Проблеми с баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с баща ми
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1143 пъти
Моля администраторите/редакторите да публикуват историята ми, наистина имам нужда от адекватен съвет.

Здравейте, момче на 14 години съм. Първо ще започна от една предистория.
Още преди да се родя, майка ми и баща ми са имали постоянни проблеми. Баща ми бил част от "пиянското" общество, постоянно оставял майка ми сама вкъщи /по време на бременността/. По едно време се закрепил малко, една вечер била фатална за него - от толкова много количество алкохол му станало нещо /до ден днешен не знам точно какво/, наложило се тя да вика бърза помощ. Оттогава, когато тя го е спасила, той спрял да пие и започнал мисленето на трезво.
Годините една по една се нижеха, водехме си щастлив живот заедно, докато вечерта на 16-ти юли 2016 майка ми случайно си напипа бучка на гърдата. Тогава се почнаха мъките - установиха рак на гърдата, злокачествен тумор. Оперираха я 4 месеца по-късно през ноември, с частично махане само на тумора. Майка ми нямаше особено желание за живот, ежемесечните химиотерапии жестоко я измъчваха. Спомням си, след ходене на такава вкъщи беше ад - постоянно повръщане, болки и оплаквания. По този начин издържа точно 1 година, на 24-ти ноември си отиде от този свят. Още преди да почине, откакто заболя, постоянно ме предупреждаваше какво ме чака занапред, ако нещо се случеше с нея.
Прогнозите и се сбъднаха - няма и 40 дни след смъртта и, баща ми започна да се бута по сайтове за запознанства. Един ден докато се къпеше му взех телефона, да разгледам историята на браузъра и така разбрах. Разбих му профила, четох и съобщенията, колкото и неприятно да беше за мен. Успях да удържа и да скрия от него че знам само 2 седмици. После ми омръзна да го гледам как ми се усмихва, гледа ме в очите и продължава да крие от мен. Не можех да го допусна. Преди да му разкажа какво знам, първо говорих с близка приятелка на майка ми /родител на съученик от бившия ми клас/, показах и за доказателство профила, даже го разглеждахме заедно. Така имах възможността да се застраховам, ако посмееше да ми се възпротиви.
Хубаво, оправихме си отношенията с него. Но не за дълго. От юни месец насам заплатата му от близо 1000 лева /около 700 лева след плащане на битовите сметки/, започна да свършва за 5-7 дни, най-общо казано за седмица, а преди стигаше за цял месец. Трябва да добавя, че той е и заклет пушач, благодарение на мен УЖ успя да намали кутиите на ден от 3 на 1. Имаше и защо парите да свършват за толкова кратко време - той постоянно си купуваше бира след бира, кутия след кутия с цигари. За пред мен уж пушеше по една кутия на ден, но тайно всекидневно броях парите и установих, че не е така.
Отдавна се бяхме разбрали по един повод - на 15-ти юни да ми даде пари за едно кино, да си отпразнувам завършването на учебната година, както всички правят. Ок, намери пари от някъде - отидох на едно кино. Но за последен път в живота ми. Към днешна дата /21-ви август/, за цялото лято НЕ съм мръднал от вкъщи, дори и само да изляза да се видя с приятели. Постоянно стоя затворен вкъщи, започна да ми омръзва от лаптопа. Явно това съм заслужил за НАПЪЛНО отличния си успех през изминалата учебна година, за това че успях да вляза в елитна гимназия с София. Баща ми само ми натяква - имаме пари само за храна, нямам никакви излишни пари за кина или за каквото и да поискаш. От това застояване съм качил поне 5 килограма, вече съвсем ме е срам да излизам навън, като почне учебната година не знам как ще ходя дори и на училище.
Освен баща ми, имам две баби, един вуйчо и една леля. Това са ми роднините, като по негова линия - сестра му /леля ми/ и майка му /една от бабите/ не се интересуват от мен. Майката на майка ми /другата ми баба/, постоянно ми изпраща пари, за да мога да си купя нещо или да отида някъде. НО НЕ, аз си ги пестя и не съм ги докосвал. Но не мога да я ангажирам повече - с нейната пенсия от 200 лева за мен ли да се грижи, за себе си ли.
Напоследък започва да ми омръзва. Обмислям да подам сигнал до социалните, ако продължава по този начин държанието му. Вярно, ще остана съвсем сам, не искам да се влача по домове и само това ме спира и до този момент. Ще питате - не може ли баба ти да се грижи за теб? Не, няма как - тя живее доста далече от София. Няма как да си прекъсна така желаното обучение във въпросното училище, няма как да осъществявам пътуването просто. В пълна безизходица съм и не се сещам за никакви адекватни мерки, които да предприема, така че да не навредя на себе си след това. Каквото и да прави, както и да се държи с мен - той ми е баща, остана ми едничък и не ми стиска да се разделим.
Ще се радвам, ако ме посъветвате какво да направя, имам страхотната нужда да обсъдя въпроса с някого и този сайт е идеалното място за това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45ac56a365
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами освен да вярваш в Бога, да се примириш с положението и да имаш търпение друго не виждам какво бих могъл да те посъветвам. Моите съболезнования за майка ти и ти съчувствам за скръбта ти.

Искам да посъветвам тези които са болни от коварната болест или имат близки страдащи от нея. От моите проучвания по въпроса, тази болест не се лекува с химио, нито с лъчева/радиационна терапия. Това което тези две процедури правят е да убият имунната система и на практика самия човек дори по бързо отколкото без тях. Лечение може да стане чрез подсилване на имунната система и приемане на силни, естествени антибиотици като чесън, прополис и други и препарати приготвени от тях. Не искам да огорчавам хората загубили близки в резултат на тази коварна болест, но не химио и лъчетерапията са решението. Много от лекарите никога не биха се подложили на тези терапии, защото знаят за какво става въпрос. Защо тези терапии са стандартните? Защото те са много скъпи и болницата получава много пари когато ги извършва. Цялата съвременна, западна медицина се върти около предлагането на най-скъпото лечение дори то да е неефективно, около това да има печалба, всъщност целия западен тип свят се върти около това. В него се гледа печалбата и егоизма и се рекламира моралната деградация, изневерите, лъжата, сексуалните извращения и т. н. Тази морална деградация и поквара я има и във фармацевтичната индустрия която е далеч по-загрижена за печалбите си отколкото за излекуването на болните. За огромно съжаление много хора страдат и умират заради този подход. Съветвам ви преди да се подлагате на каквото и да е било сериозно лечение или близките си да направите проучване по въпроса а не да се доверявате безкритично на тези които искат да ви продадат лечението - лекари, болница, фармация.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1cc7e7f869
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей,
като чета това което си написал мисля, че си едно доста разглезено хлапе! Аз не виждам какви проблеми имаш... баща ти не ти давал пари за кино... смешна история. Толкова деца нямат пари за храна, а ти си тръгнал да мрънкаш за кино. Не мисля, че социалните ще те вземат на сериозно!
Моят съвет е да наблегнеш на ученето и на безплатните забавления - не ти трябва кино, може да идеш в парк с приятели, да потренираш малко за да свалиш тези 5 кг.
Доколкото разбирам живееш в София. представа си нямаш колко си привилегирован. Възползвай се от възможностите които ти дава столицата и стига мрънкай като глезьо!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 93fc2d78e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автора: Всъщност не съм разглезен. Не съм примрял за кино, но искам да съм като другите нормални деца за този век. Всеки път, когато ме попитат аз трябва да им откажа, а когато го направя следва въпроса - защо? Как да им отговоря, че баща ми се и интересува основно от себе си и дава минималното за мен. При условие, че реално той има възможността да ми позволи дори веднъж месечно да изляза навън, постоянно бивам лишаван. Пак споменавам - ученолюбиви съм, завърших седми клас, оценките ми бяха само отлични. Когато съм се трудил толкова през учебната година, не заслужавам ли едно хубаво лято?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7c9237c3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да пораснеш, приеми ситуацията, не всички имат пари. Можеш да се забавляваш и с по-малко, излизай срещай се с хора, защо отчелничиш вкъщи. Та нима всяко излизане е пари, отиди на гости при приятелка или тя да дойде, вижте се някъде на по едно кафе. Не отивай в крайност. Другото което е, баща ти си влиза в сайтове за запознанства, това е негов избор. Не е най-подходящото място за нови запознанства, но това е негов избор. За цигарите поговори с него, да ги намали. Покажи му материали от нета, клипове дано му влезе нещо в акъла. Ти наблегни на това да не се затваряш в себе си и да учиш, това е най-важното.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b65795e502
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автора: Благодаря за съветите. Излизам по възможност, не всяко излизане е пари, но пък може съвсем лесно да се превърне в такова. Познавам приятелите си перфектно и знам в какво ситуации може да се стигне до там. Затова предпочитам да не излизам. Баща ми едва ли ще намали цигарите, какво не съм правил да го откажа. Относно сайтовете за запознанства - против нямам, но да бяха минали поне една или две години, откакто е починала майка ми. Той още на 10-ят ден се регистрирал, аз научих малко след 40-тия. Много гадно от негова страна - ходи да плаче на гроба и, а пък всъщност води "таен живот" зад гърба ми, а и не само моя - на всички, които му имаме доверие. Смятам че това е напълно неразумно и необмислено поведение за човек навлизащ във възраст. :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 794219a568
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Aз остaвaм с впечaтлението, че искaш пълен контрол нaд бaщa си. A aко просто имa нуждa дa общувa и нямa с кого и зa товa се е регистрирaл във въпросните сaйтове?
Нaли не го е прaвил докaто е билa живa мaйкa ти?
Вероятно хaрчи и зa други "мъжки" нужди пaри, но той е човек, ЖИВ и сaмотен бaщa!
Не си твърде спрaведлив, a и някaк кaто че, кaкто кaзaх вече, искaш пълен контрол нaд животa, пaрите, a и личното му прострaнство.
Зaщо пестиш пaрите, които бaбa ти прaщa? Зaщо не ползвaш от тях зa излизaне от време нa време? Зaщото ще изтървеш от полезрението си бaщa си ли?
Купувaл цигaри, купувaл бири, пък с твоя помощ ( контрол? ) ги нaмaлил... следиш тaйно колко пaри сa изхaрчени.... държиш се кaто "съпругa", питaм се зaщо, товa бяхa ли чaст от предупреждениятa нa мaйкa ти и нaсочвaне кaкво дa прaвиш?
Aко е тaкa, то имaш спешнa нуждa от психолог и го кaзвaм дъвсем сериозно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker