Изневерява ли на баща ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изневерява ли на баща ми?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1690 пъти
Здравейте! Момиче на 19години съм от голям град. Семейството за мен винаги е било най-важно и това, което се случва в момента не мога да го проумея. Родителите ми са заедно от около 25години, но разликата в годините им никак не е малка-13. Заедно са преминали през какви ли не трудности- развод от страна на баща ми, безпаричие, лишения, по-малкото ми братче при раждането си от безхаберието на докторите остана инвалид и още куп неща, които винаги са ни правили сплотени и неразделни. Благодарение на нашите с брат ми винаги сме били задоволени и никога нищо не ни е било отказвано. Баща ми с течение на времето основа фирма, която с годините стана лидер в продажбите си за отрасъла и в момента разполагаме с не малко средства. Майка ми също има собствен бизнес, но всички приходи си остават за нея. Преди известно време мама убеди тате да й купи собствено жилище в центъра на София и вила в покрайнините на града. Не са сключвали граждански брак, което предполага, че при евентуална раздяла подялба на имуществото няма да има. Изброих всички тези факти, защото именно те ме карат да мисля, че майка ми му изневерява и не само. Когато се запознават родителите ми, баща ми е в тежък развод поради многобройните изневери и от двете страни. Предполагам заради преживяното с бившата си съпруга той изцяло отхвърля хората, които прелюбодействат и ги смята за нечестни, долни и т. н., ето защо и с майка ми така и не сключват брак, но винаги са имали желание да го направят.
Мама винаги е била много общителна и постоянното й говорене по телефона не е правило впечатление... до вчера. Никога не е говорила тайно и не си е крила телефонните позвънявания, но вчера минах покрай спалнята на нашите и дочух как тя съвсем леко, почти незабележимо казва: "прави каквото искаш, аз не съм за подигравка", "когато обичам-обичам, когато мразя-мразя, а теб те мразя", "не мога да оставя семейството си", "малкият какво ще прави без мен". Не исках да подслушвам и не бих го направила, но за момент любопитството ме спря. Вчера тя беше с много тежко главоболие и аз я попитах да не се дължи на тайният й разговор, а тя съвсем пренебрежително отрече. Знам, че не бива да държа на никого сметка и да се пречкам в отношението между двама души и ако бяха съседи, роднини или приятели, не бих си и помисляла да правя каквото и да било, но това са ми родители.
Майка ми винаги е била моят пример за жена- силна, борбена, красива, интелигентна, грижовна, а баща ми... просто... той е невероятен. Не искам да заемам страна, но се побърквам и не знам какво да правя... да поговоря ли с нея, да кажа ли на баща ми или просто да изчакам всичко да отмине. Всичко вече ми изглежда толкова сложно, а всяко нейно действие подозрително.
Благодаря на тези, които са прочели историята ми и Ви моля за съвет, защото чувствам, че всичко, което съм имала до сега се разрушава... А ако подозренията ми се окажат верни със семейството ми е свършено...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 112a10c888
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквото и да стане, те пак ти остават родители, а вие сте осигурени. Какъв ти е проблема?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 92adae9f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отношенията между вашите не трябва да те интересуват. Това си е тяхна работа, остави ги!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ae30d2df68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кажи на татко си, човекът заслужава да знае иситната а не да научи след сумати време!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 044502ba87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако нещо ще става, ти не можеш да направиш нищо, колкото и кофти да звучи. Това са много лични неща и не всяка майка е готова да ги обсъжда с детето си. За всяка майка, детето си е дете, на колкото и години да е и не иска да го нагърбва с такива неща. А най- вероятно изпитва и срам...

Ако наистина е умна жена, няма да ви остави.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6f14aa0e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Баща ти със сигурност подозира нещата, и щом той не реагира, по добре не се меси, просто наблюдавай, колко смешна ще стане майка ти. Иска да замени охолният живот със секс, но това ще е до време, новият й любовник ще се насити и ще я разкара, освен ако и той не смуче от парите на баща ти. Ако усетиш, че явно го будалят, тогава му кажи истината, но за секса, не можеш да промениш майка си!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d4f62274d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Дори да е изневерила, мисля, че с този разговор е прекратила аферата... Ако, искаш да си запазиш семейството нека остане твоя тайна... имаш малък брат-при това инвалид! Помисли за него и как ще преживее всичко това? Щом майка ти има бизнес-ще се оправи, баща ти също е богат и винаги ще има и за двама ви, обаче родителите ти ще са разведени... Има ли смисъл да си погубваш семейството за нещо което е в миналото. Може да е било месеци, може и да е било само за няколко пъти. Жените на средна възраст често се влюбват, заради скуката от брака, но това не се отразява на семейството обикновено.
Приеми, че възрастните хора крият много тайни. Колкото по-рано свикнеш с това, толкова по-малко разочарования ще изпиташ за в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 754b78dc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти! Да, от подочутия разговор на майка ти става ясно, че тя изневерява - има си любовник. Любовника и иска тя да ви зареже и да живеят заедно а тя иска да си живее както досега, но да изневерява на баща ти. Да, това е долно и шокиращо и е травматизира психиката ти за цял живот, ти повече няма да си същия човек. Може би се питаш как може майка ти да постъпва по този начин с вас, с баща ти и теб и братчето ти и как разрушава лекомислено това което е градено на доверие и любов толкова много години? Знай, че това става защото хората в България като цяло възприеха твърде много от моралната деградация и поквара от запада а християнските ценности забравиха, затова и стават тези неща. Егоизма, алчността, изневерите, блудствата, сексуалните извращения и разпада на базовите социални връзки и отношения и ценности са налице. Майка ти е просто поредната цифра в статистиката, тя не вярва във верността защото не познава Бог, няма Богопознание и си мисли, че може да си прави каквото иска безнаказано и най-важното е да си гледа моментния кеф. За съжаление жертви на нейната заблуда стават близките и - вие. Предлагам ти да направите нещо иновативно, но което може да спаси семейството ви. Плана за действие е следния - кажи на баща ти насаме какво си чула и твоята убеденост, че майка ти си има любовник, но го помоли да не се конфронтира с нея и да се прави, че нищо не е станало същевременно да наеме частен детектив който да събере неопровержими доказателства за изневярата на майка ти - телефонни записи, смс-си, снимков материал и подобни. След това цялото семейство - ти, братчето ти и баща ти, може да включите и професионален психолог ще изненадате и шокирате майка ти с интервенция. Това значи, че ще я хванете неподготвена и ще седнете заедно всички и ще и кажете, че знаете какво прави, когато тя започне да отрича ще и предоставите събраните доказателства и когато тя потъне в земята от срам ще и кажете колко много ви е наранила с постъпката си и ще я попитате дали иска да спре с това което прави и да заздравите семейството си. Тя сигурно ще се разплаче и вие всички ще се прегърнете и ще си кажете колко много се обичате а тя повече няма да прави така. Желая ти нещата да се оправят.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0db9c92dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей!
Като човек, чиито родители в момента са в развод, те разбирам прекрасно.. Според мен е най - добре да поговориш с майка ти, щом не е отрекла или не се е изненадала, когато си я попитала за разговора, може да ти отговори. Ако стане нещо, ще бъде по-добре да си подготвена и да си наясно със сотуацията, а не да ти дойде като гръм от ясно небе(като при мен). Истината се разбира рано или късно, но винаги е по-добре да я научиш от първо лице.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0db9c92dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей!
Като човек, чиито родители в момента са в развод, те разбирам прекрасно.. Според мен е най - добре да поговориш с майка ти, щом не е отрекла или не се е изненадала, когато си я попитала за разговора, може да ти отговори. Ако стане нещо, ще бъде по-добре да си подготвена и да си наясно със сотуацията, а не да ти дойде като гръм от ясно небе(като при мен). Истината се разбира рано или късно, но винаги е по-добре да я научиш от първо лице.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: eec0bf4b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има един принцип в живота- с каквато мяра мерите, с такава ще ви се и отмери. Баща ти е изневерявал, значи сега е негов ред да му изневерят.Или той мрази прелюбодейците, но няма нищо против самия той да изневерява. Прелюбодейците били долни и нечестни. а честно ли е да не се жени за майка ти толкова години вече, въпреки че тя го иска, както казваш. Добре поне, че майка ти е излязла умна, и се е осигурила с жилище. За мен майка ти е положителния герой в случая.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7bb0d4ce26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:

Много благодаря на всеки коментирал. С нетърпение чаках да прочета мненията Ви.

До №7: Мислих за нещо подобно, но дори и да помоля баща ми да не реагира и да не предприема крайни действия, узнавайки, колкото и да обича мама, не би й простил.
До №10: В първият си брак баща ми отново е бил лъган (съдба). Първо бившата му съпруга е преспала с един от приятелите му (знам от мама), тъй като е бил твърде млад е бил решен да си отмъсти, та взел и минал почти всичките й познати-жени. Да, наистина той ненавижда предателите и винаги ни е учил най-вече на честност. Множеството ангажименти и на двамата, работата и постоянното натоварване ги е карало да отлагат бракосъчетанието, но майка ми вече има няколко предложения...


Непрестанно мисля за това и реших, че за момента е по-добре да знам само аз. Силно се надявам това да е била само временна афера, която скоро ще приключи и баща ми никога да не узнае. Наясно съм, че не е честно спрямо него и колко подло би изглеждало това в неговите очи, но нямам избор.
С майка ми винаги сме били много добри приятелки и всичко сме си споделяли, ето защо направих опит да поговоря с нея, но... не се получи. Просто нямах сили да подхвана точно тази тема.
Проблемът е, че тайните разговори не спират, а съм сигурна, защото никой нищо не подозира, тъй като тя се държи повече от естествено - мила, грижовна, подарява разни подаръци на баща ми, дори сега го заведе на романтичен уикенд... Как да се осъмни човек? !

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1cde532390
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето затова по света на 18 живеят отделно, за да не се бъркат, където не им е работата. На 19 си, гледай си твоите гаджета и остави проблемите да си ги решават те, това не е твоя работа. От такива отношения сме станали такава злобна нация. Речено, казано

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b65e8e746f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Определено мУ изневерява, но съвет какво да правиш или не не мога да ти дам.
ж

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker