Осиновиният ми син бройка родната ми дъщеря?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Осиновиният ми син бройка родната ми дъщеря?!
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 7899 пъти
Здравейте! Аз съм жена на средна възраст, в доста сложно положение и деликатна ситуация... Ако търся началото на тази грешка, ще трябва да се върна още в ученическите години, когато от глупост, не­вежество, и криворазбран срам от хората, направих един криминален аборт. Пос­ле се ожених за добро мом­че, но не можах да забреме­нея и си втьлпих, че е от абор­та. Минаха три години след сватбата. Свекърва ми и майка ми взеха да мърмо­рят, а мъжът ми почна да ме гледа накриво… Затова се съгласих, без много да се опъвам и замислям, да си вземем хране­ниче, т. е. да си осиновим дете. Братовчед ми работи в тази система и ми намери наистина подходящо бебе – здраво и хубаво, с български произход, някаква сту­дентка го оставила. Отпусна ми се душата! Кръстихме де­тето Найден – на свекъра ми, и всички бяхме щаст­ливи. Минаха две години и забременях, родиха ми се момчета- близнаци, които нарекохме Евгени и Калоян. Година по късно се появи и дъщеря ми - Ангелина, а две години след това се роди и втората - Василена. Така от бездет­на, изведнъж станах многодетна майка, ама не се оплаквах, обичах си децата по равно и еднакво се грижех за тях.
Поне се опитвах доколкото мога, да е така. Никога не съм лишила от нищо което и да е от децата си. За съжаление обаче, на света няма пълно щастие. Взе­тото от нас чуждо дете израс­на грубо, непослушно и зло­намерено. Вече е на 16 годи­ни, но всички съседи се оп­лакват, че е невъзпитан, държи се грубо и невъзпитано с тях, че нарочно разбива пощенски­те кутии, звъни по звънците и се крие, хвърля пясък в от­ворените прозорци, кърши цветята в градинките на чуж­дите къщи… Хванахме го с баща му, че ни пребърква джобовете и краде пари, че подправя подписите ни в уче­ническия си бележник, че взима насила от по-малките си братя и сестри джобните, които им даваме.

Гледам ги понякога, седнали на масата да вечерят, и виждам със сви­то сърце, че родните ми деца са като мене – тихи, скромни, възпита­ни, свенливи. А осиновеното видимо е от друга порода – като пилето, излюпено от подхвърлено в чуждо гнездо яйце – твърде едро, твърде шумно, твърде нахално. Все­ки път, когато не го гледаме, то посяга и краде от чиниите на по-малките, или ги рита под масата. Какво ли ни чака за­напред? Краят на онази ис­тория за кукувичето, дето из­блъскало другите птичета от гнездото, не е чак толкова приказен, това се случва и в живота. Не смея да си го по­мисля, че ще се случи и на нас. Виждам, че Найден възмъжава - по­чва да се окосмява, открих едно порнографско списание в леглото му, хващала съм го да гледа порно клипчета, а и забелязах, че следи сестричката си Ани с погледи, които хич не са братски… Може би си въоб­разявам, но по-добре е да съм нащрек, отколкото да стане нещо страшно. Грешката, която допуснах навреме­то – от паника, че няма да имам свои деца, да осиновя чуждо, е вече непоправима, но можех ли да знам какво ме чака, когато поех малкото бебе в ръцете си? Много ви моля - посъветвайте ме как според вас да постъпя, в така създалата се ситуация, или дали притесненията са ми основателни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 7 години, 7 месеца
hash: db33aa1eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Според мен всичките ти опасения са плод до някъде на фантазията ти, защото гледаш да интерпретираш в едно кажи-речи нормално за пубер поведение едва ли не самият Дявол.
За небратските погледи може би имаш право, защото човекът възмъжава, хормонът го тресе, но едно са погледите, друго е да се случи нещо реално, а отделно на колко години е дъщеря ти - на 12? Защо да гледа нея като явно си пада по сочни жени?
Ти го сравняваш и с много по-малките ти деца, но хайде да видим като ги тресне и тях хормончето дали няма да гледат порно, няма да имат мръсни списания, а другите неща, които разказваш за палавостта му като дете са неща, които сме правили всички, но на „храненичето“ не се прощава.
Хайде с ръка на сърцето да кажеш ти не си ли крала като малка от градините на съседите, не си ли се крила там при игри на криеница, не си ли чупила прозорец или нещо такова?
Но да, докато се отнасяш към сина си като към „хранениче“ и чуждо тяло, ще е така
И да - може би трябва да му сипеш малко повече в чинията, за да не яде от сестрите и братята си? Или може би това е детска игра, която ти пак изопачаваш
Аз имам родна сестра, но с нея колко сме се били не е истина.
Само в едно нещо внимавай - нека има своя стая и пространство, защото действително сексуалност в семейството се среща и сред родните братя и сестри, какво остава за некръвните. Поне гледай да са момчетата и момичетата в различни стаи
Освен това не бързай да го съдиш, а го дари с майчина любов, защото не едно палаво дете е ставало после успял човек, а не едно тихо и кротко се е пропивало и е пропадало. Децата имат трето чувство. Ако се отнасяш с него като към кукувиче, ще се отнася към теб така.
И не, не е кукувиче, защото ти сама си си го избрала и взела в семейството.Има разлика.

Хубаво е, че си многодетна майка, но знай, че не винаги нещата са идеални и при родните си деца ще имаш проблеми един ден. Такъв е животът
На нашата улица също имаме един Найден - пак семейство, което е мислило, че няма да може да има деца. Е, сега този Найден ги гледа, а родният син на семейството е в Германия и идва 1 път в годината, така че не бързай с изводите.
Гледай си ВСИЧКИТЕ деца.
Всичките са ти храненичета, но е жалко ако не са преди всичко твои деца, синове и дъщери.
И, за Бога, защити сина си от съседските приказки. Това е твое дете, хората са злобни и зависливи и смятат най-вероятно семейството ви за асоциално особено по-старите поколения. Гледай си семейството - това е твоето богатство!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e2527e45df
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   На колко години е дъщеря ви? Детето не е израстнало само, вие сте го възпитали така. И като гледам как тук го описвате, нищо чудно с него да сте се държали като него с "някой си там" докато биологичните ви деце, като с ваши деца. Той съвсем скоро ще е пълнолетен, късно е да правите каквото и да е. И то доста късно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8846dc0474
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ужaс, хрaнениче било...
Сериозно? ! Внимaвaй, зa Бог не знaм, но възмездие определено имa.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 324ad3f02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   "Бройка"дъщеря ти?? Така никога няма да се изрази една майка, стига сте писали измишльотини вече!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ea257c13ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Възможно ли е синът ви да дружи с неподходящи хора и те му влияят зле? Виждали ли ли сте приятелите му, ако не са подходящи за него намерете начин да го отдалечите от тях например да смените училището му и да посети психолог. Друг въпрос възможно ли е вие или съпругът ви или друг човек от семейството да му натяква при всяка издънка, че е осиновен или да му прказва по някакъв начин, че не е свързан кръвно с това семейство? Подрастващите в пубертета са особено чувствителни и усещат отношението на останалите хора към тях.! Ако синът ви по някакъв начин усеща, че някой го смята за чужд той никога няма да бъде благодарен към никой от семейството. Трябва да намерите решение на прпоблема вече сте го взели и не може да го върнете - това не ви е играчка, която да захвърлите това е човешко същество! Още нещо госпожо не всички осиновени деца са лоши приятел на дядо ми имаше две собствени деца от първата си съпруга, но втората не можеше не можеше да има деца. С нея си бяха осиновили момиче и то растеше умно, добро и възпитано дете. Дали и бяха казали истината за призхода и не знам.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: be57169656
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен го изоставете на някоя крайпътна отбивка преди да е изнасилил дъщерите ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9f8cff3538
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Поведението на човек зависи от два фактора - биологични и психологични. Предполагам влияние обаче оказват психологични фактори. Много зависи как сте се отнасяли със него когато е израствал. Знае ли за осиновяването си? Ако да, как е разбрал? Ако не сте му казвали лично, мислите ли че е научил от някъде и как е научил? Не забравяйте че детското съзнание си е друг свят. Интелекта на човек се трупа с години докато не стане 'разумен'. В същност, историята по начина по който е написана и със думата ''хранениче'' използвана за това прословуто дете, дава достатъчно информация на човек за да разбере че не го гледаш като свое. Момчето може да е усетило това нещо ако му е било показвано или пък натяквано. Любовта е изключително важна за всяко едно човешко същество.

Не забравяй, че това да си родител не опира до това детето да бъде сито. Опира до любов и възпитание, което се дава чрез внимание. Опира до това ти да предадеш човешките си знания на детето си. Там идва разбира се и проблема в такива моменти, според това към коя класа принадлежат и тези хора.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 104ef892ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Стягайте го и го дисциплинирайте, защото е очевидно, че не върви по-добър път. Трябва да усети тежката родителска ръка и рестрикции, ограничения и да се дисциплинира, защото е очевидно, че у него има буйна и злобна жилка предадена му по наследство. Осведомете се и да не тормози други деца в училище, щом се държи така сред вас. Изобщо не оставайте така нещата а го стегнете чрез ограничения и дисциплина за де не се позволява на лошото му държание свободно изявление.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8cf27e9c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Бъди сигурна,че заради осиновяването на Найден имаш другите деца,а се опитай да започнеш да го разбираш,просто чувството на неразбраност у един не тинейджър,ами като цяло у човек е нещо което те измъчва много,разликата е че когато е при подрастващ често тя води до определени не толкова красиви прояви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 39c67a47c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Имаше едно изследване, което показваше че гените на човек определят само 20% от характера му. Останалите 80% са изцяло от възпитанието и средата в която е израснал. След като го възприемате като хранениче, кукувиче и сте се отнасяли така към него е нормално цялото това поведение. Има осиновени деца които са постигали много в живота си, дори циганчета или от друга раса, били са гледани с любов и са получили добро възпитание. Не е лошо да прочете историята на инталианския футболен национал Марио Балотели - бил е проблемно дете с много здравословни проблеми, осиновен е на възраст 8-9 години. Обича осиновители те си - италианско семейство, наистина много и сега когато е богат и известен, а след като постига славата си истинските му родители се опитват да се свържат с него, но той категорично отказва всякакъв контакт с тях.
Престанете да делите децата си, независимо че е осиновен големият ви син е ваше дете и подходете с него като към такова. Той не е виновен за вашия избор, затова не го обвинявайте. Обърнете му повече внимание, явно има нужда. За погледите наистина ги отделете момчетата в отделна стая, това е често срещано и между родни братя и сестри когато ги ударят хормоните през пубертета. Не е нужно да го заклеймявате заради това. Явно е с по-буен нрав, но пак зависи от родителите какъв човек ще бъде.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 52aa102732
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Колкото и да се опитвате да ме убедите, че не сте го делили от другитеси деца не мога да ви повярвам, че не така г-жо! Със сигурност го делите по един или друг начин му показвате, че е различен от другите деца щом тук го наричате хранениче и той го усеща за това ви прави напук. Децата много добре усещат отношението на възрастните и няма да са ви благодарни, ако не усещат същото от ваша страна!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 11744a2cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Децата усещат кога не ги обичат. Не мислите ли, че е възможно проблемът да се корени във Вашето отношение към детето?
Разбирам, че не сте една кръв, но то е отраснало пред очите Ви и за него Вие сте майка му (единствена на света). Не заслужава ли поне малко майчина обич?

Потърсете път към него и го приемете като свое, иначе може да става само по-зле. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f9514c4a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ти никога не си приела в сърцето си осиновеното дете. Личи по думите, които пишеш за него. Та нали сте го взели от бебе. А детето е като бял лист хартия - каквото напишеш на него - това остава. Нямам намерение да те съдя. Ти си знаеш какво ти е. Може би осиновеното дете усеща твоите мисли и чувства и се държи умишлено по този начин, за да те провокира за внимание. Създавайки проблеми и тревоги в теб, момчето акцентира върху себе си ''И аз съм тук и аз съм важен". Може да се чувства като в борба с останалите деца за обичта ти. Осиновените деца винаги страдат. Цял живот. Бебето разбира всичко. Изоставеното бебе има рани в душата си - от липсата на майчина топлина, от липсата на присъствие и привързаност. Трябва да обичаш най-много това дете. Трябва да му оказваш цялата си подкрепа. Детето ще разцъфне, повярвай. И хулиганските прояви ще престанат. Виж, че дори не си давате сметка колко отчуждено от вашето семейство сте направили осиновеното дете щом се заглежда по сестра си, както смяташ. Може би неволно го делиш от другите деца и то интуитивно усеща разделението и пропастта. Дай му обич на това момче. От цялото си сърце. Ще видиш, че нещата ще се променят към добро. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Към номер 1 - Да, момчетата и момичетата са в различни стаи. И може би си прав/а, че прекалено се притеснявам, и може би виждам неща, които всъщност не са съвсем така, както ми изглеждат. Абсолютно възможно е.

Към номер 6 - Поне ние досега не сме му казвали, че е осиновен, не ми се вярва и да е научил от някъде другаде, но кой знае? Няма как да съм напълно сигурна. Относно приятелите - какво да ти кажа... Едва ли някой родител познава абсолютно всички приятели на детето /децата си, така че може наистина и от там да идва проблема....

До номер 7 - Никога не бихме си го дори и помислили.

До номер 9 - крайностите в каквото и да е отношение, особено в това на родителите към децата, не водят до абсолютно нищо добро. Повярвайте ми, знам защо го казвам - имала съм пред себе си пример и на дете с прекалено строги, и на дете с прекалено либерални родители...

Май засега просто ще държим нещата под око, пък да видим къде ще му излезе края.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f0d1898bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не ти завиждам! Явно ако не майката, то бащата не е бил стока. С това поведение ще ви създаде доста проблеми. По-добре внимавайте и пазете другите си деца! :(

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3626582d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Храненичето няма кръвна връзка с дъщерите ти, така че може да го прави без проблем с тях. Я си представи че то не живееше с вас, я някъде навън при други и дъщерите ти го срещнат? Къде е разликата?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 052337aa59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Тази история вече съм я чела в един вестник, съвсем същата, дори и описанието на момчето не сте променили. Не преписвайте.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До номер 17 -Разликата е, че не живее другаде, с други хора, а при нас, в нашия дом. Това е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 30a715c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До номер 12- Както се е случвало да се карам на него заради някое от другите си деца, така се е случвало и обратното, така че уверявам ви, че никога не съм делила в каквото и да било отношение децата си.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d835e4a2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Госпожо, гади ми се от тази история! За неговоро възпитание сте виновни изцяло вие. Доказано е вече, че гените НЕ изграждат характери, а социалната и семейната среда - ДА! Вие като го наричате с определени епитети, така ли не го делите? Или като вместо да се опитате да му помогнете, го определяте като "грешка"??? Вие не ставате за майка, нито на кръвно, нито на осиновено дете! Искам да го знаете от мен! Плюс това, той знае ли за осиновяването и ако да, как е разбрал? Ако не - как тогава си втълпявате, че има нещо с дъщеря ви... Ох, не знам, но историята не ми само намирисва, но ми смърди на измислена. Пък за капак, кръстен Найден, което означава "намерен" (осиновен)! Ако все пак историята е истинска - не е късно, убедете го, че не е осиновен и заздравете семейната атмосфера!

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9b11a708c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Както казаха вече - това дете е пораснало при вас, във вашата среда и вие сте тези, които сте му дали примери за поведение. Ако прави глупости, значи не те го възпитали подобава. И възпитанието впрочем не става чрез насилие, а чрез добър пример.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5f6854fbe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Как така криминален аборт? Аз мислех, че са законни в България?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: bf622573b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ти сама написа, че дори не знае, че е осиновен. Та той мисли, че има еднаква кръв със сестра си. И 2-мата не са толкова луди, че да правят секс. Ти просто трябва по някакъв начин да му оправиш поведението. А не да прави каквото си иска и всички да се оплакват. Това не знам как може да стане. Питай го защо прави така.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 956cb125f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Да знаеш, че това, което ти мислиш, синът ти (осиновеният) го усеща. Усеща, че мислиш за него като за "грубо, непослушно, злонамерено, нахално" и още някакви там определения, с които си го описала. Какво ти е виновно детето, че преди 16 години си имала нужда от него и пряко неговата воля, си го осиновила? Отношението ти към живота е неблагодарно.
Все още не е късно (защото той е в твоя власт) да поправиш грешките си и да започнеш да се отнасяш с него като към родно дете - какво е виновен той, че не ти е родно дете - той има нужда от истинска майка, а не от мащеха. Ако не постъпиш с него както трябва, другите ти деца ще видят това и после и те ще постъпват лошо. Тъй че - потърси в себе си любовта си към него (сигурна съм, че я има вътре в теб), повярвай му (тъй като всичко опира до доверие - вяра, че той е добър), и той наистина ще стане добър. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8dd0201249
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Ти си егоист, неспособен да даде любов на едно дете, което си няма никого. Разделяш осиновеното дете от другите и това си личи само от начина, по който говориш за него. Децата от малки усещат тези неща и в това се крие причината за поведението му. Защото се чувства отхвърлен и излишен в това семейство. Ако наистина ги беше възпитавала еднакво и не ги беше разделяла, това нямаше да се получи. Ти си му го причинила това на детето и никой друг. Замисли се върху това.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 75cb7c43af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Здрасти. Той е на 16 години. Седнете и поговорете с него сериозно. Или да се оправя, или да хваща пътя. Няма значение дали е ваше дете или не. Всеки трябва да си знае мястото. Децата не се раждат зли, средата ги прави такива. Няма да е лошо да погледнете отстрани как се отнасяте с децата си. Правите ли разлика между вашите и чуждото? Ако постоянно го навиквате и се държите по-лошо с него, отколкото с вашите деца, нормално е да е такъв. Но това няма да мине от само себе си. Трябват мерки. И колкото по-рано, толкова по-добре. Малкия пикльо трябва да знае кой е шефа и да ви има уважението. Ако не става с приказка, става с шамари.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6979b1ef0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Не сте го възпитали добре, госпожо. Бъркали сте някъде и то много. Може би грубо сте показвали пренебрежение към него като към чуждо. Вместо да наричате ''грешка'' осиновяването, си помислете дали Бог щеше да ви дари деца, ако не бяхте осиновили? Само той знае, но може би отговорът е Не/ може би/ Във всеки случай да съжалявате за това дете, че е осиновено вече, е голям грях. Сигурно не ви е лесно с него, но в този живот нищо не се случва случайно, това да го знаете-има съдба и в нея няма ''лотария'', има грехове за изкупуване (може и да не ги помните). Малко е късно, но все пак- работете много с това дете, покажете му любов, потърсете психолог и т, н., но най-вече обичайте го така както всички други ваши деца.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Вижте - днес следобед говорихме с детето, и.... Не мога да повярвам - излезе че наскоро е научил от, , доброжелатели, , ... Положението става по сложно, отколкото очаквах, но трябва да се намери начин да се справим, и явно сте прави че трябва малко повече да му показвам, че го обичам, и е толкова важен за мен, колкото и останалите, ако не и повече, защото наистина няма никой друг, и за него ние сме неговото семейство. Когато ми обясни как се чувства, едва не се разплаках. Каза че винаги си го е усещал и си го е знаел, защото се е чувствал чужд, излишен, ненужен, отхвърлен и нежелан в това семейство, и е имал нужда от повече внимание и разбиране... Благодаря много на всички за досегашните съвети. Ще видим как ще се справим с положението. Ще пиша пак. Надявам се всичко да се оправи и да приключи добре.

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 30a715c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   До 18 - Не знам за какъв вестник става дума .Ако може да ми кажете. Не се ли сещате , че те често си търсят източници от интернет?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 23da6c6d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравейте, потресена съм как може чужди хора да казват такива сериозни неща на дете, да не говорим, че те изобщо не са тяхна работа! Според мен потърсете помощ при училищния психолог, безплатно е и ще е от ползаза него. Правете неща за него, от които да се почувства обичан. Например вървете някъде само двамата - на разходка в парка, кино, някъде на почивка, ако имате възможност или на гости при роднини извън града. Определете си 1 път в месеца да прекарвате време само двамата - например да ядете сладолед на някоя пейка, просто като майка и син.
Дайте си време да изградите връзката с него, ключовата дума е любов. Надявам се коментарът ми да е полезен, пишете как се развиват нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d59236e8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Мила, взела си това дете като бебе, така той е станал такъв заради възпитанието, което сте му дали с мъжа си. Признай си честно, сега когато имаш толкова много собствени деца не правиш ли разлика между тях и него? Е, да те светна, че децата много лесно усещат различното отношение отстрана на родителите си и съответно си отмъщават. Колкото до това, че гледа порно и има такива списания... ти познаваш ли 16 годишно момче, което не го прави? Без значение дали е осиновено или не. Просто хормонът го тресе яко и това е. Приготви се, че след няколко години и другите ти деца ще минат през същото. Просто тийнейджърската възраст си е трудна и за родителите и за децата. А и погледни го от друга гледна точка. Момчето е на 16, след няколко години ще си поеме по пътя и с това твоите задължения като осиновител свършват. Не виждам да е станало нищо, кой знае колко страшно или непоправимо. Е, да не е приятно съседите да се оплакват от поведението му, но има много по-палави деца от него, които не са осиновени. Просто характер и възпитание. За второто обаче, вината си е изцяло ваша. В началото сигурно сте го глезили много, после обаче си забременяла и изведнъж той се е превърнал от твоето дете в онова осиновеното. Е, нормално е да не реагира добре. Та прочети си самия текст. В целия си текст ти не казваш и една добра дума за него! Бил шумен, бил невъзпитан, бил палав, създавал проблеми... наричаш го "хранениче", но не и свой син. И това ясно показва, че не го приемаш като едно от децата си. Даже да не знае, че е осиновен, той инстинктивно чувства, че е различен и че вашето отношение към него е различно. И съм напълно убедена, че прави голяма част от белите на пук само и само да ви привлече вниманието. Защото макар и на 16 той също се нуждае от любов и грижа, колкото и видимо да не си го признава. Така, че вместо да виждаш проблеми на всяка крачка и даже да си измисляш такива (гледал сестра ти странно), опитай се да бъдеш по-мила с него и да му покажеш, че ти си неговата майка и той винаги може да разчита на теб. Е, това не означава да го оставиш без контрол, но просто да не изпадаш в истерия за всяка глупост, защото периодът е труден за него. Сега се опитва да си намери своето място в света на възрастните и е нормално не всичко да е перфектно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Благодаря много на последните коментари
До номер 31 - Мисля да те послушам за посещението на психолог

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 11fd5b0983
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Стига сте вменявали вина на жената!
Факт е, че проблемното поведение е мното по-разпространено при осиновените деца. Донякъде осиновителите имат вина, не заради лошо отношение, а поради прекалено глезене, но генетичният фактор си натежава.
Първо, какви трябва да са били родителите, за да си изоставят детето? Случаи най-различни, но най-често става дума за безотговорни натури, поне единият от биологичните родители.
Второ, УСЕЩАНЕТО ЗА НЕЖЕЛАНОСТ се формира още в утробата, а не при възпитанието от осиновителите. Тези хора са преживяли достатъчно, че да им влизаме в ролята на съдници.
Трето, при такива деца, често са правени опити да бъдат абортирани...
Няма съмисъл да изброявам още.
Тия приказки, според които детето като е осиновено от бебе, зависело само от възпитанието на родителите си, са си чиста демагогия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 30a715c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Здравейте. Вчера посетихме психолог, но е ясно че само с едно или дори няколко посещения, няма да се разминем. Но като се налага - няма как. Днес следобед пък цялото семейство ходихме на кино. Всички бяха много щастливи и доволни, прекарахме си страхотно. Беше един прекрасен ден за всички. А за сина ми , междо другото, досега не съм споменала, че е много добър в спорта - особено в футбола и баскетбола, които обожава. Също така е и най бързия в класа си, и така. Честно казано - мисля че нещата ще се оправят, и така да се каже, всичко ще се нареди и ще си дойде на мястото, но просто няма как да стане изведнъж. Иска се време. Колко точно, още не е ясно. Това ще видим тепърва. Благодаря много на всички за съветите, разбирането и дори за критиките - приемам ги и си вземам бележка от тях. Ще пиша пак какво се случва и как се развиват нещата.

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 94f264e21f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   А за дъщеря ти да напишеш нещо?Или тя не е важна?

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   До номер 38 - Пиша основно за сина си, тъй като той беше повода да пусна темата все пак.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fad64c5ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Виж аз мисля че ти си виновна ти делиш твойте родни деца от него гледаш към тях а синът ти остава някъде из сенките Не показваж любовта си към това дете Ти си УЖАСНА държиш се различно с това дете и то е част от семейството ти Едно дете се превраща такова когато родителите му го отблъскват От това което написа си личи че ти го отделяш покажи любов към сина си е Значи ама такива хора сте

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 62e1903c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Незнам дали историята е вярна. Разказана е с такава дистанцираност от майката на осиновеното дете, че все едно тя не го е взела и отгледала. Нейните деца са ангели, а осиновеното - някакво чуждо, далечно и пакостливо същество, което каквото и да направи е грешка! Това, че възмъжава и се интересува от момичета е грешка, че посипва съседите с пясък -също и т. н. Не прочетох едно добро дело, което прави, една добра дума не каза майката за това си дете! Ми като се държите с него така в къщи, то няма как да не чувства разликата в отношението и да не прави бели.
За сведение, аз съм поливала съседите с вода редовно, но моите родиели го смятаха за детска игра, не за престъпление!
Осиновеноте деца страдат от т. нар. Синдром на първичното изоставяне. Всички бебета в утробата на майката чуват гласа й, усещат енергията й.. И когато се родят и не чуват гласа й и нея я няма, получават травма. Това означава, че трябва да обичате това дете дори повече от другите и да му го показвате. Променете отношението си към него и то ще е по-различно от правещото бели момче. Поели сте отговорност за него и за съдбата му и не можете да изкръшкате от нея. Обичайте го, то и без това е в сложна възраст, помогнете му и след две години то вече само ще поеме по пътя си. Започнали сте едно благородно дело (макар и по принуда), доведете го докрай.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   До последният коментар

Вижте- осъзнах грешката си в своето отношение към това дете, и ще направя всичко възможно, каквото е по силите ми, за да я поправя. Не казвам, че считам пакостенето на съседите за престъпление, но разберете и Вие, че определено не е много приятно да ти се оплакват от поведението на детето си. За щастие напоследък тези прояви престанаха, надявам се така да продължи и за напред , и това поведение напълно да изчезне веднъж завинаги. И със сигурност не съм направила благородното дело да осигуря на това дете дом и семейство по принуда, уверявам ви. Направих го с огромно желание и радост, и никога не съм съжалявала, нито някога ще съжалявам за стореното.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0ca9dd40c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   От ком 41. Направили сте наистина благородно дело! Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Засега нещата продължават да се развиват все по -добре. Хулиганските прояви престанаха, и няма изгледи да се появят отново. Днес отново бяхме на психолог. Честно казано, изглежда че всичко ще се оправи, и нещата ще се подредят и ще си дойдат на мястото. Благодаря наистина много на всички за помощта. Всичко най - добро на всички ви!

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Благодаря много на всички за съветите. Нещата вече се оправят и положението е значително по добре.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 69253e3ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Здравейте, отново съм аз - авторката на темата, след толкова много време. Ситуацията ни претърпя много интересен преврат. Всичко със синът ни вече е напълно наред. Тази година е 11 клас. Родните ни деца също вече знаят, че е осиновен, приеха го доста добре - не са си променили отношението към него, след като научиха, и така. Нооо... ето тук вече идва най интересното!!! Излезна, че за едно бях напълно и абсолютно права - че харесва сестра си, тоест дъщеря ми. Няколко месеца, след като всички в семейството вече знаеха, че най големия ни син е осиновен, двамата ни разкриха / признаха, че са влюбени, и от тогава са двойка. Естествено - в началото ни беше доста странно да го възприемем, но в крайна сметка, със всичко се свиква, както се казва - човек знае и 2, и 200, та така. Добрата новина е поне, че познаваме приятеля й още от съвсем малък, и ние сме го отгледали и възпитали, така че поне това ни успокоява. Лека, приятна и спокойна вечер!!!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: da529fed84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Авторке, не знам дали историята е реална, но ако стане нещо по-сериозно между децата, то ще трябва да разсиновите момчето, защото той по закон е все още брат на приятелката си и не могат да сключват брак. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cd001bd13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Ако след време се стигне до там, наистина може и да се наложи. За да може отново да влезе в семейството ни като наш син, само че този път - по друг начин. Както и да е - той винаги е бил и винаги ще си е точно такъв, така че всъщност това не е от толкова голямо значение.

Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 370053c0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Авторке, благодаря, че писа за развитието на историята ви. Какви обрати само има в живота! Дано любовта между децата ви продължи цял живот, но ако не - да запазят добри отношения помежду си. Бъдете живи и здрави

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5833855938
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Не знам как да се изразя, но и аз имам осиновени сестри- близначки които са на 12 само че те се държат много мило, дружелюбно и много тихо, дори почти не говорят с съседите. За разлика от осиновеното дете - те за са пример, пазят тишина не правят пакости. Отвреме на време са малко изнервени но това минава с времето,

Та така- ако осиновеното момче, не се държи зряло и мило с останалите деца, може да го разсиновите и да го изпратите якъде другаде. все пак е почти пълнолетно- 17 годишен трябва да е в момента

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9ac9aff2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Такава правна процедура като разосиновяване не съществува в българското право. След като един път сте направили пълно осиновяване на детето, то е ваш законен син с всички произтичащи от това последици. Взел е и последните четири цифри от ЕГН - то на вашия съпруг. В този случай от формална и правна страна той е брат на вашата биологична дъщеря, макар и да не ви е биологичен син. Това е абсолютна пречка за встъпване в брак. По - добре се консултирайте с адвокат вместж да слушате и пишите глупости.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cc1cae54d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   За съжаление, отледала си не дете, а свиня от циганска порода. Лично аз не бих осиновила дете, поради простата причина, че в големия брой от случаите, бременната жена със сигурност се е опитвала да се оттърве от бебето с токсични лекарства и билки, които да са го увредили. Майката може да е била студнтка българка, но не знаеш какъв е бащата. Може да е бил арабин, циганин или т някакъв друг подобен сорт. В края на краищата, гените си остават гени. Ако посадиш ябълка, няма да ти роди праскови. А може да е била изнаилена от някой груб простак... само майката си е знаела. Не зная какво друго да те посветвам, освен да бъдеш нащрек.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cc1cae54d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   За съжаление, отледала си не дете, а свиня от циганска порода. Лично аз не бих осиновила дете, поради простата причина, че в големия брой от случаите, бременната жена със сигурност се е опитвала да се оттърве от бебето с токсични лекарства и билки, които да са го увредили. Майката може да е била студнтка българка, но не знаеш какъв е бащата. Може да е бил арабин, циганин или т някакъв друг подобен сорт. В края на краищата, гените си остават гени. Ако посадиш ябълка, няма да ти роди праскови. А може да е била изнаилена от някой груб простак... само майката си е знаела. Не зная какво друго да те посветвам, освен да бъдеш нащрек.

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker