Майка ми е разстроена психически - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е разстроена психически
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1615 пъти
Здравейте! Пиша тази история с ОГРОМНАТА молба някой да ми помогне. Майка ми гасне пред очите ми, наистина си отива. Виждам това и незнам как да го предотвратя. Беше на работа в Италия, изпратих и моят смартфон за да контактуваме по скайп, но за това много съжалявам..
Мама започна да подозира баща ми, че си чати с други, започна да го следи кога влиза онлайн и кога излиза и след колко време и отговаря. Започна да будува цяла нощ, след което се прибра в България. Тук напълно си присвой телефона на татко ми и следеше абсолютно всичко. Забравих да вметна че тя никога не е имала смартфон и не разбира нищо. Вече започна да си фантазира. В нея се породи едно огромно съмнение спрямо татко. Започна да ни убеждава в неща, които са огромна измислица и никой неможеше да я убеди в противното, казваше ни че ние неразбираме и че я правим на луда, но това става все по-сериозно с всеки изминал ден. Тя спря да се храни, спря да спи, стана 30 килограма и гаснеше всеки ден. Единственото, което я интересуваше беше интернет пространството и това какво прави баща ми. А той дори си счупи телефона, забрави за фейсбук профила си само за да е добре тя, ноо.. нищо. Във всяка негова дума, тя търсеше скрит смисъл. Та кажете ми какво да правя според мен е за психиатър, моля ви някой да ми даде съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 598d34e5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами сигурно наистина само психиатър ще и помогне

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 46c30a0860
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Уау! Наистина е за психиатър! Не съм спец, но мисля, че тя започва да развавива някаква шизофрения. Не искам да те плаша и е възможно да греша, но по принцип шизофренията се развива в по-късен етап на живота и точно както при майка ти се характеризира с това, че болните приемат някаква идея за сто процента вярна, въпреки че не се основава на никакви доказателства от реалния свят. Друг симптом е патологичен страх без причина за такъв, както в случея тя се притеснява, че баща ти и изневерява, а не е така. Както ти казах, може и да греша и се надявам, че е така, но със сигурност трябва да се консултирате със специалист. Ако, трябва я излъжете, кажете че е брачен консултант или нещо такова, но я накарайте да отиде! Знам, че е трудно решение, но е по-добре да го направите преди да е станала някоя непоправима беля.
Ако, имате възможност отидете в София във ВМА, но за начало и някой локален специалист може да ви насочи как да постъпите. Може би е добре първо вие да поговорите с доктора и да му обясните положението, а след това да завдете и жената.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 935c443cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Прилича на параноидна шизофрения. Вземи направление за психиатър и я заведи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6b9a2c2528
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи на баща ти чистосърдечно да си поговори с нея на четири очи само двамата и да и каже, че няма такова нещо (ако наистина няма). Ако не се съвземе извикайте бърза помощ и обяснете, че страда от хранителни разтройства на психическа основа и умира от недохранване.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3e169abe9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Майка ти е за психиатър...аз също съм имала периоди, когато не сам се хранила от нерви...почти съм припадала и т.н....може да идете и в Гълъбово при бай Тонъо...успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 77cb6471ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм Вълкът.

Съмнението е най-ужасното чувство, което може да изпитва един човек...
Най-важното нещо, което бихте направили е да сте съвсем спокойни, защото чувството на съмнение може да ражда редици емоции, които могат лесно да побъркват човека, чувството на съмнение заедно със себе си носи и чувство на страх.
Предимно трябва да сте спокойни и да не и казвате, че греши, иначе тя ще се пребори за да ви убеди в своето си... Предполагам, че не приема да види помощ от психиатър, не се безпокой, тя просто избухва емоционално, нещо което не трябва да забравите е това, че с крясъци, чупене на телефони и повишаване на тон, няма да се оправи нищо, напротив, ще се влошава повече... от това, че не се храни и не спи разбирам, че има силен характер и чувство на лидерство, чувствата и емоциите са винаги над мисълта и логиката, вместо да и натяквате това, че баща ти не и изневерява и няма тайни срещи с други мадами, можете да я накарате да се чувства обичана, уважавана... най-голяма роля ще изиграе баща ти, щото предполагам, че майка ти е вътре в собствените си страховити мисли от типа, че мъжа и вече не я харесва и се отдалечава от нея, споменала си също, че досега никога не е използвала смартфон, интернет за някои хора може да е леко вредно, споменала си, че единственно я интересува интернет пространството, което я отдалечава от реалността, това може да е лошо също за нея, защото в интернет може да потърси решение на проблемите си, което ще я отдалечава повече от вас, а тя в момента е в една напрегната форма, факт е това, че тя страда и се страхува да загуби мъжа си, а този страх я бута в тежка депресия.
Една хубава почивка може да оправи нещата или една вечеря, важно е баща ти да не я избягва, а ти също можеш да им помогнеш, като говориш с тях и не позволяваш да се карат поне пред тебе, а когато видиш че настроението им е добре, да ги оставиш малко насаме, но както си казала, проблемът е психически, неправилни действия и отношения могат да раждат големи промени в нея и не само, всичко това може да засегне семейството и да донесе редици други промени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 584110ab96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Силната, налудничава ревност наистина е вид психическо разстройство. Но не мисля, че има лекарства и лечение за това. Болният от ревност не може да разбере, че с поведението си само отблъсква и отдалечава партньора от себе си. Той бясно желае да контролира другия, да принуждава, да налага. Това не е обич, а желание за обсебване. Да отнемеш всяка свобода, да лишиш друго човешко същество от лично пространство, да го поставиш в клетка! Така ще съсипе не само своя, но и живота на цялото семейство. За съжаление, тя не осъзнава, че има сериозен проблем и едва ли ще се съгласи на консултация при специалист. Тази тема ми е до болка позната и дълбоко ви съчувствам. Ще следя темата, дано намерите изход!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 65c5be3154
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ше се оправят неща бъди спокойна

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b9747c7f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Сам/а си стигнал/а до отговора - професионална помощ. Според мен по-добре се допитай за сега до мнението на психолог (не на психиатър), но го направи възможно най-бързо. И такъв, който е доказан в професията си. Може да ти вземе малко повече пари от останалите, но явно случаят го налага. Не губи време.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 36459c29a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да, за психиатър е. Но и за психотерапевт също. Дори и за семейна консултация.
Само това с тези 30 кг ми е малко странно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker