Дете? Семейство? Дом? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дете? Семейство? Дом?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1710 пъти
Здравейте, читатели!
Моята история, ако мога да нарека история е такава:
Аз съм на 29 почти на 30, моят мъж на 40. Искаме дете... преди 3 месеца се сдобихме с много големи усилия с жилище. Купихме го след ходения в чужбина известно време се налагаше ( около 2 г) да живеем разделени, но успяхме.
Апартаментът трябва тепърва да се обзаведе, за което също ще ни трябват пари. Работим и двамата и изкарваме не много големи доходи. Предимство е че живеем с родителите му(свекъра и свекървата) до сега ни помагаха.
Много се притеснявам, че ако забременея няма да се справим с доходите и че той още сега ми говори за заминаване в чужбина за да се обзаведем.
От друга страна сме над 13 г заедно имаме жилище, изучили сме се, имаме работа, подкрепа на наще и тяхните и си мисля за дете, че му е времето. Всеки ми казва, че детето е голям разход-това е ясно. Притеснявма се че не сме оправили апартамента и ако реша да родя няма да смогнем с парите.
Другото, което си мисля непрекъснато е че може детето да се роди с някоя болест и т. н
И хиляди притеснения... от сорта, че работата ми как ще станат пък там нещата ламтят ми за мястото и се притеснявам знам че като родител на дете съм защитена. И е такива неща от сорта.
Кажете вие жени имали ли сте такива страхове, с работа, семейство, пари, раждане....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: c47541569b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, 1-2 г. ако изчакате още няма да е зле. Не пишеш какви са ви доходите, но на теб ти трябва стаж, за да вземеш после майчинство. Сама виждаш, че собственият апартамент не е всичко, а преди всичко трябват редовни доходи. Дори да си под наем особено в малък град си с 200 лв. назад. Голямата работа - собственият дом не е кой-знае какво предимство, но имаш много разходи по него - ремонти, мебели, данъци дори. В гол апартамент не може да се живее и ако сега не го оправите, просто ще стои и ще гъбясва, а вие ще живеете с... вашите.
Вероятността детето ти да е болно е минимална -нали ще си следиш бременността, Даун в днешно време го откриват още на ехографа и ще го абортираш такова дете, а другите малформации не са чести и също опитен лекар ще ги открие. Не се притеснявай.
Раждането у нас е безплатно. Не давай пари за глупости - обслужването ще е същото. И да платиш, пак съседната циганка ще получи същата услуга - няма специално за теб да променят здравната система и да занемарят неплащащите жени. С две думи - не плащай и пак ще е същото и не давай пари за глупости, само защото лекарите искат да правят бизнес -важните изследвания са без пари.
Извод - аз бих чакала на твое място година-две.
Не се притеснявай за работното си място, но трябва просто като двойка и без помощ от трети лица да можете да се издържате, защото иначе ставате заложници на старите, а който плаща-той поръчва музиката. ОК са подаръци като колички и тем подобни, но станеш ли зависим от някого за ежедневните си нужди, тежко и горко ти. Значи екстри от старите, но НИКОГА, НИКОГА не позволявай да покриват битовите ви разходи!!!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 26b7d8c41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз родих, когато бяхме най- зле с парите. Но бебето ни не беше лишено от нищо. Бабите и дядовците помагаха. Казваш, че се притесняваш и от това да не се роди с някоя болест. И аз имах такива притеснения и то с основание. Боледувах от сериозни болести през бременността. Накрая имаше увита пъпна връв и се наложи секцио 20 дена по- рано. Но се роди най- прекрасното и здраво бебе. Така че Господ си знае работата. Познавам хора, които чакаха и все още чакат перфектния момент, за дете и скоро няма и да дойде розк момент. Казвам ти- това е най- голямото щастие. Начини се намират винаги, за отглеждането, не е толкова страшно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bd5fe0b990
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Виж, животът е особен. Не чакай всичко да се нареди, за да имаш деца. И не се страхувай. Когато се роди детето се сдобиваш от неизмеримата обич с неизмерими сили да се справиш с неизмеримата умора. Всяко детенце идва със силата и любовта, която дава сили да обърнеш света заради него. Щом сте заедно вече толкова време, изпитайте я тази радост. А това дали ще е здраво или не е Божия работа. Аз в такава дълга връзка чаках подобни на вашите неща, къщата да направим, да я оправим. Даже накрая си намерих страхотна работа с висока заплата и чаках да минат две години, първо за да съм коректна към работодателя, после за да имам високи майчински. И какво стана - съкратиха ме безцеремонно, излязох на борсата, скоро след това забременях и си казах - нищо, поне ще имам пари. Нищо подобно - абортирах. Продължих да стоя на борсата и осигуряването ми вървеше на минималното. Еми теглих една майна, забременях отново, вместо да си търся работа, реших да реша личния си въпрос, помолих формално да ме вземат на работа и през цялото време си плащах сама осигуровките. В резултат на това имам майчински три пъти по-малко отколкото щях да имам, ако не ме бяха съкратили. Не ми стигат, но се справям. В кръга на шегата - ям по-малко и ми стигат. Детето не струва толкова много, особено ако кърмиш. Аз кърмих малко и през цялото време купувах адаптирано мляко и памперси. Справям се, помага ми мъжа ми и майка ми. Ти имаш повече хора да помагат. Детето е най-радостното нещо на света. Изпитай радостта.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d351901d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе какъв Даун на 30 години, ти нормална ли си? ! Ако си над 44 - да се притесняваш, макар че като слушам има жени и на по 60 раждат...
Това изобщо не е фактор и въобще не го мисли!
Мисли как да си подредите живота. Преди детето ще трябва и малко обзавеждане на дома - поне една стая (за него) и кухня, отопление и т. н. Стабилни приходи също ще трябват. Това е в общи линии.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c47541569b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   от 1 до 4, не си съсвсем прав. В днешно време децата с Даун се раждат изключително от жени под 35 г., защото след тази възраст жените имат много повече изследвания, платен от касата скрининг за даун и бързо се открива. При младите жени не гледат и лекарите толкова и се случва белята, защото старите откриват и абортират, а за младите е понякога прекалено късно, НО Даун се вижда на ехографа дори. Младите жени трябва да платят за изследване за Даун, но аз бих го сторила. Има една клиника (щерев) в София, която взима кръв от майката и я праща към САЩ, където изследват не само за ДАУН, а за още 3-4 по-чести малформации. Това мисля, че струва 300 лв. и е единственото нещо, което бих направила извън платеното от НЗОК. За раждане обаче не бих платила, а е достатачно да си избереш читава болница.
Каквото и да реши Авторката, ще си има позитивни и отрицателни страни. Няма напълно правилно решение в тези неща, но както казах - за мен лично не е опция да съм зависима от старите за битовите си нужди.
Много семейства се разбиха по този начин, защото колкото и да са добри тези стари, те ще имат просто претенции заради помощта си - ще ти се бъркат в начина на живот, отглеждане на детето и никога не можеш да им кажеш какво мислиш от страх да не ти врътнат кранчето.
Като родител е най-малкото да можеш да си плащаш сам битовите разходи и да си храниш детето.
Освен това старите няма винаги да са тук, за да ви подхранват - може да се разболеят, да починат в инцидент или от болест, да се пенсионират преждевременно или да останат без работа - тогава ще искат вие да им помагате, защото пък са помагали на вас. Така попадате в един вид сандвич - също не рядко явление. Ще имате деца в най-трудната възраст и с най-големи разходи, но и старите ще си искат подкрепата и парите от вас в това време, защото заради вас примерно не са успяли да спестят за старини и т. н.
Няма никога безплатен обяд
Сега приемаш помощ, но знаеш, че имаш после дълг за плащане...

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 360c2bf871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мебели, вещи... това ли е най-важното, имаш покрив над главата си, имаш и кухня предполагам, полека, лека ще купите всичко което ви е нужно. Детето е разход, но нека да не се заблуждаваме, как бедния българи, купува неща, които не са му джоба и дрехи, които детето дори 1 път понякога не облича. Кое е по-важното в живота ти? Детето е дете, то ще расте, ще ви радва и без да сте затрупани в излишни вещи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 88c0431507
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Действайте, не се знае колко време ще трябва за да се получи... Всичко друго ще се оправи..

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2b81f1b32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ааааа, не, изчакай още 10-15 години като съвременна жена, забременей след седмото инвитро и после се чуди в защо в училището на детето ти българчетата са кът, а повечето му съученици имат прабаби на твоята възраст.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker