ce04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Опитай да оставиш женитбата на страни и да потърсиш професионално развитие. Ожениш ли се и създадеш ли семейство, особено по циганските обичаи, потенциала ти и това че си по-различен от обкръжението ще са прахосани. Първо опитай да излезеш от цикъла на циганското общество, а именно да си необразован и да нямаш професионална опора (или нещо което да ти гарантира доходи), и тогава мисли за женитба и деца. Тези неща няма да избягат. Не забравяй, че създаването на дете не е най-най-важното, ако не можеш да му осигуриш бъдеще. Ти като родител предаваш опита и знанията си на детето, поущряваш го да се развива и да бъде по-добро от теб. Това е формулата за успешно отглеждане на дете. При циганският начин просто няма да стане - ще завършиш на помощи и с деца, които няма да имат бъдеще и ще останат пленени в мизерията.

Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c8015ea193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Абе човече, замини, ама защо при роднини. Уж си избягал от циганското, а пак при роднини отиваш. Всички българи се оправят сами в чужбина - гледат старци, блъскат по строежите, карат боклучарки. Оправяй се сам, не ти трябват лукави роднини, които целят някаква изгода от теб. Всички имат такива роднини и затова странят от тях. Така че хващай автобуса без да те чака някой там. Първите два месеца ще e трудно, после животът ти ще се подреди.
И не чакай: щом си решен, още следващата седмица заминавай и се отърви от хватката на мизерията, която те души вкъщи. Пожелавам ти на новото място да откриеш любовта.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f1a17099e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Няма страшно бе, поискай голяма зестра, ако толкова те насилват да се жениш. След това и кажи, че е много грозна и не прави хубав секс. Намери си и друга която да чукаш без да се криеш и след време тя сяма ще избяга от теб. Другият начин е да я заплашиш, че ще я изнасилваш когато ти скимне, и ако не те слуша. Лошото ще е ако въобще не се уплаши от това и нарочно почне да не слуша, за да я "изнасилваш". Бъди умен, за да са умни децата ти!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker