Майка ми е неблагодарна за усилията и грижите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е неблагодарна за усилията и грижите ми
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1997 пъти
Здравейте, ще започна от там, че никога не съм била любимото и доброто дете на мама. Имам по-малка сестра която винаги е била примера за перфектна дъщеря. Баща ми почина преди много години дори нямам много спомени с него. Винаги съм забелязвала тона с който говори майка ми на сесра ми и тона с който говори на мен. Погледа, отношението всичко винаги ми е правило впечетление. Може би заради това винаги съм се доказвала с това което правя. След като завърших всички мои връстници продължиха с ученето. Аз започнах да изкарвам различни курсове и да се уча на занаят за да помагам на майка си. Заминах за чужбина, научих няколко езика, купих си автомобил и през всичките години не спрях да изпращам половината си заплата на майка си и сестра си. И въпреки това тя продължаваше да повтаря колко съм глупава и некадърна, не промени и за миг отношението си към мен. Сестра ми пък затъваше и заглупяваше с всеки изминал ден. Не умее да работи дори да върши къщна работа и въпреки това остана любимата дъщеря на мама. В един момент се почувствах адски изморена от лутането в чужбина и реших да се върна в България, поне година-две да си отдъхна. Посрещането ми обаче не беше никак приятно. Няма да забравя погледа на майка си, беше бясна и никак доволна че детето и се прибира от жестоката и студена чужбина след толкова години. Това ме накара да се почувствам толкова самотна, толкова предадена. Покрай чужбина изгубих и приятелите си. Нямам сила да се изнеса от вкъщи защото силно обичам семейството си и защото знам, че без мен те са изгубени. Може би ще ме наречете глупачка и може би съм наистина такава.. но те са моя живот и съм готова на всичко за тях. Понякога си мисля, че грешката е моя за отношението на майка ми, може би съм сгрешила някъде. Говорила съм с нея хиляди пъти, но сякаш това я озлобява още повече към мен. Въпроса ми към вас е... Има ли как едно пораснало дете да събуди майчините чувства на своята майка, има ли как да спечели любовта й?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: a34c4a55b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ако искаш истината продължавай да четеш коментара, ако не - недей.

Къде да започнем. Няма как да ти дам точен отговор, но мога да ти дам нещо сходно, защото и аз съм в подобна ситуация вмомента.

За какво чужбина да е студена? Повечето хора там ще се държат добре с теб ако и ти се държиш добре с тях.
За мене поне в моята ситуация... аз си живях добре с родителите си до преди години, сега е пак горе/долу, но не е същото. Колкото и да се опитам да им показвам други начин те няма да ме послушат, а аз пораснах. Продължавам напред. Махам се от вкъщи, отивам и си създавам моя живот по мойте правила. Ще се отбивам да ги виждам. Това е. Но те няма да ми пречат повече.
А ти способна? Кво правиш още там? Я си хващай живота преди да ти е свършила младостта.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 70504e98c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно това, че винаги им лижеш задника (с извинение авторке) са такива към теб. Сгрешила си, да именно с това че си се доказвала за всичко и то постоянно. Трябвало е да оставиш майка ти и любимата и дъщеря да се оправят. Да си се обичкат, а ти "кривата" и "лоша - по-голяма сестра да си остане да си работи и евентуално да намери своята половинка. Далеч от тая гадна БГ кочина.

Съжалявам, че ще го кажа, но хората разбират само от две неща - игнорирането и боя. Прочети историята на онова момче, на което майка му не му е взела нито една играчка като малък, но си е взимала мега скъпите парфюми, гримове и дрехи, защото е изкарвала добря заплата. И сега пича когато не иска и да чуе за нея тя постоянно го търси и му говори колко го обича.

Нито те ти трябват, нито ти на тях. Уверявам те. Имал съм подобно отношение в моето семейство към мен. Колкото повече съм мълчал и съм се усмихвал, толкова повече са ме гаврили и са ми крещяли, съответно и са ме били и удряли за най- малкото. Когато пораснах обаче нещата се обърнаха. Но защо трябваше да се стига до там!? !??? !??

Не знам какво толкова им обичаш на тия неблагодарници, но единствения начин да те оценят, е когато видят и усетят твоята липса. Знаеш ли ако изчезнеш и не се обадиш, а започнеш да си живееш жиявота как тия дрисли ще им прехлопат сърчицата.

Според мен ги напусни и не им се обаждай!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e05794e4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти не виждаш ли, че тя не е добре. Не, няма начин, винаги ще е така. Как може да се унижаваш, имай малко мозък и си спести парите, вместо да им ги пращаш, защото като ти потрябва помощ, тези хора няма да ти помогнат. Нито пък ще ти оставят апартамент, няма да има и къде да живееш... Спри да им пращаш, като нямат пари, ще се принудят да си намерят работа, егати пиявиците противни. Не стига, че искат да получават само, но и не знаят как да се държат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7fa7964724
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   За съжаление майка ти винаги ще обича сестра ти повече. Защо, никой не може да ти каже. Даже и да не го признава, просто е така.

Вината със сигурност не е в теб, но това за съжаление няма да промени положението. Просто вероятно подсъзнателна симпатия на майка ти към сестра ти, ако примерно вижда в сестра ти някои свои черти и т. н.

Твоята грешка е, че се мъчиш да спечелиш любовта й. Няма как да стане. Или се отделяш и го преодоляваш или цял живот ще тичаш подир тях и ще страдаш. Вечно ще се очаква от теб да се грижиш и за двете и все няма да е достатъчно и няма да те оценят.

Приемай фактите и се спасявай. Искрено ти съчувствам и се надявам да намериш човек до себе си, който да ти даде любовта, която заслужаваш и да замени сегашното ти "семейство".

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1eb2303a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не.
Това делене на деца се получава изключително често и е много гадно. Без значение дали са от един поли ли не. Нищо не можеш да направиш, защото просто ти НЕ си сестра си... Тъпо, нали? А сестра ти се възползва от цялата ситуация. За всичко това обаче винаги са виновни родителите. Реалната ти възможност е да приемеш най-после факта, че майка ти е с предпочитания към сестра ти, това няма да се промени, няма нищо общо с теб причината и да се изнесеш и заживееш собствения си живот без тях.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 74bbfd28be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вероятно мога да ти помогна, защото и аз съм имал сериозни търкания, но с течение на годините отношенията се подобриха драстично до положение на мир и разбирателство в огромната част от времето, слава Богу! Преди всичко промяната трябва да дойде от теб, най-добрия ми съвет е да се обърнеш към Бога и да вярваш в Него и Господа Иисуса Христа, това ще промени живота ти за добро. Майка ти е свикнала да се държи с теб по един начин и не можеш да я накараш да се държи по друг освен ако не се промениш ти самата. Показвай и, че не търпиш лошо отношение, но не като си груба или я нагрубяваш а като и показваш, че няма да участваш в разговори в които те третират по този начин. Недей да търпиш лошото и отношение и и казвай учтиво, но твърдо, че то ти е неприятно и я питай защо има такова отношение към теб. Когато я питаш тя постепенно ще си даде сметка, че начина по който се държи с теб е лош и сама ще престане. Ако си твърда в това отношение майка ти ще омекне и ще започне лека полека да е по учтива с теб, пак няма да е привързана, но ще е по-любезна. За да е привързана отношението ти трябва да е следното - не трябва да се караш с нея нито да я нагрубяваш, трябва да си спокойна и да не се поддаваш да опити във въвличане в спорове, когато те помоли за нещо го направи без да поставяш условия или да се оправдаваш, когато говори с теб нормално говори и ти искрено с нея. Трябва да имаш собствена позиция която да отстояваш, но не чрез повишаване на тон а спокойно и с аргументи. Ако направиш каквото те съветвам отношението на майка ти може значително да се подобри до положение тя да ти стане най-добрата приятелка вместо както си сега да страдаш от чувството на липса на подкрепа, любов, привързаност от страна на майка ти. Пожелавам ти отношенията ви да разцъфтят в добро и привързаност.

Джон

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2c62795807
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не се унижавай!!! Как може да тичаш по тях, това са едни неблагодарни лайна, с извинение. Започни живота си от начало, върни се в чужбина, ако трябва и се стегни. Концентрирай се върху собствения си живот и си намери нови приятели, партньор!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bc514ab6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Те не са твоят живот. Твоят живот си ти. С времето ще се научиш да живееш без одобрението на майка ти. Ти за нея не си дъщеря, а доход. Знам за какво говоря. Преди 15 години се махнах от моята майка, отидох в чужбина. Много рядко се чуваме и виждаме. Когато отивам при нея веднъж на 1-2 години, една супа няма да е направила за добре дошла. Чака на мен да ѝ изчистя жилището и да ѝ напазарувам и готвя. Що не си ми направила кафе, вика, сутрин като стане. Ей такива работи. Затова и гледам да я избягвам. Постигнала си много неща без нейната обич, одобрение, без да имаш майка реално. Така че и занапред ще постигаш. Няма да я промениш. Не си хаби усилията, нито парите. Да се оправя както знае като не е глупава и некадърна.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8b5843aa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Понякога не е нужно да се доказваш, да търсиш тази любов насила. Пораснала си, справиш се. Защо ти е нужно да получиш тази любов насила и знаеш ли, защо е така, защото цял живот си искала някой да те гушне, да те обича, да се огледаш в очите на майка ти. Но няма смисъл. Поеми си живота, махни се от тези хора. Направила си предостатъчно, недей да пълния каца без дънно. Достатъчно силна си, но страха е повече в теб. Казвам ти тези неща, защото ги преживях в още по-лош вариант. Купувах, плащах, давах всичко от мен. Не само, че не ме оцениха ами получавам обиди и злобни подмятания. Думите им ме изяждат и толкова ме боли, постоянно търся вината в себе си, но фактите, седни и ги напиши, какво дадох, какво получавам. А аз искам само човешко отношение. С тези хора си разбих здравето и нервите, сега имам много малко контакти с тях и виждам, че се чувствам много по-добре. За сестра ти, каквото и да направи майка ти винаги ще я защити. В моя случай направи невероятни неща, но разбира се, това не се призна. Аз работя, сблъскат се с какво ли не и съм лошата, и съм от черна по-черна, от другата страна стои моята противоположност и чуваам само съжаления, подкрепа. И как да го променя това, не мога, но се махнах.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8b5843aa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Понякога не е нужно да се доказваш, да търсиш тази любов насила. Пораснала си, справиш се. Защо ти е нужно да получиш тази любов насила и знаеш ли, защо е така, защото цял живот си искала някой да те гушне, да те обича, да се огледаш в очите на майка ти. Но няма смисъл. Поеми си живота, махни се от тези хора. Направила си предостатъчно, недей да пълния каца без дънно. Достатъчно силна си, но страха е повече в теб. Казвам ти тези неща, защото ги преживях в още по-лош вариант. Купувах, плащах, давах всичко от мен. Не само, че не ме оцениха ами получавам обиди и злобни подмятания. Думите им ме изяждат и толкова ме боли, постоянно търся вината в себе си, но фактите, седни и ги напиши, какво дадох, какво получавам. А аз искам само човешко отношение. С тези хора си разбих здравето и нервите, сега имам много малко контакти с тях и виждам, че се чувствам много по-добре. За сестра ти, каквото и да направи майка ти винаги ще я защити. В моя случай направи невероятни неща, но разбира се, това не се призна. Аз работя, сблъскат се с какво ли не и съм лошата, и съм от черна по-черна, от другата страна стои моята противоположност и чуваам само съжаления, подкрепа. И как да го променя това, не мога, но се махнах.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: eb7f6621d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Знаеш ли какъв е проблемът? Че сама си се поставила в подчинено положение, изпълняваш им всяка прищявка, мислиш повече за тях отколкото за себе си и съответно те са те приели за даденост и са спрели да те уважават. За това не казвам да не им помагаш, ама просто спри за известно време, нека си дадат сметка колко много правиш за тях и как им е трудно без твоята помощ. И после можеш пак да започнеш да им помагаш, но с мярка и то само ако видиш, че оценяват това, което правиш за тях. Другото си е чисто самоубийство! Защото ти от ден на ден ще се натоварваш психически все повече и повече, а те от ден на ден ще стават все по-мрънкащи и все по-недоволни, защото буквално си ги научила, че си им слугиня. Недей! Обичай си ги, помагай им в критични ситуации, но ги остави да се справят и сами. А и се изнеси от вас. Не казвам пак да се върнеш в чужбина ако не ти понася, но си наеми собствен апартамент, ако ще през 3 къщи от тях да е, ама да си самостоятелна. Разбираш ли, толкова много години си се раздавала, че те сега буквално не могат да дишат без теб, а това е лошо за всички. За теб, че се измъчваш психически, но и за тях, защото ако по някаква причина не си в състояние да им помагаш направо са загубени. Така, че направи им услуга и ги остави сами да се справят. А и е време да помислиш и за себе си и за своя живот. Не пишеш на колко години си, но сигурно ти е време или скоро ще ти е време да създадеш собствено семейство и тогава ще трябва да мислиш за тях първо, а майка ти и сестра ти, колкото и да мрънкат, ще минат на втори план. За това ако не искаш да остарееш така слугувайки на майка си и сестра си, просто се отдръпни от тях за известно време.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f6db556c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много хора дават лоши съвети които са на принципа на бягството от проблема и раздялата. Някой има проблеми с родителите си и те го съветват - избягай, раздели си с тях, живей собствения си живот, прекъсни връзките които имаш с тях. Друг/а има проблем с половинката си и съветите пак са същите - напусни го/я, махни се, разведи се, избягай, остави го/я. Едни и същи лоши съвети за раздяла, напускане, бягство от проблема а не за неговото разрешаване. С тези раздели, бягства и т. н. често се разрушават връзки които не бива да се разрушават, разделят се хора които не бива да се разделят а хората им липсва мъдростта да оправят нещата, да изгладят проблемите. Тези раздели които така обичате да препоръчвате разкъсват тъканта на обществото, неговата сплотеност а и не водят до нищо добро, защото живота не може да се живее добре като само бягаш от проблемите, защото те пак ще те настигнат в друга подобна ситуация. Нещата трябва да се оправят чрез търпение, любов, добро, разбиране, мъдрост, правилен подход чрез които нещата които днес са изглеждали нетърпими утре могат да са прекрасни, но затова се изискват известни усилия ние да направим нещо, ние да го накараме да се случи, ние да понесем щети, загуба, обиди без да отвръщаме на злото със зло. За това се изисква обаче мъдрост а мъдростта е в Словото Божие както се казва в Светите Писания: "Твоето Слово е вярно, простите прави мъдри". Лесно е да избягаш от проблема, да обвиниш другия без да се опиташ да го разбереш, да си егоист мислещ само за своите интереси, своите нужди, своите чувства без да мислиш за хората около теб на които със своето поведение влияеш. По трудното, но и по правилно и удовлетворително е чрез твоята промяна към доброто да видиш как всичко около теб се подобрява, как отношенията вече не са негативни и лоши а ведри и добронамерени, тогава вече я няма нуждата да избягаш, няма го страхът, няма я тревогата, нито отчаянието и депресията, ти си победил чрез доброто и твоето добро е възвисило и докоснало околните които чрез теб са се променили към добро. Никой не е идеален и всеки човек греши разбира се, но когато човек вярва в Бога, чете Светите Писания, чете Псалмите, моли се и придобива мъдрост, добрина и истина той променя не само себе си към добро а и околните и всичките им взаимоотношения. Това ви препоръчвам да сторите и вие, защото както казват Светите Писания: "Делата на плътта са известни; те са: прелюбодейство, блудство, нечистота, разпътство, идолослужение, магии, вражди, свади, ревнувания, гняв, разпри, разногласия, (съблазни, ) ереси, завист, убийства, пиянство, срамни гощавки и други такива; отнапред ви казвам, както и по-преди ви казах, че, които вършат това, няма да наследят царството Божие. А плодът на духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание. Против такива няма закон. "

Джон

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 70504e98c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 8, АМА що промяната трябва да дойде от авторката? Да, трябва да дойде! Да спре да им угажда и да им дава цялата си заплата.

Ти си ненормалница авторке. Заслужила си си положението. Не можем да ти помогнем и след тази статия няма да се промениш. Невъзможно е какъвто и разговор да проведеш с тия хора. Щом години наред си пращала парите и накрая когато си дошла са те изгаврили така брутално тия хора не заслужават нищо! АМА НИЩИЧКО! НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НИКОГА! ОСВЕН! Когато си тръгнеш! Тръгни си и не се занимавай с тях. Ама така си тръгни без да казваш нищо и без да да им се обаждаш с години да не те знаят къде си, какво си, що си. Аз не мога да повярвам как човек ще прави твойте жестове, като от другата страна няма никакво разбирателство.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 70504e98c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ето го и тоя Номер 17... АБЕ НЕ СТАВА с говорене и "дай ся да се разберем"! НЕ СТАВА! НЕ СТАВА! НЕ СТАВА! Ще го напиша още стотици хиляди пъти. Ако при тебе е проработило, не значи, че при нея ще проработи. Тия хора са загнили със сумати години с тяхното поведение. Закостенели са и са абстолюно свикнали авторката да е такава, каквото да е досега. Как очакваш да се променят? Няма да се променят никога. Това не е дете да седнеш и да му обясниш. А и времената се промениха. Нещата с думи не стават. Трябва да им покаже, че наистина е била важна за тях и са били длъжни да я уважават, докато тя си праща заплатата, а те си щракат с пръсти. А сигурно не са и работили досега, а само са паразитирали. Ей сега авторката когато се разкара от тях (това е единственият и най-добър вариант), но се разкара без да вдигне или без да каже нищо, тогава тия изроди ще осъзнаят. В семейството си съм се нагледал на какво ли не, в семействата на други приятели със сходни проблеми - също. НЕ СТАВА - казвам отново. Най-добрия вариант без разправии да си тръгне и повече да не се връща, или поне доста дълго време, докато не се научат.

Имам приятели, познати, които са били по чужбина да учат, да работят или на екскурзия за седмица-две и когато са се прибирали родителите им са плакали. А на авторката чак са я гаврили... това са не знам какви хора...

Или може би авторката е мазохистка...

Аз също съм търпял с години гнусното поведение на родителите ми, докато бях малък и бях виновен за всичко. Дори си измисляха някакви проблеми, само и само да ме накажат и да ми е гадно, ей така без причина. И когато започнах аз да съм изрода тогава нещата станаха прекрасни за мен, но защо трябваше да се стига до такова положение? !?? !?? !?? !!? Хората от добро не разбират!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 903e372956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Майчината обич е безусловна... тя не се печели-или я имаш или не. В твоя случай ти я нямаш и няма да я спечелиш никога. Затова не се опитвай -каквото и да направиш за нея все тая. Нищо ще бъде оценено, нито ще бъдеш обикната заради нещо, което правиш и каквито и усилия да влагаш..

Затова най-разумното което може да направиш за себе си е да престанеш да се мъчиш да спечелиш майчина любов... и да си продължиш пътя без да очакваш нищо и без твоето емоционално състояние да зависи от факта дали една жена наречена твоя майка те обича или не. Бъди си самодостатъчна.
Имай си собствен живот и не им позволявай да те използват финансово или манипулират емоционално. Живей без тях... по-далече. Ако имаш твое семейство и любим човек те все по-малко ще те интересуват...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 903e372956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Майчината обич е безусловна... тя не се печели-или я имаш или не. В твоя случай ти я нямаш и няма да я спечелиш никога. Затова не се опитвай -каквото и да направиш за нея, все тая. Нищо ще бъде оценено, нито ще бъдеш обикната заради нещо, което правиш каквито и усилия да влагаш..

Затова най-разумното което може да направиш за себе си е да престанеш да се мъчиш да спечелиш майчина любов... и да си продължиш пътя без да очакваш нищо и твоето емоционално състояние да не зависи от факта дали една жена наречена твоя майка те обича или не. Бъди си самодостатъчна.
Имай си собствен живот и не им позволявай да те използват финансово или манипулират емоционално. Живей без тях... по-далече. Ако имаш твое семейство и любим човек създай си свой свят и вложи там цялата си любов и те все по-малко ще те интересуват...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0ab2ed2442
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Моята майка е подобие на твоята, помагала съм и финансово и морално, но въпреки това обича повече сестра ми която не я е грижа за нищо, така че аз спрях кранчето, няма да ти опиша с каква злоба ме гледа, не ми говори освен това проси и изкарва мен виновна че няма пари, получава и пенсия, но вече толкова ми е писнало че нямам сили, да прави каквото си иска. Махай се от там и да не ти пука това не са майки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker