Предпочитам да седя сама с дете и да се мъча от колкото да живея с майка му и да съжалявам някой ден! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Предпочитам да седя сама с дете и да се мъча от колкото да живея с майка му и да съжалявам някой ден!
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 4182 пъти
Ще напиша моята история, за да ми дадете съвет. Вече не знам какво да правя. Аз ли сгреших някъде?

Детството ми премина в беднотия. Живеех на село с нашите и брат ми. Баща ми тормозеше майка ми, а покрай нея и аз и брат ми страдах ме. Имах мечти. Излизаше ми се, исках да продължа да уча. Молех се по бързо да стана на 18 и да се изнеса от нас. На 17 срещнах любовта на живота си. Или по скоро така мислех тогава. Като станах на 18 се преместих при него да живея. Всичко беше повече от хубаво. Грижеше се за мен като с принцеса.

Два месеца по късно забременях. Бях 12 клас. Много плаках. Исках да продължа да уча. Исках аборт, но се страхувах дали някога ще мога да имам деца. Много мислих. Мъжът ми много искаше детето. Всички искаха да го оставя. Обещаваха ми, че ще ми помагат и ще продължа образованието си.

Оставих детето. Много бях изнервена през бременността си. Много се карах с мъжа ми. Той остана без работа. Детето се роди. Бяхме изнервени от безпаричие. Детето стана на 1 годинка и аз реших да кандидатствам. То не бяха караници, то не беше чудо. Но успях приеха ме и се изместихме в друг град. От тук нататък свекървата спря да ни дава пари. Каза щом искам да уча нашите да ме издържат.

Мъжът не успя да си намери работа. Тя пак даваше, но колкото си иска тя. Започнаха още повече караници между мен и мъжа, че това мойто учене ни е съсипало. Макар, че нашите ми даваха достатъчно пари, за да мога да хода на лекции и да си плащаме квартирата. Удари ме на няколко пъти, но аз му простих. Не мога да оставя детето ми без баща. Писна ми вече от този живот. В момента ме кара да оставя ученето и да се върнем в на майка му жилището. Аз не искам. Това бяха моите мечти, моят живот. Предпочитам да седя сама с дете и да се мъча от колкото да живея с майка му и да съжалявам някой ден.

Не знам какво да правя. Аз ли съм виновна за всичко? Защо живота е толкова сложен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 1e06671427
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Следвай мечтите си! Ако мъжът ти те УВАЖАВА достатъчно, ще прояви търпение докато завършиш. Аз кандидатствах на 28 годишна възраст, приеха ме и скоро завърших висшето си образование. Разведох се имайки две деца, защото не изтърпях мъжа си и тормоза, който всячески ми оказваше. В началото ми беше неописуемо трудно, но се справих! Значи и ти ще се справиш! Вярвай в себе си и още веднъж - СЛЕДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ!
Успех ти желая от все сърце!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a6287c1425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Животът е толкова сложен, колкото си го направим. И ранният брак и забременяването, и всички логични последици след това - примери колкото искаш и все с еднакъв финал - кой да се огледа и кой да помисли преди да се бухне в киреча. Преди това сеирджиите съветват да следваш сърцето си, а след това всички се скриват или продължават с глупостите. Чудесно е, че учиш, но как ще я караш сама с детето? Мога само да те посъветвам да не се връщате при свекървата, направете всичко възможно да сте самостоятелни. Каква да е работа има навсякъде, който не иска, той не работи, ще живеете повече от скромно и дано само това да е цената на бързането ви.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 08ce96da20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-лошото е физическото насилие. Почти никога не спира, напротив - ескалира.

Колкото до парите, бебето и ученето - не е болка за умиране. Минал съм през горе-долу същото, както и много други хора. Минава и заминава. Като се обърнеш назад, след 10 години, ще се чудиш как не забелязваш, че за един ден харчиш двуседмичния си бюджет от студентските години.

Най-лошия вариант е да се върнеш при майка му. Не само ще ядеш бой от него, но и ще слугуваш на майка му.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 1b8e45b81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен разсъждаваш правилно,а щом и родителите ти те подкрепят не виждам причина да се отказваш.Естествено,че образованието не е всичко,но е хубаво да го има заради конкурентност при кандидастване за работа.Щом имаш хора зад гърба си продължавай с образованието и с детето.А мъжа би трябвало да те разбира и да те подкрепя.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c70eddb112
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да не си посмяла да се върнеш ..не стига че си си пропиляла младоста ами тея хора продължават да те манипулират ...слушай какво учи си ,бори се и си гледай детето ..той ако иска да ходи да го гледа майка му ..аман от мамини синчета ..и какъв е тоя мъж бе да седи без работа ...и това дето те е удрял и ти си простила дано да ти е за последно ...но ако мислиш че е правилно тогава е твой проблем ..наясно си че никой няма право да те обижда или да те бие дори и да ти е мъж ..помисли си добре ..и не се отказвай от ученето ..пък мъжа ти да си тъпче на едно място щом иска !!

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 7f23174980
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мила ти не си виновна за нищо,успокой се сега.Не спирай образованието си,щом това е твоята мечта все ще се оправиш някак си,но не се връщай при майка му иначе живота ти ще стане ад.Както казваш ти по добре да се мъчиш,отколкото да се върнеш при нея

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8e576cb512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ти не си виновна, че ти се живее, че си се изнесла от вас, за да живееш по - добре. Поздравявам те, че в сполетялото те нещастие не си убила детето си! Това, че искаш да учиш е не само твоя мечта, но и единственият начин да се измъкнеш от мизерията.

Извинявай, че го казвам, но мъжът ти не те заслужава! Не стига, че е мамин глезльо и се оставя проклетата ти свекърва да го манипулира, ами и те бие... Щом веднъж те е ударил, ще повтори... Най - добре е ти и детенцето ти да се спасявате от там и да продължите живота си така, както ти искаш и както чувстваш, че е най - добре за теб и детето. Ученето е най - хубавото нещо! Не се отказвай! Зарежи ги тия ограничени хора, които смятат, че мястото ти е едва ли не до печката... Виждам, че си разумен човек, който се учи да разчита предимно на себе си! А и майка ти ще ти помага, доколкото може. Затова - не се отказвай и смело напред. Никой не казва, че ще е лесно! Но ти сама го каза - за да не съжаляваш някой ден, направи го! Поздрави и успех!

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c3d8ce1b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Минах по този път преди 20 години и ти казвам да не се отказваш от ученето. Оттогава много вода изтече, старите вече са покойници, но добре, че не послушах никого -щеше да си проваля живота. Запазих си и семейството въпреки, че тогава нещата бяха на кантар.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6ef972a00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Истината според мен е по средата. Аз съм много за ученето, но нямам деца да гледам и не отговарям за никого. Нека не се заблуждаваме - ученето в България си е чиста загуба на време.Да, учете, но като сте в такива бакии, измислено е и задочното учене, ако се прекъсне временно, няма да умре света.
Иначе в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ ПРИ СВЕКАТА. Единственото хубаво нещо от това „учене„ е ,че сте се изнесли от там!!!! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ, но защо изобщо очакваш някакви средства от свеката? Сори, но просто не трябва да чакате нито на вашите , нито на свеката, щом сте си направили семейство и сте решили да си имате дете.
Още нещо ще кажа, знам звучи жестоко и много мъже ще ме нападнат, но КАКВИ МЪЖЕ СТЕ БЕ като не може да си издържате семейството? Искате деца, правите ги , но чакате на жените да ви ги хранят. Не може така. Жената може да работи, но само за да се повиши стандарта на семейството, ВИЕ ТРЯБВА САМИ да може да плащате сметки, токове, храна...парите на жената да се спестяват, да се плащат почивки или екстри, но не може да биеш жена, че не искала да живее при майка ти. Луда работа.
Разберете се и намерете компромис - ти например временно да прекъснеш или да се прехвърлиш задочно, но той да се къса от работа и се разберете да не се връщате да живеете при майка му. Иначе - да, и сама си много по-добре от с такъв мъж, който чака от майка си и те удря като имате такива прблемчета!!!Да, проблемчета, защото хората са болни имат истински проблеми, децата им са инвалиди...
Хера

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8bed1316af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   МНОГО ВЯРНО (коментар 3)браво

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker