На 20 и вдовица - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На 20 и вдовица
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2483 пъти
Здравейте, на 20 години съм и от 5 месеца съм вдовица. Имам 10-месечно момиченце и всичко ми е много трудно. Всички в блока, в който живея, ме обсъждат и се чувствам ужасно. Съседите ме гледат накриво, сякаш аз самата съм искала да остана вдовица с малко бебе на ръце. Родителите ми ме посъветваха да се омъжа отново, защото трябвало да помисля и за дъщеря си, но аз не мога да го направя, нямам смелостта да се омъжа повторно. А и сигурно мъжете биха ме отбягвали заради това, че съм вдовица. Именно заради тежкото си положение ви моля за съвет, не знам какво да правя вече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 30d980e1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Съжалявам за загубата ти, но хората не те гледат зле, защото си вдовица, а защото на 20 г. имаш 10 месечно дете и най-вероятно не можеш вече да се грижиш за него без мъжа си.
По принцип в обществото положението на вдовиците е добро, включително и мъжете нямат проблем дори да имаш деца, защото за разлика от разведените жени, при теб няма мъж-конкурент и реално децата ти могат да бъдат отгледани като свои.. Баба ми е останала на 35 г. вдовица с две малки деца и цял живот хората са ѝ помагали и само добро са ѝ правили, но да - тя сама е била в състояние да си храни и гледа децата, а ти?
Но станалото-станало. Избързала си с женитбата, както и да е. Сега вместо да гледаш как те гледали хората (може и да си въобразяваш), се стегни и помисли как можеш да си гледаш по-самостоятелно детето и да се издържаш.
Не слушай вашите, че трябвало да се ожениш пак. Най-вероятно пак те са те съветвали да се жениш на първо време. Животът е кучка, по лесния или по трудния начин, но ни бута в една посока - да се грижим сами за себе си. Хвани се в ръце и се бори за самостоятелност, не нова зависимост от мъж, а когато му дойде времето ще срещнеш отново правилният човек и бъди сигурна, че никой нормален мъж няма да има в против, че си вдовица. Напротив, будиш дори желание за обрижване и се пази много от недобросъвестни мъже, които ти предлагат помощ, защото тази помощ ще ти излезе през...грижи се за себе си самостоятелно, после търси мъже
Търси обаче помощ от роднини на мъжа си и наследство ако имаш право и какво. Това дете не е само твое. Бори се за правата си!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0d1bd34c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че няма да се омъжиш отново, ако ТИ САМАТА НЕ ГО ПОЖЕЛАЕШ.
Ако, докато не срещнеш човек, в който отново да си истински влюбена в него, който ще иска да е с теб БЕЗУСЛОВНО!

И в никакъв случай не се омъжвай отново, само за да "помислиш за дъщеря си". Ти си напълно способна да помислиш за нея. Възползвай се активно от помощта на родителите ти през следващите няколко години. Учи нещо перспективно! Или научи някой занаят, стани супер добра в него - примерно фризьорство! Започни работа. Развивай се в работата!

Ти си само на 20 - та ти си още малко момиченце! Естествено, че мъжете ще те харесват! Но както казах главната цел трябва да ти е да подобряваш и развиваш себе си - един ден дъщеря ти да се гордее с теб!
След време ще запишеш детето на градина.
Ако си от по - малко населено място се премести в по - развит град като София или Варна или Бургас.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dbf4bc030f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти си на 20, незнам какво е станало съжалявам, за това което ти се е случило, то ти трябва да живееш. Имаш нужда от любов, от секс от мъж до себе си. Изживей си мъката, не се затваряй в себе си, да не ти пука за "блока", защото вечер всеки си затваря вратата и не им пука за теб. Оставяй детето на вашите, излизай, защото трябва да живееш и никой не трябва да ти налага неговите виждани я и мисли. Ти какво искаш да гледаш цял живот детето си само и на 30 да си като пенсионерка. Не напротив, трябва да се изпраши срещу всичко и за започнеш живота си на чисто, та ти си толкова малка още, една на 20. Не бързай да се жениш след 1-2 години, поживей си, порадвай се на живота. И стига с тези приказки, кой ще те погледне, като си вдовица. Не сме 60-те години. Хората се женят, развеждат. Какво искаш, да седнеш сама вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 09d4771003
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Милата... Спокойно, за сега се отдай на детенцето си. То има нужда от теб! Има нужда от цялото ти внимание и обич! А останалото, както се подреди. Мисля, че много рано са започнали да ти говорят за друг мъж. Та ти още не си преживяла загубата си. За да градиш нови отношения, трябва самата ти, да се чувстваш емоционално стабилна и готова за това. И не се притеснявай за това, че си вдовица и с дете. Има много свестни мъже, които по различни обстоятелства, също са сами... Кой с дете, кой без.... В близкото си обкръжение, имам мъж, който си взе жена, разведена с дете и много си ги обича и двете. Такива случаи на път и кръстопът, на където се обърнеш. Само не прави грешката, да се обвържеш прибързано, докато все още не се чувстваш добре, защото в такъв случай, ще си го направила от болка, самота, натиск от близките и т. н. И най- вероятно, след време ще се окаже грешка.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a73b7eb2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Много съжалявам за загубата ти. Дай си малко време, не прави резки движения. Не е време за още повече промени. Как ще се омъжваш едва пет месеца след тази загуба. По-добре отиди при социалните да ти кажат на каква пенсия имате право вие с детето. Потърси ясла, за да можеш и работа да започнеш след време. Като потърсиш сега, то няма да стане веднага, чака се. Обясни положението си, че нямаш на кого да разчиташ и сигурно ще те сложат на по-предно място в чакащите.

Съседите ти са ограничени хора, които не засужават твоето внимание. Ако наистина те обсъждат, всъщност може само така да ти се струва.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7d86c8899b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, не се отчайвай. Животът е пред тебе. Гледай си детенцето и ходи с вдигната глава. Ще се намерите с подходящ човек и ще бъдеш щастлива. Не мисли, че мъжете ще те избягват. Мъжете гледаме каква е жената, а не дали е с дете или без. Говоря ти от личен пример. Преди години се ожених за жена с две деца и живота ни е прекрасен. Аз съм тате за децата, а те са моите дечица. Желая ти късмет и бъди силна. Никога не се отчайвай и не забравяй, че има за кого да живееш и да се грижиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7d31a0012a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   ОТ АВТОРКАТА

Благодаря много на всички Ви за съветите, благодаря Ви, че ме подкрепяте, имах нужда от това. За съжаление обаче все още етърва ми не ме харесва - може би защото се омъжих млада или друго, не знам. Сега тя изобщо не желае да говори с мен и то само защото съм вдовица - и тя е като индийските сериали - вярва, че щом съм вдовица, нося лош късмет на семейството. Вие вярвате ли в това? Наистина ли ние вдовиците носим лош късмет на семействата си? Помогнете ми - как да я накарам да започне поне малко да се разбира с мен?!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a73b7eb2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо ти е да се разбираш с нея? Не ми звучи като да е разумен човек. По-добре си без нея май.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bd38cab307
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжаляван за тежката загуба.
Относно етърва ти: аз мисля че трябва да поговориш с нея, ако трябва да и се изрепчиш. Обикновено етървите са близки помежду си. За съжаление при теб не е така, но щом тя не те разбира като жена, майка и като цяло близък човек, то тогава не се хаби за нея. Според мен си струва да разбереш какъв и е проблема точно заради същеря ти. Ти си още млада и неопитна, но все пак животът е пред теб и макар нанесал ти тржък удар още в самото начало, ти трябва да се бориш за правата си, за бъдещето си, за спокойствието и щастието си, в името на твоята дъщеричка. За да може когато тя порсатне да взима пример от теб! Да се гордее с майка си! Не позволявай да те мачкат и то без причина. Просто не се занимавай с тази жена и и покажи, че за теб нейното отношение и държаниенямат значение (наистина не бива да имат значение) щом отказва да се примири с теб, недей да и се молиш и да се чудиш как да и се умилкваш, за да те хареса. Бъди твърда, защото ще срещнеш къде-къде по-лоши хора от нея и тези в блока ти и толкова по- трудни ситуации, с кокито трябва да се справиш за напред( особено докато се влюбиш и намериш отново правилния мъж до себе си ), че тези трябва да си ги приемеш просто като "загрявака"!!
Късмет!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7d31a0012a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Благодаря ти много за съдействието! Аз вече поговорих с нея, явно се е укротила вече, изглажда проблемът е бил, че свекърва ми прекалено много ми съчувствала и на нея не и обръщали достатъчно внимание. Разбира се, това не е вярно, сигурна съм, че моите свекъри, които са толкова добри и ми помагат много, не са я пренебрегвали заради каквото и да е, но явно тя това си е наумила. Благодаря още веднъж на всички ви за помощта, съветите и всичката добрина! Аз вече си намерих работа и ще мога да се справям - въпреки че родителите и свекърите ми ми помагат финансово и с гледането на детенцето, аз не искам да ги натоварвам с всичко това, но все пак за малко ще имам нужда от помощта им. Записах се да уча архитектура и мисля, че ще успея да подредя живота си (но кажете, според вас трябва ли да продължа работа, когато започна да уча след 3 седмици, или да разчитам на родителите и свекърите си? ). Само не знам дали ще остана завинаги вдовица, но няма да мисля за това сега, според мен и на това ще му дойде времето. Още веднъж благодаря на всички за подкрепата, радвам се, че има толкова добри и мили хора.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b0869cb778
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, продължавай си работата. Поне виж дали ще успяваш всичко. Работата и по-късно ще можеш да я напуснеш, ако не ти стигат силите. Но ако успяваш, това ще е голямо предимство за теб. Независимо дали после работиш за себе си или като наемен работник, все е плюс. Но ако виждаш, че е за сметка на детето и имаш избор - детето е по-важно. То ще си покаже като почнеш и да учиш сега. Успех във всичко!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker