Майка ми е егоистка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е егоистка!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1793 пъти
Аз съм един 28-годишен мъж. Родителите ми се разведоха, когато бях на 6 годинки и останах да живея при баща си, тъй като с него бяхме по-близки, а и майка ми е главната причина за проблемите и развода по-късно. Тя винаги е била саможивняк както се казва, егоист човек, който поставя себе си много преди дете, съпруг, родители. Харчеше много, изневеряваше на баща ми и стигнаха до момент, в който не могат да се гледат. Всъщност се радвам, че се разведоха, защото нямаше вече скандали, плюс това тя никога не ми е била майка в истинския смисъл на думата - не съм получил ни най-малко топлина или грижа - маникюрът, прическата и заплатата винаги са й били най-важни.
Но както и да е. През годините се виждахме веднъж на няколко месеца, защото тя не проявяваше голям интерес, а колкото да отбие номера. Баща ми я е освобдил от издръжка, така че и това не й било проблем. Като реших да вляза в университет, тя нарочно замина за Америка при братовчедка й, за да не вземе случайно да се бръкне. Не дойде на дипломирането ми. И в един момент просто и минималните ми чувства към нея изстинаха...
Отворих си бар, който се оказа успешен. Намерих си прекрасна приятелка, сгодихме се, животът ми се подреди по начин, по който не съм се и надявал. И точно тогава - майка ми почна да ме търси. Знам, че е гадно, но според мен го прави само заради парите ми и бъдещия ми брак, за да се изфука пред хората. Дори на шега ми казва да й взема едно Бентли, че да умре щастлива (не че е заумирала, само на 50 е). Някога ме болеше, че нямам любяща майка като всички други, но просто спря да ми пука. Няма как да ти липсва нещо, което никога реално не си имал. Много близък съм с бъдещата тъща, която е страхотна жена, обичам я като своя майка и повече от своята майка, съжалявам. От тази жена съм видял само добро, тя е ангел. А майка ми... изобщо не се е променила. Аз съм заявил и пред годеницата, и пред баща си, че не искам близки отношения с тази жена. Вие какво мислите? Не мога да я приема, това е. Простил съм й, но не мога да й бъда син.
Тя даже е вдигнала скандал на баща ми, че ме бил настройвал срещу нея (което никога не е било така, дори напротив), че съм приемал чужда жена (тъщата) за по-близка, след като майка ми е видяла един пост в социална мрежа за 8-ми март, свързан с тъщата, а на самата нея нищо не писах. Писна ми от нейните кифленски номера. Защо го прави? Защо просто не ме остави да си живея живота, както беше в продължение на 28 години?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9a429fd9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, много се радвам, че си се справил с живота си много добре, отлично въпреки трудностите на пътя си.
Напълно си прав. Не смятам, че имаш дълг към майка си, а на сватбата ако я поканиш има риск да ти провали тържеството с разни сцени, защото хора като нея мислят за себе си и искат да са в центъра.
Аз направих наскоро голяма сватба и поканих всички, но сестра ми винаги ми е завиждала и почна да прави сцени, да се пробва да ми развали тържеството. Така че съвет не мога да ти дам, защото ти се оправяш уникално добре, освен да не я поканиш... колкото и да е грозно, но може да стане по-грозно ако е там.
И да, много е тъжно, но най-вероятно те търси заради облаги. Срам ме е, че има такива жени и „майки“

Успех и много усмивки, любов и щастие. Заслужаваш го!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4599bfa9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен на времето се е навила да направи семейство точно, защото просто не е знаела какво да прави с живота си.
Жалко, че и днес се срещат хора с мислене като нейното:
дай да си направя едно бебе аз и сичко ше ми тръгне...

Днес вече търси внимание, щото остарява, а и наистна има някаква тенденция доста родители да се мерят помежду си с това кое дете какво било постигнало и докъде стигнало...
Нещо като някои тинехджъри с смартфоните си, но за разлика от тях тези възрастните хора успяват да го извъртят по иначе да звучи...

Иначе успехи и занапред и да не ти пука толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b0a5e7954f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Заплюй дъртата публично и си гледай щастието с любимите хора!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e139a2920c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Евала! Много правилно мислене имаш, за разлика от повечето мъже! Моят мъж примерно, е мекушав и дори да вижда, че майка му, баща му или който и да е, не е прав, си трае и поддържа някакви изкуствени отношения. Хубаво е каквото мислиш, това и да правиш. Въобще не се колебай по този въпрос. Познавам такива жени (майки) като твоята и са ми много ясни. Ти дори си разбрал истинската причина, поради която те търси сега. За да я видят всички, какъв хубав син има, успял, сгоден и т. н...
Ж29

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2bb4c3221d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Колкото по-бързо се отървеш от нея,толкова по-добре.
Имам такава баба,ако мога да я нарека така,тя е майка на баща ми като е бил малък са се раздели с дядо,заради това че не е гледала баща ми и сестра му.
Тя също е изневерявала и така до сега когато вече е на 60 и нещо има някав от 3,4г сериозен.Та тя винаги гледа да провали всичко идва чак веднъж да ни краде пътеката щото била нейна. Бащата я покани на бала ми и докато не ме ядоса не си тръгна,накрая с разправия я изгоних.Когато сме били добре винаги се опитва да се домогне до нас,чак се мъчи магии да прави много коварна жена е.Ако не я познаваш ще си помислиш,че е много добра всичко изкривява и се превзема мега много.Та съвета ми е ограничителна заповед,защото иначе няма да ви остави.Такива жени цял живот си остават Егоистки и винаги се правят на жертви,като вампирите са.Търсят само да източват,независиму кой.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c09f29c4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казват, че трябва да прощаваш особено на родителите, но има граница. За мен най-добре е ясно да поставиш на тази жена границата и условията на комуникацията ви. Нека да има респект, защото в противен случай ще ти вгорчи живота. Просто ако не спазва правилата наложени от теб, без сцени и мрънкане става иначе не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker