Брат ми има тежка депресия или нещо друго - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми има тежка депресия или нещо друго
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1535 пъти
Здравейте. Имам проблем с брат си, с който сме близнаци. Спря да говори. Мрази родителите ни най-вероятно и мен напусна работа да си почивал, живее без една стотинка, стой при мен да му плащам сметките и изобщо не му дреме, че няма за кафе. Не иска да работи- не можел да си губи времето и други такива подобни тупотий пък е на 33г. Не иска и да чуе за психолог или психиатър и отказва да признае, че има проблем като се защитава яростно от неудобните въпроси. Отслабна и ходи само за риба и прави все неща, който са свързани с пълна изолация все едно нее тук, на моменти имам чувството даже, че не разговаря с голям човек а със трето класник направо съм се хванал за главата. Всичко започна преди три години, когато бяхме в един голям град там фалирахме, после бяхме измамени на два пъти, започнахме да се караме и той започна да ме мрази, като пистоянно ме обвинява за какво ли не, а всъщност той беше този който сбърка. Посъветвайте ме какво да правя, ако има и някой с опит в подобна ситуация с удоволствие ще изслушам и неговата гледна точка, може и координати на някой подходящ специалист.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1c57d20300
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен брат ти страда от burn out, някакъв вид депресия. Не можеш да го заведеш на психолог, трябва той да иска.
Като цяло го остави на мира в момента. Не му давай пари, но го подслони и го храни поне още 6 месеца, за да си почине.
Отделно много голяма молба към теб - спри да купуваш хляб и сладко. Доказано е, че особено хляба и простите въглехдирати могат да предизвикат вид дразнение на клетачно ниво в организма. Мозакът докато се храни със захари често реагира така.
Чети за кето диета КЕТО diet в интернет, с която се лекуват дори епилептици. Уникално е, че сте близнаци - ти сравни твоя начин на живот, храна с неговия и виж къде са разликите. Ако знаеш английски ще ти пусна линкове специално за нервно болни. Пиши в гугъл keto diet depression

След 6 месеца му дай срок да си намери работа и да се изнесе. 1-2 месеца примерно срок. Ако живеете в семейно жилище, изнеси се ти!
Накарай го да подпише дори писмен договор, защото това кара повечето хора да приемат на сериозно нещата.
Някакъв неформален документ с дата, имената ви и какво се споразумявате - примерно на 30. 03. 2017 г. да се изнесе или да почне да покрива 50% от разходите и т.. , но в момента не го ръчкай.
Също гледай да е здравно осигурен и го заведи на личния лекар да го изпрати на БЕЗПЛАТНО лечение в санаториум за нервно болни хора примерно в с. Нареченски бани.
лесно дават направление за там - плащаш само 20 лв. на ден май за стаята - храна, всичко е осигурено, покрий му ги тези 20 лв, защото всичко е безплатно иначе - масажи, балнолечение, СПА почивка за стотина лева - хранят го, всичко му е безплатно
Не знам дали е от водата, но най-вече заради смяната на тапета, климат, самата атмосфера е спокойна, но знам много хора, който са се подобрили там. НЗОК плаща!!!
Дори можеш да се престориш на брат ти в твоя случай и да му вземеш направлението - караш го до Наречен и го изсипваш пред санаториума. Готово - ако ще. Ако не ще ще живее в гората...
Уникално хубаво е между другото, направо може и ти да почиваш там - дори сам да плащаш е уникално евтино за такава услуга. Много хора ходят на санаториуми и си почиват на гърба на НЗОК, но младите не го правим, което е грешка. Базите са ремонтирани, персоналът е чудесен, храната е уникална.
За Наречен специално гарантирам, но където и да сте е ОК
Може да се престорите дори, че имате болки в гърба, кръста и да отидете на друг вид санаториум - пука ти, масажи, водичка - същите екстри. СПА за без пари! 50 хората всяка година така почиват, ние плащаме само осигуровки
Ако не ти се занимава, в Хисаря има СПА хотел с уникални процедури, но аз препоръчвам някаква НЗОК процедура. Говори направо директно с личния си лекар ако имаш добро отношение или смени личния ви лекар с млад човек без много пациенти да му ядат направленията!
Аз моя лекар си избрах така - отивам в поликлиниката и където нямаше опашка - там се записах. Оказа се супер специалист, който работи в болницата, нямаше много пациенти тогава, специализирал дори в САЩ човекът, в час с материала
Който има много бабички и деца пред кабинета - забрави! Няма да ти обърне внимание и няма направления

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3f273cd6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти. Благодаря за отговора. Ето и малко пове4е подробности. Това се случва за втори път. Първо беше в предният град - пак така изневиделица спря всичко и легна на ръцете ми няколко месеца без нищо да прави без да се интересува абсолютно перде-наеми, сметки, разходи - седеше си в стаята и нищо. Като свършихме парите се вразуми и се върна на стара си работа и поне почна да бачка и да има пари. Близо 3г. минаха от тогава и сега се повтаря като сега е различно. Напусна фирмата където беше януари и вече 8 месеца не е работил, вече нямам и възможност да му помагам понеже ми дължи, а и моите привършват - така, че няма как да го подкрепям 6 месеца(той вече почива 8м. ). Относно храната моята е по-разнообразна, но не е кой знае какво. Мързи го да си готви и преди като живеехме отделно ядеше само някакви простотии за по лесно- мажеше си филии с мед. Живеем под наем и понеже и двамата нямаме работа едвам се оправям- даже следващият месец мисля да казвам на хазяина, че ще бягаме. Относно тези осигуровки той не е работил последните няколко месеца. Може да се върне по всяко време на работа и тя е доста добре платена, но не иска. Бъгна се когато започна да прави мрежов маркетинг с една от големите тогава компаний знаете- презентаций, книги самоосавършенстване, мечтаният живот. Не искал да работи понеже ще си губи времето и тем подобни глупости. Искам да го накарам да почне работа, но не знам как, а мойте пари свършиха и ми е заборчнял и още заборчнява. Незнам как ще му се отрази като му сервирам, че се връщаме на село

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3f273cd6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Дайте съвет тогава, как да го накарам да се срещне с психиатър, да поговорят понеже от мен и дума не иска да чуе, дано от чужд човек поиска.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6ac5f3ef5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, щом ходи за риба - значи спокойно можеш да го зарежеш с чиста съвест.
Гладен няма да остане. Ще се къпе в реката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker