За семейството и мечтите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За семейството и мечтите
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1513 пъти
Здравейте!
Искам да споделя ситуацията, в която се намирам и може би да получа някой съвет. Проблемът ми е следния:
В момента уча висше образование в най-добрия университет в България. Постарах се да вляза, а сега ми остават още две години. Започнах да мисля за бъдещето си и за това, какво искам да правя. Не работя все още и там е проблема. Срещам нулево разбиране от родителите си. Опитвам се, но просто не намирам нищо по специалността си, а искам да видя на практика това, което уча. Наистина ми е трудно. Чувствам се потиснат и неудовлетворен човек от живота си, чувствам се безполезна. Това не ми е достатъчно, ами и постоянните нападки на родителите ми, че все още не работя. Не знам кое е моето нещо, а много силно искам да го открия. Исках да замина на бригада, за да изкарам пари, но ми отказаха, защото не съм била работила досега и нямало да се справя. Цял живот слушам само натяквания как не съм добра в нещо, как няма да се справя, а от мен само искат да се доказвам. До голяма степен обвинявам тях, за дето съм толкова неуверена в себе си и във възможностите си. Притеснявам се да не разочаровам хората на работното място. Сега разглеждам магистърски програми в чужбина, защото винаги съм си мечтала да уча извън България в някой престижен университет. Много искам да имам хубава кариера, работа която да обичам и да бъда независима. Като споменах на родителите си, те директно отказаха да слушат. Според баща ми от мен няма да излезе нищо повече от маникюристка. Постоянно ми говори как вадят пари и си живеят добре. Не разбират, че моите цели са големи и въпреки високия ми успех, те не вярват в мен. Не знам какво искат от мен.. Никога не са били мотивирани като чуждите родители да уча, да спортувам, да се развивам. Винаги откази и упреци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 97cd4b01b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не им обръщай внимание, проучи за следване в чужбина и действай!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 846cc3cea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би учиш специалност, която няма голямо приложение тук. Ти би трябвало да знаеш защо родителите ти не вярват в теб. По отношение на работата - ако не е по специалността или близко да нея, няма смисъл да си губиш времето. Сега за теб е най-важно да учиш, за да си добре подготвена.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3030527a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мммх не е добре. Аз пък искам да следвам мечните си а наще искат да уча. Не че не ми се отдава ама предпочитам да не стоя в Намери си човек до теб който е оверен в това което правиш да те подкрепя и да ти даде овереността която вешите не ти дават. Бъди смела рискувай троши си главата така и така ти мрънкат ако сбъркаш ще има защо но ако успееш ще им покажеш че животът е за да се просперира в него. Късмет и пиши ако съм ти бил полезен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 53a156a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До моментa сaмо си докaзaлa, че можеш дa живееш нa готово. Някой дa ти плaщa животa, нищо повече не си докaзaлa тaкa че, нямaш прaво дa претендирaш.
Още си нa мaмa и тaте нa бозкaтa. Че кaк искaш дa вярвa който и дa е в теб и някaкви твои възможности, пък дори и зa мaникюристкa дa сa ( добрa професия си е ).
Тa ти нямaш още ден рaботен, един хляб не си си изкaрaлa още, пък големите претенции, нa кaкво отгоре...
Нормaлно е, че и бригaдa сa ти откaзaли, но ти и тaкa не се усещaш.
Умнa не си, aко и. хубaвa не си поне дa изловиш някой дa ти плaщa съществувaнето чaк не те виждaм. Ще ти пaти глaвaтa.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c790c925bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тази история ми е много позната. Аз съм още ученичка и успях да вляза в най-добрата гимназия в града, но моите родители не ги интересува. Нито някой друг. Каквото и да правя, каквото и да постигам, никой не ми е казал, , браво". През целия си живот съм слушала, че не ставам и, че нищо няма да излезе от мен. Не им се доказвай. Учи, бори се, но прави тези неща за себе си. Намери някой, който да те подкрепи, някой приятел или близък. И сама бъди горда със себе си. Просто забрави всичко лошо и продължи напред, ти си постигнала много, имаш да постигаш още много. Вярвай в себе си и не се доказвай на никого освен на себе си. И никога не се ядосвай за такива неща. Ще се справиш, нещата ще се оправят. Късмет :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c790c925bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Тази история ми е много позната. Аз съм още ученичка и успях да вляза в най-добрата гимназия в града, но моите родители не ги интересува. Нито някой друг. Каквото и да правя, каквото и да постигам, никой не ми е казал, , браво". През целия си живот съм слушала, че не ставам и, че нищо няма да излезе от мен. Не им се доказвай. Учи, бори се, но прави тези неща за себе си. Намери някой, който да те подкрепи, някой приятел или близък. И сама бъди горда със себе си. Просто забрави всичко лошо и продължи напред, ти си постигнала много, имаш да постигаш още много. Вярвай в себе си и не се доказвай на никого освен на себе си. И никога не се ядосвай за такива неща. Ще се справиш, нещата ще се оправят. Късмет :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a409a360b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Престани да слушаш закостенелите си и тъпи родители, с извинение! Те ти насаждат този негативизъм! Защо е трябвало да ги слушаш относно бригадата? ! Този път сложи точка и изпълни мечтата си - завърши магистратура на мястото, на което искаш и се бори, за да се реализираш. В живота успяват силните хора, а не тези, които се предават или се подчиняват! Докажи им, че можеш, натрий им носовете! Те сигурно са комплексирани от собствените си провалени животи и затова си го изливат върху теб!

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fd5dbb2411
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ми, идиоти. Какво да се прави? Не мое да си избереш други.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 73e0673863
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Пълнолетна ли си? Да! Тогава защо слушаш някакви хорица, чийто мечти стигат до масичката на маникюристката?! Това си е твоят живот! Ако искаш ще ходиш на бригада, ако искаш ще летиш и за Марс! От как си навършила 18, никой, ама никой няма право да ти казва как да живееш и какво да правиш. Искаш да учиш в чужбина, действай!!! Какво по-хубаво от това? После да се върнеш в диплома и добра професия и да им покажеш колко много са грешили за теб. Да, ще ти е трудно и то много по-трудно отколкото на хората, които ще заминат с подкрепата на семействата си, но пък за сметка на това успехът ще е още по-сладък. Защото ще знаеш, че си се справила сама и си работила упорито за него. Така, че хич не им давай обяснения. Ами просто ги информирай. "След 10 дни заминавам на бригада!" или приеха ме в еди-си-кой университет. Другото означава сама да си провалиш живота, защото с течение на времето наистина ще започнеш да им вярваш, че от теб няма да стане нищо, че дори работата като маникюристка е прекалено сложна и т.н. и ще съжаляваш за всички пропуснати възможности. За съжаление познавам много хора, които така си провалиха живота. Имаха планове, мечти, но послушаха разни "доброжелатели", които ги убеждаваха как всичко е много трудно, как няма да се справят, как не са достатъчно умни и квалифицирани за там и т.н. и сега са на по 30 и няколко и работят затъпяващи работи и наистина си вярват, че са едното нищо и дори това което правят им е много. А истината е, че повечето от нас сме много, много по-умни и по-можещи отколкото си представяме. Ама като цял живот ти повтарят "Не можеш!", "Не ставаш!", "Къде си тръгнала, ма? Не виждаш ли, че ще станеш за смях?" и т.н. и накрая започваш да го вярваш и се задоволяваш с много по-малко от това, което реално можеш да постигнеш.
За това, е се отказвай от мечтите си. Курсовете за маникюристки няма да ти избягат, тях винаги можеш да ги изкараш, обаче магистратурата в чужбина е нещо, което можеш да направиш сега. След 15 години като си вече омъжена, с деца и работа в близкия салон за красота, вече няма да можеш да пътуваш и да учиш в друга държава, така че не пропускай шанса си. И не се оставяй на хората, дори и на родителите, да те убеждават в разни глупости! НЕ Е ВЯРНО! ТИ МЖЕШ И ЩЕ СЕ СПРАВИШ! Просто трябва малко смелост да повярваш в себе си.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f59c04cf2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много голям проблем на модерното общество е психическата зависимост на децата от родителите си. Трябва да преодолееш родителите си и да живееш за себе си. Родителите ти не харесват себе си, както и не се харесват един друг и това създава неудовлетвореност от живота, която те прехвърлят към теб. За съжаление доста често срещана ситуация...

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6bec6a32a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А аз може ли да попитам кой е "най-добрия университет в България" и каква специалност си?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 715eb16a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В момента, в който разбереш, че това, което си написала за "най-добрия университет, е глупост, тогава ще си зряла.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker