Подялба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Подялба
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1500 пъти
Здравейте! Знам, че не е много правилно да мисля и пиша тези неща, но все пак имам нужда от съвет.
Дядо има наследствена къща от неговия баща, също така с баба имат и апартамент в града. Тези имоти един ден живот и здраве ще са на баща ми и леля ми. Половината от къщата ще е на баща ми, а друга на леля ми, същото е и с апартамента. Само че леля ми е алкохоличка, но дядо все я защитава, а тя толкова проблеми им навлече. Баба и дядо отгледаха и двете й деца. Баба иска дядо да прехвърли къщата на баща ми, но той отказва. До сега не сме обсъждали апартамента, но наскоро баба каза, че иска апартамента, който е на стойност от 60-70-хиляди лева да остане на братовчед ми(син на леля ми, който баба отгледа), а къщата за баща ми, която освен че не е в града е и на стойност от 25-30 хиляди лева. Баща ми и аз не сме съгласни с това. Защото тя е отгледала братовчед мина когото направи сметка, която ще получи като навърши 18 години на стойност 2-3 хиляди лева има и кола оставена от баща му, който почина. Тати до сега само им е помагал без да иска нищо в замяна, а на всичкото отгоре дядо само ни обиждаше и казва, че нищо няма да прехвърли на нас. Според вас да кажем ли да прехвърлят къщата на баща ми, а апартамента да е на мен и братовчед ми? Мислим, че така е най-честно. Ако не се съгласят повече няма да ходим, докато не решат кой на кого ще дадат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: f2bef89092
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вие нормални ли сте? Как така хем къщата взимате, хем и "половината" апартамент. Не може така. Или къщата, или апартамента.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6d37e31819
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Тати до сега само им е помагал без да иска нищо в замяна" - тогава защо иска нещо сега?
"а на всичкото отгоре дядо само ни обиждаше и казва, че нищо няма да прехвърли на нас. " Тогава сте знаели, каква е ситуацята.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c26d43b8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Могат да завещаят имотите на когото си поискат! Що се отнася до последното изречение - мисля че не заслужавате нищо да ви оставят!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5b76d8bc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спрете да търсите каквото и да било като наследство. За подялба на наследство може да се мисли чак след като загубите възрастните собственици. Само като ви чета се отвращавам, взели да делят имотите на жив собственик, стегнете се работете и си купете имоти, ако дядо ви слуша тези думи направо не му завиждам на човека. Вместо да оцените дядо си и баба си като хора вие правите сметка на стойността на наследството което може би ще получите след кончината им. Ако съм на мястото на дядо ви, продавам имотите и за 100 000 лева знаеш ли каква почивка ще си изкара на карибите, пък вие не ходете при него, на карибите няма да сте му нужни, после ако доживее след това държавата ще му предложи срещу 70% от пенсията старчески дом.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6608fff1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Каквото и да им кажете, ще направят каквото те са си решили. Това все пак е и тяхно право, имотите са на първо място техни. Ако решат могат да не дадат нищо нито на баща ти нито на леля ти, а да го дарят някъде.

Разбира се смятам, че е крайно несправедливо при положение, че леля ти е алкохоличка и най-вероятно ще пропие всичко, но после казваш че искат да препишат на братовчед ти, а не на нея. все пак децата й не са виновни, че тя е такава.

В всеки случай за съжаление решението е тяхно и трябва да се радвате колкото и каквото и да ви дадат.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 997fc06eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направете договор за гледане срещу апартамента.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e4f5e209d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каквото и да решат е добре това да се "облече" официално за да няма после проблеми, като в 99 % от семействата. Има завещания, какви ли не варианти.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0e49d48be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Селски истории... Кой къщата, кой двора? Само си гледате интересите, вместо да сте семейство.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: dec4003fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Щом като ви третрат като втора класа хора, теглете им една майна и повече не се занимавайте с тях. За баба ти и дядо ти, леля ти и децата и, са им по-близки и предпочитат тях пред вас - вие сте на втора линия и очевидно сте без значение. Когато се стигне до делене, в някои случаи стават цигании. Аз лично, никога не съм си помислял, че между мен и брат ми може да се случи нещо подобно, но се случи. Родителите ни, също както във вашия случай, ни оставиха апартамент в града, къща на село и земя. След като майка ни и баща ни починаха, тъй като тогава не живеех в България, оставих брат ми да живее в апарамента и не съм му искал нищо, за да не го притесявам. По същото време, продадохме къщата на
село и му дадох целия моя дял от продажбата, защото непрекъснато се оплавше че все не му стигат парите. Десет години го оставих също да взема и целия моя дял от рентата, която вземахме от земята, пак с цел да му помагам. Накрая като разбрах, че през цялото това време ме е лъгал и използвал безскруполно, му казах че искам да се делиме и след това всеки да си прави с неговото каквото си иска, и за в бъдеще, ако иска да се прави на хубав пред приятелката си, децата и нуците и, и да им прави разни гъдели, ще трябва да го прави със собствените с пари а не с моите. Като чу това, брат ми направо побесня; напсува ме, нарече ме с какви ли не имена и направи целия този процес да премине по възможно най болезния и цигански начин. Няма нужда да споменавам, че след като това приключи, ние повече не поддържаме никаква връзка. Той човека, си е правил сметката да вземе всичко и на мене - нищо. Не можех в никой случай да оставя това да се случи, защото имам семейство и на нас също ни тряват пари. Както казват; Дай на някой да ползва нещо твое и след като спи една вечер с него, си мисли че е негово. За някои хора няма чест и достойнсво. Живота ме научи, да ги режа и отбягвам, защото те са си такива и никога няма да се променят. Нямам ги нито нервите, нито врмето, нито намерението да си тровя живота с простаци и използвачи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker