Как да помогна на семейството си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да помогна на семейството си
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1310 пъти
Здравейте, първо да благодаря на редакторите, ако публикуват историята ми.
От доста време ме тормози едно нещо-нещастието на семейството ми. Татко е много умен и успял мъж, винаги е работил за престижни компании, на челни позиции и е взимам доста добро възнаграждение. Майка ми известно време е била безработна, за да изгледа мен и брат ми и да ни възпита добре. В момента работи малко по-натоварена работа, но търпи, за да можем да имаме храна и подслон. Проблемът ми е, че цял живот сме по квартири. Нямаме си собствено жилище. Жал ми е за татко, който още от 16 годишен е започнал да издържа майка си, сестра си и баща си. После са се оженили с мама и пак се е трудил в трудните години за мен и брат ми, И цял живот не може да си вземе жилище, да изпита това удоволствие от всичкия този труд. Наистина ми е много гадно за него. Дразня се, че още от малък е помагал на сестра си и майка си. Не искам да казвам лоши неща за баба и леля, но те буквално го използват. Не виждам за нормално всеки път, когато се върне от София да зарежда с по 100 лв хладилника на майка си и баща си и този на сестра си и мъжът й, а ние да караме само с на мама заплатата и да се опитваме да спестяваме. Просто не разбирам тези отношения между сестра и брат, леля само го използва, вместо да помоли мъжа си за нещо, тя се обръща към татко. Не мога повече да я търпя. Направо е заслепила татко и го върти на малкия си пръст. Непрекъснато пари за нея. Скоро се роди и братовчедка ми. Татко й даде 1000 лв, и сигурно е заплатил всички разноски по процедурите инвитро. Той плати й разноските по ремонта в блока на баба и дядо. Непрекъснато всичко той, а тя си взе жилище. Не знам, много искам да му споделя това, но мисля, че няма да го приеме добре.
Живяли сме над 10 години на квартира, от една година с мама живеем при другите ми баба и дядо, а татко работи в София. Караме само на мама заплатата и гледаме татко да спестява, а той се трепе и дава парите на сестра си и майка си. Моля Ви, дайте съвети как да постъпя.
Отскоро започнах да следя как стоят нещата с жилищните кредити и да гледам за по-икономични жилища в Пловдив. Спрях се на фирмата Оазис Строй. Някой ако може да ми разясни по-подробно много ли е лихвата, има ли допълнителни таски-всичко ще ми бъде от полза. Също така идеи за по-евтин дом. Благодаря на всички, които са отделили от времето си за моята история и са ми помогнали със всякакви съвети. Благодаря!!!!

Ж16

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5a9f395990
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами мисля че това с избора на жилище не е твоя работа, единственото нещо което можеш да направиш е някаква " коалиция " с майка си и брат си да подкрепите баща ти срещу другите от семейството. Не става въпрос за война вкъщи просто леля ти чичо ти баби дядовци ако могат да работят нямат основателна причина да вземат пари от баща ти. Съжалявам но според мен той в старанието си да им помогне вреди на вас и трябва да го осъзнае. Говори с майка си скришно от него, защото ако ти - детето му на 16 тръгне да обясня за неща от живота.... чисто и просто няма да те вземе на сериозно. Но все пак всичко е според човека. Баща ти е твърде по чехъла на роднините си, колкото и грубо да звучи
мъж на 45

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 290b9d4b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много неправилно, но това е неговият избор. Семейството му не е на първо място и е "мека мария", щом го използват така и редовно им дава такива огромни суми. Майка ти какво мисли и обсъждала ли е това с него? Наистина е несправедливо.

И този жилищен кредит кой ще го тегли не става ясно? Ти не можеш, защото нямаш 18 и постоянен доход...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b5f4f83b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, първо сигурна ли си, че дава толкова големи суми на леля ти и баба ти? Все пак си е доста глупаво от негова страна да го прави, при положение че собственото му семейство няма достатъчно средства както и жилище. Говори с майка си тя да вземе мерки срещу това ако е истина, а ти недей да се месиш. Колкото до въпроса ти за апартаменти - оазисите наистина са добър вариант за жилище, когато не разполагаш с много средства. Цените им са почти на половина спрямо в самия град, но недостатъците им са много - на края на града си, този в Беломорски си е направо в къра, стаите са малки като кутийки, живееш в огромен комплекс колкото малък град, но всичко това го получаваш срещу 250-до 400 лв на месец с един ипотечен кредит. Според мен навивай вашите да си вземете такъв апартамент.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b6d9e7b0df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 16 си, не работиш, нямаш доходи и не си пълнолетна, така че няма как ти да се занимаваш с избора на жилище, защото нито ти ще теглиш кредита и ще го плащаш, нито пък жилището ще е на твое име. За това просто няма смисъл да се ровиш. Майка ти и баща ти са тези, които трябва да вземат решението. Колкото до това как баща ти си използва парите, дали за баба ти и дядо ти, дали за леля ти... ами пак нямаш думата. Негови са си парите и ако иска може и на някой просяк да ги даде! Като почнеш да работиш, сама ще решаваш как да харчиш своите и дали да помагаш на семейството си или не. До тогава можеш да си благодарна за това, което ти осигуряват вашите. Да, сигурно мислиш, че ако баща ти не даваше пари на баба ти и на леля ти щеше да има много повече за теб, но това си е негов избор! Пък и не знаеш защо го прави. Може да се чувства задължен, можа да му харесва и да е горд, че помага на роднините си... със сигурност си има причина. Така, че ти нямаш право да му казваш как той да си харчи парите. Не са те оставили гладна, гола и без покрив на главата, така че от там нататък си е работа на родителите ти как си харчат парите. Казах ти, като почнеш да работиш тогава пък ти ще можеш да харчиш твоите пари както си искаш. И ще имаш право да вземеш кредит за жилище, но до тогава живееш по правилата на вашите и казваш БЛАГОДАРЯ защото има много хора, които нямат и това, което имаш ти. Така, че ако ти е толкова забавно да проучваш как стоят нещата с жилищните кредити, ама ок, ама не си прави илюзии. Те ако вашите толкова искаха, отдавна да са теглили кредит, ама щом не са го направили до сега явно не искат. За това си примири с факта, че ще трябва да изчакаш да завършиш, да започнеш работа, да си стъпиш на краката и тогава ти да теглиш кредит за собствен дом. Ама да знаеш пълно е с уловки и определено това си е краен вариант, защото буквално ставаш роб на банката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker