Мама я е страх от самолети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама я е страх от самолети
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1541 пъти
Моля модератори да одобрят историята ми, наистина е важна.

Всяка година пътуваме за някъде с кола и ни отнема поне ден (да не говорим за досадните трафици и фериботи) и сме си мислели за полет със самолет, обаче моята майка казва, че не може да пътува, защото имала проблеми със сърцето. Не знам това какво общо има, но тя наистина на моменти се паникьосва много и сигурно ако се вози в самолет направо ще откачи. Имате ли идеи какво да правя? Не казвам, че е задължително дап ътуваме със самолет, но би било супер по-удобно. Има ли някакви лекарства, терапии или не знам? Какво мислите за цветята на Бах?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: e3c939d5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фобията от самолети е често срещан проблем. Има успокоителни, които се вземат преди полет, но са с рецепта. Майка ти трябва да е наясно че автомобилите са много по-опасни от самолетите, всеки ден стават автомобилни катастрофи, докато самолетни по- малко от веднъж годишно в целия свят.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f6aa4733fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

И мен ме е страх да летя със самолет. Сърцето ми ще изскочи от шубе. Преди години правих преходи с автобус из Европа. Ужасно е, защото не можех да се наспя и няколко дни след това трябваше да се възстановявам.

Лекар ми препоръча да взимам едно хапче лексотан (вид успокоително, продава се в аптеките срещу рецепта). Взимам го 30-40 минути преди да излети самолета. След като излети, и като стигне определена височина, стюардесите започват да предлагат храна и напитки. Поръчвам си вино. Комбинацията лексотан и алкохол върши чудеса. И сърцебиенето изчезва, и смелостта се възвръща. Гледам през прозореца, ходя до тоалетна... въобще издържам полетите.

Трябва да знаеш, че много хора ги е страх да летят със самолет. Някои си признават, други (обикновено мъжете) - не. Много е ограничаващо.
Препоръчай на майка ти да говори с лекар, за да прецени дали може да й препоръча подобни хапчета (успокоителни). Обикновено комбинацията "успокоителни" и алкохол не се препоръчва, защото е опасна, но виното не е високо алкохолна напитка, и ако не се злоупотребява, рискът от отравяне е нисък.

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 86a55c9180
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът не е болното и сърце, а фактът, че явно изпитва страх от летене. Сама аз нямам никакъв проблем, обаче съм чувала за разни лекарства, които ти успокояват нервите и са на билкова основа, така че няма как да и навредят. Та най-добре питайте в аптеката, а иначе можете да и дадете "мента, глог и валериан". Това също си и билково (течност) и действа добре и отпускащо. Един път да се качи в самолета и майка ти сама ще види, че няма нищо, ама нищо страшно, а в същото време е бързо и удобно. Къде къде по-добре е да летиш 2-3 часа и готини момичета да ти сервират кафе, вместо да се мъкнеш с колата по разбити пътища 10-15 или повече часа. Просто трябва 1 път майка ти да се престраши. Познавах такъв човек, като майка ти, който твърдеше, че на такова нещо не се качва. Е, качихме го почти на сила веднъж и после на връщане сам пожела да лети, защото видя, че по-добре 1 и нещо в самолета, отколкото 20 във влака. Така, че майка ти май просто използва сърцето си за извинение, защото я е срам, че я е страх да лети. А двете нямат отношение. И баба ми е с болно сърце, ама си лети жената и не и пука.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aeeadecb10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Щом я е страх от самолети, ще пътувате с кола. Не и противоречи, за да отделя 1 или 2 дена за път значи има проблем, не си мисли че го прави от кеф. Примири се, като пораснеш пътувай с каквото пожелаеш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b6b6f13553
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз пък яко се кефя да летя, най яко е при излитането и при кацането, иначе самия полет не е нищо особено, даже според мен като усещане и комфорт не се различава от пътуване във влак или автобус.
Няколко пъти ми се е случвало като самолета заходи за кацане съседите по седалка да ме питат дали често пътувам и дали случващото се е нормално, на мен ми става смешно но казвам - "да, всеки път е така"...
Между другото пътуването с кола е доста по рисковано от това със самолет. В рамките на целия ЕС мога да ти гарантирам че има не по малко от 60 - 80 жертви на ПТП ВСЕКИ ДЕН! Сега ти ми кажи колко са жертвите на самолетни катастрофи в рамките на Европа от началото на годината до сега..

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1f4a1ae7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам страх от самолети

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker