Как да се справя с проблема? Нервен бъдещ баща! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя с проблема? Нервен бъдещ баща!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1646 пъти
Здравейте.
Искам да споделя своята история, която се повтаря при много от новообразувалите се семейства.
Когато срещнах своята половинка повярвах, че неговите недостатъци като : мързел, инатливост, избухване от нерви, отмъщение и подобни, ще се изгладят след време. Но сега, когато вече сме семейство и очакваме нашето сладурче да се появи, не издържам и нямам сили да се ядосвам и боря с тези недостатъци. Не съм вярвала, че би ми навредил или пожелал зло поради каквато и да е причина. Най-големият недостатък са му нервите и беснеето като животно. Дори с този факт, че нося нашето дете, нищо не се променя.
Разбирам, че трябва да се разбираме, уважаваме и така нататък. Но когато е едностранно, а насреща това липсва и има само караници как ще продължи това съжителство?
Не искам да лишавам нито детето си от живот, против това съм. Не искам и да расте далеч от баща си. Но не искам и да навредя на бебето с тези постоянни караници. Много обичам този човек, зная също че и той ме обича. Но напрежението напоследък много го промени. Виждам го в нова светлина.
Не зная какво да правя за в бъдеще. Помагайте със съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7512e032c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, малко е късничко да се замисляш за качествата на партньора си като баща. Станалото-станало, но жени като теб се захващат с такива мъже, защото вярвате, че ще можете да ги промените едва ли не, със своята любов и внимание да ги направите от жаби в принцове. Реалността обаче е, че подобни мъже не само не се променят, но и агресията им се задълбочава с проблемите, от жаби стават огромни крастави жабоци - детето ще пищи, ще нарушава съня му, ще му отнема от вниманието ти, ще дойде ревността и дано не съм права, но ще стане още по зъл.

„мързел, инатливост, избухване от нерви, отмъщение “

ОМG, що за „принц“ си си избрала. Още по-траги-комично е, че дори осъзнаваш що за човек имаш до себе си.

„Не искам да лишавам нито детето си от живот, против това съм“

Ами добрата новина е, че не лишаваш детето си от нищо, а ще му направиш услуга ако не расте с подобен индивид.
Друг въпрос е обаче защо на първо време взимаш такъв човек за съпруг, а после и дете искаш от него. Сега искаш съвети, сериозно?
Ти си голяма шегобийка.
ж32

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b92ab4c345
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От скромния си житейски опит, съм научила едно- хората не се променят!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e7503b9867
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Не зная какво да правя за в бъдеще. Помагайте със съвети. " - Защо не си задавате тези въпроси преди фактите да се проявят? Вече е късно за подобни. Фактите са налице, и не ти остава нищо друго, освен да поговориш с мъжа(баща на детето) си сериозно. Това което споделяш тук, го сподели с него и направете споразумение, как мисли той да се отнася към семейството ви, и най вече към детето. Постави му нота и срок за промяна. Трябва ясно да разбере, че по този начин не може да я кара, трябва да овладее нервите си(което е почти невъзможно), или в името на детето се разделяте, защото то е по важно от него. Не е възможно, докато сте били гаджета той да не е показвал този си сприхав характер, но ти не си го забелязвала, и ето резултата. В името на детето-раздяла, след поправителен срок. Ако той кротне(възможно е след като навърши 35 год. ), да останете семейство, но е малко вероятно това да се случи. Характера се оформя на 7 години. Криво дърво не се оправя!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5ea1a8ff49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хем отначало си знаела какъв е и не ти е харесвало, хем си го взела. Тогава какво точно си обичала и обичаш в него?

Или просто не те е поискал друг, чийто характер да ти харесва и затова си останала с този с "мечта" да се промени та да стане такъв какъвто ти би искала.

Когато хората се събират от немай къде, няма как да живеят щастливо нито те, нито децата им.

Хем не го харесваш, хем бързаш дете да му родиш. Според мен не само не очаквай промяна, ами най-вероятно след като се роди детето ще стане още по-нервен.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2317c4e8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз съм почти същия - единствено не съм отмъстителен. Няма оправяне, такива сме. Трпение трябва. Наистина, добрата дума, помага. Моята ако не беше толкова търпелива, досега да сме се разделили. Усилията й дават добри резултати, но никога няма да са достатъчни. Просто ни е в природата, колкото и да се опитваме. Пердето пада и няма спирка. След това осъзнаваме грешките си, които правим отново и отново. Освен това, жените често имате и нерелеастични очаквания. Няма как да сме кротки като агънца. Допускам, че и ти имаш много грешки, които не осъзнаваш, и които го дразнят. Просто не го разбираш и не можеш да го разбереш, също както и той някои негови. И двете страни в една връзка би следвало да се опитват, но пътят е дълъг и... ами безкраен. :)
Другият момент е, че сега си бременна и няма как да не признаеш, че си по-мрънкаща и дори по-сприхава, нали? Особено ако си в напреднал стадий, това седене постоянно и нищоправене няма как да не те изнервя.
Успех и не си разваляй семейството, нещата ще се наредят!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d01286a64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката съм
Ма аз го обичам

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8eed078538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Истината е, че или трябва да го приемеш с всички тези негови недостатъци и да се нагаждаш според това или да абортираш/да се разделите.... С възрастта на човек лошите качества се задълбочават и стават все по-изразителни и неприятни. А това да се надяваш на промяна е един мираж.
Избора е твой.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: efd0117838
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката : Коментара от № 7 не е мой. Към конкретната тема все още мисля, че човек се променя трудно, но с времето всичко се променя. Едно е да си на 15- на 25- на 35 години и така нататък. В един момент ще порастнем всички. Наскоро заживях със своята половинка. Познаваме се от много години, но вече беше време за съвместен живот. В началото е трудно да си паснат навици, характери, кой да командори в семейството и да се наложи, изграждат се нови навици. В ново жилище, нерви от родители, нова работа по 12 часа минимум. До тук животът ни се е преобърнал на 180 градуса. Разбирам нервите на половинката си. Нашето бебенце, дано се роди живо и здраво, не беше планирано. Но се радвам изключително много, че ще ставаме родители. Мисля че допълнителните избухвания от страна на бъдещия баща са породени от несигурността, от новата среда, всичко ново и факта че сега ще има много повече отговорности и трябва да се доказва, а е свикнал да живее по друг начин, да разбирам го. Решението от моя гледна точка е повече почивка, релаксиране за него и за мен и разговори. Нещата ще се оправят по един или друг начин, но наистина не разбирам защо преди да заживеем заедно винаги се разбирахме, а сега постоянно той ми повишава тон. Опитва да прави нещата по свой начин и не слуша когато нещо виждам че не е правилно. А след това се изнервя когато вижда грешката си. Написах темата, защото не е редно един баща да стряска постоянно бременна жена и да не се съобразява, че нещо може да се случи. Това показва колко глупав и недорасъл е. И аз съм глупав човек, но инстинкта да съхраня този живот в мен надделява. И общо взето опаковката лъже за всеки срещнат човек.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 369318f1a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човек никога не е агресивен и отмъстителен без причина. Търси причината - проблеми в детството, тежки тинейджърски години или здравословен проблем(хипотироидизъм например е често срещана причина за избухливост). От колко време е такъв, ако има засилване на състоянието, то тогава причината е вероятно външен фактор. Помислете и поговорете, ако има нужда да си поговори с психолог, всеки има нужда понякога. Другото, което е важно е да си провери хормоналните нива дали са в норма.

И не на последно място замисли се върху своите възприятия дали не са донякъде изкривени. Като човек израстнал с агресивен баща алкохолик мога да ти кажа, че реагирам доста негативно при най-малката проява на агресия и се настройвам негативно. А е нормално понякога човек да се ядосва, нали? Но всичко зависи до каква степен е това. Прецени, възможно е причините са и в него, но и в наичина по който го възприемаш. При всички положения посетете лекар, здравето преди всичко, вече много хора са с хормонални проблеми.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3025abb6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът на много жени е, че виждат недостатъците, обаче си вярват, че той е такъв само към другите. Не и към тях. А човек е такъв, какъвто е! После тези жени сами си сърбат попарата.
Съвет не мога да дам.
жена 32

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4e30ef0067
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Говориш зa него кaто ме, е твой бaщa. Кaто родиш вероятно и ще гукaш "нaпишкaхме се, плвърнaхме, рaсте ни зъбче" и сежчудиш зaщо е нервен "бaщa" (ти).
Aми човекът е мислел, че ще бъдете рaвни, че ще бъдеш ЖЕНA МУ, a не детето, което ще трябвa дa обслужвa.
Стреснaл те бил... aу лош тaте, лош!
Я стигa си се лигaвилa, вземи се в ръце, всички жени рaждaме, но повечето си остaвaме ЖЕНИ!
И имaй в предвид, че нa "тaти" ще му писне и ще си нaмери женa зa рaзтухa.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c8ce0b40aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Тези "лоши" качества, които си описала за мъжа си, ги притежава всеки мъж, но не всеки ги демонстрира пред жена си. Щом преди не си ги забелязала, значи че не ги е проявявал. Потърси причината у себе си. Никоя жена не може да се налага над мъжа, който е, и си остава глава на семейството, колкото и на жените да не им харесва това. В противен случай край със семейството. Има го в началото семейството, но с претенции за равенство между съпрузите няма да просъществува дълго. Съветите които жените ти дават тук, няма да ти са от полза. Няма такива мъже по света, които да са подчинени на жените си, освен бедни мъже под чехъл. Има ги само във феминистичните фантазии за равенство, при модерните идеологии наложени от статуквото. И, запомни, че мъжът винаги има право за разлика от жената. Ако искаш семейство не му противоречи. Тогава той няма да има повод за проява на лошо отношение към теб, а ще те боготвори. Мъжът е много повече от жената, а тя винаги ще има нужда от него!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker