За приятелите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За приятелите
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1607 пъти
Здравейте, има неща, които ме глождат адски много през последните 3-4 седмици. Ще започна са факта, че по природа не съм сред най-общителните хора, но това не ми пречи да имам приятелка и няколко верни хора около мен, разбирайте приятели. Проблемът идва с така наречените -приятели- не знам дали се е случвало на някого от хората, които ще прочетат това, но поради определени обстоятелства от трима много добри приятели станаха двама и аз изпаднах. Запазиха ме само като човек, който дели много спомени с тях и дотам. Е, за втори път ми се случва даден човек да има нужда от мен в продължение на месец-два, когато пробелмът свърши или се появи някой друг човек да бъда тотално забравен. Ни вест ни кост. Така се случва два пъти с едно от тези две момчета, човека, който имах едва ли не за брат. Първият път беше през 2014, когато имаше проблеми с приятелката си и бях насреща да поема тежките мигове с него и да се опитам да е по-добре, но малко след това всичко спря. Буквално от днес за утре се спря всякакъв контакт, но проблема не бях аз. Изчаках няколко дни да видя, всеки си има и друг личен живот, но тези няколко дни станаха около месец и половина. Последвалото обаждане беше за евентуален заем за една вила. На вилата атмосферата бе вяла, направих се, че нищо не е станало но уви беше. След това последва нов месец - нищо. Тогава си казах, че това не е отношение на човек, имащ ми се за приятел. През 2016 същият този човек отново имаше проблеми с приятелката си и отново потърси моята помощ. Отзовах се. Като цяло, бях много резервиран, но си казах този път може би нещата са различни. Уви не бяха. Само два месеца по-късно ситуацията от 2014 се повтори отново. Само че, както казах сме 3ма, а аз бях тотално низвергнат и отритнат от тази мала компания. Питам хора с по-голям опит от моя първо----- какво е правилно да направя в тази ситуация------- второ - възможно ли е представата ми за приятел, която е, че не съм приятел само, когато другия нужда за месец-два, а може би и аз, когато имам нужда от нещо, но уви второто не се получава------ как протича живота на един млад човек без приятели, защото наистина не съм по сприятеляването, а с тези момчета се знаем от 15на година, а сега сме на 20?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1802fcb9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми просто не са ти истинки приятели.
Опитай се да го приемаш спокойно и по възможност да не мислиш повече за тях, като ти се обадят измисли някоя причина, че си зает културно да им откажеш.
Не е невъзможно да си намериш нови приятели. Може да не стане тази години или догодина, но все ще се появият нови по - добри приятели.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0625ac1afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разкажи им как се чувстваш. Ако са ти наистина приятели - ще те разберат. Отиди при тях и просто им кажи, че се чувстваш пренебрегнат, отхвърлен. УСПЕХ! :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0877653404
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приятелите са дотам, докъдето можеш да им помогнеш. От там нататък е собствения ти живот и трябва да го живееш с или без тях. Ти получаваш удовлетворение от това, че си помогнал. Естествено, трябва да прецениш кой стои срещу теб и заслужава ли приятелството ти.
И друго - ти можеш да дадеш помощ на един приятел, а да получиш подобна помощ от друг - хората са различни и се събират, за да се допълват.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8f6477da5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ОТ АВТОРА---------------- Благодаря и на тримата коментирали, в подобни ситуации, чуването на повече от една, и различна от собствената, гледна точка помага :)!!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 89b32896f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Единственото, което мога да те посъветвам е да не се предоверяваш прекалено много на така наречените "приятели". Още си твърде млад, тепърва ще се сблъскваш с много ситуации и ще си правиш изводите. Но истината е, че повечето хора ще те търсят и ще се интересуват от теб, най-вече тогава когато имат някаква изгода от теб. Въпроса е ти да не позволяваш вечно само да се възползват, след това да те забравят и като пак им се прииска нещо, да търчиш да им угаждаш, с надеждата че вече ще те оценят. Ами не няма. Търси взаимоотношения в които помагаш, но помагат и на теб. не се поставяй в ролята на вечно даващия, без да получава нищо, защото в един момент ще се изтощиш и озлобиш. Както те си гледат интереса, така и ти си гледай твоя, иначе рискуваш само да се възползват от теб и след това да те забравят. Дори наскоро ми се случи, човек който познавам от 6 години и който съм смятала, че ми е приятел, да се окаже, че не е такъв. Чисто и просто ме изтри от фейсбук, без никакви обяснения. Преди също го е правил и като попитах защо каза че нещо се бил объркал, че без да иска. Сега вече не смятам да го търся и да се изясняваме. Вчера ме кани да ходим заедно на планина, а днес ме блокира. Ами добре, и аз съм правила много за този човек. Важно е да си запазиш достойнството и да не се впрягаш много много в такива ситуации. Като видиш че някой не те цени, дори да си го смятал за приятел, по-добре го остави и продължи без него. Търси хората, които ще те оценят, а това ще стане когато оставиш тези, които не те ценят.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 33a585d34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, пич, нищо ново. Просто тези хора не са ти били приятели. Аз също минах през това преди четири години. Бяхме трима почти неразделни приятели, буквално всеки ден заедно, докато единият не реши, че просто не му се занимава повече с нас. Нито сме се карали, нито дори сме имали някакви търкания. А този човек го имах за най-добър приятел и всички така си ни знаеха. И с още няколко човека, на които държах се получи по същият начин. Не съжалявам обаче, имам си среда и приятели не ми липсват, макар че не са много. Просто продължаваш напред и толкова.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker